Προς το περιεχόμενο

Οδηγός Lapping για CPU

Prof_Chaos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν τον lappaρεις καλά σε σχέση με το ξεβράκωμα μιλάμε για 2-3 το πολύ βαθμούς κάτω το ξεβράκωμα στους E6xxx και πάνω δεν είναι καθόλου εύκολα ( φλόγιστρα νυστέρια ) και οι πιο πολλοί που ξέρω μείναν με τους πυρήνες στο HIS αν είναιξ κανέναν E4xxx που δεν είναι κολλημένοι τότε με ένα ξυραφάκι σαν αυτό που ξυρίζονταν οι παππούδες μας και λίγη υπομονή βγαίνει άνετα οποτε αν δεν έχεις κανένα HIS που θα μπορούσες να κανεις bmx πάνω του δεν αξίζει να τον ξεβρακώσεις παρα να τον lappaρεις

Δημοσ.
αν τον lappaρεις καλά σε σχέση με το ξεβράκωμα μιλάμε για 2-3 το πολύ βαθμούς κάτω το ξεβράκωμα στους E6xxx και πάνω δεν είναι καθόλου εύκολα ( φλόγιστρα νυστέρια ) και οι πιο πολλοί που ξέρω μείναν με τους πυρήνες στο HIS αν είναιξ κανέναν E4xxx που δεν είναι κολλημένοι τότε με ένα ξυραφάκι σαν αυτό που ξυρίζονταν οι παππούδες μας και λίγη υπομονή βγαίνει άνετα οποτε αν δεν έχεις κανένα HIS που θα μπορούσες να κανεις bmx πάνω του δεν αξίζει να τον ξεβρακώσεις παρα να τον lappaρεις

Θα διαφωνήσω μαζί σου για το αν αξίζει να ξεβρακώσεις ή να lappaρεις για τέσσερις λόγους.

α) η ευκολία νομίζω που γίνεται το ξεβράκωμα

β) η ταχύτητα που ξεβρακώνεις σε σχέση με το lapping

γ) η δυνατότητα να ξανακαπακώσεις και να είσαι ΟΚ με εγγύηση

δ) οι ακόμα καλύτερες θερμοκρασίες(2-3 βαθμοί δεν είναι λίγοι)

Δημοσ.

η ευκολία ? όχι σου είπα και πριν στις μεγάλες σειρές οι πυρήνες είναι κολλημένοι στο HIS και πολύ πιθανόν να σου μείνουν στο χέρι

ταχύτητα ? ναι αν είναι μικρή σειρά ναι δεν λέω όχι

η δυνατότητα να ξανακαπακώσεις και να είσαι ΟΚ με εγγύηση]

ναι και πάλι έχεις δίκιο αν κάτσεις και το ξανά κολλήσεις με υπομονή αλλα θα είσαι με τον φόβο να μην στάσει κανένας πυρήνας που είναι ξεβράκωτος ? ποσο amd s462 χαλάγανε από σπασμένους πυρήνες θυμάσαι ?

για 2-3 βαθμούς εγώ δεν θα το έκανα σε καμια περίπτωση βάλε υδρόψυξη και ρίξε και ένα δέλτα να βαράει το block του cpu το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καλύτερο ;)

Δημοσ.
η ευκολία ? όχι σου είπα και πριν στις μεγάλες σειρές οι πυρήνες είναι κολλημένοι στο HIS και πολύ πιθανόν να σου μείνουν στο χέρι

ταχύτητα ? ναι αν είναι μικρή σειρά ναι δεν λέω όχι

η δυνατότητα να ξανακαπακώσεις και να είσαι ΟΚ με εγγύηση]

ναι και πάλι έχεις δίκιο αν κάτσεις και το ξανά κολλήσεις με υπομονή αλλα θα είσαι με τον φόβο να μην στάσει κανένας πυρήνας που είναι ξεβράκωτος ? ποσο amd s462 χαλάγανε από σπασμένους πυρήνες θυμάσαι ?

για 2-3 βαθμούς εγώ δεν θα το έκανα σε καμια περίπτωση βάλε υδρόψυξη και ρίξε και ένα δέλτα να βαράει το block του cpu το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καλύτερο ;)

Ξέχασα να διευκρινήσω ότι μιλάω για αυτούς που ξεκαπακώνουν εύκολα.

Από την άλλη amd 462 έχω αλλάξει πολλούς και αυτή την στιγμή από τέτοιον σου γράφω και εγώ τουλάχιστον δεν έχω σπάσει κανέναν.

Δημοσ.

Αλλά θέλω να προσθέσω ότι οι θερμοκρασίες του φίλου μας δεν μου φαίνονται φυσιολογικές. 70 βαθμούς υπό φορτίο μου φαίνονται πολλοί όταν σε idle έχει 35. Δίνω μεγάλη πιθανότητα να μην έχει καλή επαφή το heatspreader με τον πυρήνα και εφόσον είναι έτσι και να τον κάνει lapping μία τρύπα στον νερό θα έχει κάνει πάλι. Μήπως είναι σκόπιμο να την ψάξει λίγο για RMA πρώτα πριν αρχίσει τα διάφορα κόλπα(τα οποία αν θέλει να τα κάνει μπορεί ούτως ή άλλως και στο αλλαγμένο(αν κάτσει) κομμάτι?

Δημοσ.

ναι αλλα το θέμα είναι ότι δεν πρόκειται να πετύχει rma για στραβό His οποτε μια η άλλη κάνει το lapping αν δεν κάνει τίποτα πούθα κάνει τότε στην χειρότερη τον ξεβρακώνει αν και εγώ το λέω από τώρα ότι μετά θα τον κλαίει ;) 462 δεν έχω σπάσει οτε εγώ απλά πολλοί τους χαλάγανε με το πάτημα τις ψήκτρας λόγο ότι ο πυρήνας ήταν εκτεθειμένος ποσο μάλλον στους 775 που το socket είναι περίεργο και ο cpu θέλει σήκωμα μετά για να ακουμπήσει ο πυρήνας στην ψήκτρα ;)

μέχρι τότε περιμένουμε να δούμε αν το παιδί τον έκανε καθρέφτη και να δούμε αποτελέσματα ;) ο δικός μου πάντως έριξε 5 βαθμούς μετά το γυάλισμα και τώρα είμαι στα 3,6Ghz με ~1,52V και έχω 28 idle χωρίς ac στο δωμάτιο και 40 σε full load ;)

Δημοσ.

Γιατί λες ότι αποκλείεται να πετύχει RMA με στραβό HIS? Εγώ πιστεύω ότι αξίζει να δοκιμάσει. Δεν είναι και λίγο να έχει υψηλές θερμοκρασίες χωρίς ουσιαστικό λόγο. Εγώ email και στην intel θα έστελνα.

Δημοσ.

για στείλε ;) δεν πρόκειται να το αλλάξουν σε κάποιο κατάστημα και δεν αξίζει τον κόπο να περιμένεις να γίνει rma κατευθείαν από την intel να μείνεις ποσο καιρό χωρίς cpu να πληρώσεις και τα μεταφορικά εγώ δεν θα καθόμουν να μπλεχτώ με τέτοια ιστορία ο lapping κάνει πολύ καλή δουλειά και η εγγύηση στους επεξεργαστές εμενα μου έχει φανεί άχρηστη ως τώρα οποτε εγώ δεν θα έκανα rma γνώμες μου πάντα αλλα αν είναι κάποιος πολύ ψείρας και φοβάται να πειράξει το παραμικρό τότε ok rma

Δημοσ.
για στείλε ;) δεν πρόκειται να το αλλάξουν σε κάποιο κατάστημα και δεν αξίζει τον κόπο να περιμένεις να γίνει rma κατευθείαν από την intel να μείνεις ποσο καιρό χωρίς cpu να πληρώσεις και τα μεταφορικά εγώ δεν θα καθόμουν να μπλεχτώ με τέτοια ιστορία ο lapping κάνει πολύ καλή δουλειά και η εγγύηση στους επεξεργαστές εμενα μου έχει φανεί άχρηστη ως τώρα οποτε εγώ δεν θα έκανα rma γνώμες μου πάντα αλλα αν είναι κάποιος πολύ ψείρας και φοβάται να πειράξει το παραμικρό τότε ok rma

Τελικά αυτό συμβαίνει και σε άλλον με 2πυρινο και Gigabyte S3...αρχίζει να περιπλέκεται το όλο θέμα..Διαβάστε τι γράφει χρήστης στο xtremesystems .Τα ίδια συμπτώματα έχω κι εγώ....

Δημοσ.

Δώσε κανένα λινκ για να διαβάσουμε. Πάντως αν το HIS είναι στραβό και με lapping δεν θα δεις σπουδαία πράγματα και χάνεις και την εγγύηση. Η απόφαση βέβαια είναι δική σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...