SOADNICK Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Οι ομάδες είναι αυτές που είναι και εκφράζουν συγκεκριμένες αξίες. Ο τρόπος και οι λόγοι που οι νέοι οπαδοί (και μάλιστα κάτοικοι άλλων χωρών) επιλέγουν να τις υποστηρίξουν και να "ενταχθούν" σε αυτές, είναι ΤΟ πραγματικό θέμα. Καλώς ή κακώς ομαδα επιλεγουμε (αν επιλεξουμε και δεν ακολουθησουμε τον πατερα/θειο/μεγαλο αδερφο), σε μικρη ηλικια. Συνηθως ο λογος ειναι η συνολικη αγωνιστικη εικονα της ομαδας ή ενας συγκεκριμενος παικτης. Γι αυτο τα περισσοτερα παιδια σημερα ειναι Μπαρτσελονα, λογω του Ροναλντινιο και του Μεσσι. Εκτος αν θεωρεις οτι οι μπαρτσελονικοι αυτης της ηλικιας ξερουν για τον Ισπανικο εμφυλιο και την ανεξαρτησια της Καταλωνιας. Μετα δυσκολα αλλαζεις ομαδα. Ελαχιστοι ειναι αυτοι που επιλεγουν ή αλλαζουν ομαδα λογω των αξιων που μπορει να εξεφραζε η ομαδα πριν 60-70 χρονια. Εγω προσωπικα δε ξερω ατομο που αλλαξε ομαδα ουτε ατομο που αρχισε να βλεπει μπαλα στα 20 του και διαλεξε ομαδα με εξωαγωνιστικα κριτηρια. Εξαλλου περα απο ελαχιστες εξαιρεσεις (Στ. Παουλι, Λατσιο), στο συγχρονο ποδοσφαιρο δεν πολυστεκουν οι αξιες που εκπροσωπουσε η εκαστοτε ομαδα πριν δεκαετιες. Γιατι και ο Ολυμπιακος θεωρητικα ειναι η "ομαδα του λαου" λογω του λιμανιου κλπ, αλλα ο προεδρος του ειναι μεγαλοεφοπλιστης. Οπως και ο Παναθηναικος που θεωρητικα ειναι η ομαδων των "πλουσιων", αλλα πολυ ευκολα θα βρεις οικοδομο που να ειναι Παναθηναικος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Orpheas1992 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δεν ξερω γιατι αλλα δεν σταθηκα καθολου στη διαιτησια χθες (μπραβο μου ), δεν μπηκα στη διαδικασια να πω οτι το εδωσαν στην Ρεαλ κλπ...οκ λαθη γινονται, στην αρχη του αγωνα θα μπορουσε ο διαιτητης να ειχε κιτρινισει την μιση Ατλετικο. Σαν ουδετερος ηθελα να το παρει η Ατλετικο γιατι πραγματικα ειναι αθλος αυτο που εχει κανει τα τελευταια χρονια, εχει μπει σφηνα αναμεσα σε Ρεαλ και Μπαρσελονα, τους εχει στερησει ενα πρωταθλημα και απο ολα τα μεγαθηρια της Ευρωπης που προσπαθουν να δουν τελικο με κυαλι σκορπωντας τα εκατομμυρια δεξια και αριστερα, η Ατλετικο το εκανε 2 φορες σε 3 σεζον! Εφτασε στην πηγη και παλι και τουλαχιστον για μια φορα, αξιζε να προστεθει ενα Champions League στην ιστορια αυτης της ομαδας για να μην ξεχαστει ποτε αυτο που εχουν κανει αυτοι οι παικτες. Κατα τα αλλα κακο το παιχνιδι σε γενικες γραμμες στα δικα μου ματια τουλαχιστον, ξενερωσα με την συνολικη παρουσια του Κριστιανο γιατι οσο και να μην τον παω περιμενα απο τον δευτερο καλυτερο του κοσμου να μην ειναι αφαντος και να δειξει κατι παραπανω σε εναν τελικο. Μου αρεσε και παλι ο Μαρσελο, ο τυπος ειναι παντα επικινδυνος και απροβλεπτος οταν παιρνει την μπαλα στα ποδια του, χαιρεσαι να τον βλεπεις. Απο Ατλετικο περιμενα να δω πολλα απο Γκριεζμαν, κατωτερος των περιστασεων και αυτος, οπως και απο τον γερο-Τορες αν και προσπαθησε. Γκαμπι και Χουανφραν ηταν επικοι ενω ο Καρασκο εδωσε πραγματικα ρεστα πολλα μπραβο για αυτα που εκανε σε τοσο σπουδαιο αγωνα.Μπραβο στη Ρεαλ για το 11ο (ενα νουμερο ειναι μην τρελενεστε ολοι), ευχομαι να το παρει σε καμια δεκαετια παλι και προσδοκω ανυπομονα την ημερα που ο Πεπε θα κρεμασει τα παπουτσια του, δεν αντεχω να τον βλεπω αλλο να παιζει ποδοσφαιρο.Αυτα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Raikkonen86 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Το μόνο ίσως κακό απο την όλη υπόθεση είναι ότι ο Περεθ θα χρεωθεί την επιτυχία της ομάδας, όχι απο τους οπαδούς αλλα απο τον ιδιο του τον ευατο. Σου λέει σας έφερα 2 τσουλου σε 3 χρόνια τι άλλο θέλετε ? Οπότε θα τον φάμε στην μαπα για αρκετό καιρό ακόμα. Τουλάχιστον ας αφήσει τον Ζιζου να σχεδιασει την ομαδα μονος του και να μην τον φορτώσει με παίκτες που δεν χρειάζονται... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flik Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Και επίσης οτι ο ρονάλντο θα φάει λιγότερο κράξιμο απο όσο πρέπει, γιατί για άλλη μια φορά έκανε κακό στην ομάδα. Δεν λέω πως γενικά ήταν καλύτερο να μην τον είχαμε φέτος, αλλά αν δεν υπήρχε αυτή η ηλίθια νοοτροπία θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Όσο για Ζιντάν, τι να πω, λες να καταφέρει να φέρει/διώξει παίχτες που πρέπει; Μακάρι, έχω σταματήσει να εχω μεγάλες προσδοκίες εδώ και καιρό, αλλά μακάρι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Raikkonen86 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δυστηχως και εγω εχω σταματησει να εχω προσδοκιες σε αυτον τον τομεα. Τελευταια ελπιδα ειναι ο Ζινταν. Ισως ο Περεθ να μην τον ενοχλησει και πολυ επειδη ειναι θρυλος για εμας και ιδιαιτερα αγαπητος απο τον κοσμο της ομαδας. Οποτε υπο τον φοβο μιας "λαϊκης εξεγερσης" να τον αφησει να κανει την δουλεια του. Γενικα ο Ζινταν ηταν η καλυτερη επιλογη για την μετα Ραφα εποχη ( αν μπορει να την χαρακτηρισει καποιος ετσι) καθως ηρεμησε αρκετα τον κοσμο αλλα και τα αποδυτηρια που επεφταν σαν χαρτινος πυργος αλλα ταυτοχρονα ειναι και βομβα στα χερια του Περεθ σε περιπτωση που αποφασισει να τον διωξει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zerg13 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Η διατησία μου φάνηκε μοιρασμένη. Και το 1ο γκολ λίγο offsite και το πέναλτι δεν ήταν και φοβερό. Αν ήθελε ο διαιτητής να αδικήσει θα έλεγε "πεζετε", αλλα το δωσε. Να το βάζαν να το σηκώναν, ή να κερδίζαν στην παράταση. Λιγο ρόλο έπαιξε η διατησία κατ εμε, δεν ήταν μονόπλευρη. Μου άρεσε η Ρεαλ λίγο περισσότερο πιο ολοκληρωμένοι παίχτες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnbond Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Όλα τα λεφτά ο διαιτητής με την φιδίσια γλώσσα.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gas83 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 κατα τη γνωμη μου αδικη κουπα για ρεαλ δεν απεκλεισε καμια σοβαρη ομαδα το πηρε οπως το πηρε στο τελος αλλα το πιο ουσιαστικο ειναι οτι δεν επαιξε μπαλλα πρωτος ειχα γραψει σε αυτο το θρεντ συγχαρητηρια 2 χρονια πριν με αντσελοτι γαιτι τοτε συνολικα ειχε παιξει την καλυτερη μπαλλα στην διοργανωση αλλα φετος πραγματικα δε το αξιζε η ατλετικο εχοντας αποκλεισει τα 2 απο τα 3 φαβορι και κανοντας εμφανισεις τα τελευταια 2-3 χρονια το δικαιουταν αλλα οπως λεει και μια ψυχη η μπαλλα ειναι πορνη και δε κερδιζει παντα ο καλυτερος(βλεπε τσελσι) μαλλον εχασε το ποδοσφαιρο χτες θα ηταν πολυ ωραια ιστορια νο το παρει η ατλετικο οπως το πηρε και η λεστερ οχι επειδη ειμαι μπαρτσα(ετσι κι αλλιως αυτες οι ομαδες θα το ξαναπαρουν παλι ειναι μεγαλες) αλλα γιατι το αξιζε κατα τη γνωμη μου πιο πολυ απο τη ρεαλ στη φετινη διοργανωση 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
margaritagr Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Έπος η φιέστα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
linkin Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Οι ομάδες είναι αυτές που είναι και εκφράζουν συγκεκριμένες αξίες. Ο τρόπος και οι λόγοι που οι νέοι οπαδοί (και μάλιστα κάτοικοι άλλων χωρών) επιλέγουν να τις υποστηρίξουν και να "ενταχθούν" σε αυτές, είναι ΤΟ πραγματικό θέμα. Και δε μιλάω απλά για την ευκολία να επιλέξεις ως ομάδα σου την 1η ομάδα της Ισπανίας και ίσως τη μεγαλύτερη του κόσμου, όταν έχει ήδη τα περισσότερα εγχώρια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (=μόδα, αυτό για το οποίο κατηγορούνται σήμερα οι οπαδοί άλλων ομάδων), αλλά για το κατά πόσο η ιστορία και η φιλοσοφία αυτού του συλλόγου εκφράζει αυτούς τους οπαδούς... Η ντροπή είναι δική τους, λοιπόν, όχι της Ρεάλ ή της Λάτσιο και η ντροπή αυτή καλύπτεται μόνο με ένα τρόπο, με κούπες, οι οποίες φυσικά έρχονται μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες που ενισχύουν το αίσθημα της ντροπής, άρα και την ανάγκη για ακόμα περισσότερες κούπες "για να γράψει η ιστορία νέες σελίδες δόξας πάνω σε παλιές σελίδες ντροπής" και πάει λέγοντας... Ευτυχώς, η δική μου επιλογή είναι συμβατή με τις απόψεις μου και την κοσμοθεωρία μου, δεν είμαι σίγουρος για τη δική σας... Kirileman για πες μας λιγο για τις αξιες της Real και της Barcelona και κυριως απο που εμαθες εσυ για τις συγκεκριμενες αξιες. Εχεις ζησει στην Μαδριτη και την Βαρκελωνη και εχεις προσωπικη αποψη ή μηπως αυτα που λες ειναι αναμεταδοση αποψεων και πληροφοριων αλλων? Επισης, αμα μπορεις, πες μου και μεσω ποιων δραστηριοτητων εκφραζονται αυτες οι αξιες. Πχ, ο 10ετης αποκλεισμος των περισσοτερων μελων των Ultras Sur οπως και η μεταφορα των εναπομειναντων απο το πεταλο στο 7ο διαζωμα, ποιες αξιες πιστευεις προωθει? Το οτι πολλoi ποδοσφαιριστες της Barcelona διωκονται για φοροδιαφυγη και under the table μεταγραφες τι αξιες προωθει? Οι αποψεις και η κοσμοθεωρια σου να υποθεσω ειναι συμβατες με την φοροδιαφυγη ή το συγκεκριμενο κομματι δεν μας βολευει και το ξεχναμε? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
~mxls~ Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Ναι, πρέπει να ζησει κανεις Βαρκελώνη ή Μαδρίτη. Έλα ρε συ linkin τώρα. Την ιστορια του κάθε συλλόγου μπορει να την μάθει ο καθένας. Στο σήμερα η μπιζνα έχει πάρει τρελες διαστάσεις. Καμια σύγκριση με τότε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
linkin Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Ναι, πρέπει να ζησει κανεις Βαρκελώνη ή Μαδρίτη. Έλα ρε συ linkin τώρα. Την ιστορια του κάθε συλλόγου μπορει να την μάθει ο καθένας. Δεν ζητησα φιλε μου απο τον καθενα να μου πει απο που εμαθε για την Ρεαλ και την Μπαρτσελονα, απο τον kirileman ζητησα οπως επισης και να μου πει αμα η φοροδιαφυγη ταυτιζεται και αυτη με την κοσμοθεωρια του. Στο σήμερα η μπιζνα έχει πάρει τρελες διαστάσεις. Καμια σύγκριση με τότε. +1000. Απλα αμα μπορεις πες μου, αφου η μπιζνα εχει παρει τετοιες διαστασεις, πως γινεται να ευννοειται μονο 1 ομαδα (στην προκειμενη η Ρεαλ) οταν η Μπαρτσελονα με τις επιτυχιες της τα τελευταια 10 χρονια εχει γεμισει πολλες τσεπες. Και δεν αναφερομαι στις δικες της τσεπες.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
demessakis Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Διαβάστε λίγη ιστορία ρε παιδιά. Τι απορίες είναι τώρα αυτές; Εκτός αν "βγάζουμε" οφσάιντ και την ιστορία, γιατί δεν ζήσαμε στο τότε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Kirileman για πες μας λιγο για τις αξιες της Real και της Barcelona και κυριως απο που εμαθες εσυ για τις συγκεκριμενες αξιες. Εχεις ζησει στην Μαδριτη και την Βαρκελωνη και εχεις προσωπικη αποψη ή μηπως αυτα που λες ειναι αναμεταδοση αποψεων και πληροφοριων αλλων? Επισης, αμα μπορεις, πες μου και μεσω ποιων δραστηριοτητων εκφραζονται αυτες οι αξιες. Πχ, ο 10ετης αποκλεισμος των περισσοτερων μελων των Ultras Sur οπως και η μεταφορα των εναπομειναντων απο το πεταλο στο 7ο διαζωμα, ποιες αξιες πιστευεις προωθει? Το οτι πολλoi ποδοσφαιριστες της Barcelona διωκονται για φοροδιαφυγη και under the table μεταγραφες τι αξιες προωθει? Οι αποψεις και η κοσμοθεωρια σου να υποθεσω ειναι συμβατες με την φοροδιαφυγη ή το συγκεκριμενο κομματι δεν μας βολευει και το ξεχναμε? Βαρκελώνη έχω ζήσει για πολύ λίγο. Μην το συνεχίσουμε τώρα, άστο. Έχω μια έμφυτη απέχθεια προς Ρεάλ, Λάτσιο και κάνα δυο ακόμα συλλόγους, αυτό κράτα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
linkin Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Διαβάστε λίγη ιστορία ρε παιδιά. Τι απορίες είναι τώρα αυτές; Εκτός αν "βγάζουμε" οφσάιντ και την ιστορία, γιατί δεν ζήσαμε στο τότε... Εμεις να διαβασουμε ιστορια φιλε? Εμεις την ξερουμε πολυ καλα την ιστορια. Απλα περα απο την αρχαια, ξερουμε και την νεοτερη. Ναι, αυτη που συνειδητα αποφευγετε γιατι θα σας χαλασει το παραμυθι που εχετε φτιαξει στο μυαλο σας. Που αγνοειτε/ξεχνατε οσα εχει κανει η ΕΠΙΣΗΜΗ Real κατα του φασισμου και μας βαζετε φωτογραφιες κατι στραβοκολλημενα αυτοκολλητα 5'x5' σε κατι τεντες εξω απο το Bernabeu.... Ξερεις πως λεγεται αυτο αγαπητε? Επιλεκτικη μνημη, και φτανει τα ορια του κομπλεξ μερικες φορες (δεν λεω για σενα). Βαρκελώνη έχω ζήσει για πολύ λίγο. Μην το συνεχίσουμε τώρα, άστο. Έχω μια έμφυτη απέχθεια προς Ρεάλ, Λάτσιο και κάνα δυο ακόμα συλλόγους, αυτό κράτα. Δεν το συνεχιζουμε, το αφηνω, ειναι και η ωρα δυσκολη, εχει πεσει και πολυ στενοχωρια.... Βεβαια καμια φορα αγαπητε kirileman, αμα θες βεβαιως βεβαιως, απο την στιγμη που το παρακολουθεις το θεμα, μην ξεκινας κουβεντες περι φασισμου και κοσμοθεωριας και δεν τις τελειωνεις. Οχι μονο υπονοιες και μισολογα. Να την πηγαινεις την συζητηση, να μην εμφανιζεσαι εδω μεσα μονο για να βγαλεις χολη και να τσιμπησεις το like απο 16χρονα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα