Προς το περιεχόμενο

acer Aspire 5920 vs MULTIRAMA-HQ FORCE FL-G 7300

dimis_z

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι όντως είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα τα 3 χρόνια εγγύηση.

Το θέμα όμως είναι οτι με 100ευρό κάνεις 3χρόνια και την εγγύηση του Acer.

Αυτά τα 100 ευρό τα δικαιολογεί με τα χαρακτηριστικά του ???

Η απάντηση είναι Ναι. Μνήμη 2 Gb στα 667 πρέπει να έχει πάνω απο 100 ευρό.

Επίσης έξοδο hdmi και υποστήριξη HDCP δεν είναι αμελητέα πράγματα και δεν ξέρω εάν μπορείς να τα προσθέσεις στον multirama...

Τώρα τα +40 gb στον σκληρό δίσκο ίσως να αξίζουν 30-40 ευρό..

Ενα πολύ σημαντικό κομμάτι που έχω ακούσει απο πολλούς είναι οτι στον Acer μπαίνουν επώνυμα πράγματα σε σκληρο δίσκο και DVD για παράδειγμα, ενώ στον multirama δεν ξέρεις ποτέ τι βάζουν για να μειώσουν το κόστος..

Τέλος άλλο να συναρμολογείται απο ρομποτικό το μηχάνημα και άλλο απο ανθρώπινα χέρια..ήδη υπαρχουν προβλήματα απο ότι έχω δεί και σε άλλο thread.

Ολα τα παραπάνω και άλλα που έχω ξεχάσει όπώς θέμα ποιότητας υλικών κλπ όχι μόνο δικαιολογούν τη διαφορά τών 100 ευρό για να πάρεις μια αναβάθμιση εγγύησης στον Αcer (εάν θέλεις φυσικά...) αλλά αν τα βάλεις κάτω και 200 και 300 ευρό πιο ακριβός να ήταν ο Acer πάλι θα τα κάλυπτε με τα όσα προσφέρει κατα την ταπεινή μου άποψη.Ευχαριστώ

Κάποιος που έχει τον Acer αν μπορεί να μας δώσει πληροφορίες για στοιχεία που είναι δηφορούμενα θα ήταν πολύ καλο.

Δημοσ.
Από ποιότητα κατασκευής, θερμότητα και αυτονομία πως πάει;

Καλή ποιότητα κατασκευής, θερμοκρασία υψηλή θα έλεγα, αυτονομία δεν το έχω δοκιμάσει αλλά νομίζω γύρω στις 2 ώρες.

Δημοσ.

Ο multirama δεν εχει hdmi?Ειχα ρωτησει και μου ειχαν πει ναι..και ειδα και τον fq7100 και εγραφε στα αιστερα hdmi...Ειχα καταληξει προς τον multirama λογω εγυησης....:|

Δημοσ.

Για το παιδί που ανέφερε για τις εκδόσεις πρίν, το έψαξα κάπως και βρήκα πως στο μοντέλο 5920 κυκλοφορούν 2 εκδόσεις μία είναι η :

LX.AGW0X.143 που έχει:

Επεξεργαστής:

· Intel Core 2 Duo T7100 1.80GHz Dual Core

· 2MB Level 2 cache

· 800MHz Front Side Bus (FSB)

· Intel 965PM Express Chipset

· Τεχνολογία Enhanced Intel SpeedStep

Μνήμη:

· 2048MB DDR2 (2 x 1024MB)

· Δυνατότητα επέκτασης στα 4GB

Σκληρός Δίσκος: 160GB, 5400 rpm SATA

Οπτικός Δίσκος: DVD-Dual Double Layer Super Multi

Οθόνη:

· 15.4" ευρεία οθόνη TFT WXGA CrystalBrite

· Ανάλυση 1280 x 800 pixel

Κάρτα Γραφικών:

· NVIDIA GeForce 8600M GT

· Αποκλειστική μνήμη βίντεο 256MB και συνολική μνήμη βίντεο έως 1024MB μέσω της τεχνολογίας TurboCache

· Υποστήριξη NVIDIA PureVideo (επιτάχυνση WMV HD, High Definition MPEG-2), Microsoft DirectX 9, DirectX 10, OpenEXR High Dynamic Range Technology, DualView

· Δυνατότητα αποκωδικοποίησης MPEG-2, WMV9 (VC1) και H.264 (AVC) αποκλειστικά σε Hardware επίπεδο

Σύστημα Ήχου:

· Intel High-Definition audio συμβατό με MS-Sound και Sound Blaster Pro

· Υποστήριξη Dolby Home Theater Audio με τεχνολογίες Dolby Digital, Dolby Digital Live, Dolby Pro Logic II, Dolby Digital, Stereo Creator, Dolby Headphone και Dolby Virtual Speaker

· Ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία Acer 3DSonic με Subwoofer

· Ενσωματωμένα στερεοφωνικά μικρόφωνα με ακύρωση θορύβου και Echo

Δικτύωση:

· LAN 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet

· Ασύρματο LAN Intel PRO/Wireless 3945 ABG a/b/g με τεχνολογία Acer SignalUp

· Modem 56K ITU V.92 data/fax με δυνατότητα Wake On Ring

· Ενσωματωμένο Bluetooth 2.0+EDR (Enhanced Data Rate)

Θύρες Επικοινωνίας:

· 4 x USB 2.0

· 1 x IEEE1394

· 1 x VGA

· 1 x HDMI

· 1 x CIR

· 1 x S-Video

· 1 x ExpressCard/54

· 1 x Modem (RJ-11)

· 1 x Ethernet (RJ-45)

· 1 x Speaker/ headphone/ line-out (με υποστήριξη SPDIF)

· 1 x Microphone-in jack

· 1 x Line-in jack

· 1 x Dc-In

Πρόσθετα Χαρακτηριστικά:

· Ενσωματωμένη Webcam 1.3 Megapixels

· 5-In-1 Memory Card Reader (SD, MMC, MS, MS PRO, xD)

· Θύρα HDMI και ισχυρή κάρτα γραφικών για μέγιστη απόλαυση High Definition υλικού στο οικιακό σύστημα ψυχαγωγίας που διαθέτετε

Προεγκατεστημένο Λογισμικό: Microsoft Windows Vista Home Premium

Διαστάσεις (mm): 364 x 270.2 x 30.8/43.7

Βάρος (kg): 3.0

Εγγύηση: 1 έτος (Διατίθεται και επέκταση εγγύησης)

και η 2η είναι η LX.AGW0X.141 που έχει:

CPU Intel Core 2 Duo Processor T7300 (2.1GHz)

RAM 2048MB (2x1024MB) DDR2

HDD 200GB SATA (5400rpm)

VGA nVidia GeForce 8600M GT with up to 1280 MB of TurboCache technology (up to 512MB RAM, up to 768 MB Shared)

Monitor 15.4" WXGA Acer CrystalBrite (1280x800)

Optical DVD±RW DL

Software Windows Vista Home Premium GR

Extras 4xUsb2.0, Gigabit LAN 10/100/1000, FireWire, WiFi, Bluetooth, Modem 56k, 5-in-1 card reader, Express card slot, S-Video, HDMI port, Acer OrbiCam integrated 1.3 megapixel CMOS camera, Battery: 6-cell- Life: 2.5Hrs, Weight: 3,00Kg

Εγγύηση 1 Έτος εγγύηση - από Msystems,ή στα εξουσιοδοτημένα service centers της Acer

εαν υπάρχει κάποιο λάθος που έχετε παρατηρήσει να το αναφέρετε

Δημοσ.

Δεν ξέρω γιατί αλλά αυτή τη στιγμή το πλαίσιο δεν δίχνει specs για κανένα μοντέλο! Ίσως αλλάζουν κάτι.... Ποιος ξέρει.

Πάντως οι δισκοι νομίζω ήταν λιγότερο από 5400rpm. Το θυμάμαι γιατί το είχα ψάξει αυτό το Acer.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδιά είμαι καινούργιος στο site γι'αυτο για σε όλους. Πριν 3 ημέρες αγόρασα τον Multirama HQ Force 7300 και θέλω να ρωτήσω αν οι drivers που συνοδεύουν τον υπολογιστή είναι και για XP. Βλέπεται έχω μια μεγάλη συλλογή από προγράμματα όμως τα αναθεματισμένα τα Vista δεν τα υποστηρίζουν. Εχω γίνει έξαλλος και ότι και να κάνω τα ίδια. Έχει κανείς κάτι για να με βοηθήσει με το προβλημά μου?

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Hello paides! EImai neos sto site kai grafthka mias kai eida ayto to post..

Basika ego epsaxna kana post mhpos kai exei brei kaneis drivers gia XP gia ton Acer alla akoma den exo dei fos.

Ostoso, mporo na po oti to laptop petaei. poly kalh ylopoihsh ths acer. to mono pragma pou to xalaei pragmatika einai ta vista. kai ayto giati ektos tou oti einai arga me to GUI tous exoun kai apaisia symbatothta me kapoia programmata. Epishs o diskos einai stis 5400rpm. Standar pragmata. H mpataria krataei analoga thn xrhsh tou cpu kai thn foteinothta ths othonhs ta opoia einai rythmizomena apo ta programmatakia pou parexei h acer kai egkathistontai sto hot install mazi me ta windows. Mporei na ftasei kai ti 3 ores to laptop me elafria xrhsh. ;) Ayta eixa na po...

Pantos an breite drivers gia xp xtyphste kana koudouni.. Edo dipla eimai :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...