Προς το περιεχόμενο

Σημεία στίξης και αποσιωποιητικά

parsifal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι μικρής σημασίας προβληματάκι αλλά μου προξένησε εντύπωση, αφού πριν λίγο καιρό δούλευε σωστά: Όταν ακριβώς μετά από αποσιωποιητικά, μπει θαυμαστικό ή ελληνικό ερωτηματικό ( ; ), μετατρέπεται στο post σε επιπλέον τελεία, με αποτέλεσμα να έχουμε τελικά 4 τελείες στη σειρά. Παράδειγμα:

.... (αποσιωποιητικά + ερωτηματικό)

.... (αποσιωποιητικά + θαυμαστικό)

Αν γίνει edit στο post, υπάρχουν μόνο 4 τελείες. Άρα δεν πρόκειται για πρόβλημα εμφάνισης, αλλά για κάποιον αυτοματισμό του vB που γίνεται εσκεμμένα;

Επίσης, αν μεσολαβεί χαρακτήρας κενού, όλα εμφανίζονται κανονικά.

Δημοσ.

Μια και το ανέφερες, να γίνω κι εγώ λίγο απαιτητικός;

Τι έχει γίνει η άνω τελεία ρε παιδιά; Σημείο στίξης είναι κι αυτό, και μάλιστα στα Αγγλικά χρησιμοποιείται κατά κόρον (είναι το όμοιο ελληνικό ερωτηματικό, colon ; ). Γιατί εμείς πρέπει να το απεμπολήσουμε;

Δημοσ.
Μια και το ανέφερες, να γίνω κι εγώ λίγο απαιτητικός;

Τι έχει γίνει η άνω τελεία ρε παιδιά; Σημείο στίξης είναι κι αυτό, και μάλιστα στα Αγγλικά χρησιμοποιείται κατά κόρον (είναι το όμοιο ελληνικό ερωτηματικό, colon ; ). Γιατί εμείς πρέπει να το απεμπολήσουμε;

Δεν ξέρω αν το Insomnia έχει πρόβλημα και με την άνω τελεία, αλλά το να πατάς Alt + 903 κάθε φορά που θες να τη χρησιμοποιήσεις δεν είναι και ο ορισμός της ευχρηστίας! Αυτό σε Arial MS τουλάχιστον (Στον Firefox και/ή στο edit box του Insomnia δε γίνεται παρεμπιπτόντως), σε Linux δεν έχω καν ιδεά για το πού και πώς μπορεί να βρίσκεται.

Επίσης, από τη στιγμή που δεν βλέπoυμε άνω τελεία ούτε καν στις εφημερίδες, είναι λίγο out of place να αναρωτιόμαστε γιατί δε χρησιμοποιείται στο Web. Εδώ το απολειφάδι των 90s και του IRC (για τα greeklish λέω) δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να εξοστρακίσουμε!

Δημοσ.

Δοκιμή.... Δοκιμή…;

Δοκιμή.... Δοκιμή…!

Parcifal αν δε βαριέσαι μπορείς να γράφεις τα αποσιωπητικά με Alt+0133

Δημοσ.
Parcifal αν δε βαριέσαι μπορείς να γράφεις τα αποσιωπητικά με Alt+0133

Σοβαρά; Για να δούμε:

…; …!

OMG! 3 χαρακτήρες στην τιμή του ενός! ΟΚ, τώρα που το είδα και αυτό, ολοκληρώθηκα σαν χρήστης. Μπορώ να κάνω logout και να βάλω φωτιά στο PC μου! :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...