alexandr0s Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Αφού βαρέθηκα με τις απόλειες σήματος (Wireless 802.11b/g) είπα κι εγώ να δοκιμάσω την ενσύρματη λύση. Λοιπόν, το pc μου σε μια απόσταση 20 μέτρων περίπου από το router δεν τα 'καταφέρνει'. Έχω χρησιμοποιήσει πολύκλωνο καλώδιο και πιθανότατα περνάει από 'περιοχές' που περνάει ηλεκτρικό ρεύμα. Οι ρυθμίσεις του υπολογιστή και του ρούτερ είναι σωστές (το σύνδεσα με ένα άλλο καλώδιο 3μ και ήταν όλα καλά). Ο υπολογιστής όταν συνδέομαι με το πολύκλωνο καλώδιο ενώ δείχνει ότι είναι στο δίκτυο πέρνει μια ip άσχετη από αυτή που πρέπει να πάρει και φυσικά δεν συνδέεται πουθενά. Υποψιάζεστε τίποτα?
kostasSTi Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Μήπως στο ρούτερ σου έχεις απενεργοποιημένο το DHCP? Δοκίμασε να δώσεις σταθερή ip στο pc σου. Δε νομίζω να σε επηρρεάζει το ρεύμα στο ασύρματο, από πλέγματα σε μπετό επηρρεάζονται. Υπάρχει κάτι τέτοιο ανάμεσα?
poulinos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 alexandros kalos irthes.a.mporeis na dokimaseis na rixeis tin taxitita se 10 mbit anti 100.b.dokimaseis me shielded kalodia.triton.sigourepsou oti exeis ftiaxei sosta to kalodio oti diladi ta 2 mesea zeugaria dinoun to aspro tous to ena sto allo (kai stis dio pleures).ine poli basiko auto otan einai pola metra.
aris60 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Αφού βαρέθηκα με τις απόλειες σήματος (Wireless 802.11b/g) είπα κι εγώ να δοκιμάσω την ενσύρματη λύση. Λοιπόν, το pc μου σε μια απόσταση 20 μέτρων περίπου από το router δεν τα 'καταφέρνει'. Έχω χρησιμοποιήσει πολύκλωνο καλώδιο και πιθανότατα περνάει από 'περιοχές' που περνάει ηλεκτρικό ρεύμα. Οι ρυθμίσεις του υπολογιστή και του ρούτερ είναι σωστές (το σύνδεσα με ένα άλλο καλώδιο 3μ και ήταν όλα καλά). Ο υπολογιστής όταν συνδέομαι με το πολύκλωνο καλώδιο ενώ δείχνει ότι είναι στο δίκτυο πέρνει μια ip άσχετη από αυτή που πρέπει να πάρει και φυσικά δεν συνδέεται πουθενά. Υποψιάζεστε τίποτα? καλημερα δουλευω παρα πολυ καιρο με 15 μετρα ethernet καλοδιο και ολα καλα, το ρουτερ της βιβοντι απο cub 9 μηνες μια χαρα.
aris60 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Αφού βαρέθηκα με τις απόλειες σήματος (Wireless 802.11b/g) είπα κι εγώ να δοκιμάσω την ενσύρματη λύση. Λοιπόν, το pc μου σε μια απόσταση 20 μέτρων περίπου από το router δεν τα 'καταφέρνει'. Έχω χρησιμοποιήσει πολύκλωνο καλώδιο και πιθανότατα περνάει από 'περιοχές' που περνάει ηλεκτρικό ρεύμα. Οι ρυθμίσεις του υπολογιστή και του ρούτερ είναι σωστές (το σύνδεσα με ένα άλλο καλώδιο 3μ και ήταν όλα καλά). Ο υπολογιστής όταν συνδέομαι με το πολύκλωνο καλώδιο ενώ δείχνει ότι είναι στο δίκτυο πέρνει μια ip άσχετη από αυτή που πρέπει να πάρει και φυσικά δεν συνδέεται πουθενά. Υποψιάζεστε τίποτα? καλημερα δουλευω παρα πολυ καιρο με 15 μετρα ethernet καλοδιο και ολα καλα, το αλλο pc με usb στα 5 μετρα καλοδιο και τα 2 ταυτοχρονα δουλευουν στα 2Mbps.
txamata Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 καλημερα δουλευω παρα πολυ καιρο με 15 μετρα ethernet καλοδιο και ολα καλα, το αλλο pc με usb στα 5 μετρα καλοδιο και τα 2 ταυτοχρονα δουλευουν στα 2Mbps. 1. Με καλώδιο δικτύου 30 μέτρων θα υπάρξει πρόβλημα; 2. Πού πουλάνε τόσο μεγάλα καλώδια δικτύου;
aris60 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 1. Με καλώδιο δικτύου 30 μέτρων θα υπάρξει πρόβλημα;2. Πού πουλάνε τόσο μεγάλα καλώδια δικτύου; συνεχιζοντας σε ενημερωνω οτι μετρας και πας π.χ. αμα εισαι Ιλισια στην Ιλισιων 7 και σου το κοβει στα μετρα σου, και πλακε σαν το Isdn αλλα οχι μετα ψηλα τα καλοδια στο σπιτι σου κατω απλομενα και κυκλικες οι στροφες [οχι ορθη γωνια].
alexandr0s Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 @kostasSTi Είναι όλα εντάξει με DHCP, όταν συνδέσω το PC με ένα άλλο καλώδιο 3 μέτρων παίζουν όλα τέλεια. Όχι δεν περνάει μέσα από μπετό. Απ'έξω στο τοίχο είναι. @poulinos Πώς ρίχνω τη ταχύτητα στα 10MBit? Τα χρώματα τα επιβεβαίωσα πολλές φορές, τώρα το μόνο που μένει είναι να τα επιβεβαιώσω με κανένα πολύμετρο.
poulinos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 συνεχιζοντας σε ενημερωνω οτι μετρας και πας π.χ. αμα εισαι Ιλισια στην Ιλισιων 7 και σου το κοβει στα μετρα σου, και πλακε σαν το Isdn αλλα οχι μετα ψηλα τα καλοδια στο σπιτι σου κατω απλομενα και κυκλικες οι στροφες [οχι ορθη γωνια]. oxi psila kalodia plake.den einai gia tosa metra ama to thes gia diktio @kostasSTiΕίναι όλα εντάξει με DHCP, όταν συνδέσω το PC με ένα άλλο καλώδιο 3 μέτρων παίζουν όλα τέλεια. Όχι δεν περνάει μέσα από μπετό. Απ'έξω στο τοίχο είναι. @poulinos Πώς ρίχνω τη ταχύτητα στα 10MBit? Τα χρώματα τα επιβεβαίωσα πολλές φορές, τώρα το μόνο που μένει είναι να τα επιβεβαιώσω με κανένα πολύμετρο. apo ta properties tis kartas diktiou kapou grafei speed duplex i link speed.b.ta xromata tha einai kai apo tis dio pleures ta idia alla ta mesea tha dinoun to leuko xroma tous sto metaxi tous.
alexandr0s Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 apo ta properties tis kartas diktiou kapou grafei speed duplex i link speed.b.ta xromata tha einai kai apo tis dio pleures ta idia alla ta mesea tha dinoun to leuko xroma tous sto metaxi tous. Έχεις κάποιο link για τη συνδεσμολογία (δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς)? Έχω βάλει όλα τα καλώδια να είναι ίδιο χρώμα και στις 2 μεριές (δηλαδή στην ίδια θέση έχει ίδιο χρώμα). Ευχαριστώ πάλι για τη βοήθεια.
mummy Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Στα καλώδια UTP για σύνδεση απο PC σε router η σύνδεση των χρωμάτων είναι η εξής : όπως θα κοιτάς το κλιπάκι από κάτω δηλαδή τα μάτια σου θα βλέπουν τις χρυσαφιένιες ακίδες ΑΣΠΡΟ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΑΣΠΡΟ-ΠΡΑΣΙΝΟ, ΠΡΑΣΙΝΟ, ΜΠΛΕ, ΑΣΠΡΟ-ΜΠΛΕ, ΠΡΑΣΙΝΟ, ΑΣΠΡΟ-ΚΑΦΕ, ΚΑΦΕ.Το ίδο και στην άλλη μεριά.Εμένα έτσι μου δουλέυει πάντώς για πάνω από 30 μέτρα.
poulinos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 mummy ton ekapses kati sou xefige.to sosto einai ΑΣΠΡΟ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΑΣΠΡΟ-ΠΡΑΣΙΝΟ, mple, ΑΣΠΡΟ-ΜΠΛΕ, ΠΡΑΣΙΝΟ, ΑΣΠΡΟ-ΚΑΦΕ, ΚΑΦΕ.
kyrnikos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Εγώ ρε παιδιά πάντα είχα την εξής απορία : Τα χρώματα παίζουν κανένα ρόλο ; δεν αρκεί να είναι απλά 1 προς 1 ; Τι διάολο , τα χρώματα κάνουν τη διαφορά ; Εντάξει , κατανοώ ότι είναι θέμα προτύπου , αλλά όλα ίδια δεν είναι στην ουσία ; Το στρίψιμο ανα δύο κάνει τη διαφορά ; Πάντως οι δυο συνδεσμολογίες παρουσιάζονται αναλυτικά εδώ : Συνδεσμολογία UTP
poulinos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 den einai ta xromata oti pezoun rolo.auto pou prepei na ginei einai ipoxreotika ta dio mesea zeugaria na exoun dipla tous to leuko apo to allo zeugari kai oxi to diko tous.diladi ta 2 mesea zeugaria na einai ΑΣΠΡΟ-ΠΡΑΣΙΝΟ, mple, ΑΣΠΡΟ-ΜΠΛΕ, prasino kai oxi aspro prasino prasino aspro mple mple kata ta alla an den einai prasino kai ine to kafe den exei provlima apla gia na iparxoun standard ta xromata eginan os exis.apla o kanonas einai ta 2 mesea zeugaria antalazontai metaxi tous.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.