SL9S9 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Μιλω για σερβις αυτοκινήτου σε αντιπροσωπεία. Εχω σταματησει να πηγαινω σε αυτους εδω και 2 χρόνια... Προχθες πήγα ΚΤΕΟ και μου μετρησαν την αποδοση-απόσβεση των αμορτισερ στο 60% τα εμπρος και 30-35% τα πίσω. Tα αλλαξα πριν 2 χρόνια και με 25000 χλμ μεσα στην πολη είναι δυνατον να πεσουν τοσο πολύ; Σίγουρα μεταχειρισμενα μου βαλανε (ενας φιλος μου με 4 ετη ιδια χλμ τα εχει στο 65%) αλλά τι να αποδείξεις τώρα... Περαστε λεει στο σαλονι και θα σας τα αλλαξουμε... (το ίδιο σε όλους) Ρε παιδια που ξέρουμε αν δεν μας κλεβουν και αλλα εξαρτηματα και μας βαζουν παλια;;; Ο λόγος που σταματησα να πηγαινω στην αντιπροσωπεία είναι ότι είχε η μηχανή ξεραμενο παραφλού (εκανα οτι δεν ξερω τι είναι) και λεγανε οτι πρπει να αλλαξει η φλαντζα κεφαλής (750-1000?) Τελικα η βλαβη ήταν των 40? (πήγα αλλού και το εφτιαξα). Eπίσης οταν το αγορασα με πρήξανε 5 φορές να πηγαίνω το αμαξι για να διορθώσουν ενα τσικ τσικ που ακουγότανε από μπροστα και ενας θορυβος από πίσω (μερικές φορες) πολύ σπάνια στο ξεκινημα λεει είναι από αντλία βενζίνης αλλά λειτουργεί σωστα και δεν είναι τίποτα. Και δεν το φτιαξανε παρόλο που είχε εγγύηση. ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΙΣΩ. Εσείς τι θα κανατε;
Arioch79 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Πω, τι μου θύμισες τώρα! Κι εγώ από αντιπροσωπεία είχα τις εξής περιπέτειες: 1. Κάθε φορά που πήγαινα έπρεπε να περιμένω πάνω από 5 ώρες μέχρι να δεήσει κάποιος να ασχοληθεί με το αυτοκίνητο. 2. Πανάκριβο σέρβις (λάδια, φίλτρα, τακάκια κλπ). 3. Τελείως επιφανειακό σέρβις, ακόμα και σοβαρό πρόβλημα να είχε το αμάξι, αν δεν τους επιστούσα την προσοχή (και όταν λέω επιστούσα εννοώ να ήμουν πάνω απ' το κεφάλι τους και να τους έπρηζα συνέχεια, όχι απλά να το ανέφερα), έπαιρνα το αμάξι πίσω με το ίδιο πρόβλημα. 4. Μια φορά είχα πάει το αμάξι εκεί γιατί ανέβασε θερμοκρασία. Μου είπαν ότι έφταιγε ο θερμοστάτης. Άλλαξα θερμοστάτη (80 ευρώ). Δυο μέρες μετά ξανανέβασε. Τελικά είχε κάψει φλάτζα. Πλήρωσα άλλα 140 ευρώ και προφανώς δεν είδα ούτε ευρώ από αυτά που τους έδωσα τσάμπα για το θερμοστάτη. Επίσης, πόσο ανίκανος μπορεί να ήταν ο μηχανικός που δεν κατάλαβε ότι το αμάξι είχε κάψει φλάτζα; Εγώ προσωπικά δεν έχω ιδέα από αυτά, αλλά απ' ό,τι ξέρω τα σημάδια για τη συγκεκριμένη βλάβη είναι αρκετά προφανή. 5. Λίγες μέρες μετά το σέρβις, με άφησε από δίσκο/πλατώ. Είναι δυνατόν να σου κάνουν σέρβις και να μη προσέχουν το κατά πόσο έχει φθαρεί ο δίσκος (250 ευρώ ζημιά); Η λύση: άλλαξα συνεργείο. Πήγα σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο FIAT, με τα εξής αποτελέσματα: 1. Ο τύπος έρχεται και παίρνει το αμάξι από το σπίτι μου, και σε τρεις ωρίτσες μου το επιστρέφει έτοιμο. 2. Φτηνότερο σέρβις. 3. Τα τελευταία δύο χρόνια που το πηγαίνω σε αυτόν, το αμάξι δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Μηπως εχεις fiesta?Γιατι και εμενα ετσι μου ειναι τα αμορτισερ με 27000km και ενω τους ελεγα να τα κοιταξουν μου αλλαξαν κλειδαρια λεγωντας πως αυτη εχει προβλημα!Παντως το εχω ακουσει πολυ για fiesta!
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Punky εχεις fiesta?Ποσα Km εχεις?Δεν θελω να σε στεναχωρησω αλλα ακατα 80% 8α σου εμφανιστει!Γι αυτο οταν νοιωσεις κατι για τα αμορτισερ και εισαι ακομα στην εγκυηση βαλτους να στα αλλαξουν!
TNT1982 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 πραγματικα θες να μπλεξεις με δικηγορους και αγωγες κλπ????κατα το 2050 θαχεις ξεμπερδεψει.... νομιζω πως η λυση ειναι γενικα μακρια απο μεγαλα καταστηματα....σε μαστορα της γειτονιας,να περιμενει να ζησει απο εσενα και να θελει να σε κρατησει για πελατη. εγω εχω βρει εναν συμπαθεστατο γερακο που ετυχε(ακουσον ακουσον) ναχει εργαστει καμια 10ετια-20ετια σε εργοστασιο της BMW....με ψιλοσκοτωνει στις τιμες,αλλα κανενα παραπονο... gorgo σιγουρα θα του τα αλλαξουν οπως λες εσυ?μια χαρα μπορουν να του πουν "φιλε ετσι ειναι φθειρονται με τη χρηση,αντε γεια".... punky το αυτοκινητο ειναι 100% ατρακαριστο ?
KenshinX13 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Αν το αυτοκίνητο καλύπτεται από εγγύηση,το παραμικρό που αντιλαμβάνεσαι ότι δεν δουλεύει σωστά πήγαινε το αμέσως για έλεγχο.Συνήθως το παίζουν δύσκολοι αλλά αν επιμένεις στο τέλος θα περάσει το δικό σου. Αν είσαι εκτός εγγύησης τότε προτίμησε κάποιο συνεργείο που είναι εξουσιοδοτημένο για να κάνεις τα σέρβις.Ρώτα γνωστούς σου με ίδιας μάρκας αυτοκίνητο μήπως έχουν να σου προτείνουν κάποιο συγκεκριμένο.Οι τιμές είναι πιο χαμηλές, έχεις άμεση επαφή με τον μάστορα και βλέπεις την δουλειά που κάνει. Γενικότερα,οι μεγάλες αντιπροσωπείες δεν κάθονται να ασχοληθούν και πολύ με την κάθε περίπτωση και προσπαθούν να σου χρεώσουν αλλαγές που δεν υπάρχει λόγος να γίνουν. Α,και ένα βιβλίο με τα βασικά της μηχανολογίας θα σε βοηθούσε να καταλαβαίνεις κάτι παραπάνω όταν οι μηχανικοί ''πετάνε'' ηλίθιες δικαιολογίες για το όποιο πρόβλημα...
punky Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Punky εχεις fiesta?Ποσα Km εχεις?Δεν θελω να σε στεναχωρησω αλλα ακατα 80% 8α σου εμφανιστει!Γι αυτο οταν νοιωσεις κατι για τα αμορτισερ και εισαι ακομα στην εγκυηση βαλτους να στα αλλαξουν! Ναι Fiesta έχω. Κι είμαι στα 50.000+ km. Δεν έχω κανένα παράπονο από το αυτοκίνητο πάντως. Το πάω στη Βαρυμπόμπη για service κι είμαι ευχαριστημένος. Μια φορά που το πήγα κάπου στη Φιλαδέλφεια πάντως, είδα την (αρνητική) διαφορά.
kostasSTi Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Κατ'αρχήν SL9S9 το πρώτο παράδοξο είναι οτι έχεις μεγαλύτερη φθορά στα πίσω αμορτισέρ. Αυτό δε στέκει γιατί όλο το βάρος πέφτει μπροστά και λόγω του κινητήρα και λόγω των φρένων. Παίζει να σου αλλάξανε μόνο το μπροστά. Επίσης, πάντα η χειρότερη λύση είναι τα αμορτισέρ της αντιπροσωπείας. Δεν είναι ποτέ καλά για τα λεφτά τους και υπάρχουν πολλές, καλύτερες after market λύσεις χωρίς καμία επιβάρυνση. Αντιπροσωπείες μάπα, όπως και μη εξουσιοδοτημένα συνεργεία μάπα υπάρχουν παντού. Υπάρχουν όμως και σωστοί, υπεύθυνοι επαγγελματίες. Για τα περισσότερα αυτοκίνητα, υπάρχουν ελληνικά φόρουμ, τα οποία μπορείτε να συμβουλευτείτε και να βρείτε λύσεις σε πολλά προβλήματα του αυτοκινήτου σας. Μην ξεχνάτε, μεγαλύτεροι γνώστες του αυτοκινήτου μας, είμαστε εμείς που το οδηγούμε, όχι αυτοί που μας το πουλάνε... Εμείς, στο subamaniacs.com, έχουμε κράξει πολλές φορές ανθρώπους, βελτιωτές και συνεργεία. Έχουμε βρει όμως και κόσμο που αγαπάει και τη δουλειά του και τα αυτοκίνητά μας. Δεν είναι ανάγκη να γίνεται οι μεγάλοι γκουρού των αυτοκινήτων, μπορείτε όμως να πάρετε γνώμες και εμπειρίες ανθρώπων που έχουν το ίδιο αυτοκίνητο και έχουν αντιμετωπίσει με καλύτερο τρόπο το πρόβλημά σας...
gdevil Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Η λύση είναι μία: αλλάζεις συνεργείο και ησυχάζεις. Ξέχνα και τα φέσια που έφαγες, γιατί αν μπλέξεις με δικαστήρια, τα μισά θα στα φάνε οι δικηγόροι και τα υπόλοιπα θα τα πάρεις του αγίου φούφουτου.
SL9S9 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Η λύση είναι μία: αλλάζεις συνεργείο και ησυχάζεις. Ξέχνα και τα φέσια που έφαγες, γιατί αν μπλέξεις με δικαστήρια, τα μισά θα στα φάνε οι δικηγόροι και τα υπόλοιπα θα τα πάρεις του αγίου φούφουτου. Αυτο ακριβώς εκανα πριν 2 χρόνια. Αλλά τωρα που πηγα κτεο ανακαλυψα και τα αμορτισερ και μου την εδωσε πολύ. Πάντως δεν ειναι του χαρακτήρα μου να παω να μαλώνω - δεν θα βγει και τίποτα. Οντως το πιο πιθανο είναι να μην αλλαξανε τα πισω οπως λεει καποιος (είναι τρίθυρο κιόλας xsara vts) οχι fiesta και ΣΠΑΝΙΑ βαζω 4 άτομα μεσα. Αλλά μαλλον δεν υπαρχει τρόπος να αποδειχτεί, ή υπάρχει; Γραφουν καμμια ημερομηνία κατασκευής τα αμορτισερ; Του χρόνου θα αλλάξω και θα δω. Αλλα και παλι θα μου πουν εσυ τα ξαναάλλαξες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.