Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πραγματικά βαρέθηκα να διαβάζω το ίδιο πράγμα 3-4 φορές στην σειρά με διαφορετικά λόγια.. No more.

Αν έχει κανείς κάτι άλλο να πει περί της ομάδας, εδώ είμαστε. Να κάνουμε και μια σοβαρή συζήτηση σήμερα..

• Απαντ. 7,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι μόνο είναι η πιθανότητα τραυματισμού κάποιου που κάθεται στις κερκίδες αλλά και η πρόθεση και η πράξη του παίχτη.

Στην περίπτωση άστοχου φάουλ αυτού του Carlos που λες δεν υπάρχει πρόθεση συνεπώς δεν είναι κατακριτέα ενέργεια. Στην περίπτωση του Messi υπάρχει σαφέστατη πρόθεση και ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά (στη συνάντησή του με τον Pepe) δείχνει να μην καταλαβαίνει το λάθος του σε αντίθεση με τον Ferdinand.

Αν εσύ νομίζεις ότι μιλάμε για πανομοιότυπες καταστάσεις πάω πάσο.

Και τέλος, τα λάθη του Ronaldo και οποιουδήποτε παίχτη τα κατακρίνω κάθε φορά (σε αντίθεση με άλλους), δε χρειάζεται να απαντήσω στις στοχευμένες σου ερωτήσεις.

Δημοσ.

Πραγματικά βαρέθηκα να διαβάζω το ίδιο πράγμα 3-4 φορές στην σειρά με διαφορετικά λόγια.. No more.

Αν έχει κανείς κάτι άλλο να πει περί της ομάδας, εδώ είμαστε. Να κάνουμε και μια σοβαρή συζήτηση σήμερα..

Δεν ήταν διαφορετικά λόγια, αλλά έκανα παράθεση προηγούμενη φράση μου B) .

Το θέμα δεν είναι μόνο είναι η πιθανότητα τραυματισμού κάποιου που κάθεται στις κερκίδες αλλά και η πρόθεση και η πράξη του παίχτη.

Στην περίπτωση άστοχου φάουλ αυτού του Carlos που λες δεν υπάρχει πρόθεση συνεπώς δεν είναι κατακριτέα ενέργεια. Στην περίπτωση του Messi υπάρχει σαφέστατη πρόθεση και ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά (στη συνάντησή του με τον Pepe) δείχνει να μην καταλαβαίνει το λάθος του σε αντίθεση με τον Ferdinand.

Αν εσύ νομίζεις ότι μιλάμε για πανομοιότυπες καταστάσεις πάω πάσο.

Και τέλος, τα λάθη του Ronaldo και οποιουδήποτε παίχτη τα κατακρίνω κάθε φορά (σε αντίθεση με άλλους), δε χρειάζεται να απαντήσω στις στοχευμένες σου ερωτήσεις.

Καταρχήν σε ευχαριστώ, που δέχτηκες να μην συνεχίσουμε τον διάλογο.

Έπειτα, μια ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ερώτηση. Αν εκεί που κλώτσησε την μπάλα ο Μέσι, δεν είχε κόσμο (υπόθετικά μιλώντας), σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, θα ήταν πάλι εσφαλμένη η ενέργεια του;

Τέλος, πιο κατακριτέο γεγονός ποιο είναι από τα παρακάτω;

α. Λάκτισμα της μπάλας προς την κερκίδα (είτε από σουτ, είτε από εκτέλεση φάουλ, είτε...είτε...είτε...)

β. σπρώξιμο από ποδοσφαιριστή στον αντίπαλο προπονητή, επειδή εκείνος, είχε το θράσος, να δώσει την μπάλα στον παίχτη, που θα έκανε την επαναφορά, αντί να την δώσει... ο συμπαίχτης του;

γ. δολοφονικό τάκλιν στα τελευταία λεπτά ενός "τελειωμένου" αγώνα, από ποδοσφαιριστή, που δεν μπόρεσε να "απαντήσει" μέσα στο γήπεδο, και σκεφτόμενος, πως έτσι έχει μια πιθανότητα να τερματίσει την καριέρα ενός άλλου ποδοσφαιριστή.

δ. αρκετά τάκλιν, που μπορούν να προκαλέσουν από απλό κάταγμα, μέχρι και ... , που έχουν ως αποτέλεσμα, να έχει ένας προπονητής της πλάκας, απλά μια δικαιολογία, πως η ομάδα του έπαιζε με 10.

ε. ο παραπάνω προπονητής της πλάκας, που έχει πρόβλημα μνήμης (και γενικά μυαλού), μετά από ένα κακό αποτέλεσμα της ομάδας του, προσπαθεί να βγάλει το μάτι, ενός ατόμου από το προπονητικό τιμ, της αντιπάλου ομάδας;

Ελπίζω μόνο να μην απαντήσεις "όποιος φοράει μπλαουγκράνα" ;) .

Με το παραπάνω, θέλω να σου (σας) δείξω, πως υπάρχουν πολύ χειρότερα περιστατικά, που μπορούν να συμβούν σε ένα ντέρμπι. Πολλά από αυτά, είναι μέσα στην ένταση που έχουν οι αγώνες αυτοί, και μερικά από τα οποία (π.χ. στην παραπάνω 5άδα, τα α και β) τα δικαιολογώ. Ακόμη και ο Μέσι να έσπρωχνε τον σπέσιαλ, και ο C. Ronaldo, να κλωτσούσε την μπάλα στην κερκίδα, και πάλι θα τους δικαιολογούσα.

Δημοσ.

Ενώ εσύ προάγεις το διάλογο παραθέτωντας πειστήρια και αντικειμενικά πάνω από όλα.

Δε συνεχίζω μαζί σου, είναι φανερό ότι δε μπορείς να δεις πέρα από τα καταλανικά σου γυαλιά.

Αντίο και περαστικά.

Δημοσ.

Καταρχάς ξέρω πως αναφερόσουν στον Cygnus, οπότε συγνώμη που εμπλέκομαι.

Τέλος, πιο κατακριτέο γεγονός ποιο είναι από τα παρακάτω;

α. Λάκτισμα της μπάλας προς την κερκίδα (είτε από σουτ, είτε από εκτέλεση φάουλ, είτε...είτε...είτε...)

β. σπρώξιμο από ποδοσφαιριστή στον αντίπαλο προπονητή, επειδή εκείνος, είχε το θράσος, να δώσει την μπάλα στον παίχτη, που θα έκανε την επαναφορά, αντί να την δώσει... ο συμπαίχτης του;

γ. δολοφονικό τάκλιν στα τελευταία λεπτά ενός "τελειωμένου" αγώνα, από ποδοσφαιριστή, που δεν μπόρεσε να "απαντήσει" μέσα στο γήπεδο, και σκεφτόμενος, πως έτσι έχει μια πιθανότητα να τερματίσει την καριέρα ενός άλλου ποδοσφαιριστή.

δ. αρκετά τάκλιν, που μπορούν να προκαλέσουν από απλό κάταγμα, μέχρι και ... , που έχουν ως αποτέλεσμα, να έχει ένας προπονητής της πλάκας, απλά μια δικαιολογία, πως η ομάδα του έπαιζε με 10.

ε. ο παραπάνω προπονητής της πλάκας, που έχει πρόβλημα μνήμης (και γενικά μυαλού), μετά από ένα κακό αποτέλεσμα της ομάδας του, προσπαθεί να βγάλει το μάτι, ενός ατόμου από το προπονητικό τιμ, της αντιπάλου ομάδας;

Ελπίζω μόνο να μην απαντήσεις "όποιος φοράει μπλαουγκράνα" ;) .

Με το παραπάνω, θέλω να σου (σας) δείξω, πως υπάρχουν πολύ χειρότερα περιστατικά, που μπορούν να συμβούν σε ένα ντέρμπι. Πολλά από αυτά, είναι μέσα στην ένταση που έχουν οι αγώνες αυτοί, και μερικά από τα οποία (π.χ. στην παραπάνω 5άδα, τα α και β) τα δικαιολογώ. Ακόμη και ο Μέσι να έσπρωχνε τον σπέσιαλ, και ο C. Ronaldo, να κλωτσούσε την μπάλα στην κερκίδα, και πάλι θα τους δικαιολογούσα.

Α)Το αναλύσαμε αυτό.. Αν υπάρχει πρόθεση να την στείλεις στην εξέδρα χωρίς να σε νοιάζει αν θα κάνεις ζημιά σε κάποιον τότε ναι, είναι κατακριτέο και σου χρειάζεται ξύλο σε τέτοιες περιπτώσεις για να μάθεις να σέβεσαι. Ανεξαρτήτως ομάδας και παίκτη.

Β) Για πες ακριβώς φίλε μου, που είναι το σημείο που ο Guardiola ΔΙΝΕΙ την μπάλα στον Cristiano;

tumblr_lcnzjlX6Hm1qcimf9.gif

Εκτός κι αν έγινε μια παρόμοια φάση σε άλλο παιχνίδι που εγώ και η πλειοψηφία εδώ μέσα δεν έχουμε δει.. Τότε αλλάζει το θέμα και θα 'θελα να δω εκείνο το παιχνίδι. Και ύστερα λες πως διαβάζω εγώ επιλεκτικά την στιγμή που μέσα στο μυαλό σου έχεις σχηματίσει τα πάντα όπως εσύ θες να νιώθεις και πιστεύεις πως στέκουν.. Ακόμα και αν πρόκειται για παραποίηση γεγονότων.

Γ) Εδώ γίνεσαι αιρετικός και υπερβολικός.. Ήταν όντως σκληρό και αχρείαστο μαρκάρισμα.. Τι σημαίνει αυτό; Πως ήθελε να τον σκοτώσει; Πως ήθελε να του τελειώσει την καριέρα; Αμφιβάλλω, δεν είναι τέτοιος παίκτης ο Marcelo. Δεν θα το σχολιάσω παραπάνω γιατί όπως είπα, ο παίκτης μου έπραξε λάθος και το αναγνωρίζω, ακόμα και μέσα στην ένταση να 'ναι δεν θα κάτσω να το συζητήσω.

Δ+Ε) Το "προπονητής της πλάκας" κατάντησε κουραστικό.. Δεν γίνεται ένας προπονητής που κουμαντάρει τέλεια μια ομάδα μισού δισεκατομμυρίου, έχει αμέτρητες διακρίσεις σε διαφορετικά πρωταθλήματα όπως και παγκόσμιες διακρίσεις, μετρώντας και πόσες κούπες να είναι προπονητής της πλάκας. Αν θες να τον βαφτίσεις "Προπονητή της Πλάκας" για προσωπική σου ικανοποίηση οκ.. Να τον χαρακτηρίσεις έτσι όμως ΔΕΝ μπορείς.

Αυτό με το δάχτυλο ήταν επίσης παρατραβηγμένο. Δεν χρειαζόταν. Βέβαια και τα στοματάκια σας όπως ανέφερε, βγάζαν αρκετά οικογενειακά σχόλια προς εμάς. Ούτε αυτό με ενδιαφέρει, σαν φίλαθλος δεν θέλω να βλέπω τον προπονητή μου να αντιδράει έτσι, σαν οπαδός καλά έκανε γιατί την επόμενη μέρα ήταν ΑΥΤΟΣ στο κέντρο των media.. Όχι ο Marcelo, όχι οι υπόλοιποι παίκτες.. Είναι η μέθοδός του για να προστατεύει τους παίκτες αν και αυτήν την φορά το παράκανε.

Ενώ εσύ προάγεις το διάλογο παραθέτωντας πειστήρια και αντικειμενικά πάνω από όλα.

Δε συνεχίζω μαζί σου, είναι φανερό ότι δε μπορείς να δεις πέρα από τα καταλανικά σου γυαλιά.

Αντίο και περαστικά.

Κλείνω κι εγώ ασπάζοντας τα λόγια του Cygnus.

Δημοσ.

Καταρχάς ξέρω πως αναφερόσουν στον Cygnus, οπότε συγνώμη που εμπλέκομαι.

Α)Το αναλύσαμε αυτό.. Αν υπάρχει πρόθεση να την στείλεις στην εξέδρα χωρίς να σε νοιάζει αν θα κάνεις ζημιά σε κάποιον τότε ναι, είναι κατακριτέο και σου χρειάζεται ξύλο σε τέτοιες περιπτώσεις για να μάθεις να σέβεσαι. Ανεξαρτήτως ομάδας και παίκτη.

Β) Για πες ακριβώς φίλε μου, που είναι το σημείο που ο Guardiola ΔΙΝΕΙ την μπάλα στον Cristiano;

tumblr_lcnzjlX6Hm1qcimf9.gif

Εκτός κι αν έγινε μια παρόμοια φάση σε άλλο παιχνίδι που εγώ και η πλειοψηφία εδώ μέσα δεν έχουμε δει.. Τότε αλλάζει το θέμα και θα 'θελα να δω εκείνο το παιχνίδι. Και ύστερα λες πως διαβάζω εγώ επιλεκτικά την στιγμή που μέσα στο μυαλό σου έχεις σχηματίσει τα πάντα όπως εσύ θες να νιώθεις και πιστεύεις πως στέκουν.. Ακόμα και αν πρόκειται για παραποίηση γεγονότων.

Γ) Εδώ γίνεσαι αιρετικός και υπερβολικός.. Ήταν όντως σκληρό και αχρείαστο μαρκάρισμα.. Τι σημαίνει αυτό; Πως ήθελε να τον σκοτώσει; Πως ήθελε να του τελειώσει την καριέρα; Αμφιβάλλω, δεν είναι τέτοιος παίκτης ο Marcelo. Δεν θα το σχολιάσω παραπάνω γιατί όπως είπα, ο παίκτης μου έπραξε λάθος και το αναγνωρίζω, ακόμα και μέσα στην ένταση να 'ναι δεν θα κάτσω να το συζητήσω.

Δ+Ε) Το "προπονητής της πλάκας" κατάντησε κουραστικό.. Δεν γίνεται ένας προπονητής που κουμαντάρει τέλεια μια ομάδα μισού δισεκατομμυρίου, έχει αμέτρητες διακρίσεις σε διαφορετικά πρωταθλήματα όπως και παγκόσμιες διακρίσεις, μετρώντας και πόσες κούπες να είναι προπονητής της πλάκας. Αν θες να τον βαφτίσεις "Προπονητή της Πλάκας" για προσωπική σου ικανοποίηση οκ.. Να τον χαρακτηρίσεις έτσι όμως ΔΕΝ μπορείς.

Αυτό με το δάχτυλο ήταν επίσης παρατραβηγμένο. Δεν χρειαζόταν. Βέβαια και τα στοματάκια σας όπως ανέφερε, βγάζαν αρκετά οικογενειακά σχόλια προς εμάς. Ούτε αυτό με ενδιαφέρει, σαν φίλαθλος δεν θέλω να βλέπω τον προπονητή μου να αντιδράει έτσι, σαν οπαδός καλά έκανε γιατί την επόμενη μέρα ήταν ΑΥΤΟΣ στο κέντρο των media.. Όχι ο Marcelo, όχι οι υπόλοιποι παίκτες.. Είναι η μέθοδός του για να προστατεύει τους παίκτες αν και αυτήν την φορά το παράκανε.

Ξεκινάω

Α. Ανέφερα από εκτέλεση φάουλ, μέχρι και σουτ. Οπότε, σε όλες τις περιπτώσεις που η μπάλα, πάει στην εξέδρα, είναι κατακριτέες, και πρέπει να πάρει μάθημα ο παίχτης, για παραδειγματισμό. Οκ, απλά εγώ διαφωνώ.

Β. Μα το συγκεκριμένο πλάγιο, το εκτέλεσε ο Xabi Alonso. Σε κείνον που πήγε να την δώσει απευθείας ο προπονητής μας. Αν έχεις κάποιο λινκ, που να δείχνει ή αναφέρει πως το συγκεκριμένο πλάγιο, το εκτέλεσε ο C. Ronaldo, σε παρακαλώ, να το δημοσιεύσεις. Γιατί η πλειοψηφία εδώ μέσα, ξέρει πως το συγκεκριμένο πλάγιο, δεν το εκτέλεσε ο C. Ronaldo :) .

Γ. Βασικά είχα στο μυαλό μου το μαρκάρισμα του Sergio Ramos, από τον ίδιο αγώνα με το από πάνω περιστατικό. Αν γίνομαι και τώρα υπερβολικός, τι να πω;

Δ+Ε. Δεκτή η άποψή σου, αλλά όταν έχω μάτια και βλέπω, μπορώ και να κρίνω. Αν η κρίση μου, καταντάει κουραστική, ζητώ συγγνώμη. Επίσης, αν τα πιστεύω μου, δεν συμβαδίζουν με τα δικά σου, επίσης σου ζητώ συγγνώμη. Πάντως και ο καλύτερος στον κόσμο να είναι, η δουλειά που έκανε στην Real Madrid, o νυν προπονητής της εθνικής Ισπανίας (από τους αγαπημένους μου προπονητές), δεν πρόκειται να την φτάσει.

Αντίο και περαστικά.

Αν δεν φορούσα τα καταλανικά γυαλιά μου, θα σεβόμουν τον Κασίγιας; Ε, πιθανότατα. Τον Ρομπέρτο Κάρλος, θα τον είχα σε εκτίμηση; Ε, σίγουρα. Τον Del Bosque (πρόην ποδοσφαιριστή σας και έπειτα προπονητή σας); ε, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα. Ε, τώρα, κάνε τον κόπο να ξαναδιάβάσεις, τα προηγούμενα σχόλια μου.

Και μετά έλα και πες μου, αν φοράω οποιαδήποτε οπαδικά γυαλιά.

Αλλά πρόσεξε. Πρέπει να βγάλεις τα δικά σου, γιατί, αν τα φοράς, δεν θα καταφέρεις να διακρίνεις την αλήθεια.

Τέλος, περαστικά λέμε στους αρρώστους. Ελπίζω να ξέρεις να διακρίνεις τον οπαδό (που είναι ο άρρωστος), από τον υγιή φίλαθλο. Οπότε δεν θα ήθελα να με κολήσετε :-D .

Δημοσ.

Δε μπαινω καν στην συζητηση σας ...Δεν εχω διαβασει τπτ.

Μονο το GIF-ακι ειδα και διαβασα απο πανω να λεει ο Wael90 αν δινει ή οχι τη μπαλα ?

Τη σχεση εχει αυτο ?

Κι εγω σου λεω πως της εδωσε μια της μπαλας και την σουταρε στο αλλο τερμα στα περιστερια ....

Δικιολογειται μετα αυτη η πραξη του Ροναλντο ?

Οχι φυσικα.

Αυτο ειχα να πω μονο ...

Δημοσ.

Δε μπαινω καν στην συζητηση σας ...Δεν εχω διαβασει τπτ.

Μονο το GIF-ακι ειδα και διαβασα απο πανω να λεει ο Wael90 αν δινει ή οχι τη μπαλα ?

Τη σχεση εχει αυτο ?

Κι εγω σου λεω πως της εδωσε μια της μπαλας και την σουταρε στο αλλο τερμα στα περιστερια ....

Δικιολογειται μετα αυτη η πραξη του Ροναλντο ?

Οχι φυσικα.

Αυτο ειχα να πω μονο ...

Όπως δεν δικαιολογείται και το γιατί έπραξε τόσο άκυρα και χαζά ο ήρεμος (ειλικρινά το λέω) και σεβαστός (έτσι κι έτσι) Guardiola ενώ ήξερε πως σε ένα τέτοιο παιχνίδι και με αυτήν την ένταση, αρκεί μια σπίθα για να γίνει χαμός.

Δημοσ.

Δε μπορω να σ ακολουθησω .....

Δε μου φαινεται τοσο κατακριταια η κινηση του Πεπ ...

Απλά δεν το κάνεις εκείνη την στιγμή χωρίς λόγο.. Γνώμη μου βέβαια.. Δεν λέω πως πρέπει να του κόψουν το κεφάλι. Αν το έκανε παίχτης μπορεί να έπαιρνε κάρτα ξέρω 'γω.. Σκέψου πχ να το έκανε ο Mourinho και να τον έσπρωχνε ας πούμε ο Alves.. Η μόνη διαφορά είναι πως πάλι σε αυτό το topic θα ήμασταν απλά μερικοί από εσάς θα μας βρίζατε :-D

Δημοσ.

Απλά δεν το κάνεις εκείνη την στιγμή χωρίς λόγο.. Γνώμη μου βέβαια.. Δεν λέω πως πρέπει να του κόψουν το κεφάλι. Αν το έκανε παίχτης μπορεί να έπαιρνε κάρτα ξέρω 'γω.. Σκέψου πχ να το έκανε ο Mourinho και να τον έσπρωχνε ας πούμε ο Alves.. Η μόνη διαφορά είναι πως πάλι σε αυτό το topic θα ήμασταν απλά μερικοί από εσάς θα μας βρίζατε :-D

Αν το κανε ο Αλβες παλι θα λεγα πως δεν ηταν σωστη η κινηση του.

Αν ας πουμε ειχατε προπονητη καποιον οπως ο Πεπ ή καποιον που να μην εχει δωσει δικαιωμα ( οχι οπως ο Μουρινιο ) και το κανε ο Τσαβι εκει θα μου εκανε πρισσοτερο εντυπωση.

Και θα εκανα ακομα περισσοτερη κριτικη στην κινηση του αυτη.

Δημοσ.

Δεν διαφωνώ και ξαναλέω, δεν πιστεύω πως πρέπει να του κόψεις και το κεφάλι.. Απλά η κίνηση θα μπορούσε να αποφευχθεί. Είναι και η κατάσταση και ένταση του παιχνιδιού ευαίσθητη εκείνη την στιγμή.. Σαν κάθονται ο Έλληνας στην μια όχθη του Έβρου και ο Τούρκος στην άλλη και να σημαδεύουν ο ένας τον άλλον με άδεια όπλα..

Δημοσ.

Μα τι ανήθικος αλήτης και κωλόπαιδο αυτός ο Ronaldo.. Όντως πολύ μισητός.. Είναι να τον βλέπεις και να σου ανάβουν τα λαμπάκια.

Η Εθνική Πορτογαλίας ενωμένη στο δράμα του Μαρτίνς

Η ξεχωριστή αφιέρωση του Ρονάλντο!

Οι προσευχές μας στο παιδί του Martins, μακάρι να γίνει καλά σύντομα.

ΥΓ: Tilemaxx, αν προσπαθείς να πεις κάτι, πες το.. Μου φαίνεται κάπως άστοχο με έναν τόνο γελοιότητας το post σου. Τέλος πάντων.

Δημοσ.

Έλα ας χαλαρώσουμε λίγο όλοι μας.

Λοιπόν δύο ντέρμπι αύριο. Ξεκινάμε 19.30 με Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και συνεχίζουμε 23.00 με το ματς στο Mestalla.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...