chek2fire Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Μόλις πήρα την παραπάνω μητρική και θα θελα να ρωτήσω για τους driver.Βασίκά για το chipset αν πρέπει να πάω στην nvidia και να εγκαταστήσω τους τελευταίους driver.Μετά για το bios update αν είναι σωστό να κάνω Update στο bios στην τελευταία εκδοση που υπάρχει.
papayios Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Αυτους που ειχε το cd εχω βαλει , δεν εχω κανενα προβλημα μεχρι τωρα και εκανα και ενα βιος update το τελευταιο . Αυτο που παρατηρησα σε αυτη την μητρικη ειναι αλλο . Ζεματαει πιο πολυ και απο την κολαση . Φτιαξε airflow και κανα πλαινο ανεμιστηρα να φυσαει τα chipset .
tolis_01 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Ζεματαει πιο πολυ και απο την κολαση . Φτιαξε airflow και κανα πλαινο ανεμιστηρα να φυσαει τα chipset . Γενικα τα chipset της nvidia ειναι καρβουνιστηρια
chek2fire Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 έχει πεντε ανεμιστήρες εδω το κουτι δεν πιστεύω να έχει πρόβλημα.Απλά πήγα στο site της nvidia και είδα ότι υπήρχαν νεώτεροι driver και είπα μηπως είναι καλό να τους βάλω.Φαντάζομε το bios update το έχεις κάνει μέσω windows.Εχει και κανα δυο άλλα utilitiew αλλά δεν ξερω τι χρησιμεύουν αν και σε λίγες μέρες θα φάνε δρόμο μια και θα τα αφήσω τα windows πεντακάθαρα για τα παιχνίδια.Για τις υπόλοιπες δουλείες μου έχω linux και από τι είδα η μητρική αυτη ειναι συμβατή.
papayios Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Σιγουρα οσο πιο προσφατοι οι drivers καλυτερα , ειδικα για καρτα γραφικων . Το βιος μεσω windows το αναβαθμησα με το awdflash . Πολυ ευκολα και γρηγορα . Γενικα για τα λεφτα που την πηρα ευχαριστημενος ειμαι .
chek2fire Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Mετά από καιρό που χρησιμοποιώ καθημερινά την συγκεκριμένη μητρική θέλω να ρωτήσω για κάποια παράξενα που μου κάνει.Καταρχήν να πω ότι όταν είμαι μέσα στο συστημα και παίζω με τις ώρες παιχνίδια δεν έχω κανένα πρόβλημα σταθερότητας η και όταν είμαι σε ubuntu και εργαζομε καθημερινά.Υπάρχει όμως ένα παράξενο πρόβλημα με αυτή την μητρηκή. Το πρώτο δεν ξέρω αν είναι της μητρηκής η του λειτουργικού αλλά μερικές φορές όταν μπαίνω στα win δεν δουλεύει το usb ποντίκι ενώ ούτε το led του είναι αναμένο.Πολλές φορές πρέπει να το βάλω ο ίδιος στο usb για να το αναγνωρίσει.Χτες είδα ότι το πρόβλημα μπορεί να είναι τελικά hardware γιατί δεν ανάβει το led στο ποντίκι απο την αρχή όταν φοτρτώνει τις συσκευες η μητρική.To πιο παράξενο όμως είναι ότι στο linux δεν έχει εμφανιστεί ποτέ αυτο το prob. Το άλλο πρόβλημα που έχω είναι ότι μερικές φορές η μητρική αρνείτε να κάνει restart.Δλδ ενω εχώ δώσει απο τα windows να κάνει restart αυτό κολάει σε μαύρη οθόνη και δεν γίνετε ποτέ.Μάλλον και αυτό είναι πρόβλημα της μητρικής γιατί μια μέρα πήγα λίγο στο bios και όταν έκανα save and exit πάλη κόλησε να κάνει restart.To πρόβλημα λείνετε μετα απο κλείσιμο της μητρικής απο το κουμπί και άνοιγμα ξανα. Ολα αυτά τα προβλήματα που αναφέρω εμφανίζοντε σπανια σε σχέση με την χρήση του pc. Μήπως πρέπει να κάνω κανα bios update?Προσπάθησα να το κάνω με το util αυτόματα αλλά από τι με ενημέρωσε στους server της asus δεν υπήρχε κάποιο bios για την μιτρηκή.Για να το κάνω μόνος μου πως θα βρω ποια έκδοση έχω?
george_o/c Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Πως θα βρω ποια έκδοση έχω? Use CPU-Z :wink:
makellarispn Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Φίλος πότε έκανες τελευταία φορά format στο σκληρό?Μάλλον αυτό είναι.Πάντως δοκίμασε πρώτα να κάνεις check for errors και defragmant και μετά βλέπεις....
chek2fire Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Έκανα bios update και ήδη μου λυθήκανε αρκετά μικροπροβλήματα που είχα.Βλέπετε η έκδοση του bios που είχα ήτανε αυτή που είχε πάνω η μητρική με το που προτοβγήκε και οσο ναναι ήθελε το update της.
bau_07 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2007 Γεια σας (Αν υπαρχει καποιος ακομα εδω και μπορει ας μου απαντησει) Ενδιαφερομαι για την P5N32-E PLUS SLI Θελω να μεταφερω καποια εξαρτηματα απο το παλιο μου συστημα πανω στην P5N32-χωρις να με ενδιαφερει προς το παρον να πιασω τη μεγιστη αποδοση και ταχυτητα-απλα μονο να δουλεψει χωρις προβλημα. Συγκεκριμενα εχω τα: CPU: Pentium 4 HT 3.6GHZ (αν οχι, Intel core2 DUO E4400 2.00GHZ) PSU: LC POWER 500W RAM: 1X512MB/533MHZ SAMSUNG model KR M378T6453FGO-CD5 1X512MB/533MHZ KINGSTON model KVR533D2N4/512 VGA: ATI X600 PRO 128MB (δουλευε πριν σε θυρα PCIEX16) HDD: WD250GB/7200 SATA OS: WINXP/SP2, και μελλοντικα VISTA Υπαρχει συμβατοτητα, θα λειτουργησει το συστημα χωρις προβλημα ή τι απο τα παραπανω εξαρτηματα χρειαζεται ΑΜΕΣΑ ή μελλοντικα να αντικαταστησω?
tolis_01 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2007 Ολα δουλευουν (και ο Pentium 4 αν ειναι socket 775). Παντως καλο ειναι μετα απο λιγο να του βαλεις και εναν core2duo (αλλιως δεν εχει και νοημα να αλλαξεις μητρικη). Ο core2duo E4400 που λες ειναι καλη επιλογη (εχει και μεγαλο πολλαπλασιαστη αν ενδιαφερεσαι για oc).
bau_07 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2007 Ολα δουλευουν (και ο Pentium 4 αν ειναι socket 775). Παντως καλο ειναι μετα απο λιγο να του βαλεις και εναν core2duo (αλλιως δεν εχει και νοημα να αλλαξεις μητρικη). Ο core2duo E4400 που λες ειναι καλη επιλογη (εχει και μεγαλο πολλαπλασιαστη αν ενδιαφερεσαι για oc). Βασικα έχει χαλασει το παλιο μου συστημα (με ΜΒ ASUS P5AD2 Premium +οτι υλικα ειπα πιο πανω). Συγκεκριμενa δεν ανοιγει καν, μονο απο τα ηχεια ακουγεται συνεχεια "system failed. CPU test". Δε μπορω να ξερω τι καηκε. Φιλος ηλεκτονικος μου ειπε πως στη ΜΒ εχασαν χωρητικοτητα οι πυκνωτες γυρω απο τη CPU-αλλα ποιος απ'ολους ??? ειναι 20!!!! και δεν αξιζει τον κοπο να το ψαξω. Λεω λοιπον να παρω μια νεα ΜΒ(P5N32 ή STRIKER) να βαλω πανω την intelP4 3,6GHZ (=socket 775)και αν δε δουλεψει, τοτε παω για core 2duo 2GHZ 'η μεγαλυτερο. Θαθελα τις αποψεις σας για ολα αυτα+ συγκριση αναμεσα σε P5N32 ή STRIKER αν αξιζουν τον κοπο, γιατι ASUS ειχα και καηκε μαλλον απο μεταβολες τασης(δεν ασχολουμαι με oclk- το pc δουλευε 4-5 ωρες τη μερα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.