desolatorXT Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Τραγικό!!! Θα καταντήσουμε ένα έθνος αμόρφωτων!!! Και μετά φωνάζουμε για το βιβλίο της ιστορίας... Γιατί θα καταντήσουμε αμόρφωτοι? επειδή δεν θα γράφουμε ελληνικά, αλλά ellinika? δεν το νομίζω... Η γραπτή γλώσσα έχει έναν και μοναδικό λόγο ύπαρξης. Να μπορέσω να πώ σε σένα που βρίσκεσαι στην άλλη άκρη της Ελλάδας, αυτό που θα σου έλεγα προφορικά αν ήσουν δίπλα μου. Εσύ λοιπόν, βλέποντας ένα σχήμα όπως το "η", αναπαράγεις τον ήχο που θα σου έλεγα απο το στόμα μου, και έτσι τον διαβάζεις, είτε λοιπόν σου γράψω η,ι,οι,ει,υ είναι ένα και το αυτό. Ο στόχος λοιπόν του γραπτού λόγου είναι να κατανοήσεις αυτό που θέλω να σου πώ... Είτε λοιπόν εγώ σου γράψω, ιστορία, ηστορεία, οιστωρύα, εσύ ακούς το ίδιο πράγμα που εγώ θα σου έλεγα? το ακούς... Οπότε δεν έχει κανένα μα κανένα νόημα να έχουμε 150 διαφορετικά γράμματα για τον ίδιο ήχο. Συμπέρασμα λοιπόν... Τα γραπτά ελληνικά είναι μια γλώσσα που δεν επιτελεί σωστά τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε. Υ.Γ. ενώ φυσικά τώρα είμαστε μέσα στην μόρφωση... Ρεσιτάλ!! (20 χαρακτήρες) ρώτα το τμήμα της οτενέτ για webhosting, επίσημο συμφωνητικό γραμμένο σε greeklish.
djapal Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 [offtopic]. Ήδη αυτό εφαρμόζεται σε online έντυπα. [/offtopic] Ρεσιτάλ ορθογραφίας !!
desolatorXT Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Ρεσιτάλ ορθογραφίας !! λογικό αφού γράφω μονίμως greeklish (εκτός απο αυτό το φόρουμ) Σου απάντησα σχετικά με αυτό πάντως πάνω... Δεν με αφορά η ορθογραφία...Και δεν θα θεωρούσα το εαυτό μου αμόρφωτο αν έγραφα χρισιμοπιιτε αντί γ αυτο π έγραψα... Υ.Γ. πως με εκνευρίζει όταν διορθώνουν τα ποστ των άλλων... έτσι ήθελα να γράψω το ποστ έτσι το έγραψα, δεν είσαι η δασκάλα μου στο δημοτικό...
djapal Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 λογικό αφού γράφω μονίμως greeklish (εκτός απο αυτό το φόρουμ) Σου απάντησα σχετικά με αυτό πάντως πάνω... Δεν με αφορά η ορθογραφία...Και δεν θα θεωρούσα το εαυτό μου αμόρφωτο αν έγραφα χρισιμοπιιτε αντί γ αυτο π έγραψα... Ούτε ανορθόγραφο φαντάζομαι θα τον θεωρούσες. Μάλλον η γραμματική έχει καταργηθεί για σένα. Ας κάνουμε τα πράγματα πιο εύκολα μωρέ! Υ.Γ. πως με εκνευρίζει όταν διορθώνουν τα ποστ των άλλων... έτσι ήθελα να γράψω το ποστ έτσι το έγραψα, δεν είσαι η δασκάλα μου στο δημοτικό... Σε διόρθωσα για να καταλάβεις γιατί έγραψα το ρεσιτάλ. Επίσης καλό είναι να δεχόμαστε τα λάθη μας και να διορθωνόμαστε εκτός και αν δε θέλουμε να διορθωθούμε, κάτι που μάλλον συμβαίνει με εσένα, οπότε είσαι εξαίρεση
genius_13 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Εγω πιστευω οτι ειναι θεμα συνήθειας.Πριν 1 χρονο δεν εγραφα ποτε με ελληνικους χαρακτήρες,μετα τον κανόνα που εβαλαν οι admins στο fmgreece οτι ολοι ΠΡΕΠΕΙ να γραφουμε με ελληνικα άρχισα και εγω να γραφω σε ολα τα φορουμς με ελληνικους χαρακτηρες,ειναι θεμα συνήθειας. Αυτοι που γραφουν με greeklish δεν καταλαβαίνουν ποσο κουραστικο/σπαστικο/εκνευριστικό ειναι να κάθετε ο αλλος να διαβαζεις σειρες ολοκληρες απο αυτα. ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΤΑ GREEKLISH
bchris Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Εγω λοιπον σαν υπερμαχος των greekglish, εχω να δηλωσω: @all: Συμφωνω οτι ενα κειμενο σε greekglish ειναι σπαστικο, κουραστικο κλπ Συμφωνω οτι γραφονας σε greekglish ξεχναμε την ορθογραφια μας. Συμφωνω οτι βιαζουμε την πανεμορφη Ελληνικη γλωσσα. ΑΛΛΑ δεν καταλαβαινω ολους εσας που ενω σας κουραζουν/εκνευριζουν/whatever τα greekglish καθεστε και τα διαβαζετε. Ειναι πολυ απλο ρε παιδια, αν δειτε ενα κειμενο γραμμενο σε greekligh μπορειτε πολυ απλα να μην το διαβασετε. Ναι! Ειναι αληθεια. Το εχω κανει και μεχρι σημερα τουλαχιστον, δεν εχω παθει τιποτα!!! @desolatorXT: Δεν θα μπορουσες να εισουν πιο λαθος σχετικα με την γραμματικη (και αρα την ορθογραφια) την γλωσσας μας, αλλα φυσικα και της οποιασδηποτε αλλης γλωσσας. Υπαρχει λογος που η "ιστορια" γραφεται με "Ι" και οχι με οτιδηποτε αλλο. Υπαρχει λογος που η λεξη "αιγοπροβατα" για παραδειγμα γραφεται με "αι" κι οχι με κατι αλλο. Οπως επισης και το "tries" γραφεται για καποιο λογο ετσι... Ειναι ενδειξη πολιτισμου να ξερουμε να γραφουμε σωστα την γλωσσα μας. ΥΓ: Να σημειωσω εδω, οτι καποτε τα φωνηεντα ι,η,υ,οι.... ειχαν και διαφορετικη προφορα, ασχετως αν τωρα τα εχουμε γα**** ολα.
michael92 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Με το διαβάζοντας υποννοεί και γράφοντας όμως :D Όχι, καθόλου, ίσα ίσα το αντίθετο, τον γράφεις σε greeklish είναι πιο εύκολο. Το θετικό των greeklish : Μια φίλη μου κάνει σκονάκια στα greeklish και επειδή οι καθηγητές μας είναι ολίγον άσχετοι δεν τα αναγνωρίζουν.
desolatorXT Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Εγω λοιπον σαν υπερμαχος των greekglish, εχω να δηλωσω:@all: Συμφωνω οτι ενα κειμενο σε greekglish ειναι σπαστικο, κουραστικο κλπ Συμφωνω οτι γραφονας σε greekglish ξεχναμε την ορθογραφια μας. Συμφωνω οτι βιαζουμε την πανεμορφη Ελληνικη γλωσσα. ΑΛΛΑ δεν καταλαβαινω ολους εσας που ενω σας κουραζουν/εκνευριζουν/whatever τα greekglish καθεστε και τα διαβαζετε. Ειναι πολυ απλο ρε παιδια, αν δειτε ενα κειμενο γραμμενο σε greekligh μπορειτε πολυ απλα να μην το διαβασετε. Ναι! Ειναι αληθεια. Το εχω κανει και μεχρι σημερα τουλαχιστον, δεν εχω παθει τιποτα!!! @desolatorXT: Δεν θα μπορουσες να εισουν πιο λαθος σχετικα με την γραμματικη (και αρα την ορθογραφια) την γλωσσας μας, αλλα φυσικα και της οποιασδηποτε αλλης γλωσσας. Υπαρχει λογος που η "ιστορια" γραφεται με "Ι" και οχι με οτιδηποτε αλλο. Υπαρχει λογος που η λεξη "αιγοπροβατα" για παραδειγμα γραφεται με "αι" κι οχι με κατι αλλο. Οπως επισης και το "tries" γραφεται για καποιο λογο ετσι... Ειναι ενδειξη πολιτισμου να ξερουμε να γραφουμε σωστα την γλωσσα μας. ΥΓ: Να σημειωσω εδω, οτι καποτε τα φωνηεντα ι,η,υ,οι.... ειχαν και διαφορετικη προφορα, ασχετως αν τωρα τα εχουμε γα**** ολα. Ότι πιο απλό, είναι και πιο εύκολο, πιο έξυπνο και πιο όμορφο... Δεν βλέπω κάποια απάντηση σε αυτά που γράφεις γ αυτά που είπα εγώ... Μου λές απλά "είναι έτσι"... Ε και τι μ αυτό? Καλά κάναμε και τα υ,η,ι,ει... τα κάναμε έτσι... Όπως βλέπεις και με αυτήν την "γα****** ελληνική γλώσσα όπως υποστηρίζεις που έχουμε σήμερα, συνενοούμαστε μια χαρά... Δεν βλέπω καμιά ομορφιά π.χ. στα αρχαία ελληνικά... Δυσκολεύουν τόσο πολύ, κάτι τόσο απλό, χωρίς να υπάρχει λόγος. Άρα κάναμε πολύ καλά και τα " γα****** όλα "... Και ποιός είναι αυτός και με ποιόν τρόπο καθόρισε το ποιά γλώσσα είναι όμορφη και ποιά όχι? Επίσης δεν θα αλλάζε κάτι στην ελληνική γλώσσα αν χρησιμοποιούσαμε greeklish...απλά θα γινόταν το εξής: α = a , β = b, γ = g, δ = th , ε = e , ζ = z, .... ω = w ... Θα άλλαζαν απλά τα σύμβολα που χρησιμοποιούμαι για τα γράμματα. Αν τώρα διδασκόταν και η ίδια γραμματική στα greeklish, δηλαδή, αν τα ελληνικά γραφόταν ώς ellhnika, και το ellinika να ήταν λάθος, πιστεύω δεν θα άλλαζε απολύτως τίποτα εκτός απο τα σύμβολα. Είναι ένδειξη εξυπνάδας, πρακτικότητας και εξέλιξης να αλλάζουμε την γλώσσα μας ώστε να ανταποκρίνετε στις ανάγκες μας, αντί να προσπαθούμε να κρατήσουμε κάτι άχρηστο επειδή κάποιος είπε ότι "είναι όμορφη η ελληνική γλώσσα έτσι" του οποίου την γνώμη δεν σημαίνει ότι συμμερίζονται και οι υπόλοιποι... Τα greeklish λύνουν πάμπολλα προβλήματα, ειδηκά σε θέματα που αφορούν τους υπολογιστές (= το μέλλον) Υ.Γ. δεν βλέπω κανέναν λόγο για να γράφονται τα αιγοπρόβατα έτσι. Αν σου έλεγα εγώ εγοπρόβατα, εσύ θα καταλάβαινες τι μιλάω για σκύλους?
bandito Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Ότι πιο απλό, είναι και πιο εύκολο, πιο έξυπνο και πιο όμορφο... Δεν βλέπω κάποια απάντηση σε αυτά που γράφεις γ αυτά που είπα εγώ... Μου λές απλά "είναι έτσι"... Ε και τι μ αυτό? Καλά κάναμε και τα υ,η,ι,ει... τα κάναμε έτσι... Όπως βλέπεις και με αυτήν την "γα****** ελληνική γλώσσα όπως υποστηρίζεις που έχουμε σήμερα, συνενοούμαστε μια χαρά... Δεν βλέπω καμιά ομορφιά π.χ. στα αρχαία ελληνικά... Δυσκολεύουν τόσο πολύ, κάτι τόσο απλό, χωρίς να υπάρχει λόγος. Άρα κάναμε πολύ καλά και τα " γα****** όλα "... Και ποιός είναι αυτός και με ποιόν τρόπο καθόρισε το ποιά γλώσσα είναι όμορφη και ποιά όχι? Επίσης δεν θα αλλάζε κάτι στην ελληνική γλώσσα αν χρησιμοποιούσαμε greeklish...απλά θα γινόταν το εξής: α = a , β = b, γ = g, δ = th , ε = e , ζ = z, .... ω = w ... Θα άλλαζαν απλά τα σύμβολα που χρησιμοποιούμαι για τα γράμματα. Αν τώρα διδασκόταν και η ίδια γραμματική στα greeklish, δηλαδή, αν τα ελληνικά γραφόταν ώς ellhnika, και το ellinika να ήταν λάθος, πιστεύω δεν θα άλλαζε απολύτως τίποτα εκτός απο τα σύμβολα. Είναι ένδειξη εξυπνάδας, πρακτικότητας και εξέλιξης να αλλάζουμε την γλώσσα μας ώστε να ανταποκρίνετε στις ανάγκες μας, αντί να προσπαθούμε να κρατήσουμε κάτι άχρηστο επειδή κάποιος είπε ότι "είναι όμορφη η ελληνική γλώσσα έτσι" του οποίου την γνώμη δεν σημαίνει ότι συμμερίζονται και οι υπόλοιποι... Τα greeklish λύνουν πάμπολλα προβλήματα, ειδηκά σε θέματα που αφορούν τους υπολογιστές (= το μέλλον) Υ.Γ. δεν βλέπω κανέναν λόγο για να γράφονται τα αιγοπρόβατα έτσι. Αν σου έλεγα εγώ εγοπρόβατα, εσύ θα καταλάβαινες τι μιλάω για σκύλους? Δεν είναι θέμα ομορφιάς. Τις λέξεις που γράφεις παραπάνω τις έχω δεί άπειρες φορές, με αποτέλεσμα να μπορώ να διαβάσω γρήγορα. Αν θέλω 10secs να διαβάσω μια παράγραφο γραμμένη σε ελληνικά με σωστή ορθογραφία, θέλω 1 min να την διαβάσω σε greeklish. Αυτό που για σένα είναι πρακτικό, για μένα είναι κόλαση. (ειδικά όταν κάνενας σας δεν ακολουθεί τους στοιχειώδεις νόμους των greeklish). Αν είχα μεγαλώσει με τα greeklish θα μου ήταν εύκολο να τα διαβάζω , αλλα επειδή είναι μόδα των τελευταίων 5 χρόνων (και θα πεθάνει κατα την γνώμη μου), ο εγκέφαλος μου αναγνωρίζει την λέξη "προώθηση" σε 0.1 sec και τις λέξεις "proothhsh", "proothisi", "proo8ish" κτλ σε 2 sec γιατί απλώς δεν μπορεί να κάνει το pattern recognition. Επιπλέον , μιας και μιλας για θέμα πρακτικότητας, 700 πιθανές όμοηχες λέξεις για το ίδιο σημαίνον, είναι απλώς σπατάλη μνήμης. Κοινώς , διαβάζοντας μια παράγραφο με ελληνικά, ο εγκέφαλος μου θα ταιριάξει τις περισσότερες λέξεις χωρίς να χρειαστεί να συγκεντρωθώ σε αυτές. Διαβάζοντας greeklish θα πρέπει κάθε φορά να τον υποβάλλω στην ίδια διαδικασία της ανάγνωσης, αναγνώρισης, ταιριάσματος της λέξης και χωρίς να μπορώ να cacharω .
fireflies Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Συμφωνώ με bandito. (Αν και υποψιάζομαι ότι μια πιθανή απάντηση σ'αυτό που λες είναι ότι δυσκολευόμαστε με τα γκρίκλις εμείς που είμαστε άνω των 25 πχ, κι ότι αν από τώρα συνηθίσουν τα παιδάκια να τα διαβάζουν, σε λίγα χρόνια θα διαβάζονται με ευκολία και θα είμαστε έτσι όλοι έξυπνοι, πρακτικοί και εξελιγμένοι.)
Henry3GR Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 @δεσολατορΧΤ Είμαστε Έλληνες και έχουμε μια καταπληκτική γλώσσα όπου μια λέξη εξηγεί η ίδια τι την έννοια της και δεν χρειάζεται να σου την εξηγήσει κανείς. Αυτή η γλώσσα έρχεται από χιλιάδες χρόνια πριν με αυτούς τους χαρακτήρες και οι χαρακτήρες δεν είναι τυχαίοι. Δυστυχώς έχει κατακρεουργηθεί αρκετές φορές και όχι τυχαία. πρέπει να την χαλάσουμε και άλλο; ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ. Είτε σʼ αρέσει είτε όχι.
bchris Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Μικρος εισαι ακομα desolatorXT και εισαι επανω στην τρελα σου. Μια ημερα των ημερων θα καταλαβεις ποσο off-side ειναι τα λεγομενα σου. Cheers!!!
punky Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Εγώ πιστεύω ότι είναι πιο παραγωγικό και έξυπνο, να μουγκρίζουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.