Προς το περιεχόμενο

SLI ναι αλλά πως????

iron727

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν απο μερικες μέρες απεκτησα καινουργιο υπολογιστή για το σπίτι που για μήτρικη επελεξα την MSI K9N DIAMOND SLI και για καρτα γραφικών 2 MSI NX8500GT-T2D256E....Το προβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξης,,,,μολις πήρα το pc στο σπιτι προσεξα οτι η καρτες γραφικών δεν έχουν στην εξωτερικη τους πλευρα αντιστοιχη υποδοχη (MULTI-GPU SLI VIDEO LINK CARD) ετσι ώστε να τις ενωσω μεταξυ τους και να δουλέψουν μαζι (σε SLI)..μπηκα στο site τις MSI και εκεί διαβεβαιωνεται οτι οι καρτες γραφικων υποστιριζουν sli ,το ιδιο και η μητρικη...Αμεσως σκεφτηκα οτι θα δουλεψουν σε multi-GPU mode μόλις θα πέρασω τους οδηγους τις καρτας γραφικων (των 2 δηλαδη)μολις το έκανα στο device manager είδα οτι εχουν αναγνωριστει 2 καρτες γραφικων,,,οταν ομως μπηκα στις ιδιοτητες τις nvidia (control panel κτλ)δεν βρήκα πουθενα να αναφερεται πουθενα η ενδειξη sli η multi gpu η κατι τελος παντων....Τελικα τι εχει γινει???δουλευει το pc σε sli mode η οχι??Τι στο καλο έχω κανει λαθος???παιδια παρακαλω βοηθεια ...πρεπει μηπως να κατεβασω αλλους οδηγους????

Δημοσ.

Εχω βάλει οδηγους μέσα απο το cd....στο site τις nvidia δεν βρηκα κατι για sli...λεσ να είμαι τοσο στραβαδι και να μην το ειδα????θα το ξαναδω καλου κακού....ευχαριστω

Δημοσ.

Κατ'αρχήν δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι drivers για sli. Όλοι οι drivers της nvidia μόλις κάνεις restart μετά την εγκατάστασή τους, σου βγάζουν ένα συννεφάκι στο tray που σου λέει οτι εντοπίστηκε σύστημα sli κι αν θέλεις να το ενεργοποιήσεις πάτησέ το. Απ'όσο έχω δει, μόνο οι μεγάλες κάρτες πια έχουν τη γέφυρα μεταξύ τους. Δεν είναι απαραίτητο λοιπόν κι αυτό. Κάπου αλλού είναι το πρόβλημά σου. Κάνε ένα bios update μήπως παίζει κάτι με τη μητρική σου και δε δουλεύει σωστά.

Δημοσ.

Δηλαδη επρεπε να περιμένω μια ενδειξη τελος παντων οτι κατι γινεται για sli mode..Ο υπολογιστης είναι μολις μιας εβδομαδας τι update να κανω στο BIOS..απο την στιγμη που η μητρικη και οι καρτες είνια sli ...επρεπε να μου βγαλει αυτο το ρημαδι το συννεφακι...αλλα τιποτα...στο device manager βλεπω 2 καρτες αλλα στο control panel τις nvidia..δεν μου βγαζει κανενα απολυτως menu για SLI..Την καρτα γραφικων (την ΜΙΑ) μου την αναγνωριζει κανονικα...

Δημοσ.

Και μιας μέρας να είναι, δε μπορείς να είσαι σίγουρος για το πότε έβγαλε bios η μαμά του. Στο κάτω κάτω μπορεί να έχει βγει από την παραγωγή εδώ και πέντε μήνες.

Δημοσ.
Και μιας μέρας να είναι, δε μπορείς να είσαι σίγουρος για το πότε έβγαλε bios η μαμά του. Στο κάτω κάτω μπορεί να έχει βγει από την παραγωγή εδώ και πέντε μήνες.

Aκριβώς :wink: Topic Starter, δοκίμασε ένα bios update (όπως σου είπε ο Κώστας δεν μπορείς να ξέρεις πότε παράχθηκε το mobo), και μετά πόσταρε να μας πεις τι έγινε :grin:

Δημοσ.

Ναι ρε παιδιά δίκιο έχεται για το update δεν λεω το αντιθετο,,αλλα απο την στιγμή που η μητρικη υποστηριζει sli επρεπε να το αναγνωρισει....αυτο λέω εγω..Τέλος παντων θα το δοκιμασω και αυτο και τα λέμε πάλι....

Δημοσ.

Βάλε drivers nvidia native και όχι από το cd.

http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp

Μετά πας control panel, και ενεργοποιείς το SLI.

Τετράπινο molex έχεις συνδέσει φαντάζομαι στο board (καθώς και την 4-pin τροφοδοσία για CPU), έτσι;

Υ.Γ. Καμιά φορά οι οδηγοί τρώνε "κόλλημα" και δεν βλέπουν το SLI, μου έχει συμβεί κι εμένα. Σε αυτή την περίπτωση uninstall, restart και ξανά install τους drivers.

Δημοσ.

Αντε να δουμε.. μαλλον δικιο θα έχεις candyman@@@@H συνδεσμολογια που αναφερεις παραπανω που κολλαει στο προβλημα μου>??

Δημοσ.

H συνδεσμολογία που αναφέρω κολλάει σε πρίπτωση ελλειπής τροφοδοσίας της μίας κάρτας. Αλλωστε, το SLI πολλές φορές σου δείχνει συμπτώματα -το λιγότερο- περίεργα για ένα πρόβλημα και τελικά η αιτία μπορεί να είναι άσχετη.

Απλά τσέκαρε ότι σου λέω, δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Και οπωσδήποτε με οδηγούς της Nvidia μόνο!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...