Προς το περιεχόμενο

Apple: Live Free or Die Hard

Sincere

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπραβο.. Γιατί το N95 της Νοκια πουλιέται όσο ακριβώς το κόστος κατασκευής του.

Eδώ οι κινέζικοι κλώνοι του iPhone πουλιούντε ακριβότερα από τα 300$ που μιλάει το άρθρο χωρίς να έχουν την ίδια ποιότητα κατασκευής.

Τέλος πάντων Dellirium σε έχει πιάσει ντελίριο από ότι βλέπω και ψάχνεις αφορμή να παραμείνεις πίσουρας.

Γιατί αν επιμένεις σοβαρά σε αυτά τα επιχειρήματα, τότε για το πέταλο έχασες το άλογο.

Y.Γ. Την Rainbow πως την κόλλησες με το iPhone και την τιμή που πουλιέται? Ετσι απο περιέργεια...

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ, φίλε μου, βλέπω μια "πολιτική" εταιρείας που δεν μου αρέσει -καθόλου μάλιστα :evil:

'Οπως δεν μου αρέσει, για παράδειγμα, η πολιτική της Micro$oft, ή της A$us...

Τουλάχιστον /ευτυχώς, δεν κρατάω λιβανιστήρια, ούτε αγιογραφίες στήνω :mrgreen:

By the way, αρκετά από όσα μας/σας επιβάλλουν Apple, Micro$oft, κ.α., θα ντρεπόμουν να τα πω καν, όχι να τα κάνω σε πελάτες....

Αν π.χ. εσύ έδινες 3.500 ευρώ για έναν Dual G5 και ζητούσες το αυτονόητο όσο και υποχρεωτικό, για να εργαστείς μαζί του, δηλαδή να μπουν αντί για 2 Χ 128 ΜΒ [έλεος!!] Ram, 2 X 1GB και σου έδιναν τιμή Ram διπλάσια απ' ότι παντού στην αγορά τριγύρω, αλλά εάν την τοποθετούσες μόνος σου (ουάου, δύσκολο!) ακόμη και εκεί μπροστά τους, σε "απειλούσαν" ότι δεν θα είχες την φο-βε-ρή τους εγγύηση του ενός [1] χρόνου μόνο, γιατί έχω την υποψία ότι κάτι τέτοιο δεν θα το δεχόσουν σε "pcάδικο"??

Η μήπως δεν θα το σχολίαζες, ως (τον ορισμό του) εκβιασμού?

Σε επομένη ερώτηση μου "κι αν θέλω 4 Χ 512 ΜΒ -έβγαιναν φτηνότερα- τι να κάνω τα 2 Χ 128 ΜΒ που με υποχρεώνετε να αγοράσω?"

εισέπραξα την, αγέρωχη όσο και αμίμητη, απάντηση:

"αυτό είναι δικό σας θέμα, αν δεν τα χρειάζεστε (!) μπορείτε να τα πετάξετε (!!)"

Μάλιστα.... κι άλλα πολλά, την επομένη φορά :-)

Δημοσ.

Aυτό με την μνήμη είναι κάτι που δεν ισχύει.

Η Apple στο site της δίνει οδηγίες για το πως θα κάνεις βασικές αναβαθμίσεις ή επισκευές έτσι ώστε να μην χρειαστείς να πληρώνεις "τεχνικούς".

Συγκεκριμένα για την εγκατάσταση μνήμης σε G5 που σε ενδιέφερε οι οδηγίες είναι εδώ με αναλυτικό pdf για κάθε τύπο μνήμης ξεχωριστά.

Φυσικά και κάτι τέτοιο δεν έχει σχέση με την εγγύηση που ισχείει κανονικά.

Αυτά από πλευράς Apple.

Για το θέμα της εταιρίας που σου πούλησε τον υπολογιστή με βάση τα παραπάνω βγάζουμε όλοι το συμπέρασμα μας.

Γιαυτό ρωτάτε στα φόρουμς ;)

Δημοσ.

Φιλε Delirium, είναι αστείο αυτό που λες. H Apple έχει τονίσει επανειλημένως πως η εγγύηση δεν σπάει αν ανοίξεις το μηχάνημα και κάνεις μια αναβάθμιση. Αν εσύ χρεώνεις στην Apple τη συμπεριφορά του καταστήματος/αντιπροσώπου, οι οποίοι πατάνε στο γεγονός ότι δεν είσαι ενημερωμένος σχετικά με τα ισχύοντα περί εγγύησης και προϊόντος, τότε αυτό δείχνει εμπάθεια και μόνο.

Από κει και πέρα, δεν θυμάμαι ποτέ ο καταναλωτής να είχε λόγο στο πόσο κέρδος θα βγάζει η κάθε εταιρεία από τα προϊόντα της. Βλέπω να έχει γεμίσει το Internet με αστεία, κακοήθη και ανακριβή άρθρα, τα οποία αναπαράγονται από κάθε ιστοσελίδα και το blog του κάθε κατακαημένου. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει στηθεί όλο αυτό το πανηγύρι...

Δημοσ.

Απλό... Γιατί δεν έχουν τι άλλο να πουνε...

ΕΛΛΑΔΑ.. Άμα δεν μπορούμε να φτάσουμε κάποιον προσπαθούε να τον θάψουμε..

Δημοσ.

Ρε παιδιά το κουράσατε!!

Αφού ο καθένας έχει την άποψή του και δεν πρόκειται να δεχτεί επιχειρήματα της άλλης πλευράς όσο λογικά και αν είναι αυτά!

Υποτίθεται γίνεται κουβέντα για να βγουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα.

Ανταυτού βλέπω έναν Delirium να έχει λιώσει να βρει επιχειρήματα που να βγάλει την Apple το ίδιο απατεώνα με την Microsoft. Και τελικά καταφέρνει με πράγματα εντελώς διαστρευλωμένα και καθόλου ευσταθεί να αναστατώσει την ηρεμία των Mac users.

Delirium δεν είχα ποτέ Mac, και πίστεψέ με το καινούργιο Macbook Pro που αγόρασα πριν μερικές μέρες με έχει ενθουσιάσει. Δεν είναι τα εφέ ή το design που είναι όντως πολύ όμορφα, αλλά η απλότητα, η ευχρηστία και η ασφάλεια που μου παρέχει.

Η Apple δεν παύει να είναι μια εταιρία που παρέχει κάποια προϊόντα όπως και η Microsoft. Φυσικά και στόχος της είναι το κέρδος. Δεν είναι φιλανθωπικό ίδρυμα. Η διαφορά είναι ότι η πρώτη (apple) παρέχει προϊόντα ποιοτικά, σε τιμές που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα για αυτό που παίρνεις.

Αντιθέτως, η Microsoft έχει χάσει την μπάλα. Δεν δέχομαι να πουλάει το Office 2007, που το θεωρώ την απόλυτη και καλύτερη σουίτα γραφείου, στις εξωφρενικές τιμές που ξεκινάνε από 350 ευρώ (Small Business) και φτάνει μέχρι και 850 ευρώ (Ultimate Edition).

Αλλά η πολιτική της είναι η διάδοση των προϊόντων της μέσα από την πειρατεία. Γιατί έτσι θα μάθουν όλοι να δουλεύουν με τα προϊόντα της και συνεπώς θα γίνουν απαραίτητα. Όμως οι εταιρίες δεν έχουν την δυνατότητα του αντιγεγραμένου με αποτέλεσμα να αγοράζουν. Οι κύριοι πελάτες [νόμιμοι] δεν είναι οι οικιακοί χρήστες αλλά οι εταιρίες και το δημόσιο.

Συνεπώς δεν μπορείς να βάζεις στην ίδια μοίρα Apple και Microsoft. Δεν νομίζω να μην αντιλαμβάνεσαι και εσύ ο ίδιος ότι τα περισσότερα από αυτά που λες δεν ευσταθούν. Νομίζω ότι πιο πολύ το κάνεις για την αντιπαράθεση.

Δεν θα μπω στην διαδικασία να μου απαντήσεις και μετά να σου ξανα-απαντήσω και ου τω κάθε εξής. Γιατί δεν πρόκειται αυτή η συζήτηση να τελειώσει ποτέ και θα ανακυκλωνόμαστε όλο στα ίδια και τα ίδια.

Ελπίζω να μην νιώθεις ότι σε προσέβαλα. Δεν το έκανα και ούτε είχα τέτοιο σκοπό. Ότι ανέφερα παραπάνω είναι σε εντελώς φιλικό ύφος.

Δημοσ.

Απ' ότι φαίνεται, πολλοί εδώ μέσα καίνε θυμίαμα, μόνο .... :evil:

Δεν προλαβαίνω περισσότερα, από το: Μακάριοι οι αφελείς :(

Δημοσ.

Εδω σε άλλους λένε οτι αν βάλουν τις μνήμες μόνοι τους θα χασουν την εγγύση, και το πιστεύουν... Εκεί να δεις αφέλεια..

anyway,αρχίζεις να ξεφεύγεις...

Δημοσ.

Είμαι κι εγώ ένας χαρούμενος switcher, έχω ένα καλό σχετικά pc αλλά αυτή την στιγμή στην 22άρα μου βρίσκεται το Macbook μου και το pc σε μια 15άρα για κατεβαστήρι. Οσο για το hardware, αυτά που κάνει το Macbook με Intel 950 64mb ένα άλλο laptop δεν θα τα έκανε ούτε στον ύπνο του. WoW σε 1340χ800 windowed και να κάνω κινήσεις Expose.

Μια μόνο παρατήρηση στα παραπάνω σχόλια για τα προϊόντα, είναι κρίμα που δεν βγάζει η Apple ergonomic keyboards (υπάρχει αυτό αλλά 150 ευράκια δεν τα σκάω), στον τομέα πληκτρολόγια/ποντίκια, θα προτιμήσω την Microsoft από θέμα λειτουργικότητας.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδιά, έχω και εγώ Mac (iMac 17", Early 2006). Τον πήρα τον Αύγουστο 2006. Από τότε που τον πήρα (ένας χρόνος) βρήκα την ησυχία μου. Είχα περάσει τα Vista RC1 και τα έβγαλα από την πρώτη εβδομάδα, ενώ δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς το Mac. Με είχε αφήσει με το στόμα ανοιχτό από όταν τον πρωτοείδα. Ο προηγούμενος υπολογιστής μου ήταν ένας Altec, ο οποίος ( σύμπτωση; ) κάηκε μία ακριβώς μέρα πριν πάρω το Mac!!! Βέβαια, έχω να πω ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το μηχάνημα και ότι χωρίς αυτό δεν θα τα έβγαζα πέρα εύκολα.

Τώρα από θέμα υποστήριξης, μη το συζητάτε καθόλου. Απλά, έχω να πω οτί χαίρομαι που δεν μου χρειάστηκε η εγγύηση για τίποτα. Και χαίρομαι, διότι θα χρειαζόταν μετά τηλέφωνα στη Rainbow και να στέλνω υπολογιστή και να περιμένω δύο εβδομάδες (Καθώς είμαι στη Χαλκιδική) και πρέπει μετά πάλι τηλέφωνα και λοιπά (όταν τους πήρα να μάθω πότε κυκλοφορεί το νέο (τότε) macbook, πήρα τηλέφωνο 9 φορές για να μου το πουν επιτέλους πως δεν ξέρουν και πως μάλλον θα κυκλοφορήσει κάποτε!!!! Φυσικά, τέτοια απάντηση δεν την περίμενα, αλλά κυκλοφόρησε και βρήκα την ησυχία μου!!!! (πήγα και το πήρα!)

Τέλος, έχω να πω ότι αυτό έχει αρχίσει λίγο να κουράζει. Τί θέλετε τώρα και το κουράζετε ποιό είναι καλύτερο; Το Mac φυσικά!!!!

Φιλικά,

kaly13

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...