Προς το περιεχόμενο

Ποια τράπεζα να προτιμήσω για προθεσμιακό καταθετικό λογαριασμό ?

iparou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε.

Μήπως μπορεί κάποιος που έχει κάνει μια σχετική έρευνα αγοράς να μου πει

α) ποια τράπεζα να προτιμήσω (από πλευράς επιτοκίου) προκειμένου να ανοίξω προθεσμιακό λογαριασμό και

β) ποια έχει το υψηλότερο επιτόκιο σε απλό λογαριασμό καταθέσεων (attica με 3.25% ίσως ? ) ?

Έψαξα στο forum και βρήκα το παρακάτω τόπικ

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?p=1550367

το οπόιο όμως είναι 3-months old, οπότε ένα update θα ήταν ευπρόσδεκτο.

Thanks in advance.

Δημοσ.

Πριν λίγους μήνες την έψαξα με τις προθεσμιακές, και κατέληξα στην κύπρου. Εχεί τα καλύτερα επιτόκια. Τώαρ κάνω 3μηνες προθεσμιακές με μικτό επιτόκιο περίπου 3,80%. Γενικά τα επιτόκια είναι σα περίοδο αύξησης, οπότε ο σύμβουλος της Κύπρου προτείνει μικρές προθεσμίες, για να μην δεσμεύεσαι με μικρό επιτόκιο για ολόκληρο χρόνο.

Δημοσ.

Πέρνα από όλες τις τράπεζες αν γίνεται και ρώτα. (Συνέχεια αλλάζουν, επιτόκια και προιόντα)

Είναι ο καλύτερος τρόπος.

Θα συμφωνήσω με τον @leftermann μην κλείσεις για πολύ καιρό. Τα επιτόκια είναι σε περίοδο αύξησης.

Καλύτερα για 3 μήνες με ελαφρώς μικρότερο επιτόκιο και μόλις λήξη ξανά τα ίδια.

Βέβαια εξαρτάται από το ποσό.

Επέμενε δε για σταθερό επιτόκιο γιατί θα προσπαθήσουν να σου δώσουν προιόντα σταθερά+αμοιβαία.

Δημοσ.

αν θυμάμαι καλά, τότε υπήρχε όριο στις 7500 ευρω. Δεν θυμάμαι στα σίγουρα. Και πολύ πιθανόν να μην ισχύουν μέχρι σήμερα τα ίδια ακριβώς.

Δημοσ.

Ανάλογα την τράπεζα, τη διάρκεια κτλ.

Τόσο δύσκολο είναι να πιάσεις το τηλέφωνο και να ρωτήσεις 5-6;

Δημοσ.
Ανάλογα την τράπεζα, τη διάρκεια κτλ.

Τόσο δύσκολο είναι να πιάσεις το τηλέφωνο και να ρωτήσεις 5-6;

Σε όσες ρώτησα μου είπαν να περάσω από εκεί να το συζητήσουμε, έλεος!

Δημοσ.
Σε όσες ρώτησα μου είπαν να περάσω από εκεί να το συζητήσουμε, έλεος!

και καλά σου είπαν...αυτό είναι για δικό σου καλό.θα πας απο κει και θα μπορείς να διαπραγματευτείς το επιτόκιο.για αυτο δεν σου είπαν ένα ξερό 4.και γιατί να κάνεις προθεσμία??κάνε αμοιβαία μπορεί να σε συμφέρουν.σαν τραπεζικός θα σου έλεγα να πας απο κεί.

Δημοσ.
Χαίρετε.

Μήπως μπορεί κάποιος που έχει κάνει μια σχετική έρευνα αγοράς να μου πει

α) ποια τράπεζα να προτιμήσω (από πλευράς επιτοκίου) προκειμένου να ανοίξω προθεσμιακό λογαριασμό και

β) ποια έχει το υψηλότερο επιτόκιο σε απλό λογαριασμό καταθέσεων (attica με 3.25% ίσως ? ) ?

Έψαξα στο forum και βρήκα το παρακάτω τόπικ

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?p=1550367

το οπόιο όμως είναι 3-months old, οπότε ένα update θα ήταν ευπρόσδεκτο.

Thanks in advance.

Βαλ' τα στην ALPHA να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Μη μπλέκεις με την attica, την έχουν δει και καλά εξουσία, συνεργάζονται με ταμία κτλ. , η συμπεριφορά τους είναι απαράδεχτη.

Ωστόσο και η Eurobank καλή είναι.

:)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά τα έβαλα στην HSBC με τον 4μηνο προθεσμιακό που διαφημίζουν (καθαρό ετήσιο επιτόκιο 4.05%). Βέβαια με φόρτωσαν και μια πιστωτική κάρτα (χωρίς συνδρτομή για 1 χρόνο) την οποία έπρεπε και καλά να βγάλω για να ανοίξω τον λογαριασμό (ψέμα), αλλά θα την καταργήσω με το που θα μου έρθει οπότε no harm done.

Ίδωμεν.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Για να επανέλθω.....αρχή του χρόνου (2009) έβαλα 15000€προθεσμιακη κατάθεση κλειστού λογαριασμού για 3μηνες με επιτόκιο 6%. Τώρα νομίζω ότι έχουν πάρει την κατηφόρα και είναι στο 3% περίπου. Εσείς έχετε κάνει κάτι αντίστοιχο πρόσφατα και με τι επιτόκιο;

Δημοσ.

Στον προθεσμιακό λογαριασμό, αν θέλεις να τα πάρεις πριν τη λήξη της προθεσμίας, υπάρχει κάποια χρέωση?

Δημοσ.
Στον προθεσμιακό λογαριασμό, αν θέλεις να τα πάρεις πριν τη λήξη της προθεσμίας, υπάρχει κάποια χρέωση?

Εξαρτάται. Στην Πειραιώς επειδή έδιναν τον τόκο μπροστά, μου είπαν ότι μπορεί να αφαιρεθεί ποσό και από το κεφάλαιο. Συνήθως απλά χάνεις τους τόκους. Καλού κακού ρώτα κιόλας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...