Candyman® Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Oσο και να ψάχνω είναι άγνωστη από review στο Internet ενώ διαβάζω ότι"Most of its sales are in Europe"-Από την άλλη δίνει και 1 ετος εγγύηση ,όταν σχεδόν όλες οι άλλες φίρμες δίνουν πάνω απο 2 ετη.Τι να υποθέσει κανείς ?:oops: Για την εγγύηση, σου έχει καεί ποτέ κάρτα που είχε πρόβλημα μετά από ένα χρόνο; Οι κάρτες αν παίζουν αρχικά παίζουν χρόνια. Εχω πάρει διάφορες μάρκες δεν είχα πρόβλημα με καμία (εφόσον παίξανε αρχικά). Ειναι γνωστή εταιρία γενικώς και αξιοπιστη. Όσο για reviews απορώ πως δεν τα είδες. http://www.pointofview-online.com/default2.asp?content_id=160
Gary_Kokkin Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Παμπολες κάρτες εχω δει χαλασμένες πρίν λήξει η εγγύηση. Το συνηθέστερο στις VGA είναι να χαλά ο ανεμιστήρας,κατι στο βύσμα τροφοδοσίας.... ακόμα και πρόβλημα μνημών. Οσο αφορά τα review με απλη αναζήτιση Point of View,με την λέξη στο google δεν βγάζει τίποτε
mihalakis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Καλά τώρα μιλάμε για μια κάρτα των 50 ευρώ. Αν σου χαλάσει σε ένα χρόνο δώσε άλλα 50 και πάρε μια καινούρια που θα είναι και καλύτερη. τώρα όσον αφορά τη γεφορσ του φίλου σου που του κάηκε ο ανεμιστήρας, εγώ είχα το ίδιο πράγμα σε μια ποϊντ οφ βιου (καλή ώρα) γεφορσ μιχι440 η οποία χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα συνέχιζε να δουλεύει αδιαμαρτύρητα χωρίς ανεμιστήρι. Δεν το συνιστώ αλλά αξίζει να το δοκιμάσεις.... Για να επανέλθω πάντως μη δίνεις και τόση σημασία στις μάρκες όταν μιλάμε για φθηνές κάρτες γραφικών...
Candyman® Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Παμπολες κάρτες εχω δει χαλασμένες πρίν λήξει η εγγύηση.Το συνηθέστερο στις VGA είναι να χαλά ο ανεμιστήρας,κατι στο βύσμα τροφοδοσίας.... ακόμα και πρόβλημα μνημών. Καλά κι εμένα μου έχει χαλάσει ανεμιστήρας από Leadtek εκτός εγγύησης αμέσως με την λήξη (τον άλλαξα). Γενικώς για να μην μακρυγορώ είναι καλές κάρτες.
Delirium Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Μιας και βρηκα αυτο το θεμα, να μην ανοιγω αλλο. Επειδη του ξαδερφου μου του καηκε το ανεμιστηρι απο μια GeForce 2 παλια που ειχε και τωρα θελει να παρει μια φτηνη καρτα AGP γυρω στο 50αρικο, ειναι καλυτερα να παρει καινουρια απο eshop ή να παρει καμια μεταχειρισμενη απ το e-market.gr? Γιατι ειχα δει εκει κατι μεταχειρισμενες 6600GT λουκουμι γυρω στα 50-55 Ε. (Απλα δεν εχω αγορασει ποτε τπτ απο κει ουτε και γενικα μεταχειρισμενο οποτε δε μπορω να του προτινω σιγουρα). Ευχαριστω (και σορυ που βγηκα εκτος θεματος). An oxi kapoia metaxeirismeni, tote: BIOSTAR GF 6800XT 256MB AGP RETAIL http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516923
stefan123 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Kαλα και εγω ελεγα οτι δεν παθαινουν τιποτα οι καρτες αλλα ενα πρωι ξαφνικα μια sapphire γεμιζε με πολυχρωμα κουτακια ολη την οθονη....Προβλημα μνημων και σκουπιδια...Ευτυχως την ειχα 2-3 χρονια οποτε τα ειχε βγαλει τα λεφτα της...Στο θεμα μας τωρα και αυτες οι 6600gt στα μεταχειρισμενα θα κανουν μια χαρα τη δουλεια τους αρκει ο προηγουμενος να μην τις εχει ξεπατωσει στο o/c(βεβαια και να το εχει κανει θα σου πει?) οποτε η αγορα στα μεταχειρισμενα εμπεριεχει ενα σχετικο ρισκο....
tolis86 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 θεωρεις τη sapphire μικρη εταιρια???? την ειχες κλοκαρει?
nikosblade Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Για τους φιρμακηδες του φορουμ.Καταλαβενει κανεις σας τι λεει?Κοιταξτε να μην πιανεστε κοροιδα και να επιλεγετε την φθηνοτερη δυνατη φιρμα και κρατηστε τα λεφτα σας για σουβλακια.Ελεος δλδ αν μπαινει αυτοκολλητο saphire η gainward δε σημαινει οτι παει και καλυτερα η καρτα.Πλεον εδω και παρα πολλα χρονια μεχρι και στο τελευταιο πυκνωτακι ολες οι καρτες ειναι 110% οι ιδιες και ακομα πιο συγκεκριμενα η παραγωγη ειναι απο το ιδιο εργοστασιο και αναλογα τις παραγγελιες του εκαστοτε customer θα δειτε πανω τους αυτοκολλητα pov,saphire,xfx,msi,asus,gigabyte κτλ.Η μονη διαφορα που μπορει να κανει ενας κατασκευαστης(συσκευαστης μαλλον) ειναι το τι software θα διαθεσει παραπανω με την καρτα του αλλα το κυριοτερο ειναι τα ετη τις εγγυησης.Ξεκολατε απο την εποχη που η καθε εταιρια εκανε το δικο της pcb και εβαζε μνημες της προτιμησης της ολα ειναι reference πια.(μιλαω σε εσενα που πληρωσες asus 8800gts στην τιμη της albatron,biostar 8800gtx και συνεχιζεις να λες με περηφανεια η καρτα μου ειναι AΣΟΥΣ,πςςςςς τι λε ρε μπαρμπα μας τρομαξες. )
mihalakis Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Για τους φιρμακηδες του φορουμ.Καταλαβενει κανεις σας τι λεει?Κοιταξτε να μην πιανεστε κοροιδα και να επιλεγετε την φθηνοτερη δυνατη φιρμα και κρατηστε τα λεφτα σας για σουβλακια.Ελεος δλδ αν μπαινει αυτοκολλητο saphire η gainward δε σημαινει οτι παει και καλυτερα η καρτα.Πλεον εδω και παρα πολλα χρονια μεχρι και στο τελευταιο πυκνωτακι ολες οι καρτες ειναι 110% οι ιδιες και ακομα πιο συγκεκριμενα η παραγωγη ειναι απο το ιδιο εργοστασιο και αναλογα τις παραγγελιες του εκαστοτε customer θα δειτε πανω τους αυτοκολλητα pov,saphire,xfx,msi,asus,gigabyte κτλ.Η μονη διαφορα που μπορει να κανει ενας κατασκευαστης(συσκευαστης μαλλον) ειναι το τι software θα διαθεσει παραπανω με την καρτα του αλλα το κυριοτερο ειναι τα ετη τις εγγυησης.Ξεκολατε απο την εποχη που η καθε εταιρια εκανε το δικο της pcb και εβαζε μνημες της προτιμησης της ολα ειναι reference πια.(μιλαω σε εσενα που πληρωσες asus 8800gts στην τιμη της albatron,biostar 8800gtx και συνεχιζεις να λες με περηφανεια η καρτα μου ειναι AΣΟΥΣ,πςςςςς τι λε ρε μπαρμπα μας τρομαξες. ) Να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω κάτοχε πάμφθηνης μητρικής DFI. Πολλές φορές υπάρχουν διαφορές μεταξύ μιας Albatron καλή ώρα και μιας Asus ή κάποιας.
tolis_01 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω κάτοχε πάμφθηνης μητρικής DFI. Πολλές φορές υπάρχουν διαφορές μεταξύ μιας Albatron καλή ώρα και μιας Asus ή κάποιας. Η συγκεκριμενη παντως albatron που πηρε, ειναι ολοιδια με την asus
mihalakis Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Για τους φιρμακηδες του φορουμ.Καταλαβενει κανεις σας τι λεει?Κοιταξτε να μην πιανεστε κοροιδα και να επιλεγετε την φθηνοτερη δυνατη φιρμα και κρατηστε τα λεφτα σας για σουβλακια.Ελεος δλδ αν μπαινει αυτοκολλητο saphire η gainward δε σημαινει οτι παει και καλυτερα η καρτα.Πλεον εδω και παρα πολλα χρονια μεχρι και στο τελευταιο πυκνωτακι ολες οι καρτες ειναι 110% οι ιδιες και ακομα πιο συγκεκριμενα η παραγωγη ειναι απο το ιδιο εργοστασιο και αναλογα τις παραγγελιες του εκαστοτε customer θα δειτε πανω τους αυτοκολλητα pov,saphire,xfx,msi,asus,gigabyte κτλ.Η μονη διαφορα που μπορει να κανει ενας κατασκευαστης(συσκευαστης μαλλον) ειναι το τι software θα διαθεσει παραπανω με την καρτα του αλλα το κυριοτερο ειναι τα ετη τις εγγυησης.Ξεκολατε απο την εποχη που η καθε εταιρια εκανε το δικο της pcb και εβαζε μνημες της προτιμησης της ολα ειναι reference πια.(μιλαω σε εσενα που πληρωσες asus 8800gts στην τιμη της albatron,biostar 8800gtx και συνεχιζεις να λες με περηφανεια η καρτα μου ειναι AΣΟΥΣ,πςςςςς τι λε ρε μπαρμπα μας τρομαξες. ) Να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω κάτοχε πάμφθηνης μητρικής DFI. Πολλές φορές υπάρχουν διαφορές μεταξύ μιας Albatron καλή ώρα και μιας Asus ή κάποιας Gainward ή κάποιας άλλης από τις θεωρούμενες καλές μάρκες. Ενδεικτικά να αναφέρω οτι πολλές πιο επώνυμες μάρκες προσφέρουν μεγαλύτερη εγγύηση, έχουν αποτελεσματικότερα και πιο αθόρυβα συστήματα ψύξης,ταχύτερες και ποιοτικότερες μνήμες κ.α. Όσον αφορά το τελευταίο μια Gainward Golden Sample για παράδειγμα θα κλοκάρει αισθητά καλύτερα από μια Αλβατρο. Φυσικά δεν είναι κανόνας, αλλά ας μην ισοπεδώνουμε έτσι εταιρείες που έχουν χτίσει κάποιο όνομα στην αγορά. Κάποιος λόγος θα υπάρχει που είναι τόσο ψηλά στην προτίμηση του κοινού, και αναφέρομαι σε αυτούς που γνωρίζουν και όχι σε αυτούς που αγοράζουν μάρκα για να πουλήσουν μούρη. (Όπως γίνεται και στα αυτοκίνητα πάνω κάτω,έτσι κι αλλιώς Ελλάδα είμαστε δεν το αποφεύγουμε το show off)
mihalakis Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Η συγκεκριμενη παντως albatron που πηρε, ειναι ολοιδια με την asus Σε τέτοιες περπτώσεις που είναι ουκ ολιγες συμφωνώ μαζί σου πάντως
nikosblade Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω κάτοχε πάμφθηνης μητρικής DFI. Πολλές φορές υπάρχουν διαφορές μεταξύ μιας Albatron καλή ώρα και μιας Asus ή κάποιας Gainward ή κάποιας άλλης από τις θεωρούμενες καλές μάρκες. Ενδεικτικά να αναφέρω οτι πολλές πιο επώνυμες μάρκες προσφέρουν μεγαλύτερη εγγύηση, έχουν αποτελεσματικότερα και πιο αθόρυβα συστήματα ψύξης,ταχύτερες και ποιοτικότερες μνήμες κ.α. Όσον αφορά το τελευταίο μια Gainward Golden Sample για παράδειγμα θα κλοκάρει αισθητά καλύτερα από μια Αλβατρο. Φυσικά δεν είναι κανόνας, αλλά ας μην ισοπεδώνουμε έτσι εταιρείες που έχουν χτίσει κάποιο όνομα στην αγορά. Κάποιος λόγος θα υπάρχει που είναι τόσο ψηλά στην προτίμηση του κοινού, και αναφέρομαι σε αυτούς που γνωρίζουν και όχι σε αυτούς που αγοράζουν μάρκα για να πουλήσουν μούρη. (Όπως γίνεται και στα αυτοκίνητα πάνω κάτω,έτσι κι αλλιώς Ελλάδα είμαστε δεν το αποφεύγουμε το show off) Λοιπον περι ειρωνικου σχολιου για dfi.Μη φερνεις το ιδιο παραδειγμα μου σαν αντιλογο για την mobo.Ηταν οντως μια πανακριβη μητρικη οταν πρωτοκυκλοφορησε αλλα για το συγκεκριμενο σκοπο (o/c) τη συγκεκριμενη στιγμη οταν την αγορασα δεν υπηρχε καμμια αλλη μητρικη ικανη να ακολουθησει.(την επομενη φορα που εχεις διαθεση για ειρωνια δοκιμασε το σε φιλαρακι σου) On topic τωρα.Δεν υπαρχει λογος να ερχεσαι σε παραθεση μαζι μου λεγοντας μου περι ετων εγγυησης κτλ τη στιγμη που το εχω γραψει πριν απο σενα για σενα .Mη συνεχιζεις να παραπληροφορεις τον κοσμο περι καλυτερων συστηματων ψυξης και ταχυτερων μνημων.Φυγε απο την εποχη των geforce 2,3,4.Δειξε μου σε καποια σημερινη καρτα την υλοποιηση που υπερεχει απο τον ανταγωνισμο σε μνημες.Επι τη ευκαιρια η 8800 μου ειναι με το αυτοκολλητο της xfx (δε χρειαζεται να αναφερω παλι οτι η μονη διαφορα βρισκετε πανω στο αυτοκολλητο και μονο απο ολες τις 8800 gts) η φιρμα της albatron ηταν ενα τυχαιο παραδειγμα. Υ.Γ Νομιζω οτι το εχω δει απο billpeppas δεν παιρνω ορκο αλλα ταιριαζει πολυ στην περιπτωση.Η αποψη ειναι σαν την κολοτρυπιδ@ ολοι εχουν απο μια. Καλημερα.
nikosblade Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 θεωρεις τη sapphire μικρη εταιρια???? την ειχες κλοκαρει? Την θεωρω εγω και ειναι.Ξερεις οτι ο μεγαλυτερος και πιο κερδοφορος παραγωγος gpu ειναι η intela? Και επι τι ευκαιρια τι ειναι αυτο που κανει την saphie να φανταζει μεγαλη στα ματια σου?Το οτι συσκευαζει μονο ati cards?Περα απο τα reference σχεδια της ati εκανε ποτε κατι που να την κανει να ξεχωρισει απο ανταγωνισμο?Δεν το νομιζω.
stefan123 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 θεωρεις τη sapphire μικρη εταιρια???? την ειχες κλοκαρει? Kαταρχην παιδες ηρεμια,ειναι ανοητο να μαλωνουμε σαν τα κοκκορια για αψυχα υλικα αντικειμενα..(να ηταν καμια γκομενα το συζηταγαμε...) Στο θεμα μας λοιπον,η συγκεκριμενη sapphire δεν ειχε κλοκαριστει..Απλα στο εν λογω μοντελο(9700pro--600+ ευρω τοτε) ειχε επιλεξει για μειωση του κοστους μνημες no-name μαρκας encotron(και γιωργο να τις λεγανε λιγη σημασια εχει) με αποτελεσμα μετα απο 2-3 χρονια ενα μεγαλο ποσοστο να σκανε και να εμφανιζουν αυτα τα ενοχλητικα artifacts..To τι ακουσε η sapphire τοτε στο forum δεν περιγραφετε...Καποια στιγμη το κλειδωσε και μετα αρχισε τα delete.... Tελος για μενα η sapphire ειναι ενας τυπικος κατασκευαστης καρτων γραφικων ATI και τιποτα παραπανω...Ουτε μεγαλη---ουτε μικρη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.