kirileman Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Δεν το συνεχιζουμε, το αφηνω, ειναι και η ωρα δυσκολη, εχει πεσει και πολυ στενοχωρια.... Βεβαια καμια φορα αγαπητε kirileman, αμα θες βεβαιως βεβαιως, απο την στιγμη που το παρακολουθεις το θεμα, μην ξεκινας κουβεντες περι φασισμου και κοσμοθεωριας και δεν τις τελειωνεις. Οχι μονο υπονοιες και μισολογα. Να την πηγαινεις την συζητηση, να μην εμφανιζεσαι εδω μεσα μονο για να βγαλεις χολη και να τσιμπησεις το like απο 16χρονα. LOL, seriously? Δεν επιζητώ και δεν έχω ανάγκη για κανένα like. Μια χαρά μπορώ να το τελειώσω όταν είναι το θέμα ζεστό, όχι όταν το θυμήθηκε κάποιος να το ξαναπιάσει. Και καμία στενοχώρια για τη Ρεάλ. Η απέχθεια παραμένει έτσι και αλλιώς, με ή χωρίς κούπες. Το κατά πόσο η ομάδα σου έχει αποκηρύξει το φασισμό και όχι μόνο, αυτό και αν είναι ιστορία για 16χρονα... ή 6χρονα! Οι επιλογές μας, αγαπητέ μου, είναι συνειδητές, όσο και αν δε φαίνονται τέτοιες εκ πρώτης όψεως. Από το τι ρούχα φοράμε κάθε πρωί ή το status αναρτούμε στο fb, μέχρι την ομάδα που έχουμε επιλέξει να υποστηρίζουμε. Και αυτές οι επιλογές αντικατοπτρίζουν το ψυχισμό μας τη δεδομένη στιγμή. Και σόρυ που στο λέω, αλλά δε ξέρω αν το έχεις πάρει χαμπάρι, όλα αυτά τα ξεχασμένα και ξεθωριασμένα ζητήματα που νομίζαμε ότι έχουν ξεμείνει για πάντα στο παρελθόν, έχουν ξαναβγεί για τα καλά στον αφρό στην "Ευρώπη των λαών", οπότε, αργά η γρήγορα θα κληθείς να τα αντιμετωπίσεις. Προτείνω, λοιπόν, σε περίπτωση που εκ των υστέρων ντρέπεσαι για την ομάδα που υποστηρίζεις, να το ξανασκεφτείς. Ποτέ δεν είναι αργά. Και σε περίπτωση που κάποιοι αδυνατούν να δουν τους συσχετισμούς, να θυμίσω ότι το ποδόσφαιρο ήταν, είναι και θα είναι βαθειά πολιτικό ζήτημα. Αυτά για όλους τους οπαδούς της Ρεάλ, της Παρτιζάν, της Λάτσιο και λοιπών συμμάχων. 2
Lucifer Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Και σε περίπτωση που κάποιοι αδυνατούν να δουν τους συσχετισμούς, να θυμίσω ότι το ποδόσφαιρο ήταν, είναι και θα είναι βαθειά πολιτικό ζήτημα. Δε τα ξέρω αυτά που συζητάτε, αλλά αυτό δεν είναι θέσφατο. Αν θες να συμπεριλάβεις την πολιτική σκιά της εκάστοτε ομάδας στις αιτίες που την υποστηρίζεις, μπορείς, αν δε σε νοιάζει, μένεις γιατί σου αρέσει η μπάλα της. Νομίζω αυτό είναι και το υγιέστερο, μιας και ακόμα και αν απέκτησαν κοινωνικοπολιτικό χρώμα, οι ομάδες φτιάχτηκαν για να παίξουν το άθλημα και δεν αναγκάζομαι να ασπαστώ καμία αυτόκλητη (ή μη) εκπροσώπηση που ίσως πρεσβεύουν. Είναι λίγο σα τη μουσική, μπορεί να τη γουστάρεις κι ας σιχαίνεσαι τον δημιουργό ως άνθρωπο. 1
demessakis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Εμεις να διαβασουμε ιστορια φιλε? Εμεις την ξερουμε πολυ καλα την ιστορια. Απλα περα απο την αρχαια, ξερουμε και την νεοτερη. Ναι, αυτη που συνειδητα αποφευγετε γιατι θα σας χαλασει το παραμυθι που εχετε φτιαξει στο μυαλο σας. Που αγνοειτε/ξεχνατε οσα εχει κανει η ΕΠΙΣΗΜΗ Real κατα του φασισμου και μας βαζετε φωτογραφιες κατι στραβοκολλημενα αυτοκολλητα 5'x5' σε κατι τεντες εξω απο το Bernabeu.... Ξερεις πως λεγεται αυτο αγαπητε? Επιλεκτικη μνημη, και φτανει τα ορια του κομπλεξ μερικες φορες (δεν λεω για σενα). Ρητορική ερώτηση. Γιατί να είναι η "αρχαία" ιστορία μόνο παραμύθι και να μην είναι και η νεώτερη; Αφού σε λίγα χρόνια και η νεώτερη θα είναι "αρχαία" ... Στο θέμα μας, πάντως, η ιστορία (μια είναι) έχει δείξει πως υπάρχουν άλλες ομάδες προσκολλημένες στις ίδιες αξίες, άλλες που οι αξίες τους έχουν αμβλυνθεί ή προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και άλλες που οι αξίες τους έχουν αντιστραφεί. Βέβαια, και χωρίς να αναφέρομαι σε σένα, θα πρέπει κάποιος να έχει κρίση, γιατί μπορεί να εκτεθεί σε περίπτωση που υποστηρίζει μια ομάδα που είναι αντίθετη με την άποψή του για τα κοινά ή δεν έχει καταλάβει πως η ομάδα που υποστηρίζει τώρα αντιπροσωπεύει "κάτι" που το ίδιο το "κάτι" χρησιμοποιεί για να κατηγορήσει άλλες ομάδες που το αντιπροσώπευαν κάποτε. 1
_linuslost_ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Φυσικα ο Linkin, επειδη του παρουσιαζουμε μια διαφορετικη οπτικη για τις ομαδες μας αποκαλει 16 χρονα.... Ωραιος!! ΥΓ: Θα μας κανεις μαθημα διαιτησιας για τον τελικο??? Γιατι μετα το Μπαρτσα-Ατλετικο ξεσπαθωσες..
kirileman Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Δε τα ξέρω αυτά που συζητάτε, αλλά αυτό δεν είναι θέσφατο. Αν θες να συμπεριλάβεις την πολιτική σκιά της εκάστοτε ομάδας στις αιτίες που την υποστηρίζεις, μπορείς, αν δε σε νοιάζει, μένεις γιατί σου αρέσει η μπάλα της. Νομίζω αυτό είναι και το υγιέστερο, μιας και ακόμα και αν απέκτησαν κοινωνικοπολιτικό χρώμα, οι ομάδες φτιάχτηκαν για να παίξουν το άθλημα και δεν αναγκάζομαι να ασπαστώ καμία αυτόκλητη (ή μη) εκπροσώπηση που ίσως πρεσβεύουν. Είναι λίγο σα τη μουσική, μπορεί να τη γουστάρεις κι ας σιχαίνεσαι τον δημιουργό ως άνθρωπο. Εκείνοι που μνημονεύουν κούπες και τα "11-1", δεν μπορούν να δηλώνουν άγνοια ή αδιαφορία για τις πολιτικές καταβολές της ομάδας τους. Πόσο, μάλλον, όταν τα ίδια της τα σύμβολα αλλά και το όνομά της συνεχίζουν να "φέρουν" με "περηφάνια" αυτό το παρελθόν.
Lucifer Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Συμφωνούμε σε αυτό, απλώς επεσήμανα ότι δεν αποτελεί αίτιο ή σημαντικό σημείο για τον κάθε οπαδό, ούτε και θα έπρεπε.
linkin Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 LOL, seriously? Δεν επιζητώ και δεν έχω ανάγκη για κανένα like. Μια χαρά μπορώ να το τελειώσω όταν είναι το θέμα ζεστό, όχι όταν το θυμήθηκε κάποιος να το ξαναπιάσει. 7 post εκανες σε αυτο το θεμα μεσα σε 3 μερες αλλα σε χαλασε επειδη εκανα 1,5 μερα να απαντησω σε αυτο που εγραψες..... οκ...... Και καμία στενοχώρια για τη Ρεάλ. Η απέχθεια παραμένει έτσι και αλλιώς, με ή χωρίς κούπες. Το κατά πόσο η ομάδα σου έχει αποκηρύξει το φασισμό και όχι μόνο, αυτό και αν είναι ιστορία για 16χρονα... ή 6χρονα! Ξερεις κατι που δεν ξερω? Αν ναι, πες το μου και εμενα να ενημερωθω. Αν και παλι για "ασ'το" σε βλεπω.... Οι επιλογές μας, αγαπητέ μου, είναι συνειδητές, όσο και αν δε φαίνονται τέτοιες εκ πρώτης όψεως. Από το τι ρούχα φοράμε κάθε πρωί ή το status αναρτούμε στο fb, μέχρι την ομάδα που έχουμε επιλέξει να υποστηρίζουμε. Και αυτές οι επιλογές αντικατοπτρίζουν το ψυχισμό μας τη δεδομένη στιγμή. Και σόρυ που στο λέω, αλλά δε ξέρω αν το έχεις πάρει χαμπάρι, όλα αυτά τα ξεχασμένα και ξεθωριασμένα ζητήματα που νομίζαμε ότι έχουν ξεμείνει για πάντα στο παρελθόν, έχουν ξαναβγεί για τα καλά στον αφρό στην "Ευρώπη των λαών", οπότε, αργά η γρήγορα θα κληθείς να τα αντιμετωπίσεις. Προτείνω, λοιπόν, σε περίπτωση που εκ των υστέρων ντρέπεσαι για την ομάδα που υποστηρίζεις, να το ξανασκεφτείς. Ποτέ δεν είναι αργά. Και σε περίπτωση που κάποιοι αδυνατούν να δουν τους συσχετισμούς, να θυμίσω ότι το ποδόσφαιρο ήταν, είναι και θα είναι βαθειά πολιτικό ζήτημα. Αυτά για όλους τους οπαδούς της Ρεάλ, της Παρτιζάν, της Λάτσιο και λοιπών συμμάχων. Το γεγονος οτι αποδιδεις συγκεκριμενα χαρακτηριστικα σε "όλους τους οπαδούς της Ρεάλ" δειχνει ποσο δυσκολο σου ειναι να δεις περα απο την δικη σου οπτικη. Τσουβαλιασμα λεγεται αυτο αγαπητε και εισαι πολυυυυυ λαθος. Κατα τα αλλα (συμφωνα με την λογικη σου παντα) η επιλογη μου να υποστηριξω την Ρεαλ μαλλον κρυβει καποιον υποβοσκων νεοφασισμο. Τι και αν ξεκοψα με 2 φιλους μου (φιλια 20ετιας) οταν αρχισαν να γινονται νεοφασιστακια? Τι και αν το επωνυμο μου ληγει σε -ιδης, η καταγωγη μου ειναι απο την Σμυρνη (οχι την Νεα), και ειμαι τρελος Αεκτζης? Τι και αν στον γαμο μου ειχα κοσμο απο την Αμερικη, Καναδα, Αλβανια, Τουρκια, Μεξικο, μαυρους, κιτρινους και κοκκινους? Αφου εξυπηρετει το ονειρο σου, μαλλον κρυφοφασιστας θα ειμαι. Aλλα δεν μου απαντησες στην προηγουμενη ερωτηση μου. Αφου εγω (και ολοι οι φιλαθλοι της Ρεαλ) συνειδητα ή ασυνειδητα υποστηριζουμε τον φασισμο και ολα αυτα τα ομορφα, εσυ (και ολοι οι φιλαθλοι της Μπαρτσελονα) υποστηριζεις την φοροδιαφυγη, την διακωμωδηση του αθληματος και το βρωμικο ποδοσφαιρο? Ρητορική ερώτηση. Γιατί να είναι η "αρχαία" ιστορία μόνο παραμύθι και να μην είναι και η νεώτερη; Αφού σε λίγα χρόνια και η νεώτερη θα είναι "αρχαία" ... Στο θέμα μας, πάντως, η ιστορία (μια είναι) έχει δείξει πως υπάρχουν άλλες ομάδες προσκολλημένες στις ίδιες αξίες, άλλες που οι αξίες τους έχουν αμβλυνθεί ή προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και άλλες που οι αξίες τους έχουν αντιστραφεί. Βέβαια, και χωρίς να αναφέρομαι σε σένα, θα πρέπει κάποιος να έχει κρίση, γιατί μπορεί να εκτεθεί σε περίπτωση που υποστηρίζει μια ομάδα που είναι αντίθετη με την άποψή του για τα κοινά ή δεν έχει καταλάβει πως η ομάδα που υποστηρίζει τώρα αντιπροσωπεύει "κάτι" που το ίδιο το "κάτι" χρησιμοποιεί για να κατηγορήσει άλλες ομάδες που το αντιπροσώπευαν κάποτε. Συμφωνω 100% μαζι σου. Αν η Ρεαλ επιδειξει φιλοφασιστικες τασεις, πιστεψε με, ο πρωτος θα ειμαι που θα κραξει και θα σταματησει να ασχολειται. Δεν γιναμε ολοι Ρεαλ επειδη ειμαστε φιλοφασιστες ουτε γινανε ολοι Μπαρτσελονα επειδη ειναι στην καρδια καταλανοι αυτονομιστες. 2
kirileman Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Ο Πέπε διαβάζει για βρώμικο ποδόσφαιρο και διακωμώδηση του αθλήματος και γελάει. 1
linkin Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Ο Πεπε με πηρε τηλεφωνο πριν και γελαγε επειδη καθε φορα που ερχονται "δυσκολες" ερωτησεις κανεις αβαβα και το γυριζεις στα τσιτατα. Γνωστη σου πρακτικη. Κριμα, γιατι σε ειχα για πιο δυνατο συνομιλητη, αποδεικνυεσαι κι εσυ της συνομοταξιας. Επιλεκτικη μνημη, τσουβαλιασμα και γενικοτερη δυσκοιλιοτητα. Καλο καλοκαιρι! Calma Calma 2
kirileman Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Ο Πεπε με πηρε τηλεφωνο πριν και γελαγε επειδη καθε φορα που ερχονται "δυσκολες" ερωτησεις κανεις αβαβα και το γυριζεις στα τσιτατα. Γνωστη σου πρακτικη. Κριμα, γιατι σε ειχα για πιο δυνατο συνομιλητη, αποδεικνυεσαι κι εσυ της συνομοταξιας. Επιλεκτικη μνημη, τσουβαλιασμα και γενικοτερη δυσκοιλιοτητα. Καλο καλοκαιρι! Θα το κάνω (τελευταία φορά) πενηνταράκια. Όπως εγώ έκοψα το γήπεδο γιατί δεν ανέχομαι να μοιράζομαι τα ίδια σύμβολα και τις ίδιες εξέδρες με νεοναζί και με έναν εγκληματία πρόεδρο που με χαρά θα τον δω (αν τον δω) να σαπίζει σε κάποιο κελί, έτσι έχω την απαίτηση από εκείνους που ισχυρίζονται ότι διαφωνούν ιδεολογικά με τη δική τους ομάδα, να μην πουλάνε το παραμύθι του "εγώ απλώς τους στηρίζω γιατί παίζουν καλή μπαλίτσα", αλλά να αποδεικνύουν εμπράκτως τη διαφοροποίησή τους. Η ανοχή είναι συνενοχή σε αυτά τα θέματα. Πόσο μάλλον τα παραμύθια περί εξοστρακισμού των Ultras Sur. Ας το σκεφτούν αυτό όσοι κουνάνε κασκόλ με στέμματα και σταυρούς (με αυτόν τι γίνεται; μία μπαίνει, μία βγαίνει...). Τα υπόλοιπα που γράφεις δεν μπορώ να τα σχολιάσω, δεν μπορώ να φτάσω σε τόσο "υψηλό" επίπεδο διανόησης και διαλόγου.
linkin Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Θα το κάνω (τελευταία φορά) πενηνταράκια. Όπως εγώ έκοψα το γήπεδο γιατί δεν ανέχομαι να μοιράζομαι τα ίδια σύμβολα και τις ίδιες εξέδρες με νεοναζί και με έναν εγκληματία πρόεδρο που με χαρά θα τον δω (αν τον δω) να σαπίζει σε κάποιο κελί, έτσι έχω την απαίτηση από εκείνους που ισχυρίζονται ότι διαφωνούν ιδεολογικά με τη δική τους ομάδα, να μην πουλάνε το παραμύθι του "εγώ απλώς τους στηρίζω γιατί παίζουν καλή μπαλίτσα", αλλά να αποδεικνύουν εμπράκτως τη διαφοροποίησή τους. Η ανοχή είναι συνενοχή σε αυτά τα θέματα. Πόσο μάλλον τα παραμύθια περί εξοστρακισμού των Ultras Sur. Ας το σκεφτούν αυτό όσοι κουνάνε κασκόλ με στέμματα και σταυρούς (με αυτόν τι γίνεται; μία μπαίνει, μία βγαίνει...). Τα υπόλοιπα που γράφεις δεν μπορώ να τα σχολιάσω, δεν μπορώ να φτάσω σε τόσο "υψηλό" επίπεδο διανόησης και διαλόγου. Δεν εχεις απαντησει σε μιση ερωτηση που σου εχω κανει αλλα κατα τα αλλα θα μας τα κανεις και πενηνταρακια. Πριν μας εγραφες για κοσμοθεωριες, τωρα ξαφνικα ζοριζεσαι. Τραβα σε κανα γυμνασιο καλυτερα, θα τους εντυπωσιασεις με την ρητορικη σου. 1
kirileman Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δεν εχεις απαντησει σε μιση ερωτηση που σου εχω κανει αλλα κατα τα αλλα θα μας τα κανεις και πενηνταρακια. Πριν μας εγραφες για κοσμοθεωριες, τωρα ξαφνικα ζοριζεσαι. Τραβα σε κανα γυμνασιο καλυτερα, θα τους εντυπωσιασεις με την ρητορικη σου.Η αποτυχημένη προσπάθεια συσχέτισης με την Μπαρτσελόνα φαινομένων που συναντώνται σε όλους τους συλλόγους αλλά και σε άλλους χώρους όπως η φοροδιαφυγή, η διακωμώδηση του αθλήματος και το βρώμικο παιχνίδι, δεν είναι άξια σχολιασμού. Θα μπορούσα να μιλήσω για "σύλλογο εκβιαστών ή εγκληματιών" με αφορμή πρόσφατο περιστατικό στο οποίο πρωταγωνίστησε επιθετικός της Ρεάλ, αλλά αδυνατώ να ρίξω το επίπεδο τόσο χαμηλά. Επαναλαμβάνω και το κλείνω εδώ, αν οι πολιτικές καταβολές και το παρελθόν (αλλά και το παρόν) της ομάδας σου σου δημιουργούν εσωτερική σύγκρουση λόγω της δικής σου αντίθετης κοσμοθεωρίας (αποδέχομαι το ότι δεν είσαι φασίστας), μπορείς κάλλιστα να αλλάξεις ομάδα. Δε βλέπω το λόγο να βασανίζεσαι και να το αφήνεις να σε τρώει μέσα σου. Αν έχεις άλλες ερωτήσεις, σε pm. 1
linkin Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 90+ για Higuain? Νταξει μεγαλος παιχτης αλλα οχι και για 90. 1
Raikkonen86 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Νομίζω 94 ήταν η ρητρα του. Ισως το έριξαν στα 90 απο την Γιουβε για να μειωθεί κάπως η ξεφτίλα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα