kavaliotis Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Εγω θα προτεινα να πατε σε 2πυρηνο παιδια, οι Quad Core ακομα και να βγουνε σε τοσο χαμηλη τιμη, παλι δεν θα τους αξιοποιει κανενα προγραμμα εκτος και αν θελετε να τρεχετε τα Folding@Home κτλ που ενταξει καλα προγραμματα ειναι αλλα δεν νομιζω κανεις να δωσει τοσα λεφτα για να τρεχει τετοιου ειδους προγραμματα. Ακομα και για XviD encoding, εγω με Core2Duo 6600 σε ελαχιστο χρονο εχω τελειωσει οποτε δεν εχει νοημα να βαζεις 4 μαζι να γινονται (εδω 2 βαζω και τελειωνουν τσακα τσακα). Για 4πυρηνους θα ελεγα 2008 και μετα και τοτε βλεπουμε γιατι μπορει να βγει καμμια αλλη τεχνολογια. Οσοι εχουν Core2Duo μην αναβαθμισουν, τζαμπα λεφτα ειναι...
Panahs Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Τώρα με διαολίζετε γιατί τέλος καλοκαιριού ή αμέσως μετά θέλω να πάρω 4πύρηνο για μοντάζ, εφέ και τέτοια και έχω αρχίσει και προβληματίζομαι με αυτά που λέτε ... Ακόμα κι αν δεν είναι αυτή τη στιγμή εκμεταλλεύσιμοι οι 4 πυρήνες, δεν πρόκειται τουλάχιστον να γίνουν αργότερα? Και αφού ο 6600 είναι και σε καλή τιμή γιατί όχι??
magnaman Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 οποτε ο c2d με λιγη αυξηση απο 2.4 σε 2.8-3.0 βολιδα θα ειναι
Delirium Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Τώρα με διαολίζετε γιατί τέλος καλοκαιριού ή αμέσως μετά θέλω να πάρω 4πύρηνο για μοντάζ, εφέ και τέτοια και έχω αρχίσει και προβληματίζομαι με αυτά που λέτε ... Ακόμα κι αν δεν είναι αυτή τη στιγμή εκμεταλλεύσιμοι οι 4 πυρήνες, δεν πρόκειται τουλάχιστον να γίνουν αργότερα? Και αφού ο 6600 είναι και σε καλή τιμή γιατί όχι?? Den katalavaino giati lene oti den einai ekmetallefsimoi => an exeis na kaneis me 3D, rendering, animation, video, DTP klp, oses perissoteres cpu [i pyrines stin idia cpu] toso to kalytero Efoson axiopoiountai px oloi oi ypologistes enos ergastiriou giati na min ginetai me 4pyrino/8pyrino kok??
tzoykas Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Den katalavaino giati lene oti den einai ekmetallefsimoi => an exeis na kaneis me 3D, rendering, animation, video, DTP klp, oses perissoteres cpu [i pyrines stin idia cpu] toso to kalytero Efoson axiopoiountai px oloi oi ypologistes enos ergastiriou giati na min ginetai me 4pyrino/8pyrino kok?? Γιατί πρέπει να το υποστηρίζει εγγενώς η εφαρμογή. Αν το Photoshop δεν είναι φτιαγμένο να εκμεταλλεύεται 2 και 4 επεξεργαστές ταυτόχρονα θα χρησιμοποιεί μόνο τον ένα ακόμα και 10 να έχει το μηχάνημα. Δε πρόκειται να το κάνει το λειτουργικό για την εφαρμογή.
kavaliotis Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Τώρα με διαολίζετε γιατί τέλος καλοκαιριού ή αμέσως μετά θέλω να πάρω 4πύρηνο για μοντάζ, εφέ και τέτοια και έχω αρχίσει και προβληματίζομαι με αυτά που λέτε ... Ακόμα κι αν δεν είναι αυτή τη στιγμή εκμεταλλεύσιμοι οι 4 πυρήνες, δεν πρόκειται τουλάχιστον να γίνουν αργότερα? Και αφού ο 6600 είναι και σε καλή τιμή γιατί όχι?? Αν το θες για τετοια χρηση, θα σε προτεινα να τον παρεις. Γενικα αν παει 250 ευρω ο 6600 σε σχεση με τα 200 που πηρα πριν λιγες μερες εγω τον 2πυρηνο 6600, εννοειται ειναι παρα πολυ καλη τιμη ακομη και αν δεν τον αξιοποιησεις. Το λεω με την προοπτικη οτι για μονταζ κτλ, ισως ξυπνησουν οι εταιρειες και κανουν τα προγραμματα τους να δουλευουν με 4πυρηνους. Παντως για παιχνιδια και ολα τα αλλα προγραμματα, δεν νομιζω μεχρι το 2008 να γινει κατι (μην σου πω ουτε μεσα στο 2008) γιατι πολυ απλα εχει ποσα χρονια που βγηκαν οι 2πυρηνοι και ακομα σχεδον κανενα προγραμμα δεν τους υποστηριζει! Τουλαχιστον αυτα που χρησιμοποιουμε συνεχεια οι περισσοτεροι δεν τον αξιοποιουν. Ποσο μαλλον τα παιχνιδια που ειναι και αρκετα δυσκολη η υλοποιηση τους! Παντως για 50 ευρω παραπανω εγω θα τον επαιρνα τον 4πυρηνο. Βεβαια αν ο 2πυρηνος κοστιζει τοτε 150, δεν ξερω, ειναι στο χερι σου αν θες να δωσεις τα εξτρα λεφτα.
Delirium Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Sxedon ola ta "megala" [Maya, Lightwave] programmata 3D, animation, rendering k.lp., ypostyrizoun tin yparxi pollon epexergaston Den eimai 100% sigouros gia to ti paizei me tous pollous pyrines stin idia cpu, alla pollous epexergastes, nai ekmetallevontai sto epakro malista
magnaman Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 οπας παιδες - ποσο δυνατοι ειναι επιτελους oi c2d ?απο τη στιγμη που οι περισσοτερες εφαρμογες δεν υποστηριζουν 2 πυρηνες εχω την εντυπωση οτι εχει γινει μια μυθοποιηση των νεων c2d - αν ουτε και τα παιχνιδια τους αξιοποιουν νομιζω οτι η ιντελ κανει εξαιρετικη δουλεια στο μαρκετινγ!!!! και δεν μιλαω απολυτα αλλα με βαση τα γραφομενα του kavalioti
tzoykas Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Ουσιαστικά δεν έχει διαφορά η μία τεχνολογία από την άλλη. Είτε είναι στο ίδιο τσιπ οι πηρύνες είτε σε διαφορετικά το λειτουργικό τους βλέπει σαν πολλούς. Η ερώτηση είναι πόσοι από αυτούς που αγοράζουν multi-core/multi-cpu συστήματα το θέλουν για multi-threaded εφαρμογές (όπως είπαμε και νωρίτερα).
Panahs Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Εγώ για παράδειγμα ψιλοασχολούμαι με το after effects το οποίο είναι πολύ βαρύ πρόγραμμα (όπως όλα της adobe). Όπως είναι λογικό με το τωρινό μου επεξεργαστή (P4 2.4) δεν μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα, κολλάει ακόμα και σε δημιουργία τίτλων. Μιλάμε για δράμα. Θέλω να ασχοληθώ πιο διεξοδικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα γιατί ξέρω ότι έχει απίστευτες δυνατότητες, αλλά και γιατί πιθανόν να είναι μέρος της μελλοντικής δουλειάς μου (που είναι ήδη βασικά). Για να το καταφέρω αυτό όμως θέλω επεξεργαστική ισχύει που να μου προσφέρει πάνω από 150% περισσότερο από το χάλι που έχω τώρα. Ένας τετραπύρηνος πιστεύω θα είναι σε θέση να το προσφέρει αυτό (βασικά πιστεύω ότι και οι διπύρηνοι είναι). Όμως γιατί αυτή η ριμάδα η Adobe δεν κάνει κάτι για να εκμεταλλευτεί αυτή την τεχνολογία?? Ψάχνω στο site της και δεν βρίσκω κάτι που να λέει στα καινούρια της προγράμματα (SC3) για multiprocessor support... Τι κάνουν, ξύνονται? Την τεχνολογία μου μέσα. Edit: Ώπα, μόλις κάτι βρήκα. Φαίνεται ότι κάτι γίνεται... Υποστηρίζει μάλλον multicore.
Delirium Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 To After Effects ypostyrizei! Toulaxiston se Mac Os.. :evil:
Gary_Kokkin Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 οποτε ο c2d με λιγη αυξηση απο 2.4 σε 2.8-3.0 βολιδα θα ειναι Kαι όχι μόνο Ο Ε6600 ίσως τελικά βγεί και ο καλύτερος C2D http://www.hardware.fr/myocdb.com/fiche18328.html Tο multitasking στους quad είναι πολύ σχετικό. Βαλτε 2 full DVD να τα κάνει ταυτόχρονα πχ Divx και θα δείτε ότι στο ένα θα πηγαίνει πολύ καλά,ενώ στο άλλο πολύ αργοτερα σε επεξεργασία. Απλά στους quad ο επεξεργαστής (και τα windows) δεν απειλούνται με crash,αν κάνει κανείς πχ σερφάρισμα ταυτόχρονα μαζι με την μία επεξεργασία video, ή ναχει περισσότερα παράθυρα τύπου office,ακόμα και με μικρή φυσική μνήμη (χωρίς την βοήθεια της virtual των windows)
billpeppas Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 mmm Kokkin... http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=167209
Gary_Kokkin Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Τα 1200ευρώ πονάνε http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1037&product=970263
magnaman Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 mmm Kokkin... http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=167209 αυτη ειναι η μονιμη λειτουργια του pciou?δουλευει κανονικα διπλα σε ενα γραφειο χωρις 40-50db θορυβο εξαιτιας της ψυξης ?χωρις αζωτα ? απο περιεργεια και μονο ρωταω - διοτι αμα ειναι να παει μια φορα εκει περα και μετα να κατεβει παλι στα 3 GHz για να μπορει καποιος να δουλεψει και οχι απλα να θαυμασει το extreme oc εγω σου βγαζω το καπελλο και παιρνω πισω οτι εχω πει σε προηγουμενο ποστ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.