Προς το περιεχόμενο

Ψώνια στον Κωτσόβολο Πάτρας!!!

passenger57

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα καλα η Πατρα σας ενοχλησε? Εδω μιλαμε για πολυκαταστημα που κανονικα δουλευει οπως ολα τα καταστηματα της ιδιας αλυσιδας. Τεσπα. Αν θες να δεις κατι με καλη ποιοτητα εικονας πηγαινε στο Πλαισιο. Δεν εχει μεγαλη ποικιλια μαλλον λογω χωρου αλλα εχουν σημα απο HDMI ολες οι ΤV που εχει. Εκει θα δεις πραγματικες διαφορες. απο οθονη σε οθονη. Την τελευταια φορα ειχε Jasmine και Bordeux ανοιχτη...

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πήγα Παναγιωτακόπουλο και είδα τα πάντα με σωστή κεραία. Τι να το κάνω το HDMI? Ολες φαίνονται όμορφες...στην TV έχει τον λάκκο η φάβα (περισσότερο εννοώ).

Δημοσ.

Άντε να δουμε, γιατί τα τελευταία 5 χρόνια το ακούω αυτό και το μόνο που έχω δεί μέχρι τώρα είναι τα ψηφιακά χαζοκάναλα της ΕΡΤ που ανάθεμα και αν τα βλέπει κανείς, και το ΣΚΑΪ που έγινε wide screen. Σιγά τ'αβγά δηλαδή.

Αλλά και ψηφιακή να γίνει (σε 10 χρόνια), έναν αποκωδικοποιητή χρειάζεσαι και την τηλεόραση wide που έχεις και τώρα. Αν περιμένεις HDMI από τα εδώ κανάλια.... ας καγχάσω....

Δημοσ.

Όχι οτι δίνω δίκιο στους υπαλλήλους των πολυκαταστημάτων που δεν ξέρουν την τύφλα τους οι περισσότεροι.. αλλά τί είδους γνώσεις περιμένετε εσείς να έχουν; Να γνωρίζουν πχ τα τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των προϊόντων τους;; Να ξέρει πχ πόσα Hz είναι η τάδε τηλεόραση ή ακόμα καλύτερα (!!) τί είναι τα Hz; Ή μήπως τους προτρέπει ο μισθός που παίρουν, να κάτσουν να διαβάσουν και να μάθουν; Η μόνη περίπτωση είναι να έχει χόμπι κάποιος πχ το home cinema και να γνωρίζει μερικά πράγματα.

Δημοσ.

Ναι αλλά το να είσαι τελείως άσχετος στο αντικείμενο με το ποίο ασχολείσαι και το να γνωρίζεις μερικά πράγματα, είναι μέρα με τη νύχτα.

Δεν είπε κανείς να γίνουν experts αλλά εδώ δεν ξέρουν που τους πάνε τα τέσσερα.

Δημοσ.

Ε αφού οι περισσότεροι περαστικοί είναι απο κεί.. εννοώ οι πωλητές. Δεν πάνε να κάνουν καριέρα. Αν ξέρουν 3 πράγματα δεν πάνε στον Κωτσόβολο.. πάνε σε πιο εξειδικευμένα μαγαζιά να γουστάρουν κιόλας.

Δημοσ.

Με 600 ευρώ που δίνουνε για τους πωλητές για να τους έχουνε 12ώρα, τι περιμένεις να βρούνε, κανα πυρηνικό φυσικό?

Εδώ ο άλλος ήθελε να δοκιμάσει LCD τηλεόραση με τηλεοπτικό σήμα (!!!!) , ο πωλητής του φταίει?

Εγώ έτσι και ήμουνα πωλητής και μου συνέβαινε κάτι αντίστοιχο, θα φόραγα το ποιο εριστικό μου ύφος και θα τον έστελνα (αυτόν που θα μου ζητούσε κεραία τηλεόρασης για να δοκιμάσει τις LCD/Plasma) στα High End στερεοφωνικά για να τα δοκιμάσει με AM ραδιοφωνικό σήμα.

Ας σοβαρευτούμε...

Δημοσ.
Με 600 ευρώ που δίνουνε για τους πωλητές για να τους έχουνε 12ώρα, τι περιμένεις να βρούνε, κανα πυρηνικό φυσικό?

Εδώ ο άλλος ήθελε να δοκιμάσει LCD τηλεόραση με τηλεοπτικό σήμα (!!!!) , ο πωλητής του φταίει?

Εγώ έτσι και ήμουνα πωλητής και μου συνέβαινε κάτι αντίστοιχο, θα φόραγα το ποιο εριστικό μου ύφος και θα τον έστελνα (αυτόν που θα μου ζητούσε κεραία τηλεόρασης για να δοκιμάσει τις LCD/Plasma) στα High End στερεοφωνικά για να τα δοκιμάσει με AM ραδιοφωνικό σήμα.

Ας σοβαρευτούμε...

Ναι σωστά γιατί στην LCD τηλεόραση ο άνθρωπος τη θέλει μόνο για να πουλάει μούρη, έχοντας την σβηστή και λέγοντας στους φίλους του "καλά είστε τρελοί που θέλετε να δούμε τον αγώνα στην LCD μου? Εγώ την πήρα μόνο για τη μόστρα".

Επίσης είναι αλήθεια οτι η πλειονότητα των ραδιοφωνικών σταθμών είναι στα ΑΜ και όχι στα FM.

/σαρκασμός τέλος

Το πρόβλημα είναι οτι οι Ελληνικές αλυσίδες έχουν συνήθως πρόβλημα όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πελατών μιας και δεν δίνουν την απαραίτητη προσοχή στο προσωπικό τους. Κάτι που δυστυχώς τη πληρώνει ο πελάτης κατά κύριο λόγο. Και βέβαια παίζει και μεγάλο ρόλο η έλλειψη σωστών υποδομών στα περισσότερα καταστήματα για να υποστηρίξουν το προϊόν που προσπαθούν να πουλήσουν. Όλα για το κέρδος (το οποίο εν τέλει βέβαια δεν έρχεται μέσω των πωλήσεων)

Δημοσ.

Δεν μου λές?

Μία κεραία UHF/VHF έχει την ίδια λήψη σε όλα τα σπίτια/τοποθεσίες?

Αν δηλαδή στον κωτσόβολο είχε κεραία με "χιόνια" και θόρυβο, θα έβγαζες εσύ ασφαλές συμπέρασμα για την απόδοση μιας οποιασδήποτε τηλεόρασης (ακόμα και σωλήνα)?

Δεν ξέρω λοιπόν τι κάνεις εσύ, εγώ οταν θέλω να δοκιμάσω μια τηλεόραση θα επιδιώξω να της δώσω όσο καλύτερο σήμα μπορώ.

Και γι'αυτό έδωσα ως παράδειγμα οτι το να δοκιμάζει κανείς μια τηλεόραση (ως προς τα χρώματά της θέλεις? ως προς την απόδοση του μαύρου? ως προς την απόδοση του refresh rate?) και να θέλει σήμα UHF/VHF για να το κάνει αυτό, είναι σαν να δοκιμάζει ηχεία και ενισχυτή τάξης Α με σήμα απο AM ραδιόφωνο αντί πχ απο μία καλή πηγή CD/SACD. Δεν ισχυρίστηκα οτι οι περισσότεροι σταθμοί εκπέμπουν στα ΑΜ.

Οπότε αντί να σαρκάζεις προσπάθησε να καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις.

Δημοσ.
Δεν μου λές?

Αν δηλαδή στον κωτσόβολο είχε κεραία με "χιόνια" και θόρυβο, θα έβγαζες εσύ ασφαλές συμπέρασμα για την απόδοση μιας οποιασδήποτε τηλεόρασης (ακόμα και σωλήνα)?

Δεν ξέρω λοιπόν τι κάνεις εσύ, εγώ οταν θέλω να δοκιμάσω μια τηλεόραση θα επιδιώξω να της δώσω όσο καλύτερο σήμα μπορώ.

Και γι'αυτό έδωσα ως παράδειγμα οτι το να δοκιμάζει κανείς μια τηλεόραση (ως προς τα χρώματά της θέλεις? ως προς την απόδοση του μαύρου? ως προς την απόδοση του refresh rate?) και να θέλει σήμα UHF/VHF για να το κάνει αυτό, είναι σαν να δοκιμάζει ηχεία και ενισχυτή τάξης Α με σήμα απο AM ραδιόφωνο αντί πχ απο μία καλή πηγή CD/SACD. Δεν ισχυρίστηκα οτι οι περισσότεροι σταθμοί εκπέμπουν στα ΑΜ.

Κατάλαβα πολύ καλά τι είπες. Αυτό που δε καταλαβαίνεις εσύ είναι οτι ο OP είπε οτι οι τηλεοράσεις που πήγε να δει έπαιρναν RF από ένα DVD που ήταν γτπκ. Ο άνθρωπος κατάφερε μετά από δοκιμές να πιάσει έστω ένα σήμα από κεραία που πάλι ήταν γτπκ.

Αν δεν καταλαβαίνεις, αυτό σημαίνει ότι στο εν λόγω κατάστημα δεν υπήρχε η σωστή υποδομή για να αναδείξει τα προϊόντα που πουλούσε. Εγώ αυτό κριτίκαρα κυρίως, ορμώμενος από το μήνυμα σου. Στο οποίο μήνυμα απλά αγνόησες την εμφανή αυτή έλλειψη, και επιπλέον υπονόησες οτι στο κατάστημα που θα δούλευες δε θα σε ένοιαζε αν ίσχυε το ίδιο.

Δημοσ.

ε ναι ρε φίλε, αλλά εγώ δεν θα πάω να τα "χώσω" στον εκάστοτε πωλητή που δουλεύει σαν σκύλος για ψίχουλα (όπως επίσης δεν θα τα χώσω και στον τηλεφωνητή που μου απαντάει όταν η vivodi αυνανίζεται και δεν έχω internet) , θα πάω στον προιστάμενο ή/και στον διευθυντή που κάθεται και τα ξίνει μέχρι τα χριστούγεννα που θα πάρει το bonus του αν οι πωλήσεις πηγαίνουν καλά.

Δεν μου αρέσει αυτή η κλασική ελληνική λογική να τα χώνουμε στον τελευταίο τροχό της αμάξης και στους "μεγάλους" να στεκόμαστε σούζα.

Ο Passenger έκανε άραγε γράμμα διαμαρτυρίας στην εν λόγω γτπ εταιρεία? Γιατί γτπ είναι ο κοτσόβολος. Έβγαλε το "άχτι" του στην πωλήτρια και το θέμα τελείωσε (φαντάζομαι) εκεί.

Το άλλο point μου ήταν, πως δεν μπορείς να εξάγεις ασφαλή συμπεράσματα για την ποιότητα αποικόνησης μιας τηλεόρασης μέσω του χειρότερου (σε ποιότητα) σήματος που μπορείς να του δώσεις, αυτού μιας επίγειας τηλεοπτικής κεραίας δηλαδή.

Δημοσ.

OT: Η Αθήνα είναι πιο νότια από την Πάτρα;)

Γενικά πάντως, πολύ λίγα μαγαζιά μπορείς να επισκεφθείς για συμβουλές και ενημέρωση και πολύ λιγότερα για demo προϊόντος.

Δημοσ.
Δεν μου λές?

Επειδή έχουμε 2007 και η ψηφιακή τηλεόραση έχει ακόμη κάποια χρονάκια μέχρι να επικρατήσει και επειδή μια τηλεόραση δεν θα έλεγα ότι είναι είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα επένδυσης στις τεχνολογίες του μέλλοντος δεν βλέπω τίποτε κακό στο να θέλει κανείς να την δοκιμάσει και με σήμα αναλογικής.Το σήμα μπορεί να μην είναι παντού το ίδιο άλλα ένα κατάστημα μπορεί να φροντίσει να πιάνει τουλάχιστον ένα κανάλι σε ανεκτά επίπεδα για να μπορεί ο άλλος να πάρει μια ιδέα.Εκτός απ'το κοινό φορματ ο κάθε κατασκευαστής έχει αναπτύξει τους δικούς του μικρομηχανισμούς άμυνας στον θόρυβο του λαμβανόμενου σήματος αλλά και των μετατροπών, αν μια επιχείρηση έχει στήσει σωστά την εκθεσή της είναι συγκρίσιμοι κιόλας. Πέρα απ'ολα αυτά και αν υποθέταμε ότι ο πελάτης είναι εντελώς άσχετος πάλι με δεδομένο ότι πολλά μεγάλα ονόματα δεν κυκλοφορούν CRT μοντέλα πια θα έπρεπε να υπάρχει επίδειξη κάποιου αναλογικού καναλιού.

Δημοσ.
Πήγα Παναγιωτακόπουλο και είδα τα πάντα με σωστή κεραία. Τι να το κάνω το HDMI? Ολες φαίνονται όμορφες...στην TV έχει τον λάκκο η φάβα (περισσότερο εννοώ).

o Παναγιωτακοπουλος στην Πατρα τα σπαει...εχουν ψωνισει δεκαδες συσκευες και τα 2 μου σογια και δεν παντα ηταν αψογοι.και σε αξυπηρετηση και με πολυ καλες τιμες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...