Προς το περιεχόμενο

P5K3 Premium/WiFi-AP

pusher

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

P5K3 Premium/WiFi-AP. Αναμφισβήτητα πρόκειται για κορυφαίο μοντέλο.

Τι σημαίνει όμως αυτό:

Memory

Onboard memory, 2GB, DDR3 1333*MHz, non-ECC, un-buffered memory

Dual channel memory architecture

DDR3 1600*MHz(O.C.)

* The chipset officially supports the memory frequency up to DDR3 1066MHz. Due to the tuning by ASUS exclusive technology, this motherboard natively supports up to DDR3 1333. It is recommended that you install a CPU with 1066MHz FSB or above to guarantee DDR3 memory overclocking to above 1600.

Aπ' ότι βλέπω στη φωτογραφία κι απ' ότι καταλαβαίνω από το παραπάνω κείμενο δεν πρέπει να υπάρχουν slots για επιπλέον μνήμες. Δεν υποστηρίζει το μοντέλο αυτό επέκταση μνήμης;

Και μία γενικότερη ερώτηση.

Δείτε λίγο την P5K3 Deluxe/WiFi-AP. Σε μία κάρτα ASUS ποια έκδοσή της είναι καλύτερη / με περισσότερα χαρακτηριστικά; Η Premium ή η Deluxe;

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

bullshit...marketing pisteuw pws einai...tis syxnothtes pou upoti8etai oti "eggyatai" h Premium tis exoun piasei kai me to parapanw overclocker me thn Deluxe...twra an h Premium paei akoma parapanw apo auta pou pianei h Deluxe den to 3erw...

Δημοσ.

Marketing jibberish....

Μια P5K3 Deluxe είναι με..."καρφωμένες" μνήμες DDR-3...

Χειρότερη ιδέα δεν υπήρχε για τον καταναλωτή...δεν μπορείς να αλλάξεις ούτε να προσθέσεις RAM...αν πάθει κάτι η RAM μένεις και δίχως mobo...

Και στο overclocking είναι ακριβώς τα ίδια με την P5K3 Deluxe...άσε που με την deluxe έχεις το πλεονέκτημα του ότι όταν βγούν καλύτερες μνήμες μπορείς επιτόπου να τις πάρεις και να τις βάλεις...στην Premium παίρνεις τον κοντύτερο :D

Όσο για τις εκδόσεις...δεν υπάρχει καλύτερη...όλες έχουν τις ίδιες επιδόσεις απλά διαφέρουν στον στάνταρντ εξοπλισμό ( θύρες, εξτρά bullshit όπως π.χ. η οθονούλα στο πίσω μέρος με τις εξόδους, κλπ κλπ )

π.χ. όλες οι P5K ( P5K-E, P5K SE, P5K Deluxe, P5K WS Pro { unannounced } ) έχουν τις ίδιες επιδόσεις ( δεν μπορείς να πείς η τάδε είναι καλύτερη ) διαφέρουν μόνο στον στάνταρντ εξοπλισμό ( π.χ. η WS64 θα έχει 64BIT PCI slots, η WS θα έχει PCI-X slots, etc )

Δημοσ.

Θεωρητικά μόνο έχουν τις ίδιες επιδόσεις από τις προδιαγραφές,σύμφωνα με τα review.Η Asus έχει κατατάξει τα τελευταία έτη τις μητρικές της ως εξης:

-Οι Premium είναι οι καλύτερα εξοπλισμένες μητρικές (αλλά άχρηστα για τους περισσότερους) και λιγότερο είναι για ΟC.

-Οι Deluxe θεωρoύνται αναφοράς για OC και ποιότητα κατασκευής.

-Ε-Plus (ή Ε-Deluxe),τα οποία είναι Lite (ή Revision έκδοση ή και συνδιασμός) με βάση την αρχική Deluxe.

-Ονομασίες όπως σκέτο Plus σε κάποιες μητρικές,δεν δείχνουν τίποτε παραπάνω,παρά μόνο κάποιο επιπλέον εξοπλισμό από entry εκδόσεις.

-Ολες οι υπόλοιπες εκδόσεις είναι entry εκδόσεις (σαν -Ε με revision της αρχικής) και συνήθως τελευταία και μέτριας ποιότητας κατασκευής σε σχέση με παλαιότερα.

Δημοσ.
Θεωρητικά μόνο έχουν τις ίδιες επιδόσεις

Δηλαδή για να καταλάβω καλά θες να μου πείς πως αν βάλουμε δίπλα δίπλα τις:

P5B-Plus

P5B Premium Vista Edition

P5B-Plus Vista Edition

P5B-E Plus

P5B Deluxe

P5B

Και χρησιμοποιήσουμε απολύτως το ίδιο hardware & settings σε όλες τους, θα έχουμε διαφορετικές επιδόσεις ?

Please μην μου πείς ότι το εννοείς αυτό γιατί θα πάω να πάρω σύνταξη από τώρα...

Δημοσ.

Αν βρείς να διαβάσεις σχετικά,τα review τα βάζουν σε αυτές τις κατηγορίες,σε κάθε περίπτωση,και οι επιδόσεις διαφέρουν επίσης.Λες να τα έβγαλα από το μυαλό μου ή εχω σχέση με Asus

Δημοσ.
Αν βρείς να διαβάσεις σχετικά,τα review τα βάζουν σε αυτές τις κατηγορίες,σε κάθε περίπτωση,και οι επιδόσεις διαφέρουν επίσης.Λες να τα έβγαλα από το μυαλό μου ή εχω σχέση με Asus?

Αν διαβάσω τα σχετικά review από τα λίγα δυστυχώς αξιόπιστα site, καθώς και από τα test τα οποία έχω κάνει εγω ο ίδιος για κάποια review site...πιστεύω πως αυτό που λες διαψεύδεται επιτόπου.

Αν γουστάρεις επιβεβαίωση...οποιοσδήποτε γουστάρει έρχεται από το σπίτι μου και τα κάνουμε τεστ μπροστά στα μάτια σας.

Δημοσ.

Aυτό που λές δεν στέκει,γιατί καθε μοντέλο εχει διαφορετικό bios και διαφορές και με τον ίδιο εξοπλισμό πάντα θα υπάρχουν-Η λογική το λέει.-Εξάλλου προφανώς κάποιοι που γράφουν σε review θα εχουν και πληροφόριση και από την Asus για να τα διακρίνουν σε κατηγορίες.

Δημοσ.
Aυτό που λές δεν στέκει,γιατί καθε μοντέλο εχει διαφορετικό bios και διαφορές και με τον ίδιο εξοπλισμό πάντα θα υπάρχουν-Η λογική το λέει.

Ο χριστός και η παναγία.

Θα με πείσεις δηλαδή ότι έχουν διαφορές αυτές οι mobo με τις οποίες τεστάρω ένα κάρο πράγματα κάθε μέρα ?

Ok whatever...

Μου αρέσει η λογική σου που λέει η λογική το λέει...δίχως να το έχεις όμως δοκιμάσει κλπ...

Δημοσ.

Δηλαδή αν πω και γώ ότι εχω δοκιμάσει και σε καλώ να δεις ,είναι λογική να πείσεις τον άλλον ? ή αν το πάρουμε και αλλιώς, όλοι οι διαφοροι στο Internet κάνουν λάθος δοκιμές ,γιατί όλα τα προιόντα σε μια εταιρία με παρόμοιες προδιαγραφές είναι ίδια ....Μαλλον καλύτερα δεν προτείνεις να το κλείσει το μαγαζί η κάθε Αsus; (αφού δεν βάζει και το ίδιο Bios για οικονομία :-D)

Δημοσ.

Κοίτα αφού φαίνεται ότι είσαι αδιάλαχτος δεν πα να βγεί και ο Θεός να σου πεί ότι δεν ισχύει αυτό που λες, απλά το σταματάω εδώ, δεν έχω την όρεξη να ασχοληθώ περαιτέρω.

Τι να σου πω άλλο...αφού ΔΕΝ θες να καταλάβεις, δημοκρατία έχουμε, οπότε καλώς έχει όπως έχει.

Αν από την άλλη δεν "φοβάσαι" να παραδεχτείς το ότι μπορεί ( λέω μπορεί, ενώ είναι σίγουρο ότι είσαι λάθος εδώ ) να κάνεις λάθος, γιατί δεν κάνεις το καλό να κανονίσουμε να έρθεις εσύ και όποιος άλλος γουστάρει σε ένα κοινό μέρος και να βάλουμε τρείς τέσσερις από αυτές τις μητρικές κάτω και να τις μετρήσουμε σε διάφορα test να δούμε αν έχεις δίκιο ή όχι ;)

Δημοσ.

Αν από την άλλη δεν "φοβάσαι" να παραδεχτείς το ότι μπορεί ( λέω μπορεί, ενώ είναι σίγουρο ότι είσαι λάθος εδώ ) να κάνεις λάθος, γιατί δεν κάνεις το καλό να κανονίσουμε να έρθεις εσύ και όποιος άλλος γουστάρει σε ένα κοινό μέρος και να βάλουμε τρείς τέσσερις από αυτές τις μητρικές κάτω και να τις μετρήσουμε σε διάφορα test να δούμε αν έχεις δίκιο ή όχι ;)

Ωραια, εχει παρτυ στο σπιτι του bill :mrgreen:

Τωρα Gary για τις μητρικες, η διαφορα της τιμης οφειλεται και στον διαφορετικο εξοπλισμο. Σκεψουν του και σαν τα αυτοκινητα. Ειναι σαν να λες οτι δεν εχει νοημα να υπαρχουν διαφορετικες εκδοσεις Golf 1.6cc ;)

Δημοσ.

Τι να το κάνεις τον εξοπλισμό,όταν κάτι είναι φθηνιαρικο σε κατασκευή-Και στο Yugo πριν xρόνια του έβαζαν του Fiat Uno,την Turbo μηχανή ,το ίδιο ήταν ?

Δημοσ.

-Από αναφορές στο Internet

-Από πόσες χαλασμένες λόγω εκροής υψηλής θερμοκρασίας μαθαίνω από γνωστό σε courier που κανονίζει τα RMA για εξωτερικό και συνεργάζεται με τους 2 μεγαλύτερους επίσημους διανομείς (και σε άλλα προιόντα τεχνολογίας)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...