Προς το περιεχόμενο

Ταμιας σε τραπεζα

pigos23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια

Προσφατα ειχα κανει καποια test κ περασα κ απο συνεντευξη στην Τραπεζα Πειραιως.Το πτυχιο μου ειναι σχετικο με την πληροφορικη κ αν κ δεν ειχαμε συζητησει κ πολυ ενδελεχως για το ενδιαφερον σχετικα με θεση τους ειχα περασει απο εξω εξω οτι με ενδιαφερει πολυ η πληροφορικη.Σημερα με πηρανε κ μου ειπανε οτι υπαρχει διαθεσιμη θεση για ταμια ομως.

Οποτε ρωταω τι υπευθυνοτητες εχει αυτη η δουλεια,αν ξερετε κατι σχετικα με bonus αλλα κ οτι αλλο νομιζετε οτι πρεπει να αναφερετε οσοι εισαστε του επαγγελματος αλλα κ ολοι οι αλλοι

Ευχαριστω

Δημοσ.

Ο ταμίας είναι από τις χειρότερες δουλειές σε μια τράπεζα (για μένα).

Αν έχεις έλλειμα ή πλεόνασμα στο τέλος της ημέρας, κάθεσαι μέχρι να το βρεις, αλλιώς στην περίπτωση του ελλείματος το πληρώνεις από τη τσέπη σου!

Ασε, που στις ιδιωτικές τους βάζουν και "στόχους" (κάρτες κτλ) και αν δεν... όξω!

Παίρνεις βέβαια διαχειριστικό επίδομα, επειδή μετράς λεφτά όλη μέρα, δε ξέρω πόσο είναι, ανάλογα με την τράπεζα...

Δημοσ.

Όντως η δουλειά στη θέση του ταμία δεν είναι και ότι καλύτερο.

Ανα πάσα στιγμή εάν κάνεις κάποιο λάθος μπορεί να σου στοιχίσει ακριβά,μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στις συναλλαγές που κάνεις,έτσι ώστε να δίνεις τα σώστα χρήματα στους σωστούς ανθρώπους(ο κόσμος σε περίπτωση που μπορεί να βγάλει τζάμπα κάποια χρήματα δεν λογαριάζει κανένα και με αυτό εννοώ στην περίπτωση που καταλάθος δώσεις κάποια χρήματα σε άλλον από αυτόν που πρέπει,κανένας δεν ξέρει τίποτα).

Αυτό που λέει ο silverthan με το διαχειριστικό επίδομα,ισχύει με σκοπό να καλλείψεις κάποια λάθη σου στις συναλλαγές(ούτε και γώ ξέρω για τι ποσό μιλάμε).

Με τα bonus έχει και ο ταμίας λαμβάνειν κάποιο ποσό ακόμα και αν δεν έχει άμεση σχέση με τα δάνεια,τις ασφάλειες και τα λοιπά.

Το ποσό όμως είναι αρκετά μικρό σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Και προς Θεού δεν απολύουν άτομα αν δεν εκπληρώσουν ένα "στόχο".

Απλά αν συστηματικά αποτύχεις να φτάσεις ένα "στόχο" μπαίνεις σε μια άτυπη μαύρη λίστα και ψάχνουν αφορμές για να σε διώξουν,ή αν πραγματικά δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στα καθήκοντά σου τότε ναι μπορεί να απολυθείς.

Αλλά όχι έτσι εύκολα δεν σε απολύουν και είναι κάτι που αφορά από τον διευθυντή μέχρι τον λογιστή της τράπεζας.

Η εξελισιμότητα της δουλειάς δεν ξέρω αν είναι γρήγορη αλλά το να έχεις ένα πτυχίο σου δίνει αβάντα σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Αυτά γνωρίζω εγώ(η μητέρα μου δουλεύει ως ταμίας).

Ελπίζω να βοήθησα.:mrgreen:

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας

Θελει πολυ σκεψη παντως ρε γμτ...

Κ γενικα κ απο το περιβαλλον μου αλλα κ απο διαφορα αλλα forum οι μισοι λενε οτι ειναι μια βαρετη δουλεια που κανεις τα ιδια κ τα ιδια κ οι αλλοι μισοι οτι ειναι μια δουλεια που γινεσαι στην ουσια ρομποτ,που δεν εχεις χρονο ουτε να κατουρησεις αμα πεσεις σε κεντρικο καταστημα,με πολλες ευθυνες κ μεσα στο αγχος

*Πτυχιο ΤΕΙ εχω

Δημοσ.

Κοίτα...και οι δύο γονείς μου είναι υπάλληλοι τραπέζης.

Ξέρω από πρώτο χέρι τι σημαίνει να είσαι υπάλληλος τράπεζας.

Το άγχος που σου προκαλείτε είναι απίστευτο είναι αλήθεια.

Το θέμα είναι όμως με ποιά προοπτική θα πάς σε μια τράπεζα.

Αν θέλεις να κάνεις καριέρα σε μια τράπεζα θα φάς πολλές ώρες για να σχοληθείς με αυτήν.

Θα πρέπει να παρακολουθήσεις σεμηνάρια,να προσπαθείς να εκπληρώνεις τους "στόχους" ή τις αρμοδιότητές σου στο προβλεπόμενο χρόνο και σωστά.

Μεγάλο ρόλο παίζει να κάνεις τις δουλειές σου σε χρόνο μικρότερο από αυτόν που σου έχουν θέσει.

Βοηθαέι στο να κριθείς καλύτερα.

Υπάρχουν άτομα που τα παρακολουθούν αυτά και παίζουν σημασία.

Πρέπει με λίγα λόγια να ασχοληθείς με το αντικείμενο για να δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι να ανέβεις κλίμακα μέσα στην τράπεζα.

Τώρα αν "καθήσεις" στη θέση του ταμία και τα ξίνεις,ε τότε μην προσδοκάς πολλά πράγματα.

Και τότε πραγματικά η δουλειά σου θα είναι βαρετή και θα φτάσεις στο σημείο να κάνεις τα πάντα μηχανικά.

Οπότε πρέπει να αποφασίσεις εάν σε ενδιαφέρει να κάνεις καριέρα και να ασχοληθείς.

Αλλιώς θα σου πρότεινα να το αφήσεις και να κάνεις κάτι που σε ενδιαφέρει περισσότερο.

Δημοσ.

Πάντος έτυχε να έχω γνωστό που δούλευε σε τράπεζα. Σαν νέος που ήταν είχε κάνει και ταμιάς αλλά μετά τον έβαλαν και στα δάνεια και στις κάρτες. Αποτέλεσμα: Μετά απο 2 χρόνια τα παράτησε και πήγε Αγγλία να γίνει πολιτικός μηχανικός( ενώ είχε ίδη πτυχίο στα οικονομικά).

Οπότε αν δεν βρείς κάτι καλύτερο δοκίμασε το, για να δείς αν σου ταιριάζει.Αργότερα βλέπεις αν θα μείνεις.

Δημοσ.

To θεμα παιδια ειναι οτι η θεση ειναι λιγο ασχετη με το αντικειμενο σπουδων μου.πληροφορικη εχω σπουδασει.οποτε αφου δεν με πηραν απο τωρα στο τμημα πληροφορικης/μηχανογραφησης της Πειραιως γιατι να με παρουν μετα??Οποτε τι εξελιξη θα εχω??

Δημοσ.

Δεν είναι απαραίτητο επειδή έχεις πτυχίο πληροφορικής να πάς μόνο σε θέσεις που αφορούν υπολογιστές.

Οι τράπεζες έχουν και σχολές(η Εθνική τουλάχιστον,δεν ξέρω για τις άλλες) όπου μπορεί να παρακολουθήσεις τα μαθήματά τους σε ένα συγκεκριμένο τομέα και να έχεις τη δυνατότητα να μπείς σε μια ανάλογη θέση.

Η δουλειά του τραπεζικού δεν είναι δύσκολη με την άποψη πως ντέ και καλά πρέπει να έχεις τελειώσει διοίκηση επιχειρήσεων για να γίνεις διευθυντής σε ένα κατάστημα.

Και ταμίας να είσαι ξέρεις πάνω κάτω τι πρέπει να κάνει ο διευθυντής.

Βασίζονται πολύ στην εμπειρία και στην αποδοτικότητα.

Απλά πρέπει να δουλέψεις πολύ για να έχεις τη δυνατότητα να εξελειχθείς.

Όλα μπορούν να γίνουν.

Υπομονή να έχεις,γιατί αυτά τα πράγματα δεν γίνονται από την μια μέρα στην άλλη.

Δημοσ.
To θεμα παιδια ειναι οτι η θεση ειναι λιγο ασχετη με το αντικειμενο σπουδων μου.πληροφορικη εχω σπουδασει.οποτε αφου δεν με πηραν απο τωρα στο τμημα πληροφορικης/μηχανογραφησης της Πειραιως γιατι να με παρουν μετα??Οποτε τι εξελιξη θα εχω??

(Και μένα όλο το σόι σε Αγροτικη και Alpha)

Εξέλιξη μηδέν... μέχρι προϊστάμενος καταθέσεων μετά από 25 χρόνια...

Αμα δε σου αρέσει δεν πρόκειται ποτέ να γίνεις καλός. Στη μηχανογράφηση και τα λεφτά είναι (συνήθως) καλύτερα και κάνεις και κάτι στο αντικείμενο σου.

Βέβαια όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λέει οπότε... κάνε ότι εσύ νομίζεις. Εγώ θα σου λεγα αν μπορείς να μείνεις χωρίς δουλειά για λίγο ακόμα, τρέναρε το, κατέθεσε το βιογραφικό σου και στις άλλες τράπεζες, ψάξε κάτι που να σου αρέσει.

Στην τελική δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που δουλεύει σε άσχετο τομέα από τις σπουδές του, οπότε μην αγχώνεσαι.:-D

Δημοσ.

Δεν ξ'ερω κατά πόσο θα σε βοηθήσει αυτό που θα σου πω αλλά μια κοπέλα που πάμε μαζί ιταλικά μας είχε πει σε όλουσ αν θέλουμε να πάμε μόνο για το καλοκαίρι να δουλέψουμε στην εθνική.Για όλο το καλοκαίρι όμως....Εγώ λόγω του οτι σπουδάζω ψυχολογία της είπα οτι δε θέλω μην τυχόν και κάνω καμιά πατάτα και τρέχω κανένα χριστιανό....Αυτή μου είπε πως όσους πάνε για λίγο διάστημα για δουλειά τους βοηθάνε πάρα πολύ οι σταθεροί υπάλληλοι της τράπεζας.Τα λεφτά πάντως ήταν αρκετά καλά....Οπότε αν δεν έηεις κάτι καλύτερο να κάνεις πάνε....

Δημοσ.

εποχιακους στην εθνικη 1η φορα ακουω....εννοειτε πως λεει η εθνικη ειναι σαν δημοσιο...δεν τους λενε να φορανε κουστουμια οπως ολες οι αλλες...

κ ωραρια μια χαρα...

υπαρχει προκυρηξη?πως θα σας εβαζε μεσα?

Δημοσ.

Μην πάς θα μιζεριάσεις σε χρόνο μηδέν. Μόνο αν πεινάς στην κυριολεξία πάνε.

Αλλιώς ψάξε κάτι παραπάνω δημιουργικό και ενδιαφέρον.

Είναι πολύ σημαντικό στην ζωή σου να έχεις ενδιαφέρον εργασία.

Δημοσ.
εποχιακους στην εθνικη 1η φορα ακουω....εννοειτε πως λεει η εθνικη ειναι σαν δημοσιο...δεν τους λενε να φορανε κουστουμια οπως ολες οι αλλες...

κ ωραρια μια χαρα...

υπαρχει προκυρηξη?πως θα σας εβαζε μεσα?

Η κοπέλα αυτ'η δουλεύει στην εθνική και της ε'ιπαν απο εκε'ι οτι θα γίνει έτσι...Μας είπε οτι προυπόθεση ήταν να έχεις βγάλει λύκειο και να έχεις lower...Και επίσης μας είπε οτι αθτό το κάνουν κάθε χρόνο και φέτος ήταν η πρώτη φορά που προυπόθεση ήταν να έχεις lower kai όχι proficiency....Αυτά ξέρω μόνο....

Δημοσ.

πήγαινε και φεύγεις ρε παιδί μου. δηλαδή τι σε πήραν τα χρόνια;; άλλοι κάνουν αλλαγή καριέρας στα 40. Αν είσαι μάγκας μέχρι διευθυντής θα μπορέσεις να γίνεις...

Δημοσ.

Πήγαινε να δεις τι παίζει. Με τον καιρό αποφασίζεις την πορεία σου...

Αν δεν πας ίσως το μετανοιώσεις αργότερα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...