wizzy Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 To "Los Ojos" είναι από τα πιο ανατριχιαστικά βιβλία που έχω διαβάσει. Έχω όλη τη σειρά ΚΟΛΑΣΗ της ΟΞΥ, αλλά αυτό το βιβλιαράκι είναι η κόλαση επί γης!! @metmat: φιλαράκι, και αυτό το θέμα, μπορεί να σε βοηθήσει.
revil Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 wizzy πες και με τι εχει να κανει αν δε βαριεσαι.. με ενδιαφερουν και μενα τετοια βιβλιαρακια
wizzy Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 revil, είναι 5 αυτοτελείς ιστορίες, σαν μικρά μυθιστορήματα, δεν θυμάμαι ακριβώς τι πραγματεύεται η καθεμία, αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι η τρίτη ιστορία είναι όλα τα λεφτά - ή όλη η αηδία κατά άλλους. Το βιβλίο το χρησιμοποίησα 1-2 φορές για να τεστάρω ένα δύο φίλους μου που το έπαιζαν "άντρες ασήκωτοι" και "τι μαλακίες είναι αυτές που διαβάζεις", "παραμυθάκια για μικρά παιδιά" κτλ κτλ. Υπό άλλες συνθήκες, θα τους έδινα το "Ο Παρίας" ή έστω το "Ο Άρχοντας του Ψεύδους" - το πρώτο κεφάλαιο του οποίου θεωρείται από τα πιο σκληρά που έχουν γραφτεί ποτέ, σε φάση που αν κάποιος καταφέρει και το περάσει, το υπόλοιπο βιβλίο περνάει σαν νεράκι, τρόπος του λέγειν - αλλά τους υπερόπτες τους τιμωρώ με Jesus Ignacio Aldapuerta!!!
punky Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Πράγματι, το πρώτο κεφάλαιο του "Ο Άρχοντας του Ψεύδους" ήταν άστα να πάνε. Θυμάμαι ότι μου το είχε δανείσει μια φίλη, κι έλεγα τι μαλακίες διαβάζει. Κι έπαθα πλάκα. Τα υπόλοιπα του Masterton δεν είναι τόσο καλά. Μερικά είναι εντελώς άθλια. Αλλά το συγκεκριμένο αξίζει να το διαβάσει κάποιος. Αρκεί να αντέξει το πρώτο κεφάλαιο.
theglassicon Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Το αντίθετο. Το πρώτο κεφάλαιο είναι όλα τα λεφτά, είναι τόσο ζωντανή η διήγηση. Το κάρφωμα των θυμάτων σε πάει στην σταύρωση. Ύστερα η ψηχολογική πίεση στον πατέρα να σκοτώσει την οικογένειά του αφού πρώτα ξεσκίσει την σάρκα του....καταχθόνιο.
wizzy Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Το αντίθετο. Γιατί, είπα κάτι αντίθετο; Α! και κάνε ένα edit ρε μεγάλε, έγραψες όλο το κεφάλαιο σε 2 γραμμές, δεν άφησες τίποτα στoν revil να διαβάσει!!!! @punky: Ο Masterton έχει γράψει πολλά βιβλία, αναμφισβήτητα έχει και πατάτες μεταξύ των έργων του, αλλά τα καλά του βιβλία είναι πράγματικά πολύ καλά (π.χ. Ο Παρίας, Αυτοί που ποτέ δεν κοιμούνται κτλ) αν και κατά τη γνώμη ένα από τα κορυφαία του δεν έχει μεταφραστεί ακόμα στα Ελλήνικά - μιλάω για το Tengu (respect!)
revil Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Γιατί, είπα κάτι αντίθετο; Α! και κάνε ένα edit ρε μεγάλε, έγραψες όλο το κεφάλαιο σε 2 γραμμές, δεν άφησες τίποτα στoν revil να διαβάσει!!!! lol respect γελαω μονος μου σα μλκας
wizzy Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 @revil: χεχεχε, όμορφα όμορφα!! revil, αν θέλεις να ξεκινήσεις να ασχολείσαι με λογοτεχνία τρόμου, στείλε pm για λεπτομέρειες.
punky Δημοσ. 5 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2007 Το αντίθετο. Το πρώτο κεφάλαιο είναι όλα τα λεφτά, είναι τόσο ζωντανή η διήγηση. Ίσως δεν το εξέφρασα σωστά, μα αυτό εννοούσα ρε συ. Ότι είναι απίστευτο το πρώτο κεφάλαιο. Και ειδικά για κάποιον απαίδευτο σε αυτό το λογοτεχνικό είδος, είναι κυριολεκτικά γροθιά στο στομάχι. @wizzy, εξαιρώντας τον Άρχοντα και τον Παρία που τα έχω σε dead tree version, έχω διαβάσει πάρα πολλά βιβλία του Masterton σε ebook (και αναγκαστικά στα αγγλικά). Απλά επειδή είχα ενθουσιαστεί με τον Άρχοντα και πήρα σβάρνα τα υπόλοιπα, μερικά ήταν πολύ απογοητευτικά. Και για αυτό το ανέφερα. Δηλαδή αυτό με τους ανθρώπους καλαμάρια πχ που θυμάμαι, ε ήταν για τον λούτσο. Φυσικά πάω πάσο στο expertise σου. Δεν έχω διαβάσει πολλά άλλα από τον χώρο.
gtsamour Δημοσ. 5 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2007 Tα "Άπαντα του H.P Lovecraft". 3 χοντρά βιβλία, φανταστική διήγηση.
theglassicon Δημοσ. 5 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2007 Γιατί, είπα κάτι αντίθετο; Α! και κάνε ένα edit ρε μεγάλε, έγραψες όλο το κεφάλαιο σε 2 γραμμές, δεν άφησες τίποτα στoν revil να διαβάσει!!!! Αναφερόμουν στο ακριβώς αποπάνω ποστ οχι στο δικό σου.
antreaslam Δημοσ. 5 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2007 πω πω,τι μου θυμίσατε!!! ναι, εκτός του άρχοντα,και ο παριάς είναι πολύ καλό βιβλίο!!!! (μια ψιλό-οφ τόπικ συμβουλή: όσοι διαβάσετε βιβλία του στ.κινγκ,και σας αρέσουν, μην προσπαθήσετε να δείτε τις ταινίες του,γιατί το 90% αυτών,είναι από μέτριες ως χάλια,και θα σας ξενερώσουν πλήρως σε σχέση με την ατμόσφαιρα που υπήρχε στο βιβλίο!). Τα χρήσιμα αντικείμενα του κινγκ είναι επίσης καλό βιβλίο....
wizzy Δημοσ. 5 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2007 H πρώτη μου επαφή με Στ. Κινγκ ήταν με το "Σάκος με κόκκαλα" το οποίο ήταν ΟΚ, τίποτα το τρομερό. Η δεύτερη επαφή ήταν το "Το Αυτό". Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο!!!! Παίζει να μου πήρε και μια εβδομάδα να συνέλθω.... Την ταινία δεν την είδα ακόμα, δεν ξέρω αν πρέπει μετά το σοκ που έπαθα από το βιβλίο...
Japan Δημοσ. 5 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2007 H πρώτη μου επαφή με Στ. Κινγκ ήταν με το "Σάκος με κόκκαλα" το οποίο ήταν ΟΚ, τίποτα το τρομερό. Η δεύτερη επαφή ήταν το "Το Αυτό". Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο!!!! Παίζει να μου πήρε και μια εβδομάδα να συνέλθω.... Την ταινία δεν την είδα ακόμα, δεν ξέρω αν πρέπει μετά το σοκ που έπαθα από το βιβλίο... Τόσες φορές την έχει δείξει στην τηλεόραση, δεν το έχεις πετύχει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.