Theoxaris Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Την Παρασκευή έφτασε στα χέρια μου επιτέλους το νέο Macbook Pro 2.2GHz με την 15.4" οθόνη. Επειδή δεν είχα δουλέψει ξανά με MacOS X έχω αρκετές απορίες. Ξεκινάω: 1. Για MSN client δοκίμασα τα AdiumX και Messenger 6.02. Tελικά κατέληξα στο AdiumX αφού είναι με διαφορά το καλύτερο. Να σημειώσω ότι στο Desktop μου έχω Ubuntu και έχω δοκιμάσει Pidgin (παλιότερα λεγόταν Gaim) και aMSN. Κανένα δεν συγκρίνεται με το AdiumX. Αν στο μέλλον υποστηρίζει κάμερα, μικρόφωνο και offline μηνύματα τότε θα είναι απλά ΚΟΡΥΦΑΙΟ! Για συνομιλίες μέσω κάμερας έβαλα το Skype. 2. Μέσα στα Applications είχε το Office 2004 Test Drive το οποίο ισχύει για 30 μέρες. Επειδή γενικά είναι απαραίτητο εργαλείο και τα αρχεία που δουλεύω είναι αρκετά φορτωμένα και περίπλοκα θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας αν είναι καλύτερα να τα ζητήσω από το θείο ή να αγοράσω την Student Edition. Όσο για το NeoOffice αναφέρει στη σελίδα ότι ακόμα έχει αρκετά bugs. Για το OpenOffice από ότι κατάλαβα πρέπει να φορτώσω κάποιον X Server. Επίσης είναι με Java φτιαγμένο και στο Ubuntu που το δουλεύω δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος. Οπότε μάλλον καταλήγω στο Office 2004. Το δίλημμα είναι αν πρέπει να το αγοράσω ή να μου τα κάνει δώρο ο θείος. (Έχω τη φοβία μήπως στέλνονται τίποτα πακέτα μέσω internet στην apple και μας μπαγλαρώσουν). 3. Είναι πολύ ενοχλητικό ο συνδυασμός πλήκτρων για την αλλαγή γλώσσας με Command+Space. Ήθελα να το κάνω command+shift ή alt+shift αλλά δεν το κάνει. Μήπως έχετε καμία λύση; 4. Επίσης πολύ ενοχλητικό είναι η έλλειψη δυνατότητας maximize. Ξέρω ότι έχει το κουμπί zoom αλλά όταν το πατάς δεν γεμίζει όλη την οθόνη. Πρέπει να το σύρω από την κάτω δεξιά γωνία για να το φέρω εκεί που θέλω εγώ. Έχετε κάμια πρόταση; 5. Για προβολή ταινιών φόρτωσα VLC player που παίζει φοβερά. Έφτιαξα και τα ελληνικά για τους υπότιτιλους, οπότε από εδώ είμαστε εντάξει. 6. Ποιο πρόγραμμα μου προτείνετε για κάψιμο cd/dvd; Διάβασα για το toaster αλλά δεν είναι free. Να πω στο θείο να μου το φέρει και αυτό ή έχετε κάποια άλλη πρόταση; 7. Θέλω έναν terminal emulator γιατί αυτός του MacOS X δεν έχει όλα τα καλούδια που με βολεύουν. Στο ubuntu δούλευα με τον Gnome-Terminal. 8. Όταν δουλεύω με πολλές εφαρμογές στο desktop γίνεται χαμός. Θα με βόλευε αφάνταστα αν υπήρχε κάποιο πρόγραμμα (δωρεάν κατά προτίμηση) για να έχω πολλά workspaces. Ελπίζω να μην έγινα κουραστικός και ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Super Moderators Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Την Παρασκευή έφτασε στα χέρια μου επιτέλους το νέο Macbook Pro 2.2GHz με την 15.4" οθόνη. Κατ'αρχήν καλώστον και με γειά ο καινούργιος Mac. Να τον χαίρεσαι και να σε χαίρεται. Ελπίζω να μην έγινα κουραστικός και ευχαριστώ εκ των προτέρων. Κουραστικός δεν είσαι αλλά αρκετές από αυτές πιθανότατα έχουν απαντηθεί στο παρελθόν. Μία μικρή αναζήτηση δεν κάνει κακό. Ξεκινάω: 1. Για MSN client δοκίμασα τα AdiumX και Messenger 6.02. Tελικά κατέληξα στο AdiumX αφού είναι με διαφορά το καλύτερο. Να σημειώσω ότι στο Desktop μου έχω Ubuntu και έχω δοκιμάσει Pidgin (παλιότερα λεγόταν Gaim) και aMSN. Κανένα δεν συγκρίνεται με το AdiumX. Αν στο μέλλον υποστηρίζει κάμερα, μικρόφωνο και offline μηνύματα τότε θα είναι απλά ΚΟΡΥΦΑΙΟ! Για συνομιλίες μέσω κάμερας έβαλα το Skype. Κατά γενική ομολογία: AdiumX για γενικό instant messenger Skype για video/voice chat. 2. Μέσα στα Applications είχε το Office 2004 Test Drive το οποίο ισχύει για 30 μέρες. Επειδή γενικά είναι απαραίτητο εργαλείο και τα αρχεία που δουλεύω είναι αρκετά φορτωμένα και περίπλοκα θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας αν είναι καλύτερα να τα ζητήσω από το θείο ή να αγοράσω την Student Edition. Όσο για το NeoOffice αναφέρει στη σελίδα ότι ακόμα έχει αρκετά bugs. Για το OpenOffice από ότι κατάλαβα πρέπει να φορτώσω κάποιον X Server. Επίσης είναι με Java φτιαγμένο και στο Ubuntu που το δουλεύω δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος. Οπότε μάλλον καταλήγω στο Office 2004. Το δίλημμα είναι αν πρέπει να το αγοράσω ή να μου τα κάνει δώρο ο θείος. (Έχω τη φοβία μήπως στέλνονται τίποτα πακέτα μέσω internet στην apple και μας μπαγλαρώσουν). Προσωπικά θα σε συμβούλευα να δοκιμάσεις το NeoOffice. Αν δεν σε βολέψει και χρειάζεσαι άμεσα "βαριά" εφαρμογή Office (και δεν σου κάνει το TextEdit για αρχεία .doc ή το Pages), πάρε την Student Edition του Office 2004. Αν δεν βιάζεσαι, περίμενε μέχρι τέλος του έτους για το νέο MS Office 2008 (και στο μεταξύ πάρε το Office 2004 από όπου θέλεις...). 3. Είναι πολύ ενοχλητικό ο συνδυασμός πλήκτρων για την αλλαγή γλώσσας με Command+Space. Ήθελα να το κάνω command+shift ή alt+shift αλλά δεν το κάνει. Μήπως έχετε καμία λύση; Τα πλήκτρα Shift - Alt - Command - Control είναι τα λεγόμενα modifier keys. Δεν είναι "πραγματικά" πλήκτρα, από μόνα τους δεν κάνουν τίποτα. Πρέπει να συνδυαστούν με πραγματικό πλήκτρο. Οπότε αυτό που ζητάς δεν γίνεται. Θυμάμαι ότι κι εγώ είχα "δυσκολευτεί" στην αρχή γιατί είχα συνηθίσει την ηλιθιότητα των Windows να χρησιμοποιούν δύο modifier keys για να αλλάξουν γλώσσα (Alt + Shift). Τώρα μου φαίνεται απόλυτα λογικός ο συνδυασμός Command + Space. 4. Επίσης πολύ ενοχλητικό είναι η έλλειψη δυνατότητας maximize. Ξέρω ότι έχει το κουμπί zoom αλλά όταν το πατάς δεν γεμίζει όλη την οθόνη. Πρέπει να το σύρω από την κάτω δεξιά γωνία για να το φέρω εκεί που θέλω εγώ. Έχετε κάμια πρόταση; Αν κάνεις τις εφαρμογές που θέλεις maximize μια φορά (με σύρσιμο από την κάτω δεξιά γωνία) το σύστημα "θυμάται" ποιές ήταν αυτές. Την επόμενη φορά που θα πατήσεις το + στο toolbar, θα ανοίξει πλήρως το παράθυρο. Πάντως καιρός να μάθεις ότι μία εφαρμογή δεν χρειάζεται να καταλαμβάνει όοοοολον τον χώρο στην οθόνη. Μετά από σχεδόν 18 μήνες με MacOS, δουλεύω με τον Safari να καταλαμβάνει τη μισή από την φτωχική μου 17άρα οθόνη. 5. Για προβολή ταινιών φόρτωσα VLC player που παίζει φοβερά. Έφτιαξα και τα ελληνικά για τους υπότιτιλους, οπότε από εδώ είμαστε εντάξει. Κατά τη γνώμη μου ο υπέρτατος player. Βάζεις και το Perian κι έχεις καθαρίσει δια βίου. 6. Ποιο πρόγραμμα μου προτείνετε για κάψιμο cd/dvd; Διάβασα για το toaster αλλά δεν είναι free. Να πω στο θείο να μου το φέρει και αυτό ή έχετε κάποια άλλη πρόταση; Εννοείς μάλλον το Roxio Toast Titanium. Θεωρείται η υπέρτατη εφαρμογή για "κάψιμο" CD/DVD αλλά σίγουρα δεν είναι η μόνη. Τσέκαρε το Burn - το χρησιμοποιώ το τελευταίο 3μηνο και είναι μια χαρά, λειτουργικό, ελαφρύ και δω-ρε-άν. 7. Θέλω έναν terminal emulator γιατί αυτός του MacOS X δεν έχει όλα τα καλούδια που με βολεύουν. Στο ubuntu δούλευα με τον Gnome-Terminal. Ντεν κσέρω. 8. Όταν δουλεύω με πολλές εφαρμογές στο desktop γίνεται χαμός. Θα με βόλευε αφάνταστα αν υπήρχε κάποιο πρόγραμμα (δωρεάν κατά προτίμηση) για να έχω πολλά workspaces. Απλό, λειτουργικότατο, δωρεάν: http://virtuedesktops.info/ (μέχρι την έλευση του MacOS X 10.5 Leopard που υποστηρίζει εγγενώς τέτοια λειτουργία ) Και πάλι καλώστον! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tmants Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 1. Adium Rulez 2. Θείος 3. Θα το συνηθήσεις, είναι με διαφορά ο καλύτερος συνδυασμός 4. Δεν έχει νόημα το maximize, αντίθετα το πράσινο κουμπί κάνει αυτό που ακριβώς χρειάζεται, καταλαμβάνει μόνο τον απαραίτητο χώρο, παρ' όλα αυτά κάτι πρέπει να υπάρχει, google λίγο και θα βρείς κάτι. 5. Τέλεια 6. Toast Titanium 8.0, Θείος 7. Δεν ξέρω 8. Virtue Desktop και από Σεπτέμβρη Leopard! 9. Βάλε Little Snitch Once you get a mac you never go back! Καλώς ήρθες! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Theoxaris Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Γενικά παρακολουθούσα από καιρό τα θέματα για MacOS και Apple για να ενημερώνομαι σχετικά. paredwse, έχεις δίκιο στο ότι κάποια από αυτά έχουν αναφερθεί ξανά και τα έχω διαβάσει. Απλά για λόγους πληρότητας ήθελα να τα έχω συγκεντρωμένα. tmants, υποθέτω ότι το little snitch θα το ζητήσω από το θείο μαζί με το Office 2004 για να το χρησιμοποιήσω και να ελέγχω τι πακέτα φεύγουν από το macbook. Γενικά, επειδή όταν άνοιξα την πρώτη φορά το macbook pro έκανα registration με τα στοιχεία μου, φοβάμαι πολύ το θέμα του θείου !!! Από ότι κατάλαβα κανείς δεν είναι πολύ σίγουρος πάνω σε αυτό το ζήτημα. Anyway, είμαι ευτυχισμένος που έχω ένα φοβερό laptop (από κάθε άποψη) και που είμαι μέλος αυτής της κοινότητας. Υπάρχει ένα πνεύμα αλληλεγύης και συμπαράστασης, χωρίς flames και τσακωμούς. Googlάροντας βρήκα ένα πολύ χρήσιμο site με όλα εκείνα τα βασικά προγράμματα που κάποιος θα ενδιαφερόταν να έχει στο Mac του: http://www.opensourcemac.org/ Και πάλι ευχαριστώ και καλώς ήρθα !!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pan-pan Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 7) iterm ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geo99rge Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 καλο ξεκινημα με το μακ σου, μια παρατηρηση κατα γενικη ομολογεια στο 2. ο x server που λες ειναι το χ11, εφαρμογη που την εχεις στο bootable cd σου για το openoffice ολα τα αλλα με ενα απλο search μπορεις να τα βρεις hint. inquisitor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Theoxaris Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 pan-pan σε ευχαριστώ πολύ. Το είχα βρει με ένα search στο google αλλά δεν ήξερα αν είναι καλό!!! καλο ξεκινημα με το μακ σου, μια παρατηρηση κατα γενικη ομολογεια στο 2. ο x server που λες ειναι το χ11, εφαρμογη που την εχεις στο bootable cd σου για το openoffice ολα τα αλλα με ενα απλο search μπορεις να τα βρεις hint. inquisitor Υποθέτω ότι το X11 είναι το ίδιο με αυτό που γνωρίζω από το Gnu/Linux. Thanks για την πληροφορία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xalia Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 +1 να δοκιμάσεις το neooffice Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mercyful_Fate Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Υποθέτω ότι το X11 είναι το ίδιο με αυτό που γνωρίζω από το Gnu/Linux. Thanks για την πληροφορία. Ακριβώς! Γι'αυτό και χρειάζεται όταν θες να βάζεις MacOS εφαρμογές που προέρχονται από την αντίστοιχη έκδοση για Linux (π.χ. Matlab). Ωστόσο υπάρχει στα συνοδευτικά dvd και είναι πολύ εύκολο στην εγκατάσταση! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Loser Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 για την αλλαγή γλώσσας εγώ τελικά έχω καταλήξει στο command+§ το οποίο μου φαίνετε αρκετά βολικό και έχω αφήσει το command+space για το spotlight. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deantoni_21 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 me to mac kathe mera mathaineis k kati kainourgio...k ego kainourgios eimai sto club..exo imac ton 17in ton 2ghz..ton exo apo ton iaouario k ton proto kairo antimetopisa merika problimatakia..alla me ton kairo ola linontai...fisika mexri ena simeio... mporeite na mou peitei ti paizetai me tous ious me tous opoious den antimetoizei kanena problima....euxaristo... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thresher Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Οι περισσότεροι ιοί είναι γραμμένοι για windows. Έχει 2-3 που είναι για mac αλλά είναι στο στίλ προγράμματος και για να τρέξει πρέπει να δώσεις τον admin κωδικό. Δηλαδή με λίγα λόγια την ζημιά την κάνεις εσύ. Οπότε προσοχή τι κάνεις εγκατάσταση και κυριότερο σε τι προγράμματα δίνεις admin κωδικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deantoni_21 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Thanks gia tin enimerosei....Itan mia aporia pou mou lithikes... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.