Προς το περιεχόμενο

AutoCAD σε Linux. Virtual Desktop, VMware, Qemu?


g1annis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω να βάλω το autoCAD στο Ubuntu μου. Από όσο είδα οι εκδόσεις των τελευταίων ετών δεν τρέχουν με wine οπότε πρέπει να βρω άλλη λύση.

 

Δεν έχω καταλάβει τα εξής:

 

Τα Virtual Desktop, VMware, Qemu ή ότι άλλο σχετικό υπάρχει τι ακριβώς κάνουν: δίνουν τη δυνατότητα να εγκατασταθούν τα Windows και να τα τρέχει κανείς από Linux ή τρέχουν κάποια εικονικά Windows? Θα μπορέσω να τρέξω μέσα από κάτι τέτοιο το autoCAD?

 

Το πρόβλημα είναι ότι έχω ήδη πλήρη αριθμό partitions και στο / partition υπάρχουν ελεύθερα 3,3G που νομίζω ότι δεν αρκούν για εγκατάσταση WIndows και autoCAD.

 

Μπορείτε να μου προτείνετε μια λύση?

 

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ένα partiton αποθηκευτικό που έχω φτιάξει, έχω 55G ελεύθερα. Μπορώ με κάποιο από τα παραπάνω (τώρα θυμήθηκα και το VirtualBox) να του πω να κάνει την εγκατάσταση των windows χρησιμοποιώντας αυτόν τον χώρο, χωρίς partition? Όπως πχ έχω βάλει το wine να χρησιμοποιεί το /home?

 

Αν είναι έτσι πόσο χώρο να δεσμεύσω σε αυτό το partition και επίσης όταν θα θελήσω να απεγκαταστήσω και τα win και το autoCAD γενικά όλο το Virtual χώρο δε θα έχω πρόβλημα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με το VirtualBox, μολις ξεκινησεις την εφαρμογη θα σου ζητηθει να δημιουργησεις ενα αρχειο (καπου μεσα στο συστημα αρχειων σου) που θα παιξει τον ρολο του εικονικου δισκου. Επισης θα σου ζητηθει να ορισεις το μεγεθος του αρχειου και το ποσοστο της RAM που θα αφιερωνεται στο υπο εγκατασταση νεο λειτουργικο (και που φυσικα θα αφαιρειται απο την RAM που τρεχει το βασικο λειτουργικο).

Αναλογα με τις ρυθμισεις που θα δωσεις μπορεις να εγκαταστησεις οτι θες και φυσικα και το AutoCAD (εαν μπορεις να διαθεσεις τουλαχιστον 500 MB RAM στο Virtual λειτουργικο).

Η απεγκατασταση ειναι απλη. Διαγραφεις τον εικονικο δισκο και τελος!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω για όλα τα προγράμματα που αναφέρεις αλλά το Vmware και το Virtualbox φτιάχνουν ουσιαστικά έναν εικονικό υπολογιστή που τρέχει μέσα από το Linux. Αυτός ο υπολογιστής έχει και διάφορες εικονικές συσκευές. Μία από αυτές είναι και ο δίσκος. Ο δίσκος είναι ουσιαστικά ένα αρχείο για το host λειτουργικό σύστημα (στην περίπτωση μας για το Linux). Εκεί μπορείς να κάνεις εγκατάσταση τα Windows. Το αρχείο αυτό μπορείς να το βάλεις στο partition με τα 55GB που έχεις. Με λίγο ψάξιμο μπορείς να συνδέσεις κιόλας δικτυακά τον εικονικό με τον πραγματικό υπολογιστή (Guest και Host).

 

Απλά έχε υπόψιν ότι για την δουλεία που το θέλεις μάλλον θα χρειαστείς βαρβάτο μηχάνημα αφού κάποιους πόρους τους δεσμεύει ο εικονικός υπολογιστής και φαντάζομαι το Autocad δεν είναι ελαφρύ πρόγραμμα. Έτσι εσύ του ορίζεις πόση μνήμη θα έχει ο εικονικός υπολογιστής και αυτή η ποσότητα δεσμεύεται όσο αυτός τρέχει. Επίσης ο επεξεργαστής θα μοιράζεται ανάμεσα στα 2 λειτουργικά.

 

Και στα 2 προγράμματα μπορείς να ορίσεις ο δίσκος να μεγαλώνει μόνος του ανάλογα με τις ανάγκες. Ετσι δεν θα χρειαστεί εξ'αρχης να δεσμεύσεις πολύ χώρο από τα 55GB.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως, με τις νέες CPU που υποστηρίζουν Virtualization σε επίπεδο υλικού, το overhead penalty των προγραμμάτων του είδους είναι πολύ μικρότερο από ότι στο πρόσφατο παρελθόν...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ δεν ασχολούμαι με CAD. Ο πατέρας μου είναι μηχανικός όμως και θέλει τώρα το καλοκαίρι που θα του αφήσω κανα μήνα-2μηνο το pc να το δουλεύει.

 

Έχω 1G μνήμη (όχι dual channel) και επεξεργαστή Intel Core 2 Duo 1.80GHz X2. Είναι αρκετά φαντάζομαι. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το autoCAD αλλά θυμάμαι ότι το έχω δει να τρέχει σε πολύ παλιότερα pc και laptops.

 

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

 

gtroza έχω μπει μερικές φορές στο site σου έτσι από περιέργια, γιατί αρκετοί φίλοι μου μηχανικοί που προσπαθώ να τους πείσω να ασχοληθούν με το Linux, θεωρούν αξεπέραστο πρόβλημα το ότι δε θα μπορούν να τρέξουν το autoCAD το ArchiCAD κλπ. Στο Linux αυτός ο τομέας πρέπει να είναι σχετικά υπανάπτυκτος ε? Εσύ το πρόγραμμά σου το αναπτύσσεις αποκλειστικά μόνος σου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

nai

alla einai ena ypokatastato gia na prosxediazo thn doyleia moy

 

an kai diabazo kai grafo dxf arxeia gia epikoinonia me to acad h akribeia tou einai sxetikh kai h eykolies tou liges

 

an trexeis java des to archimedes

http://sourceforge.net/projects/arquimedes/

pou to anaptysoun kati paidia apo brazilia alla den mporesa na to trexo

 

pantos to 14 trexei sto wine

 

.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον μπορείς να με βοηθήσεις: Ο πατέρας μου δε θέλει να κάνει ταρζανιές με το autoCAD. Απλά πράγματα. Αν του βάλω το 14 θα βρει λειτουργικές διαφορές σε σεση με το 2005 πχ που έχει μάθει? Δηλαδή θα πρέπει να κάτσει να μάθει τις εργαλειοθήκες από την αρχή ή είναι πανομοιότυπες?

 

Δεν είναι και κανας κομπιουτεράς, γι' αυτό λέω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

den exo doulepsei me pano apo 2000-2002

 

ta basika gia 2d sxediash einai idia

 

den xero ti eykolies mporei na exei mathei o pateras sou

 

aplos apo to 2005 tha sozei ta arxeia san R14 gia na ta diabasei to 14

 

mia dokimh tha ton peisei kai esy tha meineis ikanopoihmenos oti ton esproxes sto Linux !:mrgreen:

 

.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...