AFANIS_ Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 μήπως γιατί ακόμα και αυτοί που ενδιαφέρονται για δουλεια δεν έχουν ακόμα προσαρμοστεί σε κάποια νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας.... Δεν διαφώνώ μαζί σου...αλλά δεν είναι μόνο οι "κακές" εταρείες που φταίνε.... Πές μου πόσοι που δουλεύουν σαν πωλητές αν τους πείς να συντάξουν ένα βιογραφικό γνωρίζουν να το κάνουν???κάποιοι σαφώς και ξέρουν...καποιοι άλλοι πάλι....τους ζητάς βιογραφικό και νομίζουν πως θες να μάθεις που δουλέψαν παλιότερα "μπάς και τους "ρουφιανέψουν" " οι προηγούμενοι εργοδότες....(μου έχει τύχει να ακούσω αυτή την απάντηση)
djapal Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 αυτό που συμβαίνει γενικότερα είναι το εξής: Σε θέλουμε για αυτήν την ειδικότητα.... Μας κάνεις... Τι απαιτήσεις έχεις;;;; Τόσα ευρώπουλα... ΟΚ θα σε ενημερώσουμε... Για να δούμε και άλλους 50 όμως μήπως οι οικονομικές απαιτήσεις των άλλων είναι πιο χαμηλές. Αλλά για πωλήτρια πάει βασικός μισθός. Είναι λίγο άκυρο να σου λέει, θα σε ενημερώσουμε. Βέβαια δεν ξέρεις πόσες άλλες κοπέλες πάνε για συνέντευξη. Αν βρουν κάποια καλύτερη, είτε σε θέμα εμφάνισης είτε είτε είτε, θα πάρουν αυτή. Σκέψου ότι δεν είσαι η μόνη που πας. Είναι μερικές δεκάδες κοπέλες για αυτή τη θέση. Edit: Κυκλοφόρησε από mail σε mail ένα κορυφαίο βιογραφικό ενός τυπά που έλεγε σαν προϋπηρεσία... παραλίγο να κάνω συνεργασία με τον Σφυράκη... κάτι τέτοιο!!!! Όλα τα λεφτά όμως!!!
Lighter122 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Μάλλον δεν είδες το link που σου έδωσα. Σε κάτι τέτοιο αναφερόμουν :-P Ναι αλλα φαντασου να εχεις τετοιο εργοδοτη: Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια Η βερμούδα είναι ένα ιδιαίτερος τύπος κοντού παντελονιού. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα νησιά Βερμούδες, απ' όπου πήρε και το όνομά της. Μετά τα μακριά παντελόνια, είναι το αμέσως επόμενο επιτρεπόμενο είδος ρουχισμού στους χώρους εργασίας. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις οι βερμούδες θα πρέπει να είναι 2,5 εκατοστά πάνω από το γόνατο, και να συνοδεύονται με κάλτσες που να καλύπτουν την γάμπα, ένα επίσημο πουκάμισο, μια γραβάτα και ελαφρύ κοστούμι. Βέβαια αν ερχόσουν στη δική μου δουλειά ντυμένος σαν τυρολέζος με γραβάτα θα σε τουφέκιζα με πριονισμένη καραμπίνα εν ονόματι της αισθητικής.
bchris Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 @djapal: Το προβλημα της γυναικας δεν ειναι το γιατι δεν την προσλαμβανουν, αλλα το γιατι δεν την ειδοποιουν για το τι προκειται να κανουν... @AFANIS_: Δυστυχως εχεις δικιο.
djapal Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 @djapal: Το προβλημα της γυναικας δεν ειναι το γιατι δεν την προσλαμβανουν, αλλα το γιατι δεν την ειδοποιουν για το τι προκειται να κανουν... Μάλλον δε διάβασες προσεκτικά το τι έγραψα. Κατάλαβα ποιο είναι το πρόβλημα και εξήγησα γιατί συμβαίνει. Όταν πας για μια θέση εργασίας, δεν είσαι ο μόνος. Πάνε δεκάδες άτομα. Αν ο εργοδότης έχει κλείσει συνεντεύξεις, δε μπορεί να σου απαντήσει άμεσα. Σίγουρα το αργότερο 2 βδομάδες μετά πρέπει να απαντήσει, αλλά πρέπει ο καθένας να σκεφτεί ότι πρέπει και άλλοι να περάσουν το στάδιο της συνέντευξης.
johnnyestia Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Πάρε τους εσύ τηλέφωνο, άσχετα αν σου είπανε πως θα ειδοποιήσουν αυτοί. Να σε θεωρήσουν ενοχλητική αποκλείεται, αντίθετα θα δείξεις πως τουλάχιστον είσαι αποφασιστική και δραστήρια.
madsc Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Να σου απαντάνε για όχι πάρ' το απόφαση πως δεν. Η τακτική των ΗR εν Ελλάδι είναι να κρατάνε CV's στα συρτάρια τους & αν ξαναχρειαστούν κάποιον/κάποιαν είναι το 1ο μέρος που κοιτάνε. Για αυτό κ δεν λένε ποτέ όχι - μόνο αν δεν τους κάνεις καθόλου μα καθόλου για τη φάση τους. Αν είσαι Αθήνα κ σε βολεύει Καλλιθέα γνωρίζω από 1ο χέρι πως ψάχνουν αυτόν τον καιρό κοπέλες για το τηλ. κέντρο εξυπηρέτησης πελατών αν σου κάνει η φάση. Δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε γνώσεις, δεν θα έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις για χρήμματα. Περνάς σεμινάρια στο αντικείμενο, μπορείς να δουλέψεις part time (4 ώρες) ή full, και εκεί υπάρχουν και προοπτικές. /sc
JohnKaL- Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Απλά λένε "αν είσαι εσύ το κατάλληλο άτομο θα σε πάρουμε τηλ." ποιός ο λόγος να σε πάρουν να σου πουν όχι ? Άν δεν σε πάρουν σημένει πως δεν τους ενδιέφερες. Επίσης μην τρώς κόλλημα με μια δουλειά γιατί υπάρχουν πάρα πολλές.. τηλεφωνήτρια, σερβιτόρα κλπ κλπ
djapal Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Απλά λένε "αν είσαι εσύ το κατάλληλο άτομο θα σε πάρουμε τηλ." ποιός ο λόγος να σε πάρουν να σου πουν όχι ? Άν δεν σε πάρουν σημένει πως δεν τους ενδιέφερες. Επίσης μην τρώς κόλλημα με μια δουλειά γιατί υπάρχουν πάρα πολλές.. τηλεφωνήτρια, σερβιτόρα κλπ κλπ Για τέτοιες δουλειές αλλάζει το θέμα. Όταν πας για ειδικότητα και μπορείς να ζητήσεις άλλο ποσό παραπάνω από το βασικό, αλλάζει το θέμα. Αν εσύ πας για μια θέση και ζητάς 1000 ευρώ και ο εργοδότης δει ότι μετά από κάποιες άλλες συνεντεύξεις έχει βρει άτομο που ζητά 700 ευρώ και έχει τις ίδιες γνώσεις-εμπειρία κτλ κτλ με εσένα, θα πάρει αυτόν φυσικά! 300 ευρώ λιγότερα το μήνα θα του κοστίσει!! Το θα σε πάρουμε τηλέφωνο έχει λογική. Απλά αν περάσουν πάνω από 15 το πολύ 20 μέρες, τους ξεγράφεις. Για τη θέση της πωλήτριας, επειδή δεν υπάρχουν οικονομικές απαιτήσεις, παίζουν άλλα. Και στην τελική, ποιος σου λέει σήμερα ότι δε μου κάνεις; Εγώ όταν έψαχνα για δουλειά, κανείς δε με ενημέρωνε. Μάλιστα θυμάμαι σε μια εταιρεία που είχα πάει και μου φάνηκαν ξηγημένα άτομα και τελικά ήταν μια απ'τα ίδια. Όταν δουλεύεις και ψάχνεις δουλειά, δεν έχεις αναγκη κανέναν. Και να μη σε πάρουν, έχεις τη δουλίτσα σου. Αν δε δουλεύεις, τους έχεις εσύ ανάγκη και εκεί πατάνε, οπότε κάνεις υπομονή
vasso286 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Θα μιλήσω και εγώ σαν εργοδότης: Όταν λες σε κάποιον: "Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας, αλλά καταλήξαμε κάπου αλλού" και τελικά τον χρειατείς μετά από 1 μήνα και τον ξαναπάρεις το πιθανότερο είναι να σου πει "Τώρα με θυμήθηκες?"
MariaTs. Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Τώρα μου λέτε τι βιογραφικό θέλουν για μια κοπέλα που ζητάνε να εργαστεί σε κατάστημα με είδη οικιακής χρήσεως (πιάτα, ποτήρια, χαλάκια, μικροηλεκτρικές συσκευές, κατσαρολικά κλπ); Σε τι θα οφελήσει κάτι τέτοιο όταν βεβαίως-βεβαίως η συγκεκριμένη θέση αφορά το ταμείο του καταστήματος; Το είδα αυτό στα μέρη μου που πήγα γιατί ενδιαφέρθηκα, αλλά τελικά δεν έκανα τίποτε γιατί είχε όριο ηλικίας. Και στο συγκεκριμένο κατάστημα όσες κοπέλες εργάστηκαν δεν ήταν και τόσο εμφανίσημες, αλλά μάλλον παίζει το λέγειν, η πειθώ κι η ευγένεια! dior μην απογοητεύεσαι! Υπομονή θέλει και ίσως φανείς τυχερή. Ξέρεις σε αυτές τις θέσεις πάει και το 'μιλητό'. Δηλαδή θα προτιμήσουν την γνωστή του γνωστού παρά κάποια που δεν γνωρίζουν. Κοίτα όμως και για καμιά άλλη θέση. Πήγαινε και στον ΟΑΕΔ να δεις τι διαθέσιμες θέσεις υπάρχουν στις λίστες του' περισσότερο τυχερή θα φανείς εκεί.
kage Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Αν είσαι Αθήνα κ σε βολεύει Καλλιθέα γνωρίζω από 1ο χέρι πως ψάχνουν αυτόν τον καιρό κοπέλες για το τηλ. κέντρο εξυπηρέτησης πελατών αν σου κάνει η φάση. Δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε γνώσεις, δεν θα έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις για χρήμματα. Περνάς σεμινάρια στο αντικείμενο, μπορείς να δουλέψεις part time (4 ώρες) ή full, και εκεί υπάρχουν και προοπτικές. /sc teleperfomance? :mrgreen: προοπτικες...χαχαχα
Melissa_virus Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 μια χαρα ειναι η εμφανιση μου το εχουν πει το θεμα ειναι γιατι να ζητανε προσωπικο και να μην περνουν Βασικά συμφωνώ μαζί σου dior. Επαρχία είμαι και δεν μπορώ να βρω δουλειά ενώ έχω γνώσεις και σαν τεχνικός και σαν πωλήτρια. Ξέρω μαγαζιά που ζητάνε τεχνικό εδώ και μήνες, και ακόμα δεν έχουν βρει υπάλληλο! Βιογραφικό έχω αφήσει και μόνο ο ένας με φώναξε για συνέντευξη αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι ακόμα δεν έχω πάει σε αυτή την ρημάδα συνέντευξη μια και την πρώτη φορά πήγα και δεν ήταν εκεί ενώ είχαμε ραντεβού υποτίθεται, την δεύτερη μου άλλαξε την ώρα και δεν μπορούσα τότε που μου είπε… ΕΛΕΟΣ… Ένας δεύτερος μου είχε πει ότι θα με καλούσε για δοκιμή αλλά ακόμα δεν το έκανε! Δεν μπορώ να καταλάβω, δεν θέλουν να προσλάβουν άτομο? Αν όχι τότε γιατί έχουν την αγγελία τους, και στην TV και σε εφημερίδες? Για να πληρώνουν?
Γηρυόνης Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 εδω και καιρο ψαχνω για δουλεια σαν πωλητρια και ακομα τιποτα ολο λενε θα εποικινωνησουμε μαζι και τιποτα τι να κανω? καμια λυση Γιατί δεν ψάχνεις και για άλλες δουλειές; Αν δεις ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση ίσως να πρέπει να αλλάξεις τομέα.
Γηρυόνης Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Μάριε, κανείς δεν πάει χαμένος, είτε με σπουδές είτε χωρίς. Στην Αγγλία ο ανειδίκευτος εργάτης πολλές φορές παίρνει περισσότερα από τον ειδικευμένο, γι' αυτό και ο αριθμός των Βρετανών που σπουδάζουνε έχει μειωθεί δραματικώς. Δηλαδή σου λέει ο άλλος, δε γίνομαι οδηγός λεωφορείου να παίρνω 30000 λίρες το χρόνο με μερικούς μήνες εκπαίδευση από το να πάω να σπουδάσω και να αρχίσω με ένα μισθό των 20000 λιρών; Τώρα στην Ελλάδα τα πράγματα είναι όντως διαφορετικά, ακόμα το πτυχίο θεωρείται πλεονέκτημα, κυρίως διότι πολλοί γονείς δεν είχανε τη δυνατότητα να σπουδάσουνε και θέλουνε τα παιδιά τους να κάνουνε αυτό που αυτοί δεν καταφέρανε. Αλλά νομίζω ότι αυτό είναι μεγάλη απάτη, πολλοί ξυλουργοί, υδραυλικοί, αλλουμινάδες, μαρμαράδες κλπ βγάζουνε πολλά περισσότερα από από πτυχιούχους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.