Προς το περιεχόμενο

HD εικονα απο βιντεοκαμερα === Ερωτησεις

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον...Πηρα την παρακατω HD καμερα και εχω ...μερικες ερωτησουλες

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=15&category=46700157&product=925306

-Οι συσκευες αναπαραγωγης που εχουμε (dvd ) μπορουν να αναπαραγαγαουν τετοια εικονα ??

-Για να γραψω με την καμερα τετοια εικονα πρεπει και η κασσετα να ειναι HD ??

-Το προγραμμα που θα κατεβασω στον υπολογιστη το βιντεο (pinnacle 11 κλπ) πρεπει υποστηριζει κατι τετοιο.Αν ναι με ποιο προγραμμα γινεται ????

-Το dvd που θα γραψω το βιντεο ειναι το κλασσικο δισκακι που ξερουμε ???

-Μηπως θελει καμμια ειδικη καρτα το pc για κατι τετοιο ???

Αν ολα τα παραπανω ειναι δυσκολα για την ωρα και κανω οτι εκανα και με την παλια μου miniDV καμερα θα εχει διαφορα προς το καλυτερο το αποτελεσμα ????

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Γιάννη καταρχήν καλορίζικη η καμερούλα (να δώ πότε θα αξιωθώ να πάρω και εγώ μία δική μου).

Σχετικά με τις ερωτήσεις σου...

Δυστυχώς τα dvd που έχουμε δεν μπορούν αναπαράγουν τέτοια εικόνα, όπως και οι lcd τηλεοράσεις που δεν είναι full hd. Αν συνδέσεις την κάμερα απευθείας στην τηλεόραση (είτε lcd είτε crt) η εικόνα θα γίνει downgrade. Για να την γράψεις σε dvd τότε σύμφωνα με το πρότυπο mpeg2 η εικόνα πρέπει να έχει ανάλυση 720χ576 καμία σχέση με τα 1920χ1080 που η κάμερα έχει την δυνατότητα να τραβάει.

Η κασέτα δεν είναι απαραίτητο να είναι hd απλά να ξέρεις ότι μία κασέτα hd είναι πιο αξιόπιστη και μπορείς να τραβήξεις βίντεο όση είναι και η ονομαστική της διάρκεια σε σχέση με τις απλές dv που είναι σαφώς μικρότερης διάρκειας (ενδεικτικά μια 60άρα dv διαρκεί 20 - 30 λεπτά...)

Το pinnacle 10 μπορεί να γράψει video hd αλλά πρέπει να έχεις και το αντίστοιχο hardware για αυτή την δουλειά. Πρώτα από όλα θες μία κάρτα σαν αυτή http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=60&product=806250 μετά θες μπόλικη μνήμη και έναν δίσκο ταχύτατο.

Εγώ θεωρώ ότι θα είναι εξίσου εύκολα απλά τα βίντεο σου θα τα απολαμβάνεις μόνο στο pc σου έτσι όπως πρέπει να είναι.

Ελπίζω να σε κάλυψα γιάννη και ότι θες εδώ είμαστε.

Cheers

Δημοσ.
Γιάννη καταρχήν καλορίζικη η καμερούλα (να δώ πότε θα αξιωθώ να πάρω και εγώ μία δική μου).

Δυστυχώς τα dvd που έχουμε δεν μπορούν αναπαράγουν τέτοια εικόνα, όπως και οι lcd τηλεοράσεις που δεν είναι full hd. Αν συνδέσεις την κάμερα απευθείας στην τηλεόραση (είτε lcd είτε crt) η εικόνα θα γίνει downgrade. Για να την γράψεις σε dvd τότε σύμφωνα με το πρότυπο mpeg2 η εικόνα πρέπει να έχει ανάλυση 720χ576 καμία σχέση με τα 1920χ1080 που η κάμερα έχει την δυνατότητα να τραβάει.

Η κασέτα δεν είναι απαραίτητο να είναι hd απλά να ξέρεις ότι μία κασέτα hd είναι πιο αξιόπιστη και μπορείς να τραβήξεις βίντεο όση είναι και η ονομαστική της διάρκεια σε σχέση με τις απλές dv που είναι σαφώς μικρότερης διάρκειας (ενδεικτικά μια 60άρα dv διαρκεί 20 - 30 λεπτά...)

Το pinnacle 10 μπορεί να γράψει video hd αλλά πρέπει να έχεις και το αντίστοιχο hardware για αυτή την δουλειά. Πρώτα από όλα θες μία κάρτα σαν αυτή http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=60&product=806250 μετά θες μπόλικη μνήμη και έναν δίσκο ταχύτατο.

Εγώ θεωρώ ότι θα είναι εξίσου εύκολα απλά τα βίντεο σου θα τα απολαμβάνεις μόνο στο pc σου έτσι όπως πρέπει να είναι.

Cheers

Σε ευχαριστω φιλε μου...Αν καταλαβα σωστα σε 5-6 χρονια που θα εχουμε FHD TV και οτι αλλο χρειαζεται απο hardware σε λογικες τιμες τοτε θα δω την διαφορα ....

Τωρα με τον υπαρχοντα συμβατο εξοπλισμο η ποιοτητα του βιντεο απο την HD καμερα θα ειναι ιδια σαν να τραβαγα με μια αλλη των 400-500 ευρω ????

Αυτη η καρτα του Πλαισιου δεν πωλειτε μονη της μιας και εχω ηδη το pinacle 11 με bonus dvd ???

Δημοσ.
Σε ευχαριστω φιλε μου...Αν καταλαβα σωστα σε 5-6 χρονια που θα εχουμε FHD TV και οτι αλλο χρειαζεται απο hardware σε λογικες τιμες τοτε θα δω την διαφορα ....

Τωρα με τον υπαρχοντα συμβατο εξοπλισμο η ποιοτητα του βιντεο απο την HD καμερα θα ειναι ιδια σαν να τραβαγα με μια αλλη των 400-500 ευρω ????

Όχι. Η ποιότητα εικόνας θα είναι ανώτερη από μία dv, πολύ ανώτερη για να είμαι ακριβής αλλά όχι hd.

Αυτη η καρτα του Πλαισιου δεν πωλειτε μονη της μιας και εχω ηδη το pinacle 11 με bonus dvd ???

Ξέρω ότι θα ακουστεί κάπως κουφό αλλά η κάρτα κοστίζει τόσο όσο λέει. Το pinnacle studio που περιέχεται μέσα στο κάνει δώρο η pinnacle. Mακάρι να γινόταν να ήταν φθηνότερη.

Δημοσ.
Όχι. Η ποιότητα εικόνας θα είναι ανώτερη από μία dv, πολύ ανώτερη για να είμαι ακριβής αλλά όχι hd.

Ξέρω ότι θα ακουστεί κάπως κουφό αλλά η κάρτα κοστίζει τόσο όσο λέει. Το pinnacle studio που περιέχεται μέσα στο κάνει δώρο η pinnacle. Mακάρι να γινόταν να ήταν φθηνότερη.

Παλι καλα που θα ειναι καλυτερη η εικονα....Να μην κλαιω τα ευροπουλα που εδωσα.

Δωρα και η pinnacle ??? Τωρα τα ακουσα ολα !!!! Ευχαριστω πολυ παντως.

Δημοσ.

Αν έχεις lcd τηλεόραση σίγουρα δε θα τα κλάψεις. Όσο για το studio ναι είναι αλήθεια...

Πάντως δεν ήξερα ότι υπάρχει το studio 11. Eίναι καλό?

Δημοσ.
Αν έχεις lcd τηλεόραση σίγουρα δε θα τα κλάψεις. Όσο για το studio ναι είναι αλήθεια...

Πάντως δεν ήξερα ότι υπάρχει το studio 11. Eίναι καλό?

Μια χαρα ειναι και κανει και για vista..

Τηλεορασεις εχω πλασμα 42αρα Sony και δυο μικρες lcd.

Δημοσ.

Cheers

Εμενα γιατι οι 60αρες minidv Μου διαρκουν 63 λεπτά?

Δημοσ.
Εμενα γιατι οι 60αρες minidv Μου διαρκουν 63 λεπτά?

Κι εμενα μια χαρα μου κραταγαν μεχρι τωρα με την παλια Sony miniDV.Μαλιστα τελευταια εβαλα 80 λεπτων.

Δημοσ.
δοκίμασες κασέτα minidv 60 λεπτών se hd κάμερα και σου κρατάει 63 λεπτά?

Σε HD δεν προλαβα να δοκιμασω....Το γραφω εξ αλλου οτι εχω δοκιμασει στην παλια μου Sony miniDV.

Εχει διαφορα ????

Δημοσ.

Ωχ σόρρυ γιάννη το μήνυμα δεν πήγαινε σε σένα αλλά στον μεσιέ πιο πάνω... Στις παλιές τις σόνυ κρατάει όντως 63 λεπτά...

Δημοσ.

Χθες εβαλα μια συμβατικη κασσετα TDK (15 ευρω τα 5 τεμαχια) στην HD Sony καμερα την εβαλα στο τραπεζι και τραβαγα...τον τοιχο !!!! Συνολικη διαρκεια 83 λεπτα και κατι σε κασσετα 80 λεπτων!!!! Δεν ξερω αν επηρεαζει οτι δεν εκανα καθολου ζουμ...

Δημοσ.

Καλωρίζικη Γιάννη

Ζαχαρώνω και εγώ HD κάμερα αλλά είναι πανάκριβες ακόμα οπότε στην αναμονή :-)

Επειδή το έχω ψάξει λίγο το θέμα νομίζω ότι σε ποιότητα εικόνας, η DV HD δεν έχουν διαφορά από τις απλές DV. Τώρα για θέμα χρονικής διάρκειας δε γνωρίζω αν υπάρχει διαφορά.

Μόλις τελειώσεις τη πρώτη σου πολυαναμενόμενη ταινία " Η Ποδοσφαιρική Οδύσσεια ενός βάζελου" σε παρακαλώ ανέβασε το trailer να δούμε λίγο τη ποιότητα :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...