panospanos1 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Να πω κάτι αιρετικό; Γιατί πρέπει να κάνουμε format με κίνδυνο να χάσουμε κάτι που μπορεί να χρειαστούμε αργότερα; Format σε δίσκο κάνω μόνο όταν τον αγοράζω ή αν χρειαστεί να αλλάξω partition. Αν μπουκώσει το PC απλά κάνεις νέα εγκατάσταση windows πάνω στο ίδιο directory που είναι ήδη εγκατεστημένα. Έτσι σβήνονται όλα τα σκουπίδια και σου μένουν και στο Program Files όλα τα παλιά προγράμματα (χωρίς βέβαια να δουλεύουν) αλλά μπορείς να έχεις αν χρειαστείς τα data τους ή κάποιο dll. Μετά πετάς και μια αναδιοργάνωση δίσκου και καθάρισες.
dks_1979 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Να πω κάτι αιρετικό;Γιατί πρέπει να κάνουμε format με κίνδυνο να χάσουμε κάτι που μπορεί να χρειαστούμε αργότερα; Format σε δίσκο κάνω μόνο όταν τον αγοράζω ή αν χρειαστεί να αλλάξω partition. Αν μπουκώσει το PC απλά κάνεις νέα εγκατάσταση windows πάνω στο ίδιο directory που είναι ήδη εγκατεστημένα. Έτσι σβήνονται όλα τα σκουπίδια και σου μένουν και στο Program Files όλα τα παλιά προγράμματα (χωρίς βέβαια να δουλεύουν) αλλά μπορείς να έχεις αν χρειαστείς τα data τους ή κάποιο dll. Μετά πετάς και μια αναδιοργάνωση δίσκου και καθάρισες. Δεν είναι τόσο απλό. Την βέλτιστη επίδοση του PC σου δεν μπορείς να την ξανααποκτήσεις παρά μόνο μετά από format. Επανεγκαταστάσεις βελτιώνουν κάπως την κατάσταση, αλλά είναι αμελητέα η διαφορά. Με επανεγκατάσταση σε άλλο directory είναι καλύτερα τα πράγματα (δεν έχει και μεγάλη διαφορά από format, εκτός το ότι μένουν πίσω πολλά "σκουπίδια" στο Program Files κλπ), σε καμία περίπτωση όμως με επανεγκατάσταση στο ίδιο.
michael92 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Εγώ πάντως έχω όλα μου τα αρχεία σε έναν 250άρι και τα win σε έναν 80άρι για να μην χρειάζονται backup όταν κάνω format. Που να κάνεις backup 100+ giga.
tonypapadovic Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Εμένα μου βγάζει ένα pop up παράθυρο που λέει "Θέλω format" Γενικά φίλε μου, απλά το καταλαβαίνεις. Δεν νομίζω πάντως ότι στην περίπτωσή σου χρειάζεται κάτι τέτοιο. Απεγκατέστησε ότι προγράμματα κολλάνε, καθάρισε τον δίσκο σου μέ κάποιο πρόγραμμα όπως το CCleaner, κάνε check για ιούς κ.λπ. και μετά δες τι απόδοση θα έχεις.
geioannou Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 οταν εισαι ετοιμος να πεις "αμα σε πεταξω απο το παραθυρο...."
kyrnikos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 οταν εισαι ετοιμος να πεις "αμα σε πεταξω απο το παραθυρο...." εγώ πάνω στο σφυρί έχω κολλήσει ένα αυτοκόλλητο που γράφει : << ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΙ ΜΕ FORMAT >> έτσι όταν πάω στην αποθήκη για να πάρω το σφυρί, γυρίζω και κάνω ένα format. Σοβαρά τώρα , έχω κρατήσει 2-3 εικόνες με το acronis true image . Μια μετά το πέρασμα των XP , μια αφού έχω περάσει drivers και ενημερώσεις της MS και μια πλήρη . Σχεδόν κάθε μήνα , κάνω μια επαναφορά στο partition με τα XP και τα προγράμματα . Μου παίρνει 5-6 λεπτά και έχω το σύστημα φρέσκο-φρέσκο.
hermes1516 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 εγώ πάνω στο σφυρί έχω κολλήσει ένα αυτοκόλλητο που γράφει : << ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΙ ΜΕ FORMAT >> έτσι όταν πάω στην αποθήκη για να πάρω το σφυρί, γυρίζω και κάνω ένα format. Καλο!! ___________________________ Έγω συνήθως κάθε 2-3 μήνες κάνω format, αλλα αυτά που έχω τώρα τα έχω κρατήσει 6 μήνες, όμως δεν βλέπω να τα κρατάω άλλο!!
parsifal Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Υπάρχουν μερικοί σημαντικοί παράγοντες που έχουν να κάνουν με το ερώτημα: 1. Έλλειψη απαραίτητων γνώσεων/εργαλείων για την επίλυση προβλημάτων που εμφανίζονται ► Σχηματίζεται η εντύπωση ότι μόνο με format λύνονται. 2. Δεν χρησιμοποιούνται λύσεις τύπου imaging μετά το στήσιμο μίας αρχικής ρυθμισμένης εγκατάστασης + ορισμένα βασικά προγράμματα/drivers ► Βλέπε νο1. 3. Υπάρχει αποκλειστική επαφή με Λ/Σ της MS ► Βλέπε νο.1
alexzzz Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Εγώ πάντως έχω όλα μου τα αρχεία σε έναν 250άρι και τα win σε έναν 80άρι για να μην χρειάζονται backup όταν κάνω format. Που να κάνεις backup 100+ giga. Ακριβώς το ίδιο (ακόμα και η χωριτηκότητα των δίσκων !!!) Format... με το πρώτο κούνημα που θα δω κάνω. Δεν το λυπάμαι. Μ.Ο. ανα 1-1.5 μήνα
iliasf Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Όποτε έχεις 3-4 ώρες ελεύθερες.Αυτόν τον καιρό δικιμάζω το TUNE UP UTITLITIES να δω πόσο καιρό θα αντέξω ως το επόμενο format
magnaman Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Όποτε έχεις 3-4 ώρες ελεύθερες.Αυτόν τον καιρό δικιμάζω το TUNE UP UTITLITIES να δω πόσο καιρό θα αντέξω ως το επόμενο format πριν απο 2 χρονια ανακαλυψα το συγκεκριμενο προγραμμα στην αρχη ολα καλα και ωραια - μετα απο καποιες χρησεις διαφορα τρελλα προκυψανε απο messenger που crashare εντελωσ ανεξηγητα μεχρι ασυμβατοτητα με διαφορα αλλα προγραμματα που χρησιμοποιουσα καθημερινα δεν σου λεω να το παρατησεις - απλα κανε ενα backup registry πριν απο καθε χρηση και οσο το δυνατον λιγοτερες αλλαγες στο λειτουργικο μεσω του συγκεκριμενου προγραμματος
bluesattack Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 FORMAT και @@ικιες .... οπως ειπαν και οι προηγουμενοι εχεις ενα δισκο (η ενα παρτιτιον) μονο για τα αρχεια σου..μουσικη βιντεος κλπ κλπ και κανεις ενα image τον δισκο η το παρτιτιον των windows και τερμα.... Ετσι ωστε αν το pc σου σου κανει κολπα η ξυπνησες στραβα η δεν πετυχε ο φραπες η τσακωθηκες με τη γκομενα τραβας recovery και ξεθυμαινεις
iliasf Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 πριν απο 2 χρονια ανακαλυψα το συγκεκριμενο προγραμμαστην αρχη ολα καλα και ωραια - μετα απο καποιες χρησεις διαφορα τρελλα προκυψανε απο messenger που crashare εντελωσ ανεξηγητα μεχρι ασυμβατοτητα με διαφορα αλλα προγραμματα που χρησιμοποιουσα καθημερινα δεν σου λεω να το παρατησεις - απλα κανε ενα backup registry πριν απο καθε χρηση και οσο το δυνατον λιγοτερες αλλαγες στο λειτουργικο μεσω του συγκεκριμενου προγραμματος Έχω το TUNE UP 2003. Δεν έχω crack-άρει ακόμα του 2007 Το παλιό σε γνωστούς μου δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα.
Stavros_Ribo Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 αυτο που γραφεις ειναι εντελως υποκειμενικοαν καποιος καθεται στο pc 10 ωρες τη μερα , εγκαθιστα και απεγκαθιστα προγραμματα συνεχως ετο φορματ μπορει να χρειαστει και σε 3 βδομαδες ειδικα αν εχει πηξει απο ιους , εχει γεμισει η registry απο αχρηστες καταχωρησεις , και γενικως το συστημα ειναι σε μια κατασταση που κανενας cleaner δεν μπορει να βοηθησει ειμαι της γνωμης (επαθα πολλα και εχασα επισης πολλα δεδομενα) οτι καλο ειναι να υπαρχει ΠΑΝΤΟΤΕ ενα backup και γενικως στο δισκο που ειναι εγκατεστημενο το λειτουργικο να μην φυλαγοντε δεδομενα καλως η κακως δεν ειναι ολοι οι χρηστες εμπειροι για να μπορουν να αποφευγουν διαφορες κακοτοπιες του διαδικτυου οσο για τους τεχνικους που λες φιλαρακο μην κρινεις για πραγματα που δεν ξερεις.οταν ο τεχνικος προσπαθησει να γλυτωσει το φορματ εχει καποιο λογο.αν δει οτι στην τελικη θα παρει περισσοτερο χρονο να φτιαχτει παρα να γινει ενα φορματ ε ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΦΟΡΜΑΤ ισως δεν εχεις ακουσει για εργατοωρες και πολυ πιθανο δεν εχεις βρεθει ποτε σε τετοια θεση στην τελικη κανενας τεχνικος δεν ειναι μαγος για να φανταστει τις παρενεργειες του καθε pciou ουτε και τις ωρες που θα παρει να φτιαχτει στο συγκεκριμενο τομεα υπαρχουν απειρα παραδειγματα που η λυση ενος προβληματος φερνει αλλα 5 προβληματα... ειναι ευκολο να μιλουμε για κατι οταν ειμαστε εξω απ τον χορο Ωραία αυτά που λες αλλά δεν μου άρεσε το εξής: <<αν δει οτι στην τελικη θα παρει περισσοτερο χρονο να φτιαχτει παρα να γινει ενα φορματ ε ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΦΟΡΜΑΤ>>. Για αυτό πληρώνονται και επίσης όταν μεγαλώσω θέλω να ασχοληθώ με αυτό το πράγμα, και θα προσπαθώ (ΑΛΗΘΕΙΑ) να μειώσω όσο γίνεται τα formats γιατί υπάρχουν ακόμα (ΔΥΣΤΗΧΩΣ) πολλοί χρήστες που δεν κάνουν backup και χάνουν τα δεδομένα τους. ;-)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.