Προς το περιεχόμενο

Απορίες για HD x.264

KcT.Rock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

πρόσφατα άρχισα να κατεβάζω κι εγώ ταινίες συμπιεσμένες με το x264 (Matroska). Έχω κάποιες ερωτήσεις όμως να κάνω γιατί έχω μπερδευτεί λιγάκι:

1. Desktop DVD Player ή κάποιο Media Player με ενσωματωμένο Hard Disκ υπάρχει που να παίζει mkv αρχεία απευθείας;

2. Το XBOX (το απλό - το πρώτο που βγήκε) ή το XBOX 360 παίζουν τέτοιου είδους αρχεία; Και αν ναι, χρειάζεται να κάνω κάποια μετατροπή στο μηχάνημα (π.χ. chip);

3. Επειδή επι του παρόντος για να δω τις ταινίες στο Desktop DVD Player αναγκάζομαι να τις μετατρέψω σε κανονικό DVD χρησιμοποιώντας το ConvertXtoDVD θα ήθελα να ρωτήσω, έχει κανένα νόημα όλη αυτή η μετατροπή; Εννοώ ότι εφόσον το Full HD υποστηρίζει ανάλυση 1920x1080 και 1280x720 το HD Ready, ενώ το DVD μόνο 720x576 υπάρχει κανένα νόημα στο να κατεβάζουμε τόσα GB και τελικά να το μετατρέπουμε στην χαμηλότερη ανάλυση του DVD αντί να κατεβάζουμε DivX/Xvid που είναι μικρότερα σε μέγεθος και να τα μετατρέπουμε και αυτά σε DVD;

Με λίγα λόγια, υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο παρακάτω περιπτώσεων; :

1.  
    2. Ταινία που έχει γίνει RIP από κανονικό DVD, έχει γίνει encode με DivX/Xvid και στην συνέχεια το DivX αρχείο το μετατρέπουμε σε DVD με το ConvertXtoDVD.

3. Ταινία που έχει γίνει RIP από Blueray, εχεί γίνει encode με x264 και αποθηκευθεί σε MKV και στην συνέχεια το MKV αρχείο το μετατρέπουμε σε DVD με το ConvertXtoDVD.

Το ξέρω ότι το post βγήκε μακροσκελέστατο και συγνώμη αν σας κούρασα, όμως οι απορίες νομίζω είναι εύλογες...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Κώστας (KcT)

Δημοσ.

Κατα τη γνώμη μου δεν αξίζει επιπλέον κωδικοποίηση σε mkv αρχεία.

Είναι να τα βλέπεις όπως τα κατέβασες.Αν θες να κάνεις μια ταινία DVD καλύτερα η πηγή σου να είναι ένα divx.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση Finn. Κανένας άλλος; Καμιά άλλη άποψη - εξήγηση στις απορίες μου;;;

Δημοσ.

KcT.Rock,

Katebase to VLC http://www.videolan.org/vlc/ kai 8a paizouv mia xara oi taivies!

Kata thv diadikasia tou Re-Encoding XANEIS se poiotita! Opote mhv to kaveis.... blepe pavta me VLC.

Siga-siga kai alla players 8a paizouv xoris problhma alla gia diaforous logous dev to kavouv akoma. H Microsoft gia paradeigma akoma protimatei va 'sproxvei' to WindowsMedia Format.

Apo oso 3erw dev uparxei set-top-box/player pou paizei ta arxeia pou katevazeis. Movo multimedia PCs me VLC.

Gevika h poiotita eikovas me ta sugkekrimeva arxeia eivai kopufea... bale VLC kaia apolafse thv :-)

Δημοσ.

Το πιο απλά θα ήταν να συνδέσεις το pc με την τηλεόραση μέσω TV-OUT ώστε να γλυτώνεις τις μετατροπές αλλά και να μην χάνεις και ποιότητα. :wink:

Δημοσ.
KcT.Rock,

Katebase to VLC http://www.videolan.org/vlc/ kai 8a paizouv mia xara oi taivies!

Kata thv diadikasia tou Re-Encoding XANEIS se poiotita! Opote mhv to kaveis.... blepe pavta me VLC.

Siga-siga kai alla players 8a paizouv xoris problhma alla gia diaforous logous dev to kavouv akoma. H Microsoft gia paradeigma akoma protimatei va 'sproxvei' to WindowsMedia Format.

Apo oso 3erw dev uparxei set-top-box/player pou paizei ta arxeia pou katevazeis. Movo multimedia PCs me VLC.

Gevika h poiotita eikovas me ta sugkekrimeva arxeia eivai kopufea... bale VLC kaia apolafse thv :-)

Το πιο απλά θα ήταν να συνδέσεις το pc με την τηλεόραση μέσω TV-OUT ώστε να γλυτώνεις τις μετατροπές αλλά και να μην χάνεις και ποιότητα. :wink:

Στο PC βλέπω τα mkv αρχεία με τον Media Player (έχοντας εγκαταστήσει πρώτα τους encoders της Matroska) χωρίς κανένα πρόβλημα. Όμως θέλω να βλέπω τις ταινίες στο σαλόνι οπότε είναι πολύ δύσκολο να συνδεθεί το pc εκει... Όπως καταλαβαίνετε άλλο 21" και άλλο 32". Σημασία δεν έχει μόνο η ποιότητα της εικόνας αλλά και το μέγεθος και η άνεση...

Μια άλλη λύση ήταν να συνδέσω το laptop στην TV του σαλονιού, όμως δυστυχώς το laptop καρεδιάζει και πολλές φορές παγώνει την ταινία λόγω μειωμένης επεξεργαστικής ισχύως.

Εν κατακλείδι δηλαδή, όλοι συμφωνείτε ότι δεν υπάρχει κανένα νόημα μετατροπής σε DVD και αν έχω σκοπό το τελικό μου μέσο να είναι DVD, τότε να κατεβάζω DivX;;;

Δημοσ.

το καλυτερο που μπορείς να κανεις ειναι να αγορασεις μια lcd hd ready.ενωνεις το pc με την lcd με ενα dvi-d και τελος στην κωδκοποιηση.η εικονα ειναι πραγματικα το κατι αλλο.

τωρα θα μου πεις σιγα μην σκασω 500 600 ευρω για να βλεπω matroska στο pc.θα σου πω το εξης:δες το σαν επενδυση - θα μπορεις να καθεσε αρκετα μακρυά από το pc (με ενα trackball σαν κι αυτό λύνεις και το προβλημα του πληκτρολογιου)

στην τελική σιγα σιγά ολοι υα εχουν ενα υπολογιστή στο σαλόνι

και προς θεου μην πασ σε λυσεις tv-out - παλι θα χανεις απο ποιοτητα

εγω πηρα πριν από ενα χρονο αυτή , έβαλα το pc στο σαλόνι , το καμούφλαρα κάπως και έλυσα το πρόβλημα μου

φτάνει πια μετατροπες σε dvd τα οποία θα δω μια φορα και μετά θα είναι άχρηστα

Δημοσ.
το καλυτερο που μπορείς να κανεις ειναι να αγορασεις μια lcd hd ready.ενωνεις το pc με την lcd με ενα dvi-d και τελος στην κωδκοποιηση.η εικονα ειναι πραγματικα το κατι αλλο.

τωρα θα μου πεις σιγα μην σκασω 500 600 ευρω για να βλεπω matroska στο pc.θα σου πω το εξης:δες το σαν επενδυση - θα μπορεις να καθεσε αρκετα μακρυά από το pc (με ενα trackball σαν κι αυτό λύνεις και το προβλημα του πληκτρολογιου)

στην τελική σιγα σιγά ολοι υα εχουν ενα υπολογιστή στο σαλόνι

και προς θεου μην πασ σε λυσεις tv-out - παλι θα χανεις απο ποιοτητα

εγω πηρα πριν από ενα χρονο αυτή , έβαλα το pc στο σαλόνι , το καμούφλαρα κάπως και έλυσα το πρόβλημα μου

φτάνει πια μετατροπες σε dvd τα οποία θα δω μια φορα και μετά θα είναι άχρηστα

Έχω ήδη μια αρκετά καλή LCD HD Ready. Δεν χρειάζεται να αγοράσω. Το θέμα είναι ότι αυτή την έχω στο σαλόνι. Εκεί δηλαδή που θέλω να βλέπω και τα DVD μου. Το να βάλω ένα δεύτερο pc στο σαλόνι είναι μια λύση, αλλά θα είναι η τελευταία κι αυτό γιατί θα πρέπει να τα σκάσω χοντρά για ένα μικρό και designάτο μηχάνημα...

se xbox pantos den paizei katholou kala min to dokimasete

Σε ποιο xbox το δοκίμασες; Σε 360 ή σε απλό; Παίζει το αρχείο αλλά δεν είσαι ικανοποιημένος από την ποιότητα; Τι ακριβώς παίζει με αυτήν την περίπτωση γιατί σε ξένα fora βλέπω ότι πολύ ακολουθούν αυτή την οδό...

Μπορείς να μας πεις λίγο αναλυτικά;

Ευχαριστώ,

Δημοσ.

Γιατί δε χρησιμοποιείς ένα wireless TV viewer.

Συνδέεις τον πομπό στο PC και το δέκτη στην TV και ησυχάζεις από τα καλώδια.

Δημοσ.

για τι ακριβως συνδεση μιλας, γιατι αν εννοεις s-video η ποιοτητα εινα πολυ κατωτερη απο αυτη που βλεπεις στο pc

Δημοσ.
Γιατί δε χρησιμοποιείς ένα wireless TV viewer.

Συνδέεις τον πομπό στο PC και το δέκτη στην TV και ησυχάζεις από τα καλώδια.

Γιατί δεν υπάρχει (ακόμα) ασύρματη διασύνδεση συνδεσμολογίας HDMI!!!

Δημοσ.
Έχω ήδη μια αρκετά καλή LCD HD Ready. Δεν χρειάζεται να αγοράσω. Το θέμα είναι ότι αυτή την έχω στο σαλόνι. Εκεί δηλαδή που θέλω να βλέπω και τα DVD μου. Το να βάλω ένα δεύτερο pc στο σαλόνι είναι μια λύση, αλλά θα είναι η τελευταία κι αυτό γιατί θα πρέπει να τα σκάσω χοντρά για ένα μικρό και designάτο μηχάνημα...

Ευχαριστώ,

φιλαρακι τοτε το μεγαλο βημα το εχεις κανει

σκασε φραγκα για ενα κουτακι σαν κι αυτο

απ εκει και περα με ενα πολυ ταπεινο μηχανημα θα κανεις την δουλεια σου πολυ καλα

ταπεινο : cpu - mobo - ram - gpu

πολυ γρηγορα και προχειρα εχω βρει τα πιο πανω parts

γενικως δεν ειναι αναγκη να σκασεις τρελλα λεφτα για την συγκεκριμενη λυση

βαλε και ενα σκληρο δισκο - συνολικα πανω κατω μια 400αρα ευρωπουλακια - και πολλα λεω

μπορεις να το κανεις και σε διαρκεια χρονου - δηλαδη να σκας καθε μηνα 50 60 ευρω και μεχρι οκτωμβριο ανετα θα εχεις ενα εργαλειο στο σαλονι το οποιο θα σε βοηθησει να χαρεις-απολαυσεις-αποσβεσεις την LCD σου k να απολαυσεις ταυτοχρονα HD

Δημοσ.

Σωστός ο magnaman. Τίποτα δε συγκρίνεται από άποψη ευελιξίας, ισχύος, πληθώρας εναλλακτικών λύσεων (software), αναβαθμισιμότητας με ένα πραγματικό PC (στην περίπτωση του σαλονιού, HTPC). Τα υπόλοιπα είναι απλές οδοντόβουρτσες!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...