Προς το περιεχόμενο

Apple: Live Free or Die Hard

Sincere

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το θέμα είναι οτι τα πράγματα βελτιώνονται..

Πολλά αλλάζουν τόσο στο κουπερτίνο όσο και εδώ στο Ελλαδιστάν.

Οι PC users αντίθετα εκτός από τα φθηνά ανταλλακτικά που έχουν σαν κύριο επιχείρημα σε τί άλλο ελπίζουν από πλευράς λειτουργικού?

Ακόμα και για τα games που ήταν το μεγάλο επιχείρημα, τώρα στα Mac τα τρέχει είτε στα windows είτε λίγη υπομονή καθώς πλέον EA,id και λοιπές εταιρίες δεσμεύτηκαν πρόσφατα στο WWDC οτι θα κυκλοφορούν τους τίτλους τους και για Mac ταυτόχρονα με τα PC.

Βλέποντας τα Vista σήμερα (και το Leopard που έρχεται) εγώ αν ήμουν pcας θα είχα απογοητευτεί.

Επίσης όσοι είδαν την κοινή συνεντευξη Jobs-Gates στην D5 θα έβγαλαν κάποια συμπεράσματα για τα πράγματα που θα δούμε αργότερα.Τουλάχιστον απο πλευράς Apple, γιατί για Microsoft σε λίγο θα χρειάζεται mainframe για home χρήση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Μεταξύ πολλών άλλων, ελπίζω (sick!) το οποιοδήποτε λειτουργικό [π.χ. Tiger κ.λπ.] να μπορώ να το αγοράσω σαν "upgrade", ή έστω σε μια φιλικότερη τιμή, όταν έχω χρυσοπληρώσει τα προηγούμενα [Panther κ.λπ.] της Apple :evil:

Ελπίζω ακόμη, να μην χρειάζονται πλέον.... 27 (!) τηλεφωνήματα, για να μου εξηγήσουν -οι πανάσχετοι- ποια ακριβώς είναι τα δικαιώματα χρήσης μου, στο λειτουργικό που έχω αγοράσει :evil:

Π.χ., αν μπορώ να το χρησμοποιήσω σε ένα Mac Μini.

Eντάξει, δε νομίζω ότι είναι τόσο υπερβολικό το κόστος των $130 (άκα 110 ευρώ) για το Leopard... Μη ξεχνάς πόσο πουλάει η MS τα Vista (και πόσες εκδόσεις έχει, home, premium, ultimate και δε συμαζεύεται...).

Πραγματικά, όταν ξέρεις ότι αγοράζεις ένα φοβερό λειτουργικό, δε νομίζω ότι θα μετανοιώσεις τα 110 ευρώ...

Για δικαιώματα χρήσης, τί εννοείς? :confused:

...

Φανταζομαι αν μπορει το λειτουργικο που αγορασε να το βαλει και σε αλλο υπολογιστη(δηλαδη σε πανω απο εναν υπολογιστες)..

Συγγνώμη αλλά άμα εννοεί αυτό είναι αυτονόητο πως δεν μπορεί...Για αυτό ακριβώς το λόγο υπάρχει εκείνο το family pack που υποστηρίζει παραπάνω mac... Αλλιώς θα παίρναμε ένα και θα το βάζαμε παντού...

Η ερώτηση που στην Rainbow/Applestores κ.λπ. δεν απαντούν ξεκάθαρα -από ασχετοσύνη άραγε μόνο?

'Εχει αγοράσει κάποιος το οποιοδήποτε λειτουργικό ΜacOs, μαζί με οποιοδήποτε μηχάνημα Apple.

Το λειτουργικό αυτό σύστημα, είναι "αποκλειστικό" του, συγκεκριμένου, μηχανήματος only?

Η, εφόσον το αγόρασες και έχεις τα cd/dvd του, μπορείς να το εγκαταστήσεις όπου θέλεις/σε βολεύει, έστω ως μοναδικό?

'Οποιος ξέρει την απάντηση 100%, ας μας το πει :-)

'Εχω βαρεθεί να ρωτάω και να κάνουν τον ιερέα :mrgreen:

- - - - - - - - -

Μιλάω για ένα λειτουργικό σε, έστω, ένα μηχάνημα,

αλλά διαφορετικό από εκείνο που βρισκόταν αρχικά!

'Ημαρτον: πόσο δύσκολο τους είναι, σαν ερώτημα..?

Μπορεί να θες να το βάλεις π.χ. σε ένα παλιό I-mac,

έχεις το δικαίωμα, ή είναι "παντρεμένο", με το άλλο?

Eντάξει, δε νομίζω ότι είναι τόσο υπερβολικό το κόστος των $130 (άκα 110 ευρώ) για το Leopard... Μη ξεχνάς πόσο πουλάει η MS τα Vista (και πόσες εκδόσεις έχει, home, premium, ultimate και δε συμαζεύεται...).

Πραγματικά, όταν ξέρεις ότι αγοράζεις ένα φοβερό λειτουργικό, δε νομίζω ότι θα μετανοιώσεις τα 110 ευρώ...

Αφενός, είναι περισσότερα ~400 ευρώ, σε 3 χρόνια

[Panther / Τiger / Leopard -καλή η φάμπρικα ... :evil:]

Αφεδύου, στα ΧP, είχες επιλογή φθηνότερου upgr..!

Μπορεί να θες να το βάλεις π.χ. σε ένα παλιό I-mac,

έχεις το δικαίωμα, ή είναι "παντρεμένο", με το άλλο?

Oταν αγοράσες τον iMac είχε μέσα τα cd του με την βερσιον του λειτουργικού (έστω 10.4) για iMac only. Δεν μπορείς τα cd/dvd του iMac να τα χρησιμοποιήσεις για να κανεις install σε macbook.

Αργότερα τον Οκτώβρη θα αγοράσεις το πακέτο του 10.5 και θα το περάσεις κανονικά στον imac.

Να το ρωτήσω ως εξής, για να κάνουμε και πλακίτσα :mrgreen:

Τη βλέπεις Jimi Ηendrix [στο Wild Thing!]:

βάζεις φωτιά & καις οποιοδήποτε Mac έχεις.

Το λειτουργικό του -το οποίο δεν σου είπε κανείς ότι είναι "ΟΕΜ /something" κι όσο θυμάμαι στο τιμολόγιο υπάρχει ως κανονική χρέωση- μπαίνει μόνο στο ...καμμένο? :)

Δεv θα ψάχνω γι' αυτό τώρα, και η ερώτηση παραμένει!

Εάν είναι ΟΕΜ/something -δεν ξέρω αν είναι!- αυτό δεν θα πρέπει να γίνεται απολύτως ξεκάθαρο στον πελάτη?

Ναι ή Ου?

Εαν είναι OEM ναι... Δεν είναι όμως...

Γενικά το λειτουργικό δεν τιμολογείται χωριστά αλλα συνοδεύει τον κάθε mac (όταν κυκλοφορήσει αργότερα νέα βέρσιον, εκείνη ναι την αγοράζεις) με την έννοια οτι ειναι ταυτόσημα και όχι χωριστά.

Από κει και πέρα κυνηγάς ανεμόμυλους.. Οταν βρεις το τιμολόγιο ξαναμιλάμε.

'Οσο για το > 400 ευρά, για 3 λειτουργικά σε 3 χρόνια, δίχως δυνατότητα upgrade, ή "φιλικότερης" τιμής σε κανέναν ήδη χρήστη, ετούτο -αν θέλετε τη γνώμη μου- είναι φανερός & απροκάλυπτος (επιχειρηματικός) εκβιασμός :evil:

Είτε το κάνει η Micro$oft, είτε η Apple, είτε ο Βρασίδας που πουλάει καρπούζια.... :cry:

Delirium

Για εμένα τον καημένο που προσπαθώ απο ψίχουλα να μαζέψω χρήματα για να πάρω έναν iMac, το θεωρώ πολυτέλεια (με την θετική έννοια) να πλήρώνω για ένα λειτουργικό 100 ευρώ ανά 3-4 χρόνια - ειδικά όταν μιλάμε για το κορυφαίο λειτουργικό στο κόσμο (για home και εν μέρη επαγγελματική χρήση πάντα).

Επίσης, το επιχείρημα των pc users οτι για αναβάθμιση σε pc δεν πληρώνεις τίποτα, πολύ απλά δεν ισχύει, διότι τα αντιγραμένα windows πολύ απλά απο ένα σημείο και μετά δεν θα σπάζονται (είπαμε μέχρι τώρα σπάζονταν για το promotion, αλλα το promotion έχει ολοκληρωθεί πλέον)...

Δεν μπορώ όμως να καταλάβω γιατί θεωρούμε ακριβά τα mac και εκβιασμό την πολιτική της Apple απο την στιγμή που αγοράζεις ένα μηχάνημα το οποίο θα κρατήσεις τουλάχιστον 4-5 χρόνια με αξιώσεις και χωρίς να χρειάζεται πολλαπλές και πανάκριβες αναβαθμίσεις (βλ. ζVista ;) )...

Αλλά μάλλον αυτό οφείλεται στη νοοτροπία του φτηνού και παράνομου στο οποίο μας έχει συνηθίσει η M$...

Πάρε ένα φτηνό pc με mobo και ram οτι να'ναι και μόλις χρειαστείς ένα περιφερειακό το οποίο χρειάζεται firewire βάλε xtra κάρτα. Μόλις σου μαμηθεί το άρθρωμα της ram αγόρασε νέες μνήμες! Βγήκαν νέα windows; Πάρε καινούργια mobo με νέο pc και xtra ram. Μετά απο 3 μηνες (εκτός και αν γαμηθείς να κάνεις clean-up την registry κ defrugment με επιπλέον προγράμματα τα οποία δεν διαθέτουν τα windows), το pc θα σέρνεται και θα θέλει backup και format...

Πολύ ωραία και φτηνή κατάσταση η προηγούμενη για αυτό τα μακ είναι πανάκριβα και έχουν πολύ "ιδιόρρυθμη" πολιτική ενώ η πλατφόρμα wintel των pc είναι μακράν πιο "ευέλικτη" και πιο οικονομική...

Απλά έλεος, αυτά τα "επιχειρήματα" δεν είναι τίποτα παραπάνω από δικαιολογίες...

Μέχρι vα βρω χρόνο -ουφ- να γράψω την α-πί-στευ-τη ιστορία

"Η Apple/Rainbow και πως να πετάξετε 3.500 [:shock:] ευρώ"

ορίστε ένα (ακόμη!) δείγμα της #@*συμπεριφοράς της:

http://insomnia.gr/comments.php?catid=1&id=2309

Στο διπλάσιο του κόστους κατασκευής πωλείται το iΡhone

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...