skyrider001 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Γεια χαρά σε όλους. Υπάρχει εύκολος τρόπος έχοντας router να αλλάζω την ip από dynamic σε static και αντίστροφα; Η σύνδεσή μου είναι ADSL και έχω router "crypto F330". Θέλω να έχω dynamic για να κατεβάζω από rapidshare ενώ άλλες φορές που κατεβάζω από torrents με το utorrent θέλω να έχω static έτσι ώστε να ανοίξω συγκεκριμένες πόρτες στο router (portforwarding) για να κατεβάζω με καλές ταχύτητες. Έχω σκεφτεί κάποιες λύσεις δεν ξέρω όμως αν / πως υλοποιούνται: α) 2 τοπικές συνδέσεις μια για static ip μια dynamic ενεργοποιώντας κάθε φορά αυτή που θέλω. β) Portforwarding σε dynamic ip γίνεται; ευχαριστώ εκ των προτέρων
devout84 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Νομίζω οτι τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα. Static/dynamic ip σου δίνει ο παροχέας σου και δεν μπορείς να το αλλάξεις αυτό εκτός και αν επικοινωνίσεις μαζί τους. Πάντως δεν μπορείς να τα έχεις και τα 2. Ή δυναμική ή στατική. Επίσης, άλλο είναι η ip που έχεις στο τοπικό δύκτυο και άλλη η πραγματική ip σου στο internet. Καλύτερα ρύθμισε στο pc σου μια σταθερή ip δυκτύου και κάνε το portforward στο interface του router. Ελπίζω να βοήθησα!
poulinos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Γεια χαρά σε όλους. Υπάρχει εύκολος τρόπος έχοντας router να αλλάζω την ip από dynamic σε static και αντίστροφα; Η σύνδεσή μου είναι ADSL και έχω router "crypto F330". Θέλω να έχω dynamic για να κατεβάζω από rapidshare ενώ άλλες φορές που κατεβάζω από torrents με το utorrent θέλω να έχω static έτσι ώστε να ανοίξω συγκεκριμένες πόρτες στο router (portforwarding) για να κατεβάζω με καλές ταχύτητες. Έχω σκεφτεί κάποιες λύσεις δεν ξέρω όμως αν / πως υλοποιούνται: α) 2 τοπικές συνδέσεις μια για static ip μια dynamic ενεργοποιώντας κάθε φορά αυτή που θέλω. β) Portforwarding σε dynamic ip γίνεται; ευχαριστώ εκ των προτέρων den antexo allo.tha autoktoniso.teleutea fora pou ta exigoume auta:P iparxoun sinolika 2 ip.i mia einai i ip pou sou dinei o provider sou pou ine px 194.219.227.4 kai ite ine dynamic pou simenei oti ama kliseis anixeis to router tha pareis alli ite ine static(sinexeia i idia).to rapidshare blepei tin wan ip diladi auti tou provider.an exeis static den prokite na katevaseis pola arxeia opote theleis dynamic opos kai exoume oloi dynamic. tora pame stin deuteri ip pou ine i ip pou exei to pc sou.px 192.168.1.3 kai auti ine pseutiki.an sto tcp ip tis kartas diktiou sou exeis automati apodosi ip simenei oti to pc sou tha parei mia ip apo 192.168.1.3 mexri 192.168.1.100 (paradigma einai auto den einai standard)otan thes na kaneis port forward den exei simasia an einai static i dynamic i ip pou sou dinei o provider sou.den mas niazei i ip tou provider.esi prepei na doseis mia statheri ip sto pc sou kai meta kaneis port forward.stin ousia me to port forward les sto pc sou oti oti skasei stin thira 8000 stilto mou sto pc me tin ip 192.168.1.3 stin thira 8000.den exei kamia sxesi me tin wan ip tou provider.elpizo na to exigisa kala.
skyrider001 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Ευχαριστώ παίδες για τη βοήθεια. Μην πυροβολείτε τον άσχετο που δε ξέρει να ξεχωρίσει διαφορά μόντεμ από router… Router μου έδωσε ο provider με την DSL. Έχω 2 μέρες που το συνέδεσα και προσπαθώ να καταλάβω τι παίζει… Ζητώ συγγνώμη αν υπάρχει αλλού αυτή η ερώτηση. Διάβασα την απορία του “axlgol” όμως δεν κατάφερα να συνειδητοποιήσω ότι μπροστά και πίσω απʼ τον router έχουμε άλλη ip. Μέχρι τώρα είχα μόντεμ … ΥΓ. Φίλε poulino μην αυτοκτονήσεις ποιον θα έχουμε να ρωτάμε
poulinos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 piraxtika to ipa tha autoktoniso.apla exo dei apira atoma pou lene thelo na kano port forward alla den exo static ip.gia auto to ipa.xixi:)oti allo ine pes na exigisoume
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.