KcT.Rock Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 φιλαρακι τοτε το μεγαλο βημα το εχεις κανεισκασε φραγκα για ενα κουτακι σαν κι αυτο απ εκει και περα με ενα πολυ ταπεινο μηχανημα θα κανεις την δουλεια σου πολυ καλα ταπεινο : cpu - mobo - ram - gpu πολυ γρηγορα και προχειρα εχω βρει τα πιο πανω parts γενικως δεν ειναι αναγκη να σκασεις τρελλα λεφτα για την συγκεκριμενη λυση βαλε και ενα σκληρο δισκο - συνολικα πανω κατω μια 400αρα ευρωπουλακια - και πολλα λεω μπορεις να το κανεις και σε διαρκεια χρονου - δηλαδη να σκας καθε μηνα 50 60 ευρω και μεχρι οκτωμβριο ανετα θα εχεις ενα εργαλειο στο σαλονι το οποιο θα σε βοηθησει να χαρεις-απολαυσεις-αποσβεσεις την LCD σου k να απολαυσεις ταυτοχρονα HD Ρε συ magnaman τι μου έκανες τώρα;;; Με έβαλες στην πρίζα!!! Η λύση που προτείνεις είναι πάρα πολύ καλή και με μια γρήγορη ματιά που έριξα στα parts που προτείνεις νομίζω ότι θα παίζουν. Κάποιες απορίες μόνο: Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής θα είναι ικανός να κάνει realtime decoding τα mkv; Μήπως θα έπρεπε να βάλω καλύτερη κάρτα γραφικών λόγω της ανάλυσης της LCD; Μήπως δηλαδή η συγκεκριμένη κάρτα (ή άλλη της κλάσεώς της) δεν θα μπορεί να αποδόσει σωστά; Με τροφοδοτικό τι παίζει; Το κουτί αυτό λέει ότι πρέπει να βάλουμε εμείς τροφοδοτικό, αλλά θα πρέπει να είναι και κάτι εντελώς αθόρυβο αφού θα είναι στο σαλόνι... Ευχαριστώ,
tmjuju Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 CPU kai VGA pou sou proteivouv eivai OK apo pleuras processing power gia mkv 720p. Dev 3erw gia 1080p giati dev exw avtistoixa video. Allh mia kalh lush eivai va pareis Silent/fanless VGA gia va perioriseis ligo to 8oribo. To movo sigouro eivai oti to HTPC 8a kavei kapoio 8orubo. Av exeis upomovh perimeve va agoraseis thv kaivouria seira thw ATI (loigika se kamia ebdomada 8a er8ouv) pou exei video-acceleration veas gevias kai HDMI&Sound. Gia trofodotiko pali 8a prepei va psa3eis gia kapoio a8oribo... etsi kai aloios dev se apasxolei polu to Wattage.... dev exeis megales apaitiseis se autes tis periptoseis.
giorgosts Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Το .mkv+H.264 έχει το πλεονέκτημα της ισχυρής συμπίεσης για να περνάει το σήμα από το internet. Αν θες χωριστό media player, πάρε blue ray. Το media center του ευαγγελάτου το έλαβες στα υπ'όψιν; ?1000 πλήρες υπολογιστής με τηλεκοντρόλ. Μπορείς και να συνδέσειςτο pc στην τηλεόραση με vga καλώδιο. Μπορείς να βρεις πολλά μέτρα άνετα. Γιατί τώρα δεν έχεις καλώδια που πάνε στην tv? κεραία, sat, κλπ. Μπορείς να τα βγάλεις και έξω από το σπίτι. Βέβαια αν το pc σου είναι στο άλλο δωμάτιο, δεν έχεις control, εκτός και αν βάλεις κανένα ασύρματο. Όσο αφορά στα προγράμματα, το καλύτερο είναι το CoreAVC. Είναι codec που εγκαθίστανται στον wmp ή καλύτερα στον media player classic. Πάρε και ένα δείγμα από εδώ: http://files.filefront.com/EurovisionSongContestFemkv/;7629157;/fileinfo.html Eurovision.Song.Contest.Final.2007.720p.HDTV.x264 ViDEO: x264 @ 8004 kbps AUDiO: AC3 5.1 @ 640 kbps Swedish RESOLUTiON: 1280x720 FRAME RATE: 50 fps Αν το δεις να παίζει, είναι σαν να είχες κλειστά τα μάτια μέχρι τώρα και τα άνοιξες.
KcT.Rock Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Allh mia kalh lush eivai va pareis Silent/fanless VGA gia va perioriseis ligo to 8oribo. To movo sigouro eivai oti to HTPC 8a kavei kapoio 8orubo. Av exeis upomovh perimeve va agoraseis thv kaivouria seira thw ATI (loigika se kamia ebdomada 8a er8ouv) pou exei video-acceleration veas gevias kai HDMI&Sound. Μήπως ξέρουμε σε τι τιμές θα κυμαίνονται αυτές;;; Μπορείς και να συνδέσειςτο pc στην τηλεόραση με vga καλώδιο. Μπορείς να βρεις πολλά μέτρα άνετα. Γιατί τώρα δεν έχεις καλώδια που πάνε στην tv? κεραία, sat, κλπ. Μπορείς να τα βγάλεις και έξω από το σπίτι. Βέβαια αν το pc σου είναι στο άλλο δωμάτιο, δεν έχεις control, εκτός και αν βάλεις κανένα ασύρματο. Καλώδια που να φαίνονται μέσα στο σαλόνι δεν έχω. Έχω κόλλημα με αυτό. Αλλά μια που το ανέφερες, μέχρι πόσα μέτρα αντέχει ένα καλώδιο VGA;;; Και επίσης, από πλευράς ανάλυσης δεν είναι το ίδιο με την σύνδεση DVI to HDMI. Έτσι δεν είναι;;; Όσο αφορά στα προγράμματα, το καλύτερο είναι το CoreAVC. Είναι codec που εγκαθίστανται στον wmp ή καλύτερα στον media player classic. Εγώ δοκίμασα το Matroska Full Pack αρχικά και στην συνέχεια το Combined Community Codec Pack. Και τα δύο τα κατέβασα από http://www.free-codecs.com. Παίζουν άψογα και τα δύο στο μεγάλο PC, αλλά στο Laptop καρεδιάζει και πολλές φορές κολλάει το κάθε mkv που παίζω. Το CoreAVC ισχυρίζεται ότι χρειάζεται λιγότερη επεξεργαστική ισχύ για την αναπαραγωγή, αλλά δεν ξέρω αν αληθεύει. Αν κατάφερνα να κάνω το laptop να παίζει mkv θα ήταν μια πολυ καλή λύση για μένα. Μήπως ξέρεις από που μπορώ να κατεβάσω τον CoreAVC γιατί στο site που έδωσες δεν αφήνει να κάνεις download;;; Ευχαριστώ,
giorgosts Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Καλώδια που να φαίνονται μέσα στο σαλόνι δεν έχω. Έχω κόλλημα με αυτό. Αλλά μια που το ανέφερες, μέχρι πόσα μέτρα αντέχει ένα καλώδιο VGA;;; Και επίσης, από πλευράς ανάλυσης δεν είναι το ίδιο με την σύνδεση DVI to HDMI. Έτσι δεν είναι;;;Εγώ δοκίμασα το Matroska Full Pack αρχικά και στην συνέχεια το Combined Community Codec Pack. Και τα δύο τα κατέβασα από http://www.free-codecs.com. Παίζουν άψογα και τα δύο στο μεγάλο PC, αλλά στο Laptop καρεδιάζει και πολλές φορές κολλάει το κάθε mkv που παίζω. Το CoreAVC ισχυρίζεται ότι χρειάζεται λιγότερη επεξεργαστική ισχύ για την αναπαραγωγή, αλλά δεν ξέρω αν αληθεύει. Αν κατάφερνα να κάνω το laptop να παίζει mkv θα ήταν μια πολυ καλή λύση για μένα. Μήπως ξέρεις από που μπορώ να κατεβάσω τον CoreAVC γιατί στο site που έδωσες δεν αφήνει να κάνεις download;;; Ευχαριστώ, Τα free codecs είναι όπως το λέει, free. (Ανοικτού κώδικα όπως το linux, το firefox, κλπ) Είναι βασικά ο libavcodec που κάνει για όλα, xvid, mpeg, x264, flv κλπ. Είναι καλός, αλλά για H264 είναι πιό αργός από τον CoreAVC, που πρέπει να τον πληρώσεις. Τον πουλούσαν 8/15? για απλή/prof. έκδοση, αλλά μάλλον ψάχνουν τρόπο να σφραγίσουν τα κλειδιά από διαρροές. Δεν μπορείς να βγάλεις ένα καλώδιο vga από το ένα δωμάτιο έξω και από εκεί μαζί με τα άλλα της κεραίας, κλπ στο σαλόνι; To vga καλώδιο πάει στα 30 μέτρα άνετα, αλλά πρέπει να είναι καλής ποιότητας για να μην εξασθενεί το σήμα. Λένε ότι η ψηφιακή σύνδεση είναι καλύτερη γιατί ρυθμίζει αυτόματα contrast, brightness, sharpness, κλπ. Επίσης με ψηφιακή μπορείς να παίξεις blue ray εμπορίου, που δεν μπορείς με αναλογική, γιατί είναι κλειδωμένο. Το μειονέκτημα όμως της ψηφιακής είναι ότι δεν κάνει για παραπάνω από 10 μέτρα, εκτός αν πάρεις κάτι πολύ ακριβό. Όσο αφορά στην ανάλυση, είναι ισοδύναμα και τα δύο. (PS Εγώ έχω το ίδιο σύστημα με αυτό που πρότεινε ο φίλος magnaman. (Εκτός της mobo που είναι λίγο μεγαλύτερη, και του κουτιού που είναι κανονικό). To πήρα πριν 1.5 μήνα, ?250 χωρίς δίσκους και dvd, τα οποία ανακύκλωσα από το παλιό. Είμαι σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος, αλλά Η264 δεν παίζει καλά χωρίς coreavc, και έτσι δεν μπορώ να δω high definition σε linux που είναι η μεγάλη μου αγάπη.)
magnaman Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Ρε συ magnaman τι μου έκανες τώρα;;; Με έβαλες στην πρίζα!!! Η λύση που προτείνεις είναι πάρα πολύ καλή και με μια γρήγορη ματιά που έριξα στα parts που προτείνεις νομίζω ότι θα παίζουν. Κάποιες απορίες μόνο: Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής θα είναι ικανός να κάνει realtime decoding τα mkv; Μήπως θα έπρεπε να βάλω καλύτερη κάρτα γραφικών λόγω της ανάλυσης της LCD; Μήπως δηλαδή η συγκεκριμένη κάρτα (ή άλλη της κλάσεώς της) δεν θα μπορεί να αποδόσει σωστά; Με τροφοδοτικό τι παίζει; Το κουτί αυτό λέει ότι πρέπει να βάλουμε εμείς τροφοδοτικό, αλλά θα πρέπει να είναι και κάτι εντελώς αθόρυβο αφού θα είναι στο σαλόνι... Ευχαριστώ, λοιπον εχουμε και λεμε το συστημα που εχω εδω και 2 χρονια ¨amd 3400 + ram 512 400Mhz + vga 6200 + noname PSU + mobo msi παιζω οτι video γουσταρω χωρις κανενα μα κανενα προβλημα και ειδικα απο τοτΕ που παρατησα τα μικρα αρχειακΙα(λογω ADSL 1MBIT) αμα θες μπορεις να σκασεις κατι παραπανω για αθορυβο τροφοδοτικο επισης για λογισμικο χρησιμοποιω bsplayer
giorgosts Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2007 Αυτό που πόσταρα παραπάνω το παίζεις? (100ΜΒ για 2')
magnaman Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Αυτό που πόσταρα παραπάνω το παίζεις? (100ΜΒ για 2') για προγευμα φιλε - οτι ειναι 720p το παιζω ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ πχ Heroes S01E23 720p HDTV x264-CTU - πω πω ποσο το χαρηκα - ημουν κατω λογω απεργιων 5 κατηγοριες πιο πανω απο οτιδηποποτε θα δεις στο pc με οποιαδηποτε τφτ χρησιμοποιω ματροσκα απο k lite codec pack ποτε δεν ειχα προβλημα - στην myrica εχω αναλυση 1366x768 -ουτε φρεεζες ουτε κολληματα - αν και εφοσον υπηρχαν τετοια το pc θα εφταιγε σε 6 μερες κατεβαινω κατω για διακοπες αμα ψηνεστε ποσταρω ολες τις λεπτομερειες σχετικα με το συστημα ΜΕ ΦΩΤΟΣ κλπ
KcT.Rock Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Ευχαριστώ πολύ όλους για τις πληροφορίες που μου δώσατε και τις λύσεις που προτείνατε. :arrow: Για να γίνει το thread πιο εποικοδομητικό λοιπόν ας κάνουμε ένα review των συμπερασμάτων που καταλήξαμε: Desktop Media Player που να αναπαράγει απευθείας αρχεία mkv δεν υπάρχει μέχρι στιγμής. Το XBOX δεν παίζει καθόλου καλά τα mkv αρχεία και δεν αξίζει τον κόπο να δοκιμάσουμε, όπως μας είπε ο φίλος urezin. Για XBOX 360 δεν γνωρίζουμε. Όσον αφορά την μετατροπή ενός mkv σε DVD καταλήξαμε ότι δεν αξίζει το download τόσων GB αν έχουμε σκοπό να το μετατρέψουμε σε DVD αφού έτσι κι αλλιώς θα του κατεβάσουμε την ποιότητα. Προσωπική μου όμως άποψη είναι ότι ίσως και να αξίζει τον κόπο έναντι του divx/xvid αν θέλουμε ένα DVD με όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα, αφού το divx/xvid υστερεί κατά πολύ σε ποιότητα εικόνας έναντι του mkv. Αξίζει λοιπόν αλλά μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις ταινιών. :arrow: Σχετικά τώρα με την λύση που ακολούθησα τελικά εγώ προσωπικά και την εμπειρία που απεκόμισα: Συνέδεσα το (αρχαίο και με χαμηλή επεξεργαστική ισχύ) laptop μου με την LCD TV μου και φόρτωσα σε αυτό τον CoreAVC Codec που πρότεινε ο φίλος giorgosts. Όπως μας είπε πιο πάνω ο giorgosts, ο CoreAVC έχει την δυνατότητα να αναπαράγει mkv χρησιμοποιόντας αρκετά χαμηλή επεξεργαστική ισχύ. Για την ακρίβεια την αναπαραγωγή του mkv την κάνω από το laptop με την χρήση του CoreAVC Media Player. Το αποτέλεσμα είναι Τ Ε Λ Ε Ι Ο!!! Το μόνο μειονέκτημα είναι ο ήχος αφού το laptop έχει μια απλή στερεοφονική έξοδο, αλλά αν ακολουθήσετε την συμβουλη του φίλου magnaman και στήσετε ένα μηχανάκι στο σαλόνι σας, τότε το θέμα του ήχου λύνεται πολύ απλά με μια καλή 5.1 καρτούλα. :arrow: Το επόμενο βήμα μου: Αφού είδα ότι όλα δουλεύουν ρολόι με το laptop και είμαι ευχαριστημένος από την ποιότητα των mkv ταινιών, λέω τον χειμώνα να στήσω ένα μηχανάκι αποκλειστικά για λόγους ψυχαγωγίας στο σαλόνι, ακολουθόντας την συμβουλή του magnaman. Η διαφορά στην ποιότητα των ταινιών είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, οπότε κατέληξα ότι αξίζει και τον κόπο και τα χρήματα. Ο μόνος μου προβληματισμός είναι αν το mkv format θα καθιερωθεί και θα επικρατήσει στην διακίνηση ταινιών στο internet. Γιατί τώρα τις HD ταινίες τις κυνηγάμε με το ντουφέκι... Ελπίζω το συμπερασματικό αυτό post να φανεί χρήσιμο και σε άλλους φίλους με τις ίδιες απορίες. Αν δεν έχει να προσθέσει ή να διορθώσει κάτι άλλο κάποιος φίλος, το thread είναι στην διάθεση των moderators για κλείδωμα ή ότιδήποτε... Σας Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, τις συμβουλές και την βοήθεια...
parsifal Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Προσωπική μου όμως άποψη είναι ότι ίσως και να αξίζει τον κόπο έναντι του divx/xvid αν θέλουμε ένα DVD με όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα, αφού το divx/xvid υστερεί κατά πολύ σε ποιότητα εικόνας έναντι του mkv Αυτό είναι λάθος. Συγκρίνεις codec συμπίεσης με container. Πριν 1-2 χρόνια, μπορούσες να παράγεις mkv αρχεία (και τώρα μπορείς, εννοείται) με DivX/XviD video stream, όπως μπορείς τώρα να έχεις MPEG4 AVC περιεχόμενο σε avi container. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά.
KcT.Rock Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Αυτό είναι λάθος. Συγκρίνεις codec συμπίεσης με container. Πριν 1-2 χρόνια, μπορούσες να παράγεις mkv αρχεία (και τώρα μπορείς, εννοείται) με DivX/XviD video stream, όπως μπορείς τώρα να έχεις MPEG4 AVC περιεχόμενο σε avi container. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά. Έχεις απόλυτο δίκιο! Η διατύπωση είναι λάθος. Η σύγκριση που θέλω να κάνω είναι μεταξύ κωδικοποιητών και όχι μεταξύ των containers. Ευχαριστώ για την διόρθωση...
marios1957 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 ...Γιατί τώρα τις HD ταινίες τις κυνηγάμε με το ντουφέκι... Μπα,όλοι σε παρακαλάνε στα fora και στα p2p να πάρεις απ' αυτούς.Καλή σύνδεση νάχεις,λεφτά για 1 tb/μήνα (σε αποθηκευτικό χώρο),άλλα λεφτά για δυο-τρεις λογαριασμούς στο RS (και αλλού) και άπειρο χρόνο να βλέπεις ότι κατεβάζεις.
Barret Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Na anaferw k egw thn apopsi mou... Tis HD tainies einai na tis katevazeis gia syllogh kai oxi gia na tis deis mia fora. Proswpika epeidi mou vgainei i pisth na katevasw 4.5 GB me thn tapeinh ADSL (toylaxiston mia mera download) katevazw mono tainies pou exw dei kai tha goustara na tis exw se HD. Einai allh empeiria pws na to kanoume!!! Twra ean thes aplws na deis mia tainia katevase thn se DivX, i partin se DVD apo to videoclub. Twra na kathesai na metatrepeis ta DivX se DVD gia na ta deis sthn tv ...EEeeee... poly talaipwria re paidia, dwste 1.5 euro kai daneisteite to dvd apo to video club kai grapste to (ean fysika diathetete to original DVD, giati den eimaste kai peirates e ) H kalyteri doulia, TFT HD-Ready syndemeni me laptop wste na paizeis ta HD se full analysi! Twra gia ta players sto pc to CoreAVC Codec pou anaferate den to ixera alla skopevw na to dokimasw gia na dw an vgazei kalyteri apodosi sta 1080 afou ekei an kai me dualcore sta 2.1 GHz zorizetai kai ta paizei spasta. Ta kalutera Codecs/players pou exw dei gia HD einai ta : - VLC player, dwrean kai exei olous tous codecs enswmatwmenous, den katevazeis tpt epipleon Aaaa kai nomizw oti yparxei kai gia Linux gia kapoion pou diamartyrithike. -Combined Community Codec Pack me ton Media player Classic , elafry, eyxrysto kai me syntomeyseis pou poly eykola mporeis me dyo plhktra na kaneis zoom stin tainia wste na gemisei i othoni (kovontas ligo eikona apo to plai). Sthn 19ara ta HD dinoun resta....Aaaax kai na xa mia widescreen 42ara!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.