Προς το περιεχόμενο

Διαβάζωντας Greeklish εξασκούμε περισσότερο τον εγκέφαλο μας;

michael92

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
ok pappou αφου δεν σε δισκολεβι να τα διαβαζις ετσι απο δο κε περα θα ποσταρο παντα ετσι μεχρι να παρο τα μαθιματα ορθογραφιας φισικα.

Εμένα με δυσκολεύει. Και με ενοχλεί. Όπως και τα greeklish. Μπορείς να πάρεις πολύ εύκολα μαθήματα ορθογραφίας, απλούστατα εγκαθιστώντας έναν ορθογραφικό έλεγχο στον browser σου. Έτσι δε θα ενοχλείσαι ούτε εσύ, ούτε κανένας άλλος. Και δε θα 'χεις καμία δικαιολογία επίσης.

Πάρτε το χαμπάρι παιδιά: Η γλώσσα δεν είναι μόνο τρόπος επικοινωνίας, είναι Ιστορία. Βιάζοντας τη γλώσσα σου βιάζεις την ιστορία σου (αν το κάνεις εσκεμμένα τουλάχιστον).

Δημοσ.

πολύ καλό αυτό με το Ζολώτα.

Ναι Παναή συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και αύτο ακριβως προσπαθώ να δείξω με αυτή μου την ορθογραφία.

Δημοσ.
Πάντως με τα greeklish εξασκούμε περισσότερο την υπομονή μας. (αν και έχει όρια)

θα συμφωνήσω,αυτό ετοιμαζόμουν να γράψω,μόλις είδα το συγκεκριμένο ζήτημα!

με τα greeklish εξασκούμε τα νεύρα μας βασικά, και τα ματάκια μας τα καημένα!

(όσο για το ζήτημα της ορθογραφίας, πράγματι είναι ιδιαίτερα εκνευριστικό να βλέπεις τόσα ορθογραφικά λάθη σε 2 παραγραφούς, που να ρίχνουν στα αυτιά στους τίτλους του αλβερτή σε αριθμό)!!!

Δημοσ.

http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp

Γράφεις το κείμενό σου σαν άνθρωπος στα Ελληνικά και για να είσαι σίγουρος ότι διαβάζεται, το περνάς από αυτό και αστο κάνει greeklish και το στέλνεις από κάτω λέγοντας greeklish version και τελείωσες.

Δημοσ.

ίσα ίσα το αντίθετο. Δεν εξασκείς καθόλου τον εγκέφαλό σου με το να κάτσεις να σκεφτείς πως γράφεται μια λέξη.

Αν δε θυμάσαι πως γράφεται μια λέξη... σιγά τα πράγματα! όλα γιώτα και όμικρον (i και ο). Ας πούμε συνείδηση.... sinidisi. Εύκολα και απλά... έλα μωρέ εξάλλου greeklish γράφουμε! Δεν υπάρχουν κανόνες ορθογραφίας!!

Δημοσ.

ίσα ίσα το αντίθετο. Δεν εξασκείς καθόλου τον εγκέφαλό σου με το να κάτσεις να σκεφτείς πως γράφεται μια λέξη.

Αν δε θυμάσαι πως γράφεται μια λέξη... σιγά τα πράγματα! όλα γιώτα και όμικρον (i και ο). Ας πούμε συνείδηση.... sinidisi. Εύκολα και απλά... έλα μωρέ εξάλλου greeklish γράφουμε! Δεν υπάρχουν κανόνες ορθογραφίας!!

Διαβάζοντας είπε :)

Δημοσ.

Οντως αμα σταματησεις να γραφεις Ελληνικα τα ξεχνας πολυ γρηγορα. 7 χρονια στην Αγγλια, προσπαθωντας να γραψω Ελληνικα μπερδευα Ελληνικους χαρακτηρες με Αγγλικους και τουμπαλιν. Αρχισα να γραφω παλι Ελληνικα σε αλλο φορα και σιγα σιγα βελτιωνομε, αλλα η ορθογραφια μου παραμενει τραγικη και ειμουν καλος στην ορθογραφια και στην γραμματικη.

Ποσα λαθοι εκανα στο παραπανω κειμενο? :)

Δημοσ.

Εγω εχω μια καλη ιδεα τον ΚΕΜΑΛ τον ξερετε σχεδον ολοι, αυτος που

αλλαξε την αλφαβητο των Τουρκον απο Aραβικα σε TURKLISH ε και

εμεις να κανουμαι το ιδιο να αλλαξουμε τα Ελληνικα με τα GREEKLISH.

Δημοσ.
Διαβάζοντας greeklish μας σπανε τα νευρα.Αυτης της αποψης ειμαι.Συν του οτι οσο δεν γραφω ελληνικα,τοσο ξεχναω ορθογραφια!

Όχι δεν εξασκούμε τον εγκέφαλό μας με greeklish...

[offtopic]διαβάζοντας ελληνικά στο ίντερνετ σπάνε τα νεύρα μου. Πρέπει να καταργήσουμε αυτήν την μη-πρακτική, σπαστική γλώσσα και να την αντικαταστήσουμε με greeklish. Είδη αυτό εφαρμόζετε σε online έντυπα.

Θέλουμε Greeklish παντού, τώρα!!! Καιρός να πάμε και λίγο μπροστά...

[/offtopic]

Δημοσ.
Όχι δεν εξασκούμε τον εγκέφαλό μας με greeklish...

[offtopic]διαβάζοντας ελληνικά στο ίντερνετ σπάνε τα νεύρα μου. Πρέπει να καταργήσουμε αυτήν την μη-πρακτική, σπαστική γλώσσα και να την αντικαταστήσουμε με greeklish. Είδη αυτό εφαρμόζετε σε online έντυπα.

Θέλουμε Greeklish παντού, τώρα!!! Καιρός να πάμε και λίγο μπροστά...

[/offtopic][/QUOTe]

Τραγικό!!! Θα καταντήσουμε ένα έθνος αμόρφωτων!!! Και μετά φωνάζουμε για το βιβλίο της ιστορίας...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...