Προς το περιεχόμενο

Αξιοπρέπεια - Ηθικές Αξίες

we_will_rise

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά πριν από λίγο που ήμουν έξω, έγινε κάτι που με έκανε να ντραπώ πολύ για άαααααλλη μια φορά που είμαι Έλληνας... Κατέβαινα το στενό για να πάω στο σπίτι μου και απο μία κάθετη βγαίνει ένας μόρτης με ένα Honda Civic TypeR (δυστυχώς δεν κράτησα νούμερο) και χτυπάει ένα κοριτσάκι ούτε 8 χρονών που έπαιζε στο δρόμο, δίπλα από το πεζοδρόμιο και παρότι το κοριτσάκι χτυπιότανε από τους πόνους (πρέπει να έσπασε κανένα πλευρό) ο μόρτης συνέχισε απτόητο την πορεία του. 2-3 άνθρωποι που μαζευτήκαμε εκεί φωνάξαμε ένα ασθενοφόρο την μάνα του κλπ... Πάντως ντροπή ρε παιδιά, εν έτει 2007 να φερόμαστε έτσι, που πήγε άραγε το φιλότιμο;;;;

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εύχομαι το παιδάκι, να μην έχει πάει τίποτα σοβαρό.

Γιατί είχα διαβάσει ότι και με 40χαω αν χτυπήσει ένα αμάξι ένα παιδί, μπορεί να είναι θανατηφόρο.

Κατά τα άλλα, δε νομίζω ότι το φιλότιμο έχει αυξηθεί ή έχει μειωθεί.

Σε σχέση με πότε δηλαδή;

Δημοσ.

Άνθρωπος που αφήνει άνθρωπο χτυπημένο και φεύγει (πόσο μάλλον ένα παιδί) πρέπει να πάει μέσα για φόνο/απόπειρα φόνου.

Btw οι γονείς του παιδιού imo είναι συνυπεύθυνοι

Δημοσ.

Επίσης: φιλότιμο είναι "βοηθάω τον γέρο κύριο με τα ψώνια του" , "καλύπτω τον άρρωστο συνάδερφό μου" ή "θέλω να πάω σινεμά αλλά επειδή το ξαδερφάκι μου έχει διαγώνισμα την επομένη, κάθομαι σπίτι για να το βοηθήσω με τα μαθήματα" κλπ.

Το περιστατικό που περιγράφεις, we will rise, δεν κρίνεται με τέτοιους όρους ούτε έχει καμία σχέση με την ύπαρξη ή μη φιλότιμου.

Είναι εγκληματική συμπεριφορά.

Δημοσ.
Ρε παιδιά πριν από λίγο που ήμουν έξω, έγινε κάτι που με έκανε να ντραπώ πολύ για άαααααλλη μια φορά που είμαι Έλληνας... Κατέβαινα το στενό για να πάω στο σπίτι μου και απο μία κάθετη βγαίνει ένας μόρτης με ένα Honda Civic TypeR (δυστυχώς δεν κράτησα νούμερο) και χτυπάει ένα κοριτσάκι ούτε 8 χρονών που έπαιζε στο δρόμο, δίπλα από το πεζοδρόμιο και παρότι το κοριτσάκι χτυπιότανε από τους πόνους (πρέπει να έσπασε κανένα πλευρό) ο μόρτης συνέχισε απτόητο την πορεία του. 2-3 άνθρωποι που μαζευτήκαμε εκεί φωνάξαμε ένα ασθενοφόρο την μάνα του κλπ... Πάντως ντροπή ρε παιδιά, εν έτει 2007 να φερόμαστε έτσι, που πήγε άραγε το φιλότιμο;;;;

Ντροπη, απεχθεια και εγκληματιας...

Δημοσ.

καλά κανεις δεν ήταν κοντά στο σημειο που χτυπησε το κοριτσάκι?ήταν και στενό, κατάφερε τόσο εύκολα να μην του δει κανεις τις πινακίδες? τώρα ότι και να λέμε ..,μακάρι να μην έχει τίποτα πολύ σοβαρό η μικρή

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο περιστατικό έχει σχέση με το φιλότιμο ή ακόμα περισσότερο αν είναι ένα απο τα κακά του Έλληνα. Ίσα ίσα πιστεύω ότι σαν λαός έχουμε αυξημένο αλτρουισμό σε σχέση με άλλους. Μάλλον πιο πολύ το συναίσθημα του φόβου κολλάει σε αυτήν την περίπτωση παρά του φιλότιμου. Χωρις ΦΥΣΙΚΑ να παίρνω το μέρος του μαλάκα που το χτύπησε ή του κάθε μαλάκα σε παρόμοιες περιπτώσεις...

Δημοσ.

Φίλε μου για το καλό όλων μας μην προσδίδεις στην λέξη Έλληνας τέτοια σιχαμερή σημασία!Έχω βαρεθεί να ακούω αυτήν την λέξη να παρομοιάζεται με όλα τα κακά του κόσμου πλέον!Και αν σκεφτείς την ιστορία των ελλήνων...

Τέλοσπάντων,ο τύπος ήταν ένα ζωάδι που στα μέρη μου θα σκότωναν χωρίς πολλά-πολλά αν τον έπιαναν.Δεν υπάρχει κανένα δικαιολογητικό για τέτοια συμπεριφορά παρά μόνο η ψυχασθένια!

Αυτό που έκανε δεν έχει σχέση με τις ηθικές αξίες και την αξιοπρέπια αλλά με τον δείκτη νοημοσύνης του.Ο <<άνθρωπος>> απλά δεν είναι άνθρωπος...

Δημοσ.

Ο Έλληνας οδηγός δεν έχει μάθει να σέβεται τον πεζό. Πόσες φορές σας έχει τύχει να θέλετε να στρίψετε κάπου που έχει προτεραιότητα ο πεζός και να μη σταματάτε ή να κορνάρετε επειδή ο μπροστινός έχει δώσει, όπως θα έπρεπε, προτεραιότητα και σας καθυστερεί και φοβάστε μη χάσετε το φανάρι;

Είχα πρόσφατο περιστατικό με γκαζιάρη τυπά που παρολίγο να με πατήσει και με έβρισε κι από πάνω. Φυσικά είχα προτεραιότητα, αλλά αυτό το προσπερνάμε....

Δημοσ.

Αυτός ο "τυπάς" με το type R πρέπει να λιθοβολισθεί δημόσια για παραδειγματισμό.

Πάντως οι γονείς φέρουν πάντα μεγάλη ευθύνη σε αυτές τις περιπτώσεις.

Και τι θές να κάνουν? να δέσουν το παιδί με ένα λουρί για να μην κουνιέτε? Να το κλειδαμπαρώσουν μέσα στο σπίτι? Να είναι μαζί του 24 ώρες το 24ωρο? δουλειές δεν έχουν αυτοί οι άνθρωποι?

Δημοσ.
εν έτει 2007 να φερόμαστε έτσι, που πήγε άραγε το φιλότιμο;;;;

Αν και δεν έχει σχέσει το φιλότιμο, σε αυτό που θέλεις να πεις έχεις δίκιο. Η πλάκα είναι (πλάκα;; χμ..) οτι απο το 2000 και μετά ό,τι και να συμβεί λέμε "Μα στην Ελλάδα του 2000 να συμβαίνουν αυτά; Μα στον κόσμο του 2002 να γίνονται τέτοιες ενέργειες; Αυτή είναι η Ελλάδα του 2005.." κοκ.. Αυτά όλα τα λέμε διότι θεωρούμε δεδομένο πως σαν ανθρωπότητα πάμε μπροστά.. προοδεύουμε δηλαδή. Guys.. μερικοί προοδεύουν .. και άλλοι μένουν πίσω (ή πάνε ακόμα πιο πίσω απο ότι ήταν). Το περιστατικό με το κοριτσάκι (έχεις κανα νέο; Είναι καλά; ) ήταν μεμονομένο. Όσο υπάρχουν κάγκουρες στους δρόμους.. θα γίνονται και αυτά. Συνέχεια δηλαδή.

Δημοσ.

Όταν λέτε ότι και οι γονείς έχουν ευθύνη τι ενοείτε?Κανά 2 από σας το είπαν αλλά να εξηγήσουν τι λενε ότι οι γονείς έχουν ευθύνη.

Ήταν το κορίτσι έξω στο δρόμο , μπορεί να πήγαινε και σχολείο μπορεί σε καμιά φίλη της ή οπουδήποτε.Δηλαδή τι να έκαναν οι γονείς?Να μην το άφηναν να πάει σχολείο ή να το ντύνουν με αλεξίσφερα γιλέκα και να το μεταφέρουν σε ελικόπτερο?

Παρακαλώ μια απάντηση!!

Btw οι γονείς του παιδιού imo είναι συνυπεύθυνοι

Πάντως οι γονείς φέρουν πάντα μεγάλη ευθύνη σε αυτές τις περιπτώσεις.
Δημοσ.
Αυτός ο "τυπάς" με το type R πρέπει να λιθοβολισθεί δημόσια για παραδειγματισμό.

Και τι θές να κάνουν? να δέσουν το παιδί με ένα λουρί για να μην κουνιέτε? Να το κλειδαμπαρώσουν μέσα στο σπίτι? Να είναι μαζί του 24 ώρες το 24ωρο? δουλειές δεν έχουν αυτοί οι άνθρωποι?

Δεν είπα αυτό. Εννοούσα ότι αφού το ξέρουμε ότι κυκλοφορούν ζώα με αυτοκίνητο, να μην αφήνουμε τα παιδιά να παίζουν στο στενάκι και μάλιστα χωρίς επίβλεψη. Το να τα χτυπήσει αυτοκίνητο είναι το πιο soft που μπορεί να πάθουνε!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...