Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση ενός access point με ένα 2ο access point.

peris72

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την σύνδεση 2 access points.

Θέλω να επεκτείνω το σήμα που λαμβάνω απο την δίπλα οικοδομή.

Στο δωμάτιο που έχω το pc, λαμβάνω πολύ καλά το σήμα μέσω ενός usb wifi adaptor.

Το πρόβλημα είναι ότι μόλις πάω 2 δωμάτια πιο μέσα στο σπίτι (εκεί που έχω το Wii και θέλω να παίρνει και αυτό σύνδεση wi-fi), το σήμα δεν υπάρχει καθόλου.

Έχω διαβάσει ότι χρειάζεται ένας extender, booster κ.λ.π.

Μπορώ όμως να βάλω και εγώ ένα 2o access point σε εμένα (στο δωμάτιο που λαμβάνω καλό σήμα) και να το επεκτείνω έτσι στο υπόλοιπο σπίτι;

Αν ναι, θα χρειαστεί να σετάρω το 2 access point (αυτό που θα είναι σπίτι μου), στον υπολογιστή που είναι συνδεδεμένο το 1ο access point, ή απλά το κάνω εγκατάσταση στο δικό μου Pc και κάνω Login μέσα απο αυτό και απλά μετά το 2o access point θα αρχίσει να αναμεταδίδει το σήμα;

Ελπίζω να μην τα μπέρδεψα και να μπορέσετε να με διαφωτίσετε!

Επίσης δεν ξέρω αν σαν λύση μπορεί να γίνει και εξής:

Με το ήδη υπάρχον Usb adaptor που έχω, να κάνω login στο 1ο access point και μετά με ένα 2ο usb wifi adapter να αναμεταδίδω στο επόμενο δωμάτιο. Μπορεί να λειτουργεί και ως access point ένα usb wifi adaptor ή μόνο ως client; Γιατί τo wii χρειάζεται access point για να συνδεθεό από ότι ξέρω.

:)

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπόν, το access point μπορείς να το δουλέψεις με 2 τρόπους:

Α) Να το κάνει repeater. Θα παίρνει το σήμα από το 1ο ΑΡ και θα το επαναλλαμβάνει. Έτσι με μια ασύρματη κάρτα δικτύου θα παίρνεις το σήμα από το 2ο ΑΡ

Β) Το πιο λογικό είναι να κουμπώσεις το ΑΡ πάνω στο πισί σου, στην κάρτα δικτύου και να του πεις να γίνει ap client του πρώτου.

Διαλέγεις και παιρνεις...

Δημοσ.
Λοιπόν, το access point μπορείς να το δουλέψεις με 2 τρόπους:

Α) Να το κάνει repeater. Θα παίρνει το σήμα από το 1ο ΑΡ και θα το επαναλλαμβάνει. Έτσι με μια ασύρματη κάρτα δικτύου θα παίρνεις το σήμα από το 2ο ΑΡ

Β) Το πιο λογικό είναι να κουμπώσεις το ΑΡ πάνω στο πισί σου, στην κάρτα δικτύου και να του πεις να γίνει ap client του πρώτου.

Διαλέγεις και παιρνεις...

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Και τα 2 μια χαρά μου φαίνονται σαν επιλογές.

Να το δουλέψω σαν repeater μου φαίνεται πιο εύκολο να γίνει. Π.χ. το Wii θα βλέπει το 2o access point και να συνδέεται σε αυτό.

1) Χρειάζεται να λειτουργεί και ο υπολογιστής μου (εκεί που θα συνδέσω το 2ο access point) για να εκπέμπει το access point ή μπορώ να το δουλεύω και με κλειστό το Pc;

2) Το σετάρισμα του 2oυ access point μπορεί να γίνει απευθείας στο δικό μου pc (να κάνω login στο πρώτο access point) ή θα χρειαστεί να πάω στο 1ο access point και να το σετάρω εκεί; (αυτό θα είναι μπελάς ομολογώ).

3) Η συνδέση του access point που θα έχω σπίτι μου, πρέπει να γίνει με το pc μέσω ethernet ή μπορεί να γίνει και μέσω usb; (ανάλογα το access point θα μου πείτε, αλλά θέλω να ξέρω αν θα δουλέψει και στις περιπτώσεις.

Δημοσ.

Κατ'αρχήν για να σετάρεις ένα access point πρέπει να το συνδέσεις στο pc με ethernet. Αφού το στήσεις και είναι έτοιμο, το βγάζεις, το πας εκεί που θέλεις, του δίνεις ρευματάκι και είναι έτοιμο. Άρα δε χρειάζεται το pc ανοιχτό για να δουλέψει το ΑΡ, είναι αυτόνομο μετά το στήσιμο.

Φυσικά και θα μπορεί και το wii να συνδεθεί πάνω στο access point. Κι αυτό εσύ θα το ρυθμίσεις μέσα από το search του wii.

Τα ap είναι αρκετά δυνατά, οπότε μπορείς κι από κει που είσαι να τα σετάρεις. Δε χρειάζεται να είναι κοντά.

Δημοσ.
Τα ap είναι αρκετά δυνατά, οπότε μπορείς κι από κει που είσαι να τα σετάρεις. Δε χρειάζεται να είναι κοντά.

Αυτό με ενδιαφέρει να γίνεται. Να το κάνω απο το σπίτι μου δηλαδή και να μην χρειαστεί να πάω στην διπλανή οικοδομή. Μπορώ να συνδέσω λοιπόν το 2o access point στο δικό μου pc και να το σετάρω με το 1o access point ασύρματα.

Για ασυμβατότητα υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Αν δηλαδή το 1ο access point είναι linksys και το 2o Dlink, θα υπάρξει πρόβλημα συμβατότητας 100%;

Δημοσ.

Όχι, δεν τίθεται θέμα. Εγώ για παράδειγμα, έχω στο σπίτι μου ένα USRobotics wireless router, 1 access point Level One και 1 access point DLink. Όλα δουλεύουν άψογα μεταξύ τους...

Δημοσ.
Όχι, δεν τίθεται θέμα. Εγώ για παράδειγμα, έχω στο σπίτι μου ένα USRobotics wireless router, 1 access point Level One και 1 access point DLink. Όλα δουλεύουν άψογα μεταξύ τους...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και για την βοήθεια!

Μπορείς να προτείνεις (αν θέλει και κάποιος άλλος), κάποιο φθηνό access point; Το πολύ πολύ 90-100 ευρώ μπορώ να δώσω παιδιά.

Δημοσ.
90 100 δεν είναι λίγα. Πάρε DLink 2100AP που είναι δυνατο. Τα εχω δοκιμάσει.

Το βρήκα εδώ:

http://www.vnp.gr/index.php?menu=cat&id=99&action1=details&prod=1267

μέσω του skroutz:

http://www.skroutz.gr/products/list?keyphrase=DLink+2100AP

Είναι αυτό που περιγράφεις;

( Άσχετο αλλά μου πέρασε απο το μυαλό κάτι τώρα. Το usb wifi adapter που έχω - αυτό εδώ είναι: http://www.3com.com/products/en_US/detail.jsp?tab=support&pathtype=support&sku=3CRUSB20075 - μπορώ να το χρησιμοποιήσω ταυτόχρονα και σαν access point; ). Εννοώ αν μπορώ να κάνω σύνδεση στο access point της άλλης οικοδομής και μετά να το κάνω να μεταδίδει ταυτόχρονα στο wii την σύνδεση του ίντερνετ). Δεν μου κολλάει πολύ, αλλά δεν χάνω κάτι αν ρωτήσω :)

Δημοσ.

Να το παραγγείλω το access point; Είναι το συγκεκριμένο που αναφέρεις; Στο skroutz το είδα αρκετές φορές αλλά με διαφορετικές τιμές, αρκετή διαφορά μεταξύ τους και γιαυτό δεν ξέρω αν είναι όλα τα ίδια αυτά που βγάζει στο skroutz ή αν είναι διαφορετικά απο αυτό που είπες.

Δημοσ.

Εδώ είναι και ένα σχέδιο σχετικά με αυτό που θέλω:

565233pic.jpg

Αρκεί να μην χρειαστεί να πάω στο access point 1 για να σετάρω το access point 2 που θα έχω σπίτι μου. Θέλω το setup να γίνει απο το σπίτι μου (password ρυθμίσει κ.λ.π.).

Το ap που προτείνει ο kostasSTi φαίνεαι πολύ καλό. Απλά θα ήθελα μια επιβεβαίωση για το αν γίνεται αυτό που θέλω (είμαι πρωτάρης στο Wi-fi).

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν το αγόρασα και περιμένω την παραλαβή. Αυτό για το οποίο δεν είμαι βέβαιος είναι το αν το firmware που έχει το 2100AP παίζει ρόλο για το αν πετύχω να κάνω repeat το σήμα που θα λαμβάνει, μέσα στο σπίτι μου.

Θα χρειαστεί κάτι έξτρα για αυτό ή απλά θα βάλω pass, Ip του πρώτου AP και το 2100 θα κάνει αναμετάδοση του σήματος μέσα στο σπίτι;

Δημοσ.

To repeat είναι αρκετά δυνατό, δε θα έχεις πρόβλημα μέσα στο σπίτι (μη σου πω και έξω)...

Πάρτο με το καλό και θα δεις. Απλά του λες να κάνει το σήμα από το τάδε ρούτερ repeat και τελείωσε.

Δημοσ.
To repeat είναι αρκετά δυνατό, δε θα έχεις πρόβλημα μέσα στο σπίτι (μη σου πω και έξω)...

Πάρτο με το καλό και θα δεις. Απλά του λες να κάνει το σήμα από το τάδε ρούτερ repeat και τελείωσε.

Ήρθε και το εγκατέστησα. Δεν ξέρω γιατί αλλά σαν repeater δεν μπορώ να το κάνω να δουλέψει! Δεν μου ζητά Wpa/Wpa2 passphrase αλλά μόνο Wep.

Πως να βάλω τον κωδικό του πρώτου access point? Χρειάζεται βασικά αυτό;

Help.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...