batman3 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Εδώ και 1μιση μέρα αντιμετωπίζω ένα πολύ σοβαρό και παράξενο πρόβλημα...Θα το περιγράψω όσο πιο αναλυτικά μπορώ... Την Τρίτη το βράδυ,γυρνάω από συναυλία και μέχρι της 5 τα ξημερώματα έμπαινα κανονικά στο ίντερνετ.Αφήνω ώς συνήθως τον υπολογιστή ανοιχτό για να κατεβάζω διάφορα καλούδια με το μTorrent. Τετάρτη πρωί ξυπνάω και πάω να μπω ίντερνετ.Με το που ενεργοποιείται η οθόνη βλέπω το Ad-Watch να έχει τρελαθεί...Συνέχεια να βρίσκει και καινούρια ''επίθεση''...και κάθε δευτερόλεπτο να μου βγάζει μήνυμα ''new registry entry detected & new registry value detected''.Συνολικά είχε βγάλει 29.000(!!!!) τέτοιες επιθέσεις...Προσπαθώ να το κλείσω...τίποτα...είχε κολλήσει... Τελικά το κλείνω μέσω του Task Manager.Τότε μου βγαίνει και μήνυμα από το Windows Firewall ότι έκανε block ένα πρόγραμμα με το όνομα'' qbjcnp publisher:unknown'' και μου έβγαζε επιλογές 1)keep blocking,2)unblock.Έκανα φυσικά το πρώτο... Κάνω ένα ρiσταρτ...Προσπαθώ να μπω ίντερνετ...Τζίφος...Ενώ η σύνδεσή μου φαίνεται κανονικά ενεργοποιημένη,δε μπορώ να μπω σε καμιά σελίδα...Εκεί αρχίζω και στραβώνω...Κάνω σκαν με Ad-Aware SE Professional,Spybot Search and Destroy k Nod32...Δε μου βρίσκουν τίποτα... Κάνω το ίδιο σε safe mode...Πάλι τίποτα...Μάλιστα με το Nod32 το σκανάρισμα ήταν όσο πιο λεπτομερές γίνεται...Είχα ενεργοποιήσει όλες τις επιλογές και έψαχνε όλα μα ολα τα αρχεία...Τελειώσε μετά από 1 ώρα και 49 λεπτά!!!Σημειώνω ότι έκανα όλα τα definitions update... Μετά από άπειρα ρεστάρτ και ψαξίματα και απίστευτο σπάσιμο νεύρων,έβγαλα άκρη πως όταν κάνω ρισταρτ,μπορώ να μπαίνω σε 1 μόνο σελίδα για περίπου 2 λεπτά...και μετά καπούτ... Επίσης έψαξα στο google για αυτή την μ@λ@κί@ το ''qbjcnp''...Δε βρήκα τίποτα...Δε ξέρω τι να κάνω... Σημειώνω ότι ο υπολογιστής μου είναι σχετικά παλιός και δυστυχώς δεν έχω dvd recorder για να αρχίσω να αντιγράφω πράγματα που χρειάζομαι και να κάνω φορμάτ. Άρα όποιος μου προτείνει τη λύση του φορμάτ,καλά θα κάνει να με προμηθεύσει και με ένα εξωτερικό σκληρό για να αντιγράψω τα περίπου 80gb μουσικής και ταινιών! Αυτά... Όποιος μπορεί να με βοηθήσει,ας απαντήσει σε αυτό το τόπικ...Θα μπαίνω κάθε μισή ώρα περίπου και θα δοκιμάζω ότι προτείνεται... Ευχαριστώ!
slygeo87 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Κάποιο worm μάλλον είναι..βάλε firewall και κάνε το συντομότερο δυνατόν format.
batman3 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Συγγνώμη που αναγκάζομαι να επαναφέρω το θέμα,αλλά ακόμη δεν έχω βρει κάποια λύση στο πρόβλημά μου. Όποιος μπορεί ας βοηθήσει,μήπως καταφέρω να γλιτώσω το φορμάτ.
user-64 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 δυσκολο αυτο που ζητας για προσπαθησε να κανεις ενα partition για να αποθηκευσεις τα αρχεια που θες να σωσεις
slygeo87 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Γιατί ρε παληκάρι μου να γλυτώσεις το format? Αν δεν έχεις back up τα αρχεία σου,τα προγράμματα σου,τους drivers σου και ένα cd των xp..κλείσε το pc και πέτα το.
Thanasis159 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Ωραία λύση slygeo87...Δεν έχεις backup ??? Ντροπή και αίσχος!!! Να καείς στην πυρά !!! Να πετάξεις τον υπολογιστή !!! Αν είναι δυνατόν ρε φίλε, τι του λες του ανθρώπου ;;; Έχει πρόβλημα το παιδί...Φίλε, ίσως να δοκίμαζες και κανεις scan και με κάποιο άλλο antivirus παντα σε safe-mode μηπως την σκαπουλαρεις...Δοκίμασε και κανενα restore αν και δεν είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει...Τέλος με κάποιον άλλο σκληρό να σώσεις ότι μπορείς...
slygeo87 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Nαι ρε φίλε,είναι ντροπή.. Σου κάηκε ο σκληρός αύριο..τι θα κάνεις? Λοιπόν αδερφέ batman,άσε το internet και πάρε dvd..γράψε όλα σου τα αρχεία,κάνε back up οτι σου είναι απαραίτητο και μάζεψε όλους τους drivers που χρειάζεσαι.Κάνε format και θωρακισε το καλά με antivirus και firewall.Τώρα με scan και restore απλά θα είσαι ''μισο-άρρωστος.''
Mariosxaniaomg Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Τώρα με scan και restore απλά θα είσαι ''μισο-άρρωστος.'' Smfwnw me ayto apolytws.
MSPOLO Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Και μην ξεχνας, μερικά προγράμματα καλό είναι να είναι αγορασμένα. Ειδικά όσον αφορά την ασφάλεια ενος Η/Υ. ενα καλό antivirus + firewall δεν κάνει πάνω απο 50 ευρω. Τίμησε ένα, εγώ έχω πάρει το Kaspersky, κάνει θπδατες κανονικά κια με κρατάει ασφαλή....απο οτιδίποτε....
slygeo87 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Εγώ αυτή τη περίοδο χρησιμοποιώ mcafee antivirus enterprise 8.5i και απο firewall το kerio. scan με adaware 2007,είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
tsakonas Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Σημειώνω ότι ο υπολογιστής μου είναι σχετικά παλιός και δυστυχώς δεν έχω dvd recorder για να αρχίσω να αντιγράφω πράγματα που χρειάζομαι και να κάνω φορμάτ. Άρα όποιος μου προτείνει τη λύση του φορμάτ,καλά θα κάνει να με προμηθεύσει και με ένα εξωτερικό σκληρό για να αντιγράψω τα περίπου 80gb μουσικής και ταινιών! file areiane , an ta 80 gb sou ta xeis sto C:\ tote akrovateis se ena sxoini (pou einai etoimo na spasei pou leei k to tragoudi ) ....ena deftero partition vre aderfe toso duskolo? giafto pare enan 120ari me 50 eurw k telos...
tzoykas Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Nαι ρε φίλε,είναι ντροπή..Σου κάηκε ο σκληρός αύριο..τι θα κάνεις? Λοιπόν αδερφέ batman,άσε το internet και πάρε dvd..γράψε όλα σου τα αρχεία,κάνε back up οτι σου είναι απαραίτητο και μάζεψε όλους τους drivers που χρειάζεσαι.Κάνε format και θωρακισε το καλά με antivirus και firewall.Τώρα με scan και restore απλά θα είσαι ''μισο-άρρωστος.'' Ο άνθρωπος ρώτησε κάτι μπας και βρει καμμιά βοήθεια. Το αν είναι ντροπή ή όχι και αν έκανε κακώς που δεν κράτησε backup το ξέρει πολύ καλά ο ίδιος. Εσύ γράφτηκες στο forum για να συνεισφέρεις ή για να ξεσπάσεις; δεν κάνεις καλή είσοδο και δε σε τιμά. Batman δοκίμασε ένα restore των win. Μπορεί και να μη σε βοηθήσει αλλά δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις. Με έχει βοηθήσει στο παρελθόν. Ελπίζω να τη γλυτώσεις (αν και "σκώληκας" )
slygeo87 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Ξέρεις οτι έχω δίκιο,το να μη κρατάς ένα back up είναι ιεροσυλία.. Κανένα worm removal ίσως κάνει δουλειά..έχω να αντιμετωπίσω τέτοιο πρόβλημα απο το 2001.
v-tidus Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Και δεν είχε backup. Ωραία, σκοτώστε τον! Ήμαρτον ρε παιδιά!! Ο batman3 ήρθε μπας και βρει καμιά λύση και του λέτε να πετάξει το pc?? Δοκίμασε να κάνεις ένα scan σε κάποια on-line σελίδα με antivirus να δεις. Αλλιώς όπως είπαν τα παιδιά, πάρε έναν ακόμα σκληρό, είναι σίγουρο πως θα σου χρειαστεί!!
slygeo87 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Aν υπάρχω να μας λυπηθώ.. Το ίδιο λέμε ρε παιδιά..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.