firewalker Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Το κύπελο πάει φέτος... Το πήρε πέρυσι. Δεν είναι "καθόλου δύσκολο" να βρεθεί και με πρωτάθλημα και με C.L. Στο πρωτάθλημα πρώτη είναι. Στο C.L. στον τελικό μόνο δεν μπορούν να βρεθούν (αν περάσουν όλους τους άλλους); Ε, εκεί ένα παιχνίδι είναι. Μπορεί να το πάρει (όπως πήρε το κύπελο).
firewalker Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Έτσι. Και άντε μετά κάντον καλά τον Mr "Special One"...
rabesatratana Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Από wikipedia (για τυχόν λάθη στην μετάφραση, ζητώ συγγνώμη): Στο Μουντιάλ του 1986, η FIFA, προέβη στον καθορισμό των ασίστ, σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια: 1. Η ασίστ πιστώνεται στον παίχτη, που δίνει τελευταίος πάσα στον σκόρερ. 2. Σε περίπτωση, που η πάσα του προτελευταίου, είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη του γκολ, πιστώνεται σε αυτόν η ασίστ. 3. Σε περίπτωση, απόκρουσης της μπάλας από αντίπαλο, η ασίστ πιστώνεται στον συμπαίχτη, που έκανε το σουτ (που στην συνέχεια αποκρούστηκε). 4. Μετά την επίτευξη γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ή πέναλτι, η ασίστ πιστώνεται στο παίχτη που κέρδισε το άμεσο φάουλ ή το πέναλτι. 5. Σε περίπτωση που ο σκόρερ, πριν το γκολ, προέβη σε ατομική ενέργεια (ντρίμπλα ή σόλο τρέξιμο), δεν πιστώνεται σε κανέναν η ασίστ. 6. Σε περίπτωση που ο σκόρερ, κερδίσει την μπάλα από λανθασμένη πάσα αντιπάλου, τότε δεν πιστώνεται κανένας την ασίστ. Στο Μουντιάλ του 1990, έγινε μια αλλαγή στο σημείο 4. Όσον αφορά το πέναλτι, πιστώνεται ως ασίστ, στον ποδοσφαιριστή που το κερδίζει, εκτός αν ο ίδιος ποδοσφαιριστής, το εκτελέσει. Στην περίπτωση που το εκτελέσει ο ίδιος, δεν πιστώνεται σε κανέναν η ασίστ. Οπότε η ασίστ του Μπενζεμά, ήταν (σύμφωνα με το 1) αλλά παράλληλα και δεν ήταν (σύμφωνα με το 5). Τα σχόλια δικά σας... Προφανως και ΔΕΝ ηταν ασιστ. Το 5 ειναι εκει για να ξεσκαρταρει τα γκολ οπου προερχονται απο πασα και εμπεριεχουν εστω και μια ατομικη ενεργεια του παικτη που βαζει γκολ. Εστω και μια τριπλα. Αν δεν ηταν το 5 ολα τα γκολ θα ηταν ασιστ. Και του Μαραντονα και του Μεσι τα θρυλικα γκολ απο το κεντρο που περασανε 5 παικτες και τον τερματοφυλακα ασιστ θα ητανε χωρις το 5. Οτι σχεση εχει το Wikipedia με ποδοσφαιρο αλλη τοση σχεση εχει η Τζεσι Τζειν με την αγαμια.. Ανοησιες. Στο αρθρο και σε αυτα που εβαλε για τον ορισμο της ασιστ υπαρχει παραθεση πηγης αν δεν την ειδες. Η ΦΙΦΑ τα λεει αυτα και οχι η wikipedia. a b FIFA Technical Study Group (1986). "1986 World Cup Technical Report, part 4". FIFA. p. 198. Retrieved 2008-07-29. http://www.fifa.com/mm/document/afdeveloping/techdevp/fwc%5fmexico%5f1986%5fen%5fpart4%5f279.pdf http://www.sport24.gr/football/omades/RealMadritis/entash_sthn_proponhsh_ths_real.1585607.html οταν τελειωσετε με το ποιος την εχει πιο μακρυα στις ασσιστ, δειτε και αυτο.. Καλα ειναι δυνατον να μιλαει ετσι στους παικτες του?? Για παπάς μου φαινεται αυτο. Δεν μπορει να ισχυουν τετοιοι διαλογοι! Αν και με τον εγωιστη και εγω ειμαι και κανενας αλλος Μουρινιο ολα να τα περιμενεις....
demessakis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 @Manuel demessakis, έχεις μπερδέψει τη συζήτηση. Στο πρώτο σου ποστ γράφεις ότι είναι και δεν είναι γιατί ισχύει ΚΑΙ το 1 ΚΑΙ το 5, ενώ τώρα μου πιάνεις κουβέντα για το πόσο σίγουρο είναι ότι ισχύει το 5. Δε πάμε πουθενά έτσι. ΥΓ. Πάντως, ακόμα και σε αυτή τη βάση να συζητήσουμε, η απάντηση είναι σαφής και ξεκάθαρη: παίρνει την μπάλα πολλά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή και σουτάρει πολλά μέτρα μέσα στη μεγάλη περιοχή. Συνεπώς, διανύει μια πολύ μεγάλη απόσταση ντριπλάροντας. Άμα αυτό δε λέγεται ντρίπλα... Δεν είπα, πως ισχύουν και τα 2 ταυτόχρονα. Αλλά, ανάλογα με τα μέτρα, που έχει διανύσει ο σκόρερ, τότε πιστώνεται ή όχι η ασίστ, σύμφωνα πάντα με τον ορισμό. Ο οποίος ορισμός, το θέμα των μέτρων, το αφήνει... φλου. Και όπως είπα: ΕΑΝ θεωρήσουμε, ότι ο σκόρερ, εφόσον κάνει έστω και ένα βήμα με την μπάλα, θεωρείται ντρίμπλα ή σόλο τρέξιμο (άρα ΔΕΝ πιστώνεται ασίστ σε κανέναν), τότε οι περισσότερες ασίστ, είναι... οφσάιντ. στο οποίο συμφώνησε και ο alexis333. Οπότε, για να μην μπερδέψουμε/κουράσουμε και άλλο την συζήτηση, αν έχεις βρει κάποιον κανονισμό/ορισμό, που να αναφέρει τα ελάχιστα μέτρα (ή βήματα, ή αγγίγματα στην μπάλα), που πρέπει να έχει στην κατοχή του ο σκόρερ, για να πιστωθεί η ασίστ, τότε ας τον αναφέρεις, και να λήγει το θέμα. ΥΓ1. Δεν θέλω να συνεχιστεί η συζήτηση, με "προσωπικούς" ορισμούς, αν συνεχιστεί βέβαια. ΥΓ2. Θα συμφωνούσα με το υστερόγραφο σου, αλλά ταυτόχρονα, θα συμφωνούσα και με την παραπάνω παράθεση, η οποία με κάνει, να αμφιβάλλω.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 @demessakis Οπότε, για να μην μπερδέψουμε/κουράσουμε και άλλο την συζήτηση, αν έχεις βρει κάποιον κανονισμό/ορισμό, που να αναφέρει τα ελάχιστα μέτρα (ή βήματα, ή αγγίγματα στην μπάλα), που πρέπει να έχει στην κατοχή του ο σκόρερ, για να πιστωθεί η ασίστ, τότε ας τον αναφέρεις, και να λήγει το θέμα. Μπορώ να δεχθώ ότι υπάρχει γενικότερη ασάφεια γύρω από το θέμα του ορισμού της ασιστ (άλλωστε δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για κάτι επίσημο, οπότε ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει στην ουσία), αλλά πιστεύω ότι η συγκεκριμένη φάση δε χρειάζεται συζήτηση. Να αμφιβάλλουμε για έναν παίχτη που τρίπλαρε 3 μέτρα χωρίς αντίπαλο, βεβαίως, αλλά όχι όταν έχει διασχίσει τέτοια απόσταση και σκοράρει μετά από πολλαπλά αγγίγματα της μπάλας και ΕΧΟΝΤΑΣ παίχτη που κανονικά θα έπρεπε να τον έχει μαρκάρει κανονικότατα. Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι η φάση έγινε εύκολη από το λάθος του αμυντικού, όχι από την πάσα του Μπενζεμά. Άλλωστε αν προσέξεις, ο Ρονάλντο αρχικά ψάχνει για συμπαίκτη να βγάλει πάσα. Ούτε ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται ως ασίστ την πάσα που του ήρθε. Όσον αφορά το άλλο που γράφετε, εσύ και ο alexis333, δε καταλαβαίνω που μπερδεύεστε. Δεν είπε κανείς ότι όποιος κάνει ένα βήμα με τη μπάλα δεν υπάρχει ασίστ, ούτε ότι αν σουτάρει κάποιος και υπάρχει ο τερματοφύλακας μπροστά του, δεν είναι ασίστ. Τα υποθετικά "αν είναι έτσι, τότε θα έπρεπε..." δεν τα καταλαβαίνω. Είναι έτσι, αλλά δεν "θα έπρεπε" τίποτα παραπάνω. Ο kirileman το έγραψε αρκετά καλά (τουλάχιστον ως φιλοσοφία, γιατί αν παίξουμε με τις λέξεις...) : Αν καταλαβαίνω καλά, από τη στιγμή που μεταξύ του γκολ και της "ασίστ" μεσολαβεί μια προσωπική ενέργεια του σκόρερ αποφυγής αντιπάλου και μάλιστα μεγάλης διάρκειας , τότε παύει να είναι ασίστ; Δηλαδή ασίστ λογίζεται η πάσα που δίνει στρωμένο γκολ ή καθαρή ευκαιρία για σουτ/κεφαλιά χωρίς την ανάγκη κάποιας παραπάνω ενέργειας από τον σκόρερ; ΥΓ1. Δεν θέλω να συνεχιστεί η συζήτηση, με "προσωπικούς" ορισμούς, αν συνεχιστεί βέβαια. Έχεις απόλυτο δίκιο. Σε πήρε, δυστυχώς, η μπάλα, αν και δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου.
demessakis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 @Manuel Μπορώ να δεχθώ ότι υπάρχει γενικότερη ασάφεια γύρω από το θέμα του ορισμού της ασιστ (άλλωστε δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για κάτι επίσημο, οπότε ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει στην ουσία), αλλά πιστεύω ότι η συγκεκριμένη φάση δε χρειάζεται συζήτηση. Να αμφιβάλλουμε για έναν παίχτη που τρίπλαρε 3 μέτρα χωρίς αντίπαλο, βεβαίως, αλλά όχι όταν έχει διασχίσει τέτοια απόσταση και σκοράρει μετά από πολλαπλά αγγίγματα της μπάλας και ΕΧΟΝΤΑΣ παίχτη που κανονικά θα έπρεπε να τον έχει μαρκάρει κανονικότατα. Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι η φάση έγινε εύκολη από το λάθος του αμυντικού, όχι από την πάσα του Μπενζεμά. Άλλωστε αν προσέξεις, ο Ρονάλντο αρχικά ψάχνει για συμπαίκτη να βγάλει πάσα. Ούτε ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται ως ασίστ την πάσα που του ήρθε. Επιτέλους! Έχεις κάποιο λινκ, που να το επιβεβαιώνει, για να μην θεωρηθεί "προσωπικός" ορισμός; Όσον αφορά το άλλο που γράφετε, εσύ και ο alexis333, δε καταλαβαίνω που μπερδεύεστε. Δεν είπε κανείς ότι όποιος κάνει ένα βήμα με τη μπάλα δεν υπάρχει ασίστ, ούτε ότι αν σουτάρει κάποιος και υπάρχει ο τερματοφύλακας μπροστά του, δεν είναι ασίστ. Τα υποθετικά "αν είναι έτσι, τότε θα έπρεπε..." δεν τα καταλαβαίνω. Είναι έτσι, αλλά δεν "θα έπρεπε" τίποτα παραπάνω. Ο kirileman το έγραψε αρκετά καλά (τουλάχιστον ως φιλοσοφία, γιατί αν παίξουμε με τις λέξεις...) Αν και με αναγκάζεις να επαναληφθώ, ας το κάνω για τελευταία φορά. Μπερδευόμαστε (έστω εγώ), στον μη ορισμό της ντρίμπλας ή του σόλο τρεξίματος. Ζητώ εδώ και μερικές σελίδες, τον ορισμό του, και κανείς δεν αναφέρθηκε πάνω σε αυτό. Ελπίζω τα 3 μέτρα που αναφέρεις πιο πάνω, να ισχύουν τελικά, και να σταματήσω να μπερδεύομαι, αλλιώς την συγκεκριμένη ασίστ, θα συνεχίσω να την θεωρώ ως αμφισβητούμενη. Οι απαντήσεις στα ερωτήματα του kirileman και των δικών μου, θα απαντηθούν σωστά, μετά την δημοσίευση του link . Έχεις απόλυτο δίκιο. Σε πήρε, δυστυχώς, η μπάλα, αν και δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου. Κοίτα, αν θέλω να ξεκαθαρίσω τον ΟΡΙΣΜΟ από τον "ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ" ΟΡΙΣΜΟ, σε περίπτωση, που κάποιος συμφορουμίτης τύχει να ξέρει κάτι παραπάνω, το θεωρείς πως "με πήρε η μπάλα", τότε συμφωνώ, αλλά θα διάλεγα διαφορετική έκφραση, γιατί ίσως η συγκεκριμένη να θεωρήθει ως άκυρη και flame. Όπως και να 'χει, γράψε το λινκ, που να αναφέρει πως το όριο είναι 3 μέτρα, να τελειώνουμε .
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 @demessakis @Manuel Όπως είπα, είναι στην κρίση του καθενός. Επίσημοι ορισμοί για τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν. Αν θέλεις, μπορώ να γράψω σε μια ιστοσελίδα την άποψή μου και μετά να σου δώσω ένα link. Τέλος, νομίζω ότι έχουμε μπερδέψει λίγο το τι ακριβώς εννοούμε λέγοντας ντρίπλα. Οι ξένοι ας πούμε, λένε ντρίπλα οποιαδήποτε κίνηση κάνει ένας παίχτης με την μπάλα στα πόδια του (ακόμη κι αν είναι μόνος του). Συνήθως στην Ελλάδα εννοούμε όταν κάποιος παίχτης περνάει τον άλλο. Συγγνώμη αν σε μπέρδεψα. Η άποψή μου είναι πως ο παίχτης δεν πρέπει να έχει να περάσει/αποφύγει κάποιον. Όπως βλέπω τη φάση, υπάρχει ένας αμυντικός τον οποίο και αντιμετωπίζει ο Κ. Ρονάλντο (από χαζομάρα του αμυντικού βέβαια) κτλ κτλ. Μην τα ξαναγράφουμε. Κι εγώ έχω γράψει 5 επιχειρήματα και έχουμε αφοσιωθεί σε ένα και μόνο (τα μέτρα που διένυσε).
demessakis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 @Manuel Όπως είπα, είναι στην κρίση του καθενός. Επίσημοι ορισμοί για τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν. Άρα, και οι 2 πλευρές, έχουν άλλοθι. Κάτι μου θυμίζει αυτό... Αν θέλεις, μπορώ να γράψω σε μια ιστοσελίδα την άποψή μου και μετά να σου δώσω ένα link. Τέλος, νομίζω ότι έχουμε μπερδέψει λίγο το τι ακριβώς εννοούμε λέγοντας ντρίπλα. Οι ξένοι ας πούμε, λένε ντρίπλα οποιαδήποτε κίνηση κάνει ένας παίχτης με την μπάλα στα πόδια του (ακόμη κι αν είναι μόνος του). Συνήθως στην Ελλάδα εννοούμε όταν κάποιος παίχτης περνάει τον άλλο. Συγγνώμη αν σε μπέρδεψα. Η άποψή μου είναι πως ο παίχτης δεν πρέπει να έχει να περάσει/αποφύγει κάποιον. Όπως βλέπω τη φάση, υπάρχει ένας αμυντικός τον οποίο και αντιμετωπίζει ο Κ. Ρονάλντο (από χαζομάρα του αμυντικού βέβαια) κτλ κτλ. Μην τα ξαναγράφουμε. Κι εγώ έχω γράψει 5 επιχειρήματα και έχουμε αφοσιωθεί σε ένα και μόνο (τα μέτρα που διένυσε). Γνωρίζω τον ορισμό της ντρίμπλας, που ουσιαστικά είναι το σόλο τρέξιμο, αλλά με μπέρδεψε η wikipedia, που διαχώριζε αυτά τα 2. Τέλος, εάν θεωρήσουμε πως και με ένα βήμα με την μπάλα στα πόδια του, θεωρείται ντρίμπλα ή σόλο τρέξιμο, τότε οι στατιστικές υπηρεσίες, κάνουν λάθος τις δουλειές τους, γιατί το παίζουν... χουβαρντάδες στις ασίστ, και θα ήταν καταφατικές οι απαντήσεις στα ερωτήματα του kirileman, δηλαδή θα ήταν ασίστ, μόνο ΑΝ ο σκόρερ, έβαλε γκολ με προβολή/κεφαλιά/vol plané/στημένες φάσεις. Εφόσον όμως, ο ορισμός είναι ελλιπής, τότε είναι στην κρίση του καθενός. That's my point.
firewalker Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 @Manuel, @demessakis Πολύ spoiler λέμε. :-D
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 @demessakis Γνωρίζω τον ορισμό της ντρίμπλας, που ουσιαστικά είναι το σόλο τρέξιμο, αλλά με μπέρδεψε η wikipedia, που διαχώριζε αυτά τα 2. Τέλος, εάν θεωρήσουμε πως και με ένα βήμα με την μπάλα στα πόδια του, θεωρείται ντρίμπλα ή σόλο τρέξιμο, τότε οι στατιστικές υπηρεσίες, κάνουν λάθος τις δουλειές τους, γιατί το παίζουν... χουβαρντάδες στις ασίστ, και θα ήταν καταφατικές οι απαντήσεις στα ερωτήματα του kirileman, δηλαδή θα ήταν ασίστ, μόνο ΑΝ ο σκόρερ, έβαλε γκολ με προβολή/κεφαλιά/vol plané/στημένες φάσεις. Εφόσον όμως, ο ορισμός είναι ελλιπής, τότε είναι στην κρίση του καθενός. That's my point. Α, τώρα έχω καταλάβει τι γίνεται. Εσύ προσπαθείς να ερμηνεύσεις τον μεταφρασμένο ορισμό που βρήκες κατά γράμμα. Απλώς κακή μετάφραση φίλε μου. Όταν λέει ντρίμπλα, δεν εννοεί το σόλο τρέξιμο. Εννοεί αυτό που λέμε στην Ελλάδα. Δηλαδή το να περάσω έναν αντίπαλο. Αυτό που είναι μη-σαφές είναι μόνο το σόλο τρέξιμο (που για μένα δεν είναι τόσο ασαφές όσο θέλεις να το παρουσιάσεις), όχι το πέρασμα από αντίπαλο (σταματάω να χρησιμοποιώ το ντρίπλα που μπερδεύει). Το ένα βήμα με την μπάλα στα πόδια είναι μεν ντρίμπλα στην ξένη ορολογία, όχι όμως και στην ελληνική. Κανείς δεν είπε ότι και μόνο ένα βήμα με την μπάλα στα πόδια ακυρώνει την ασίστ, γιατί φυσικά δεν ισχύει, και ούτε βασίστηκα ποτέ σε κάτι τέτοιο. Ο Κ. Ρονάλντο, λοιπόν, άσχετα με το σόλο τρέξιμο που έκανε, έχει περάσει και αντίπαλο (το ότι το κάνει εύκολα, λόγω χαζομάρας του αμυντικού, είναι εντελώς άσχετο). Εκεί τελειώνει, λοιπόν, η συζήτηση και δε μας απασχολεί ο ακριβής ορισμός του "σόλο τρέξιμο". Να σου πω ένα αντίστοιχο παράδειγμα από το ίδιο παιχνίδι. Αν ο Αμπιντάλ την ώρα που δέχεται τη μπάλα από το Μέσι, με το κοντρόλ που έκανε για να κατεβάσει τη μπάλα, ταυτόχρονα περνούσε και έναν αντίπαλο (που θεωρητικά θα μπορούσε να βρίσκεται εκεί) προτού σουτάρει, τότε αυτό θα ακύρωνε την ασίστ του Μέσι και θα έκανε το γκολ ατομική ενέργεια του Αμπιντάλ. Το κατέβασμα που κάνει, δε θεωρείται ούτε ελληνική ντρίμπλα (πέρασμα από αντίπαλο), ούτε φυσικά σόλο τρέξιμο. Άρα εκεί μιλάμε για ασίστ.
imperium Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 θα μας τρελανει η Ρεαλ οταν τρωει γκολ βαζει 3-4 μετα οταν βαζει με την Μπαρτσα γιατι κανει το αναποδο και τρωει 2?
Cygnus Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Ναι είδες; Πάλι 4άρα, ομαδάρα και όλα καλά. Τουλάχιστον πάμε για πρωτάθλημα.
Wael90 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Ελπίζω να τα βλέπει ο Mourinho αυτά.. Έτρεχε όλη η ομάδα ασταμάτητα.. Ακόμα και ο Cristianο κυνηγούσε την μπάλα λυσσασμένος.. Ωραίο παιχνίδι ΠΑΛΙ από τον Özil, αισθητή παρουσία Kaka, ΠΑΛΙ γκολ Callejón με το που μπαίνει μέσα.. Ασταμάτητος Marcelo (το πρώτο γκολ ήταν μαγεία) και καλή άμυνα σε γενικά πλαίσια από Ramos, Varane. Είναι σαν να του φωνάζουν οι παίκτες το πως μπορούν και γουστάρουν να παίζουν.
kirileman Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Μέχρι το 2-1 το ματς ήταν αμφίρροπο, είχαν χάσει 2-3 κλασσικές ευκαιρίες για γκολ οι άλλοι για να ξαναπροηγηθούν και γενικά είχαν καλή κυκλοφορία ενώ οι παίχτες της Ρεάλ έβγαζαν νεύρα (βλέπε κίτρινη Ρονάλντο). Αφού δεν το κατάφεραν μετά ήταν θέμα χρόνου, ήρθε το πέναλτυ, έγινε το 2-1, αντίο ζωή. Και πάλι, όμως, η Ρεάλ κινδύνεψε αλλά λιγότερο αυτή τη φορά. Πέναλτυ, αποβολή, 3-1 και οριστικό τέλος. Είναι από αυτά τα ματς που ή νίκη ήρθε πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα