Προς το περιεχόμενο

P5K3 Premium/WiFi-AP

pusher

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ουδεμία σχέση τα chip της Qimonda ( το SDRAM IC division της πρώην Infineon ) με αναλογία με τα D9GMH/D9GKX.

Αυτά που ήθελες να πείς είναι τα Micron Z9 chips που αντιστοιχούνε στις επιδόσεις των D9Gxx λόγω ότι παίζουνε και στα ~2000 με 7-6-x-x , όπου και σε μερικά πράγματα υπερνικάνε τις DDR2.

Τα chipάκια αυτά είναι ακόμα engineering samples και δεν παίζουν στο εμπόριο ( εκτός και αν τελικά έστειλε κομμάτια DDR3 1600C7 η Supertalent ).

Να μια εικόνα ( παρμένη από την sig κάποιου reviewer από το xtremesystems.org )

Aναφερόμουν στις επιδόσεις κάποιων Qimonda ...σαν Micron Z9

Γνωρίζω πολύ καλές επιδόσεις με κάποιες μνήμες (Corsair,Patriot) που χρησμοποιούν chip Qimonda (σπάνιο ακόμα chip σε ευρύ γκάμα προιόντων στην αγορά,η εταιρία λέγεται έχει σχέση με την Infineon)-Είναι επιπέδου micron D9GMH ....:-D
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το link που δίνεις παραπέμπει στη Deluxe, όχι στην Premium!

Η έκδοση Deluxe αυτή του link (9/6/2007) δεν υπάρχει πουθενά στο site της Asus,πακέτο μαζί με μνήμες ....οποτε λογικά παρόμοιες μνήμες θα εχει η Premium που εμφανίστηκε αμέσως μετά.

Δημοσ.

Μα το θέμα ρε Kokkin είναι ότι δεν υπάρχουν Qimonda chips που να είναι έστω...remotely close to the Z9 chips performance-wise.

Εκτός και αν τα DDR1600 8-8-8-x θεωρούνται πλέον το ίδιο με DDR2000 7-6-5-15

Δημοσ.

Δεν κάνω σύγκριση με DDR1600,απλά αναφορά έκανα στην φίρμα του chip,επειδή είχα δει (και έχω αναφέρει και παλαιότερα) 800αρες Corsair πρίν λίγο καιρό με Qimonda chip (και βρηκα ν'αναφέρονται και εδώ http://www.xtremesystems.org/forums/archive/index.php/t-132332.html ) και ήταν πολύ καλές επιπέδου Micron "σε πείραγμα" .

Αν υπάρχει όντως σχεση με Infineon (αυτές προτείνονται και από πολλά καλά Asus motherboard)....λογικά είναι πολύ καλές σαν συνεπαγωγή και οι Qimonda,αν και άγνωστες στο ευρύ κοινό.Γιάυτό ίσως την εμπιστεύτηκε η Asus για τις παραπάνω DDR3 μνήμες.:confused:

Δημοσ.
Η έκδοση Deluxe αυτή του link (9/6/2007) δεν υπάρχει πουθενά στο site της Asus,πακέτο μαζί με μνήμες ....οποτε λογικά παρόμοιες μνήμες θα εχει η Premium που εμφανίστηκε αμέσως μετά.

Ναι σωστά. Με τη διαφορά ότι στην Premium είναι onboard και πάει περίπατο η δυνατότητα επέκτασης μνήμης!

Δημοσ.
Δεν κάνω σύγκριση με DDR1600,απλά αναφορά έκανα στην φίρμα του chip,επειδή είχα δει (και έχω αναφέρει και παλαιότερα) 800αρες Corsair πρίν λίγο καιρό με Qimonda chip (και βρηκα ν'αναφέρονται και εδώ http://www.xtremesystems.org/forums/archive/index.php/t-132332.html ) και ήταν πολύ καλές επιπέδου Micron "σε πείραγμα" .

Αν υπάρχει όντως σχεση με Infineon (αυτές προτείνονται και από πολλά καλά Asus motherboard)

Πάντα λογικά λες ότι σκέφτεσαι και με το λογικά μου απαντάς πάντα

Είπαμε ότι το λογικά είναι όπως λέμε η θεωρία με την πράξη...δεν επαληθεύει πάντα απαραιτήτως η μια την άλλη...εντάξει την άλλη φορά μου επέμενες ότι η P5B με την P5B Deluxe δεν έχουν τις ίδιες επιδόσεις κάτω από τα ίδια settings & components...ok, αυτό δεν το επαληθεύσαμε ( εγω την πρόταση την έκανα για καφέ και live show... )...ε λοιπόν...αυτό εδώ με την Qimonda δηλαδή είναι τόσο δύσκολο ?

...χμ...google...χμ...http://www.qimonda.com/about/profile/overview.html ...

Qimonda in a nutshell

Qimonda is a leading global supplier of DRAM memory products.Following the carve out from Infineon Technologies AG on May 1st' date=' 2006, Qimonda went public at the New York Stock Exchange on August 9th, 2006[/b']. The company generated net sales of ?3.81 billion in its 2006 financial year and has approximately 12,000 employees worldwide. Qimonda has access to five 300mm manufacturing sites on three continents and operates five major R&D facilities, including its lead R&D center in Dresden. The company is a leading supplier of DRAM products to PC and server manufacturers and is increasingly focusing on products for graphics, mobile and consumer applications as well using its power saving trench technology.

....λογικά είναι πολύ καλές σαν συνεπαγωγή και οι Qimonda,αν και άγνωστες στο ευρύ κοινό.Γιάυτό ίσως την εμπιστεύτηκε η Asus για τις παραπάνω DDR3 μνήμες.:confused:

Το ότι δηλαδή διάλεξε να ενσωματώσει ή καρφώσει όπως θες πες το, σε μια μητρική τους μνήμες με τσιπάκια της Qimonda σημαίνει ότι τα Qimonda είναι καλά τσιπάκια ή ότι είναι αντάξια των Micron Z9 ? Όχι. Flawed logic.

Πόσο μάλλον όταν ειπησέρχεται και το κόστος στο παζάρι μας...τα Qimonda 10F τα παίρνουν σχεδόν τσάμπα, ενώ η Micron για τα Z9 ζητάει 30 ευρώ για ένα τσιπάκι των 128MB.

Επίσης αν κατάλαβα καλά είπες ότι είχες δεί σχόλια για καλούτσικα τσιπάκια DDR2 της Qimonda και αναλογικά είπες ότι θα ισχύει και στις DDR3 αν κατάλαβα καλά...ελπίζω πως όχι γιατί δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Anyways...DDR3 - Qimonda vs Micron = 0 - 3 πρός το παρόν τουλάχιστον

Δημοσ.

To θέμα είναι αν η Qimonda είναι γνωστή εταιρία ή αν η Αsus και όσοι χρησιμοποιούν chip της στις μνήμες,δεν είναι καλά,επειδή έτυχε να εχουν φθηνότερο κόστος ,κατα την αποψή σου?

Δεν είδα απάντηση γιατί μνήμες από την μητρική της εταιρία Infineon προτείνονται και από τα καλά motherboard μαζί με τις Micron για επιδόσεις,ενώ εχουν το ίδιο φθηνό κόστος κατασκευής και διάθεσης ... :-D

Tώρα πως βγάζεις έτσι συμπέρασμα για τις συγκεκριμένες Αsus DDR3 από Qimonda ,όταν δεν έχουν κυκλοφορήσει,και όπως ανέφερες,είναι eng.samples ,αυτό μάλλον θέλει ιδιαίτερη λογική να το καταλάβει κανείς,όταν ότι αναφέρθηκε είναι από το Internet που όπως και να έχει,δεν κάνουν και όλοι λάθος ή παραπληροφορούν (όπως κάτι ανάλογο έγινε P5B vs P5B Deluxe που θυμήθηκες).

Δημοσ.

Καλά να μας τρελλάνεις θες ρε Kokkin ?

Επικοινωνείς με τον εγκεφαλό σου ? Γιατί εγω πλέον νομίζω πως όχι.

Δεν είδα απάντηση γιατί μνήμες από την μητρική της εταιρία Infineon προτείνονται και από τα καλά motherboard[/b'] ( ντεν επιγκοινωνεί ντώρα εντώ ) μαζί με τις Micron για επιδόσεις,ενώ εχουν το ίδιο φθηνό κόστος κατασκευής και διάθεσης ...

Μετάφραση please ?

Tώρα πως βγάζεις έτσι συμπέρασμα για τις συγκεκριμένες Αsus DDR3 από Qimonda ,όταν δεν έχουν κυκλοφορήσει,και όπως ανέφερες,είναι eng.samples ,αυτό μάλλον θέλει ιδιαίτερη λογική να το καταλάβει κανείς,όταν ότι αναφέρθηκε είναι από το Internet που όπως και να έχει,δεν κάνουν και όλοι λάθος ή παραπληροφορούν (όπως κάτι ανάλογο έγινε P5B vs P5B Deluxe που θυμήθηκες).

Κοίτα εγω ότι φαντάζομαι λέω...λογικά που λέμε...boeing!

Μα φυσικά παιδί μου κάποιον έχω σε κάποια εταιριά ( όχι αντιπροσώπους εισαγωγείς και μπούρδες, ανθρώπους μέσα στους κατασκευαστές μνημών, και μητρικών που μου δίνουν ότι πληροφορία και hardware θέλω.

Υ.Γ. Ακόμα επιμένεις πως με τα ίδια components και settings η P5B Deluxe αποδίδει καλύτερα από την απλή P5B ? ( pop corn & coke please! :D )

Δημοσ.

Aφού δεν καταλαβαίνεις απλά Ελληνικά,τόσο δύσκολο είναι να κοιτάξεις στις διαφορες καλες μητρικές τι μνήμες προτείνονται από καθε κατασκευαστή ; Μέσα είναι και η Micron και η Infineon (που τώρα έγινε Qimonda στα νεώτερα pdf) κλπ που για να προτείνονται σημαίνει ότι δεν υστερούν σε επιδόσεις.

Οσο αφορά αν έχεις πληροφορίες "από μέσα" σε κάθε περίπτωση,όταν δεν αποδεικνύεται έστω εν μέρη από την ατελείωτη πηγή πληροφοριών που λέγεται Internet,είναι απλά λόγια εντυπώσεων σχολείου "Ξερεις ποιος είμαι εγώ, ελα να δεις".

Δημοσ.
Aφού δεν καταλαβαίνεις απλά Ελληνικά,τόσο δύσκολο είναι να κοιτάξεις στις διαφορες καλες μητρικές τι μνήμες προτείνονται από καθε κατασκευαστή ; Μέσα είναι και η Micron και η Infineon (που τώρα έγινε Qimonda στα νεώτερα pdf) κλπ που για να προτείνονται σημαίνει ότι δεν υστερούν σε επιδόσεις.

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας φίλε Gary...πρώτα από όλα όταν λες "προτίνονται από τις μητρικές" ο συνήθης έλληνας καταλαβαίνει ότι οι μητρικές μιλάνε και μάλιστα μας προτείνουν και μνήμες...ok...been there, done that.

Οι κατασκευαστές στις λίστες που δίνουνε ( υπερ-outdated και μικρές ) δεν προτείνουν ποιές μνήμες είναι καλές αλλά γράφουν ενδεικτικά έναν αριθμό από μνήμες της αγοράς οι οποίες είναι ελεγμένες από τους ίδιους για τυχόν ασυμβατότητες με την μητρική που αναφέρονται.

Ουδεμία σχέση με τις επιδόσεις.

Εκτός και αν θες να μας μάθεις από την αρχή τι είναι το QVL καί το CML που δίνουν οι κατασκευαστές :D

Βεβαίως υπό την λογική σου, αντίστοιχα και στα αμάξια επειδή στην λίστα της Jaguar για ελαστικά για την XKR εμπεριέχονται και τα ΜήτσεStone μαζί με τα Bridgestone και Michelin στη λίστα σημαίνει ότι τα ΜήτσεStone είναι το ίδιο καλά με τα άλλα δύο.

Ok... got it!

Οσο αφορά αν έχεις πληροφορίες "από μέσα" σε κάθε περίπτωση,όταν δεν αποδεικνύεται έστω εν μέρη από την ατελείωτη πηγή πληροφοριών που λέγεται Internet,είναι απλά λόγια εντυπώσεων σχολείου "Ξερεις ποιος είμαι εγώ, ελα να δεις".

Σαφώς...στο internet θα βρείς όλες τις πληροφορίες που παίρνουνε τα ειδικά site υπογράφοντας συμφωνίες εχεμύθιας ( NDA ) με πολλούς όρους και 'κυρώσεις' φυσικά.

Ή μάλλον λογικά, έτσι Gary ?

Ε λοιπόν εγω σου λέω ότι ο Wolfdale της Intel θα πιάνει τα τάδε με τάδε και από επιδόσεις θα είναι τόσο % πάνω από τον Conroe.

Εσύ θα μου πείς ότι δεν ισχύουν ή ότι δείχνομαι επειδή απλά εσύ δεν βρήκες παρόμοιες πληροφορίες στο net, έτσι ?

Ε λοιπόν...καλά μυαλά, και μην ξεχνιόμαστε πάντα να παίρνεις τις Premium εκδόσεις της Asus γιατί οι Deluxe και οι απλές υστερούνε σε επιδόσεις με τα ίδια ακριβώς components και settings :D { άραγες γιατί αποφεύγεις να απαντήσεις ξεκάθαρα στα περισσότερα ερωτήματά μου ? Καλά για την πρόσκλησή μου για live demo ούτε λόγος }

Ciao bambino,

Φιλικά πάντα

Δημοσ.
Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας φίλε Gary...πρώτα από όλα όταν λες "προτίνονται από τις μητρικές" ο συνήθης έλληνας καταλαβαίνει ότι οι μητρικές μιλάνε και μάλιστα μας προτείνουν και μνήμες...ok...been there, done that

Οποιος δεν καταλαβαίνει ρωτά,δεν σχολιάζει,εκτός αν δεν ξέρει να διαβάζει όποτε αυτός εχει ημιμάθεια:-D

Οι κατασκευαστές στις λίστες που δίνουνε ( υπερ-outdated και μικρές ) δεν προτείνουν ποιές μνήμες είναι καλές αλλά γράφουν ενδεικτικά έναν αριθμό από μνήμες της αγοράς οι οποίες είναι ελεγμένες από τους ίδιους για τυχόν ασυμβατότητες με την μητρική που αναφέρονται.Ουδεμία σχέση με τις επιδόσεις.

Μόνο που δεν περιλαμβάνονται κάθε φορά σε παρόμοια προιόντα και οι ίδιες τύποι,και αυτό δεν χρειάζεται εξηγήσεις ; :-D

Σαφώς...στο internet θα βρείς όλες τις πληροφορίες που παίρνουνε τα ειδικά site υπογράφοντας συμφωνίες εχεμύθιας ( NDA ) με πολλούς όρους και 'κυρώσεις' φυσικά.

Ή μάλλον λογικά, έτσι Gary ?

Ε λοιπόν εγω σου λέω ότι ο Wolfdale της Intel θα πιάνει τα τάδε με τάδε και από επιδόσεις θα είναι τόσο % πάνω από τον Conroe.

Εσύ θα μου πείς ότι δεν ισχύουν ή ότι δείχνομαι επειδή απλά εσύ δεν βρήκες παρόμοιες πληροφορίες στο net, έτσι ?

Ε λοιπόν...καλά μυαλά, και μην ξεχνιόμαστε πάντα να παίρνεις τις Premium εκδόσεις της Asus γιατί οι Deluxe και οι απλές υστερούνε σε επιδόσεις με τα ίδια ακριβώς components και settings :D { άραγες γιατί αποφεύγεις να απαντήσεις ξεκάθαρα στα περισσότερα ερωτήματά μου ? Καλά για την πρόσκλησή μου για live demo ούτε λόγος }

Aφου εμείς λοιπόν δεν μπορούμε να βρούμε τις πληροφορίες ,εσύ πως αποδεικνύεις τα αντίθετα να τα διαβάσουμε για να τα καταλάβουμε :-D, πολύ καλύτερο από το να ισχυρίζεσαι "Ξερεις ποιος είμαι εγώ, ελα να δεις γιατί όλοι οι υπόλοιποι παντού πάντα κάνουν λάθος "?

Επίσης φιλικά:-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...