Prof_Chaos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Με αφορμή τις αδικαιολόγητες θερμοκρασίες του επεξεργαστη μου (c2d 6400) σε μια thermalright ultra 120 αποφάσισα να κάνω lapping της CPU μήπως και δώ βελτίωση. Οι θερμοκρασίες ειναι idle 35 και full 70 σε θερμοκρασία δωματίου.. (28C) Το θέμα ειναι οτι για εναν αρχάριο χρήστη φαντάζει λίγο περίεργο και επικύνδηνο..Διάβασα 2 οδηγούς και εχω τις εξής απορίες πριν κάνω την εγχείρηση η οποίες μπορεί να σας φανούν γελοίες .. http://forum.overclock3d.net/showthread.php?t=4735 http://www.exoid.com/?page_id=81 1)χρησιμοποιώ γιαλόχαρτο 220 εως 2000; η κάποιο αλλο είδος υλικού..; 2)Εαν αρχίσω απο το πιο σκληρό γιαλόχαρτο 220 πόση ώρα περίπου τρίψιμο προβλέπεται ; ρωτάω για να μην φτάσω στον πυρήνα που είναι απο κάτω και δεν το καταλάβω.. Και γενικά και στα άλλα νούμερα πόση ώρα περίπου πρέπει να τρίβω συνεχόμενα..;Καθαρά εμπειρικά γιατι δεν έχουμε όλοι το ίδιο χέρι..επίσης πρέπει να τρίβω χαλαρά; 3)Οι κινήσεις που πρέπει να κάνω κατα την διάρκεια του τριψίματος πρέπει να είναι κυκλικές η κάθετες; 4)Πρέπει να βάλω κάποιο υλικό πχ κρέμα στην CPU για να γίνει το τρίψιμο και αν ναί απο πιο γιαλόχαρτο και μετά; 5)Τι υλικά χρειάζομαι επακριβώς εκτός απο το γυαλλί και τα γιαλόχαρτα; Αν μου λυθούν τα παραπάνω θα προχωρήσω μέχρι το τέλος τις εβδομάδας και θα ανεβάσω step by step τα αποτελέσματα σε φωτογραφίες και ελπίζω όλα να πάνε καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 1) από 200 όσο πιο μεγάλο βρείς τόσο πιο καλο θα βγει ντουκόχαρτο όμως 2) κανένα μισάωρο αλλα με το μάτι θα καταλαβαίνεις, δεν θα τον πιέζεις τον cpu σου απλά και χαλαρά 3) κάθετες και ανά 10 λεπτά περίπου κανε μια περιστροφή 90 μοίρες 4) νεράκι στο ντουκόχαττο και είσαι μια χαρά 5) νερό δεν είναι από ζάχαρη ο cpu δεν λιώνει αν δεν βρείς γυαλί κάντο σε καθρέφτη με προσοχή όμως μην κλαις κανένα χέρι 6) όταν τελειώσεις δώσε φωτογραφία να δούμε θα σου έδινα και από το δικό μου αλλα βαριέμαι να βγάζω τα block α και θέλει υπομονή αν είσαι βιαστικός θα το κανεις χαλια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Super Moderators Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 elpizw Prof_Chaos na 3ereis oti me to lapping xaneis thn eggyhsh etsi? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prof_Chaos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 1) από 200 όσο πιο μεγάλο βρείς τόσο πιο καλο θα βγει ντουκόχαρτο όμως 2) κανένα μισάωρο αλλα με το μάτι θα καταλαβαίνεις, δεν θα τον πιέζεις τον cpu σου απλά και χαλαρά 4) νεράκι στο ντουκόχαττο και είσαι μια χαρά 5) νερό δεν είναι από ζάχαρη ο cpu δεν λιώνει αν δεν βρείς γυαλί κάντο σε καθρέφτη με προσοχή όμως μην κλαις κανένα χέρι 1)Τι εννοείς ντουκόχαρτο ; γιαλόχαρτο δεν χρησιμοποιώ; Το ξέρω εδώ γελάτε αλλά κάτι δεν κατάλαβα 2)Μισάωρο ανα γιαλόχαρτο ; δηλαδή θα χρησιμοποιήσω 6 γιαλόχαρτα θα μου πάρει συνολικά κανα 3 ωρο; 4)θα βάλω λίγο νερό πάνω απο κάθε γιαλόχαρτο να είναι νοπό;δεν θα μου καταστρέψει την cpu;Ρωτάω γιατι είδα στου οδηγούς που παρέθεσα πιο πάνω οτι χρησιμοποιούσαν καθαρό οινόπνευμα.. 5)Απλά θα στηρίξω το γυαλόχαρτο σε ένα τζάμι; η ακόμη και στο τζάμι του γραφείου ; αυτό δεν καταλαβαίνω γιατι έχει τόση σημασία..αν το βάλω ευθεία στο γραφείο κάθε γιαλόχαρτο και τρίβω τι πρόβλημα θα υπάρχει; Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prof_Chaos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 elpizw Prof_Chaos na 3ereis oti me to lapping xaneis thn eggyhsh etsi? φυσικά και το ξέρω..i dont care ..οπως και μια στις χιλιες κάτι να πάει στραβά δεν θα τον κλάψω τον επεξεργαστή..Ουτος η αλλιως για το χόμπυ το κάνω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 1) ζητα τα έτσι θα καταλάβουν 2) σου είπα θέλει υπομονή 3) νερό ( λίγο όχι να τα "παπαριασεις" ) βάλε δεν παθαίνει τίποτα αν μπορείς και με σαπούνι ακόμα καλύτερα αλλα θα φας πιο πολύ ώρα στο τρίψιμο γιατί γλιστράει πιο πολύ 5) στο γυαλί έχεις απόλυτα λία επιφάνεια στο γραφείο θα φας τις γωνιές του επεξεργαστή πρώτα και θα κάνουν κοιλιες το έχω πάθει και μετά συνέχισα και εγώ με τους καθρέφτες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prof_Chaos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 1) ζητα τα έτσι θα καταλάβουν 5) στο γυαλί έχεις απόλυτα λία επιφάνεια στο γραφείο θα φας τις γωνιές του επεξεργαστή πρώτα και θα κάνουν κοιλιες το έχω πάθει και μετά συνέχισα και εγώ με τους καθρέφτες Δηλαδή παίρνω ενα κομμάτι τζάμι και τεντώνω το ντουκόχαρτο ετσι ωστε να εφάπτεται στο γυαλί..Επίσης θα ρίξω λίγο νεράκι.. Το σαπούνι που λές σκέφτομαι να το βάλω στο τελευταίο στάδιο που θα γίνει καθρέφτης.. Οσο για τα για την ποσότητα του ντουκόχαρτου..φτάνουν 3 φύλλα απο κάθε 'σκάλα" η λέω πολλά; Πάντως μου έλυσες πολλές απορίες φίλε vatos.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 εγώ το έκανα με 1 φίλο αλλα πάρε 2 για καλο και για κακό γιατί τα δικά μου ήταν πάντα πολύ βιαστικά στο γυαλί άπλωσε το ντουκόχαρτο και κόλα το με ταινίες στις γωνιές του ώστε να ιάνει σταθερό κάντο αλλα πάντα με προσοχή και να τον τσεκάρεις εννοείτε ότι θα βγάλει μαυρίλα μην το φοβηθείς από το χάλκινο καπάκι θα είναι και μην φοβάσαι δεν θα φτάσεις πυρήνες με τα ντουκόχαρτα εκτος αν τριβείς για κανένα χρόνο ασταμάτητα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billpeppas Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Εεεεε κρατηθείτε λίγο. Νερό ρίχνεις μόνο αν το γυαλόχαρτο είναι wet τύπου. Συνήθως από τα 600grit και πάνω θα είναι wet ( δεν θα βρείς εύκολα στεγνό ), ενώ 200αρια και 400αρια βρίσκεις και dry-wet ( οπότε αν θες δεν το βρέχεις ). Για αρχή θα έλεγα 200αρι και 400αρι στεγνά της 3M Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 εμείς πάντως στη δουλειά τα ντουκόχαρτα τα βρέχαμε όλα γιατί στομώνουν άμεσος δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο για αυτό που λες Bill απλά έτσι το ήξερα και έτσι το έκανα πάντα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prof_Chaos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Εεεεε κρατηθείτε λίγο.Νερό ρίχνεις μόνο αν το γυαλόχαρτο είναι wet τύπου. Συνήθως από τα 600grit και πάνω θα είναι wet ( δεν θα βρείς εύκολα στεγνό ), ενώ 200αρια και 400αρια βρίσκεις και dry-wet ( οπότε αν θες δεν το βρέχεις ). Για αρχή θα έλεγα 200αρι και 400αρι στεγνά της 3M 200άρι και 400αρι στεγνά και τα υπόλοιπα wet bill; Με μπερδέψατε με τα ντουκόχαρτα και τα γυαλόχαρτα..εγώ πως θα το ζητήσω; Ξεκαθαρίστε το λίγο αυτό παρακαλώ.. :- Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billpeppas Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Κοίτα...εγω τα ξέρω ως sandpaper, και στα ελληνικά ως γυαλόχαρτο 200 & 400 στεγνό θα βρείς σίγουρα στα περισσότερα καταστήματα, παραπάνω από 400 σε στεγνό δύσκολα, αλλά και το wet μια χαρά είναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SV1EOD Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Νομίζω ότι καλύτερα αποτελέσματα και με λιγότερο παίδεμα θα έχει αν τον ξεκαπακώσει. Και αν κάτι συμβεί τον ξανακαπακώνει μετά και όλα καλά για την εγγύηση. Το καπάκωμα βέβαια(δεν το έχω κάνει) μου είπε κάποιος που ξέρω και είναι αητός σε αυτά θέλει λίγη τέχνη. Ειδικός στο θέμα δεν είμαι(οπότε μην βαρέσετε αν είπα κάτι λάθος) αλλά από ότι μου είπε ο γνωστός(αν θυμάμαι καλά γιατί έγινε πριν καιρό η συζήτηση) οι σειρά 6 κάτι ξεκαπακώνει εύκολα με νυστέρι εν αντιθέσει με άλλες σειρές C2D που θέλουν ζέσταμα στο heatspreader για να ξεκολήσουν. Αλλά ας τοποθετηθούν επί του θέματος και οι πιό ειδήμονες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 λάθος στα είπε η σειρά E4xxx ξεβρακώνετε με τα νυστέρια όλες οι άλλες έχουν τους πυρήνες κολλημένους στο HIS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SV1EOD Δημοσ. 5 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2007 λάθος στα είπε η σειρά E4xxx ξεβρακώνετε με τα νυστέρια όλες οι άλλες έχουν τους πυρήνες κολλημένους στο HIS Δεν νομίζω να μου τα είπε λάθος, μάλλον εγώ δεν τα συγκράτησα-κατάλαβα καλά γιατί το ενδιαφέρον μου στην συζήτηση ήταν άλλη σειρά επεξεργαστών. Αλλά στο θέμα μας. α) είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ξεβρακώσει τον επεξεργαστή του? β) Πόσο καλύτερα αποτελέσματα μπορεί να έχει με το ξεβράκωμα σε σχέση με το lapping? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.