faser Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Γεια σας. Ενδιαφέρομαι για την αγορά μιας ηλεκτρικής κιθάρας. Βρίσκομαι μεταξύ 2 επιλογών. Η πρώτη είναι η signature guitar του Joe Satriani και συγκεκριμένα η JS1200 (ή JS1000...δεν θα τα χαλάσουμε σε τέτοια ζητήματα) και η δεύτερη επιλογή είναι η signature guitar του εικονιζόμενου (όχι δεν είμαι εγώ αυτός) ή οποία ακούει στο όνομα Music Man John Petrucci (όχι η OLP). Θα επιθυμούσα όποιος άρχοντας έχει δοκιμάσει τις δύο αυτές κιθάρες ή έχει ακούσει κάποια γνώμη από πηγή που θεωρεί αξιόπιστη να με βοηθούσε στο να επιλύσω το δίλλημα αυτό. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά. Α, και μια ανάλυση value for money θα ήταν ιδιαίτερα επικοδομιτική.
__D3mIaN__ Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Γεια χαρα φιλος. Λοιπον αν και ντραμμερ, γνωριζω απο ηλεκτρικες κιθαρες καθως ασχολουμε και με αυτες. Ο αδερφος μου συγκεκριμενα ειναι κιθαριστας και εχουμε δοκιμασει και τα 2 μοντελα που ανεφερες. Αρχικα θελω να σου ξεκαθαρισω οτι αν και ο ηχος του satriani με του petrucci εχουν ομοιοτητες αυτο οφειλεται περισσοτερο στο υπολοιπο set up ενισχυτες ,εφε κλπ παρα στις κιθαρες. Η κιθαρα του satriani κατα την γνωμη μου οπως την ακουσα δεν ειναι ασχημη, εχει καθαρο και γεματο ηχο οχι ομως σε επιπεδα που θα ικανοποιουσαν τις δικες μου ακουστικες απαιτησεις. Μπορω να πω οτι παρα τα καλα ξυλα το σωμα της και η ταστιερα της δεν ειναι οτι βολικοτερο υπαρχει. Δοκιμαζοντας το τελευταιο μοντελο της σειρας του petrucci στην αντιπροσωπια μπορω να πω οτι εμεινα με το στομα ανοιχτο. Ποιοτητα κατασκευης απλα αψογη! Ειναι μια κιθαρα με φοβερο ογκο στα βρωμικα και απιστευτα καθαρα.. κυριως με τη χρηση του πιεζοηλεκτρικου συστηματος που διαθετει. Διαθετει επισης δυο εξοδους το σκαφος της, μια εξοδος για τα καθαρα και μια εξοδος για τα βρωμικα πραγμα που κανει τη κιθαρα στερεοφωνικη και τα set up των ενισχυτων σου θα ειναι αποκλιστικα φτιαγμενα για καθε εξοδο χωριστα αρα δε χρειαζεται να αλλαζεις ρυθμισεις οταν αλλαζεις απο καθαρα σε βρωμικα, απλα αλλαζεις καναλι. Εχει βολικοτατο σωμα και ταστιερα μικρη και γρηγορη συνεπως. Το συστημα των κλειδιων ειναι πολυ μελετημενο αφου δεν επιτρεπει το ξεκουρδισμα σε καμια περιπτωση. Απο κει κ περα οι μαγνητες ειναι αλλη υποθεση. Αν αρεσκεσαι στον ηχο του petrucci τοτε μπορεις να χρησιμοποιησεις τους ιδιους. Ομως θελω να σου τονισω πως τετοιες κιθαρες δε χρειαζονται, αλλα απαιτουν καλους ενισχυτες (θα προτεινα mesa boogie τελικους και ηχεια και προενισχυση g major). Απο το ποστ θα καταλαβες οτι η κιθαρα του petrucci με αφησε σαφως πιο ικανοποιημενο, αλλα κατα τη γνωμη μου δεν ειναι αναγκη να ξοδεψεις 2 και 3 χιλιαδες ευρω για να παρεις καλη κιθαρα, αλλωστε ο ηχος των satriani k petrucci δεν ειναι μονο θεμα κιθαρας αλλα κ ενος εξοπλισμου γενικοτερου που στοιχιζει πολλα ευροπουλα. Εναλακτικες επιλογες με φοβερο ηχο που θα προτινα φιλε, ειναι τα μοντελα prestige της ibanez, πηγαινε στου Τριμη και δοκιμασετα... δε θα χασεις. Καλη τυχη ελπιζω να βοηθησα λιγακι.
faser Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Φίλε D3mIan, Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Πραγματικά έμεινα πλήρως καλυμένος. Ρώτησα για τιμές σε κάποια ενδεικτικά καταστήματα και η γενική εικόνα είναι ότι η JP κοστίζει EUR 2650 με 2700 ενώ μια JS κοστίζει EUR 1700. Οπότε λόγω budget με βλέπω να καταλήγω στη δεύτερη αν και μου προτείνεις ανεπιφύλακτα την πρώτη :oops: Μου κάνει πάντως εντύπωση που μου αναφέρεις ότι η JS δεν είναι τόσο εύκολη στο παίξιμο αν και φυσικά αφού τις έχεις δοκιμάσει και τις δύο θα το γνωρίζεις από πρώτο χέρι. Η σειρά prestige είναι μια καλή επιλογή όπως αναφέρεις και ίσως επισκεφτώ τον Τρίμη για να τις δοκιμάσω. Απλά έχω αποφασίσει να δώσω γύρω στα EUR2000 για να πάρω κάτι αξιόλογο (κάτι που μετά από 10 χρόνια να αποδίδει ακόμα) παρά να δώσω τα μισά λεφτά και να αγοράσω μια λίγο καλύτερη κιθάρα απ'αυτή που έχω. Δεν ξέρω αν με συμμερίζεσαι αλλά λίγο ως πολύ εκεί έχω καταλήξει :-| Κάτι τελευταίο μιας και φαίνεσαι ανεκτικός και συνεργάσιμος Από κάποιες εικόνες έχω παρατηρήσει ότι το σκάψιμο στο tremolo της JS δεν φαίνεται και πολύ βαθύ. Είναι ιδέα μου ή μήπως δημιουργούνται προβλήματα όταν θέλεις να επιτύχεις ένα υψηλό pitch (το tremolo βρίσκει στο σώμα); Συμφωνώ πάντως απόλυτα ότι ο ήχος εξαρτάται από πολλές παραμέτρους και όχι μόνο από την κιθάρα. Έχω δει video clip των Slayer που παίζουν με Gibson και ακούγεται λες και παίζουν 10 ESP μαζί!!
__D3mIaN__ Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Οχι το τρεμολο της js ειναι μια χαρα. Δε θα εχεις προβλημα. Ειναι κατι σημαντικο που ξεχασα να σου πω... Βασικοτερος παραγοντας για να κανεις μια σωστη αγορα ειναι η υπομονη. Γιατι το λεω αυτο... το λεω γιατι στο ebay ψαχνωντας μπορεις να βρεις απιστευτα πραγματα σε απιστευτες τιμες. Σου φερνω παραδειγματα ευθυς αμεσως. Ενας φιλος μου κιθαριστας αγορασε κιθαρα parker, μοντελο που η τιμη πωλησης του ειναι 2700, και την αγορασε 800 ειτε το πιστευεις ειτε οχι... εκανε τρελη υπομονη αλλα επιασε λαυρακι. Το ιδιο παλικαρι αγορασε 100αρη τελικο λαμπατο ενιχυτη mesa boogie των 2500 ευρω μολις 750, αυτο ηταν τρομαχτικη ευκαιρια κ δε μπορουσα για καιρο να το πιστεψω. Πριν λιγες μερες κοιτουσα ebay που ηθελε ο αδερφος μου να παρει music man petrucci model και πουληθηκε τελικα για ... κρατησου.... 900! Κατα τη γνωμη μου κανε υπομονη, μην ενθουσιαστεις με το γεγονος οτι η τσεπη σου εχει 2000 ευρω... προσπαθησε να κερδισεις απο αυτο και να γλιτωσεις λεφτα για να τα δωσεις σε extra πραγματα. Και κατι ακομα που θελω να τονισω.. ειναι παρα πολυ σημαντικο στη μουσικη να χτιζουμε εναν προσωπικο ηχο, κατι που να καλυπτει στο μεγιστο δυνατο τις απαιτησεις μας και να αντικατοπτριζει την προσωπικοτητα μας καθως παιζουμε. Με το να αγοραζεις την κιθαρα "καποιου" πχ petrucci δε σημαινει σε καμια περιπτωση οτι θα ακουστεις σαν αυτον η οτι γενικα θα ακουστεις καλυτερα. Το λεω αυτο γιατι σε βλεπω και κινεισαι αποφασιστικα στα 2 αυτα μοντελα οταν η μουσικη βιομηχανια κιθαρων εχει παρα πολλες επιλογες που ουτε καν εχει φανταστει. Χωρις αυτο να σημαινει οτι εγω τα ξερω ολα. Απλα πιστευω οτι αξιζει να περιμενεις λιγακι ακομα και να ανακαλυψεις κιθαρες που σε περιμενουν να τις ακουσεις καπου.. που απλα δε γνωριζεις, κανε υπομονη και ψαξου. Μη ξεχνας να κοιτας ebay και να μελετας και forums με ατομα πιο εμπειρα απο εμενα που θα σε βοηθησουν ακομα περισσοτερο.
faser Δημοσ. 5 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2007 Καλημέρα άρχοντα, Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες και γενικά για τις συμβουλές σου. Έχεις δίκιο όσον αφορά τα περισσότερα σχόλια σου αλλά μάλλον θα προχωρήσω στην αγορά της JS1000. Για το ebay που αναφέρεις έχεις δίκιο. Έχω δει και εγώ τρελές προσφορές αλλά ο συγκεκριμένος τρόπος αγοράς έχει και τα αρνητικά του. Καταρχάς - πες το εμμονή, πες το κόλλημα - δεν μου αρέσει να αγοράζω μεταχειρισμένα προϊόντα ακόμα και αν η τιμή είναι ελκυστική. Ίσως το mesa boogie να το αγόραζα διότι στο κάτω κάτω ένας ενισχυτής είναι αλλά μια κιθάρα είναι άλλη ιστορία. Δεν θα ήθελα να αγοράσω μια κιθάρα με γρατζουνιές, χτυπήματα ή στην χειρότερη των περιπτώσεων σκεβρωμένη. Όταν βλέπω μια προσφορά τις περισσότερες φορές σκέφτομαι ότι ο συγκεκριμένος πωλητής κατεβάζει την τιμή λόγω προβλημάτων, ελαττωμάτων και γενικότερα επειδή ίσως θέλει να ξεφορτωθεί κάποιο προιόν το οποίο δεν του έχει βγει καλό. Το επιχείρημα ότι "δεν θα πούλαγα αυτό το υπέροχο μίξερ με τίποτα αλλά δυστυχώς έχω ανάγκη τα χρήματα" δεν το πολυπιστεύω. Για να εξηγούμαστε, δεν έχω κάνει αγορά μέσω ebay και τις περισσότερες φορές οι πωλητές παρουσιάζουν μια πλήρη περιγραφή των ελαττωμάτων των προιόντων τους. Όμως δεν είναι όλοι οι πωλητές έτσι και το τελευταίο που θέλω να μου συμβεί είναι να πέσω σε κανέναν αγύρτη. Άσε που απ' ότι μου έχουν πει τα μεγάλα προιόντα τα τρελαίνουν οι τελωνιακοί στους φόρους οπότε σου έρχεται μία η άλλη. Επίσης, άλλο πράγμα να αγοράσεις κάτι από κάποιον εδώ στην Ελλάδα και άλλο από Αμερική - η πλειονότητα των πωλητών στο ebay. Ψάξε βρές τον αν αντί για κιθάρα σου έχει βάλει 3 χελώνες μέσα. Θα ήθελε κανείς να ξεκινήσει τις μηνύσεις με πολίτη άλλης χώρας και να πληρώνει international δικηγόρους ; Για αυτούς τους λογους, τουλάχιστον κιθάρα δεν θα αγόραζα από το ebay. Όσον αφορά για το προσωπικό ήχο που αναφέρεις ότι πρέπει ο καθένας μας να αναπτύξει, I couldn't agree more. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι είμαι λίγο μεγάλος για κιθαριστικούς πειραματισμούς και ο ελεύθερος χρόνος μου είναι ελάχιστος. Αυτό που επιθυμώ είναι μια αξιόπιστη κιθάρα που λίγο πολύ έχει τα διαπιστευτήρια της και θα μπορώ να ασχοληθώ κανά 3ωρο το σκ και καμιά ωρίτσα τις καθημερινές (και αυτό με πολύ time squeezing). Πάντως αυτά που αναφέρω είναι προσωπικές γνώμες και ίσως πολλοί να έχουν μείνει ευχαριστημένοι από το ebay. Αλλά δυστυχώς ίσως να είναι κολλημένος.
nikoskon Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Από τη στιγμή που διαθέτεις τόσα χρήματα για κιθάρα είναι κρίμα να τα δώσεις για signature model... _D3mIaN_ θεωρώ φυσιολογικό που σου άρεσε η ΜΜ μιας και είναι αρτιότερη κατασκευαστικά. Δηλ να μεν σε μια κιθάρα τεράστιο ρόλο παίζουν οι μαγνήτες και τα ξύλα,αλλά όταν μία κιθάρα είναι κομμένη στα μέτρα και τα σταθμά του marketing μην περιμένεις και πολλά. Γιατί τόσα χρόνια η Fender δεν αλλάζει το σχήμα στις Strat; Επίσης γιατί έχει μαγνήτη τοποθετημένο στην δεύτερη αρμονική; Γιατί οι αμερικάνες Parker έχουν ενιαίο σώμα; Γιατί απλά,ακόμα,ορισμένοι κατασκευαστές δίνουν σημασία στην κατασκευή. Το λεπτό μπράτσο των Ibanez δεν είναι ότι καλύτερο από άποψη ήχου. Από playability ναι,αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο. Εν ολίγοις η Ibanez φτιάχνει κιθάρες που εξαρτώνται,σε μεγαλύτερο ποσοστό από άλλες,στους μαγνήτες.
nikoskon Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Παραδείγματος χάρη: http://www.thomann.de/gb/prs_ce_mt_24_bc.htm
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.