Προς το περιεχόμενο

Τροφοδοσία και GECUBE RADEON X1950PRO 512MB PCI-E

Matzore

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις αγόρασα την παραπάνω κάρτα γραφικών και προσπάθησα να την εγκαταστήσω.

Στην συσκευασία της κάρτας υπήρχε και το V καλώδιο τροφοδοσίας της κάρτας (ένα μικρό τετράγωνο βυσματάκι που καταλήγει σε 2 υποδοχές "κλασσικές" τροφοδοσίας).Το σύνδεσα , του έδωσα ρεύμα (και στις 2 όπως λέει) , τίποτα.

Δεν ξεκινάει ο υπολογιστής καθόλου.

Δοκιμάζοντας χωρίς συνδεδεμένη τροφοδοσία στην κάρτα , ξεκινάει κανονικά , αλλά φυσικά δεν βλέπω τίποτα.

Αργότερα είδα ότι το τροφοδοτικό έχει έτοιμη υποδοχή (το παραπάνω βυσματάκι) για κάρτες pci-e, και το δοκίμασα.Τα ίδια.

Σε μία extreme κατάσταση αλλοφροσύνης σύνδεσα το βύσμα στην κάρτα ενώ ο υπολογιστής ήταν ανοικτός (μην πείτε κουβέντα).Αμέσως πέφτει το ...ρεύμα.

Είναι προφανές ότι δεν αντέχει το τροφοδοτικό, ή παίζει και κάτι άλλο?

Το λέω, γιατί θυμάμαι ότι το τροφοδοτικό είναι γύρω στα 500W (δυστυχώς δεν το γράφει και πουθενά τώρα να το βεβαιώσω), και θεωρούσα πως είναι αρκετό για το όλο σύστημα (Pentium D 3.0 ,3 σκληρούς, 1 dvdrw , απλή κάρτα ήχου,σε γενικές γραμμές)...

Αλλά και από ότι βλέπω με ανάλογη ισχύ δουλεύουν αρκετοί χωρίς πρόβλημα.

Να σημειώσω βέβαια ότι στο βιβλίο της κάρτας μιλάει για ισχύ τροφοδοτικού στα 550 W...

Καμμιά ιδέα?

Να ψάξω για νέο τροφοδοτικό?

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.700420

Δημοσ.

Μαρκα ξερεις του τροφοδοτικου σου?Αν οχι προχωρησε στην αγορα καποιου επωνυμου τοτε γιατι μαλλον δεν ειναι 500W πραγματικα(oπως ενα Q-TEC που εχει ενας φιλος)αυτο που εχεις.Εγω εχω την ιδια καρτα σε AGP με τρεις σκληρους κι εχω 350αρι Heroichi.:)

Για το τροφοδοτικο που εχεις στο link εχω διαβασει για καποιες σειρες της Thermaltake οτι δεν ειναι τοσο της προκοπης.Καποιο απο τα παιδια που γνωριζουν ακριβως θα σου απαντησει σε λιγο.

Δημοσ.

Παρτο το Τt..Εχει την καλυτερη σχεση αποδοσης-τιμης κατα την γνωμη μου!

Το πηρα κ τωρα εχω το κεφαλι μου ησυχο!

Δημοσ.

Τελικά το τροφοδοτικό είναι Fortron 550W.

Υπάρχει ενδεχόμενο να είναι απλά θέμα ισχύος και να μην την σηκώνει?

Είμαι στο τσακ να πάρω το TT, αλλά σκέφτομαι και το ενδεχόμενο κάποιας άλλης δυσλειτουργίας ,και όχι τροφοδοτικού...

Δημοσ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Μην κάνεις καμιά βλακεία και δώσεις άδικα λεφτά!!! το τροφοδοτικό που θα πάρεις πρέπει να έχει 2 σκάλες στα +12 Volts και να δίνει τούλαχιστο στη μια 20Α!! οτιδήποτε κάτω από 20Α πολύ δύσκολα θα παίξει!!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΩΝ WATT !!

πολύ καλό τροφοδοτικό για τα λεφτά του ---> Enermax FMAII 535W

Δημοσ.

Ρε παίδες, μπερδεύτηκα τώρα...

Δηλαδή τις συγκεκριμένες προδιαγραφές output της καλύπτει το TT ?

Υπολογίζω ένα κόστος ~120 Ευρώ max για νέο τροφοδοτικό , αφού τελικά από ότι φαίνεται εκεί είναι το πρόβλημα.

Στα λεφτά αυτά , το ΤΤ 750 είναι η καλύτερη επιλογή ,ώστε να μην αντιμετωπίζω πρόβλημα ?

Δημοσ.

Αυτό σκέφτομαι αλλά με προβλημάτισε ο totti για το αν ισχύει αυτό που λέει ότι: το τροφοδοτικό πρέπει να έχει 2 σκάλες στα +12 Volts και να δίνει τουλάχιστον στη μια 20Α, και ότι, οτιδήποτε κάτω από 20Α πολύ δύσκολα θα παίξει...

Από ότι βλέπω το ΤΤ δεν δίνει 20Α, αλλά 18Α....

Λέω τώρα...

Αυτό τι λέει?

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.700617

Δημοσ.
Αυτό σκέφτομαι αλλά με προβλημάτισε ο totti για το αν ισχύει αυτό που λέει ότι: το τροφοδοτικό πρέπει να έχει 2 σκάλες στα +12 Volts και να δίνει τουλάχιστον στη μια 20Α, και ότι, οτιδήποτε κάτω από 20Α πολύ δύσκολα θα παίξει...

Από ότι βλέπω το ΤΤ δεν δίνει 20Α, αλλά 18Α....

Λέω τώρα...

Αυτό τι λέει?

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.700617

egw pantws taizw dyo xfx 7950gt XXX se sli kai den exei provlima :neutral:

Δημοσ.

Όταν την Δευτέρα πήγα στο e-shop να ρωτήσω για τροφοδοτικό καθώς το δικό μου TT TR2 550W τα είχε παίξει τους είπα ότι μπορώ να διαθέσω μέχρι και 110 ευρώ το πολύ για τροφοδοτικό σκεφτόμενος το TT που θέλεις και εσύ...Ε,και οι τρεις πωλητές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα pc μου πρότιναν ομόφωνα το OCZ το οποίο είναι το ακόλουθο:

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.700850

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοσή του!

Σκέψου και αυτό αν θέλεις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...