Freakster Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Έχω στο ups τον υπολογιστή μου (δυο ide δισκους, μια ati x1950 και μια καρτα δικτυου) και το xbox 360 μου. Χτές ενώ έπεφταν βροχή οι διακοπές απο την δεη, παρατήρησα ότι το xbox 360 δεν καταλάβαινε τπτ απο τις διακοπές, ενώ όταν έκατσα να δουλέψω στο πισι, σε κάθε διακοπή ρεύματος το πισι έκανε ρισταρτ :evil: Τι τρέχει; Σε άλλες διακοπές ρεύματος, παλιότερα, δεν είχε πρόβλημα να σηκώσει το πισι, αλλά χτες και προχτές με τις στιγμιαίες διακοπές τπτ. Χάλασε; Τι λέτε;
accipio Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Αν δε βαριέσαι, διάβασε εδώ και κυρίως από την απάντηση 142 και κάτω. Θα σου λυθούν σίγουρα κάποιες απορίες.
Freakster Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 :? Άρα είναι γενικό κατασκευαστικό θέμα. Τεσπά, ευχαριστώ για το ίνφο. Nowhere you can hide from dei. /me prays να μην γίνει διακοπή σε χρήση δίσκου και μείνω με το δίσκο στα χέρια :?
sb01053 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Εμένα ενώ δούλευε μια χαρά,χτες με τις πτωσεις τάσης παρέδωσε πνεύμα! Με το που γίνει κάτι,σβήνει.Είτε λόγω ΔΕΗ είτε αν βγάλω την μπρίζα για δοκιμή. Ταυτοχρονα ανάβουν τα 2 κοκκινα λαμπάκια,της μπαταρίας και του σφάλματος. Το ups ειναι MGE NOVA 600AVR.Τι ακριβώς έπαθε?Ειναι εκτός εγγύησης,συμφέρει να το φτιάξω?
liopyr Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 τώρα θα την έλεγα την κακία μου, αλλά δεν την λέω θα κάνω πάλι ανω κάτω το thread....
madsc Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 τώρα θα την έλεγα την κακία μου, αλλά δεν την λέω θα κάνω πάλι ανω κάτω το thread.... Αν δεν έχεις κάτι χρήσιμο να πεις καλά κάνεις & δεν μιλάς. @all 1. Ξεκινάτε & καταλαβαίνετε πρακτικά τις διαφορές μεταξύ ενός εμπορικού "ups" & ενός εμπορικού ups στα ίδια VA αλλά στα διπλάσια λεφτά. 2. Ότι & αν έχετε τσεκάρετε τις μπαταρίες σας αν χρειάζονται αλλαγή,όσοι έχετε ups >2y, τώρα το καλοκαίρι που το ρεύμα γίνεται άνω κάτω με τα A/C . Είναι πάμφηνες & η αλλαγή τους μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια για τον εξοπλισμό που προστατεύετε. Όσοι έχετε ακριβές συσκευές που δεν απαιτούν ρεύμα κατά την διακοπή (TV/DVDR/Amps κοκ) προτείνω να προμηθευτείτε πολύμπριζα προστασίας με απόκριση < 10 ns τουλάχιστον. Τα 20-25Ε που κάνει ένα APC / MGE πολύπριζο μπορεί να σας γλιτώσει πολλά περισσότερα. /sc
Freakster Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Eννοείτε οτι δεν έχω ποιοτικό ups για αυτό συμβαίνει; Το πήρα βασιζόμενος σε review του pcworld που έλεγε ότι ήταν στα τοπ 3 σε ταχύτητα εναλλαγής από ρεύμα δικτύου σε μπαταρίας. :? Θα τσεκάρω και την μπαταρία though.
accipio Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Μόλις βίωσα μια ακόμη τραυματική εμπειρία με το ups. Απότομη βύθιση τάσης και restart... με τον επεξεργαστή σε κατάσταση idle. Όμως τις τρεις προηγούμενες φορές που συνέβη ακριβώς το ίδιο με κράτησε! Τι να πω...
Johnnie Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Τα προβλήματα με τα UPS οφείλονται τις περισσότερες φορές απλά στις μπαταρίες, όμως πάντα ψάχνουμε αλλού την αιτία. Στο θέμα τιμής, ακόμα κι ένα φθηνό UPS πρέπει να κάνει τη δουλειά για την οποία φτιάχτηκε - δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Στις ακριβότερες υλοποιήσεις μην ξεχνάμε ότι πληρώνουμε και το όνομα που έχει φτιάξει η εκάστοτε εταιρία. Πιο σημαντικό είναι να έχουμε ένα πολύ καλό τροφοδοτικό στο PC μας, το οποίο θα έχει καλές ανοχές κι αν συμβεί κάτι και παραδώσει το πνεύμα, δεν θα παρασύρει κι όλα αυτά που βρίσκονται πάνω του. 8) 8) 8)
Freakster Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Ξέχασα να αναφέρω ότι το δικό μου είναι το mustek 800. Μπορώ να αλλάξω εγώ τη μπαταρία σε αυτό;
Johnnie Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Ξέχασα να αναφέρω ότι το δικό μου είναι το mustek 800. Μπορώ να αλλάξω εγώ τη μπαταρία σε αυτό; Γιατί να μη μπορείς; Διάβασε τις οδηγίες και θα είσαι ΟΚ... ;-) 8) 8) 8)
sgourak Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Τα προβλήματα με τα UPS οφείλονται τις περισσότερες φορές απλά στις μπαταρίες, όμως πάντα ψάχνουμε αλλού την αιτία. Στο θέμα τιμής, ακόμα κι ένα φθηνό UPS πρέπει να κάνει τη δουλειά για την οποία φτιάχτηκε - δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Στις ακριβότερες υλοποιήσεις μην ξεχνάμε ότι πληρώνουμε και το όνομα που έχει φτιάξει η εκάστοτε εταιρία. Πιο σημαντικό είναι να έχουμε ένα πολύ καλό τροφοδοτικό στο PC μας, το οποίο θα έχει καλές ανοχές κι αν συμβεί κάτι και παραδώσει το πνεύμα, δεν θα παρασύρει κι όλα αυτά που βρίσκονται πάνω του. 8) 8) 8) πολυ σωστος !!!
advantix Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Οι μπαταρίες από τα ups έχουνε χρονικό όριο τα τρία με τέσσερα χρόνια ? Το ρωτάω γιατί σε μια διακοπή ρεύματος, δεν πρόλαβε ούτε λίγο να κρατήσει και μου έσβησε το PC. Μέχρι να μου συμβεί δεν είχα παρατηρήσει ή δοκιμάσει κάτι ώστε να ξέρω τι γίνεται. Edit: Διάβασα και το άλλο θέμα που λέει ο accipio ποιο πάνω και μου λύθηκαν αρκετές απορίες.
madsc Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Οι μπαταρίες από τα ups έχουνε χρονικό όριο τα τρία με τέσσερα χρόνια ?Το ρωτάω γιατί σε μια διακοπή ρεύματος, δεν πρόλαβε ούτε λίγο να κρατήσει και μου έσβησε το PC. Μέχρι να μου συμβεί δεν είχα παρατηρήσει ή δοκιμάσει κάτι ώστε να ξέρω τι γίνεται. Edit: Διάβασα και το άλλο θέμα που λέει ο accipio ποιο πάνω και μου λύθηκαν αρκετές απορίες. Υπολόγιζε καλύτερα τα 2 χρόνια σαν όριο αλλαγής για μπαταρία σε "εμπορικό" ups, ιδίως αν το ups είναι οριακά σε VA για το εξοπλισμό που έχει συνδεμένο επάνω του. Αρκετές μπαταρίες (ανάλογα με την χρήση πάντα) αντέχουν τα 3-4 χρόνια που αναφέρεις, αλλά με αρκετά μειωμένη απόδοση. Στα ~15-25Ε που κοστίζει έκαστη όμως είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες να κάνεις οικονομία. /sc
advantix Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Μόνο το PC ( P4 2.4G ) και την οθόνη (CRT 17'' ) έχω συνδέσει στο ups. Θα περάσω από ένα κατάστημα με μπαταρίες ( Germanos ? ) και θα πάρω μια μπαταρία 34W/12V *1 ή 12V / 7.2AH*1 που λέει και στο manual. Έχω το OPTI UPS ES550C
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.