Προς το περιεχόμενο

Blast from the past

sotris99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Επίσης δεν ξέρω για εσάς, αλλά όταν πήγαινα δημοτικό, ήταν μόδα τα σπίρτα που άναβαν στον τοίχο, στο παντελόνι κλπ. Όλη την ώρα βάζαμε φωτιές. Μέχρι που ξέχεσαν τους γύρω περιπτεράδες, οι δάσκαλοι.

Κάποια μικρά με πλαστικό αντί για ξύλο. Ήταν κα κάποια άλλα με κουτάκι με πάτερν σκωτσέζικο ύφασμα ή κάτι τέτοιο...

Τρομερό κόλλημα για κάποιο καιρό με δαύτα.

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μάγκα μου, γαμάτο μνημονικό !!!

Μπράβο, τώρα θυμήθηκα το σκωτσέζικο πάτερν.

Επίσης, έχω την εντύπωση πως αυτά που ήταν από πλαστικό, σαν να ξεδίπλωναν; Ή κάτι τέτοιο.

Δημοσ.
Μάγκα μου, γαμάτο μνημονικό !!!

Μπράβο, τώρα θυμήθηκα το σκωτσέζικο πάτερν.

Επίσης, έχω την εντύπωση πως αυτά που ήταν από πλαστικό, σαν να ξεδίπλωναν; Ή κάτι τέτοιο.

Τα πλαστικά νομίζω ήταν σε άλλα, μικρά κουτάκια. Νομίζω...

Δημοσ.

Γιατί τα αυτοκόλλητα Panini ποιός τα ξεχνάει?

100-άδες αυτοκόλλητα που τα κολλούσαμε στο εκάστοτε περιοδικό και φτιάχναμε την ιστορία από τα χελονονιντζάκια, τους thundercuts κλ κλ

Επίσης πώς τα λέγανε εκείνα τα μικρά στρατιωτάκια/εξωγηινάκια? Εξωγήινοι τερατομάχοι ή κάτι τέτοιο?

Άλλο: Εκείνες τις κουκλίτσες, βγήκαν ίδια εποχή με τους Τζί Αι Τζο, που το πρόσωπό τους ήταν κανονικό και μετά πατούσες ένα κουμπί και μαζευόταν το πρόσωπο και γινόταν τερατίσιο?

Τέλος: Απέναντι από το δημοτικό, στο ψιλικατζίδικο πουλούσαν κάτι τσίχλες σε κουτάκι και το κάθε κουτάκι είχε μέσα ένα μίνι τραπουλόχαρτο με ημίγυμνες κοπέλες....

Δημοσ.

Το μεγαλύτερο κόλημα των καλοκαιριών των παιδικών μου χρόνων: παγωτό "tongo" (κακάο - μπανάνα), και "τρελή πατούσα" (φράουλα ξυλάκι σε σχήμα πατούσας, με στρογγυλή τσίχλα για μύτη)!!! Cult παγωτά, δεν θυμάμαι ποιας φίρμας. Κάθε φορά έκανα μισή ώρα να αποφασίσω ποιό από τα δύο να πάρω...

Δημοσ.
Το μεγαλύτερο κόλημα των καλοκαιριών των παιδικών μου χρόνων: παγωτό "tongo" (κακάο - μπανάνα), και "τρελή πατούσα" (φράουλα ξυλάκι σε σχήμα πατούσας, με στρογγυλή τσίχλα για μύτη)!!! Cult παγωτά, δεν θυμάμαι ποιας φίρμας. Κάθε φορά έκανα μισή ώρα να αποφασίσω ποιό από τα δύο να πάρω...

Άσε ρε φιλαράκι… με την τρελό-πατούσα έπαθα ζημία. Είχα δει την διαφήμιση στην ΕΝΧΡΩΜΗ tv και πιτσιρικάς γαρ περίμενα ότι όταν θα την γλύψω θα αρχίσει να χαζογελάει όπως στο σποτ… Μόλις συνειδητοποίησα ότι δεν γελάει έβαλα τα κλάματα κ την πέταξα στα σκουπίδια! Από τότε ο κόσμος ποτέ δεν ήταν ίδιος!!! Απλά από τότε προτιμούσα το tongo.

Εχμ.. τα σνορκελς τα θυμάται κανείς ή μόνο εγώ τα έβλεπα;;;

Δημοσ.

Να προσθέσω μερικά :

Μπομπονέλα....μια κυλινδρική παγωμένη στήλη με διάφορες γεύσεις

Κάτι σχέδια τυπομένα σε κόντρα πλακέ που κόβαμε με πριονάκι και κάναμε κατασκευές.

Πόλεμο με φυσοκάλαμο και κλεμένο στόκο από το φαναρτζίδικο της γειτονιάς

Μια σειρά που έβλεπα που οι κακοί ήταν οι Μαύροι Ιππότες....δεν θυμάμε τπτ αλλο γιαυτήν, όποιος θυμάτε περισσότερα ας με βοηθήσει. Το αγαπημένο μου καρτουν.

Δημοσ.

Φυσοκάλαμο...

Στόκος από το σιδηροχρωματοπωλείο του κυπ-Αυγουστή και πλαστελίνη από το περίπτερο όταν ήμουν μπρούκλης. Καλάμι φυσικά από κλουβί για πουλιά. Ακόμα θυμάμαι τη γεύση του στόκου και της πλαστελίνης...

Δημοσ.

@DaddyCool κάτι τέτοιο έπαθα και εγώ ρε φίλε μικρός. Πίστευα ότι το αρκουδάκι του Καζολίν που έδειχνε στην διαφήμηση ζωντανό ήταν όντως ζωντανό... Και ενώ οι δικοί μου ψήθηκαν να μου το πάρουν έπαθα την πλάκα μου όταν διαπίστωσα ότι το αρκουδάκι ήταν ψεύτικο. Έτσι δημιουργούνται τα παιδικά τραύματα γαμώ τους διαφημηστές...

Δημοσ.
Φυσοκάλαμο...

Στόκος από το σιδηροχρωματοπωλείο του κυπ-Αυγουστή και πλαστελίνη από το περίπτερο όταν ήμουν μπρούκλης. Καλάμι φυσικά από κλουβί για πουλιά. Ακόμα θυμάμαι τη γεύση του στόκου και της πλαστελίνης...

Είχα τετράκανο, δύο από την μία και δύο από την άλλη. Βαρούσες μια διπλή βολή, γύριζες ανάποδα και είχες άλλη μία διπλή για τον ταλαίπορο ανυποψίαστο.

Αγαπιμένος στόχος οι ταρίφες. Ενέδρα πίσω από τους θάμνους στο παρκάκι και με το πέρασμα του θύματος ομοβροντία και τρεχάλα. Ανταρτοπόλεμος....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...