Προς το περιεχόμενο

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ GA-P35 DQ6 ΚΑΙ SATA RAID

AMMTECH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά έχω φάει τρελή ήττα με μια gigabyte την P35-DQ6 που αγόρασα πρόσφατα. Έχω πάνω μια 8800GTX μια X-Fi Creative έναν 6600 Core 2 Duo. To Board έχει πάνω 8 SATA. Τα 6 διαχειρίζονται από το ICH9R και τα άλλα 2 από έναν controller της Gigabyte. Έχω συνολικά 6 δίσκους 2 120Gb Western Digital σε Raid0 που έχω στήσει και τα XP (έχω δοκιμάσει και Vista) 2 500Gb Samsung σε Raid1 και 2 120Gb Western Digital σε Raid1 για data. Με το που περνάω το Intel Storage Manager για την διαχείριση του Raid μέσα στα XP ότι είναι πάνω στον Intel Controller (ICH9R) σέρνετε φανταστείτε με καθαρή εγκατάσταση και τους 2 120Gb Western Digital σε Raid0 κάνει πάνω από 3 λεπτά να μπει στα windows η δε δίσκοι που είναι Raid1 για ένα αρχείο 8Gb o χρόνος που χρειάζεται είναι περίπου 250 λεπτά. Έχει κανείς καμία ιδέα; Αν δεν περάσω το Intel Storage Manager για το αρχείο των 8Gb χρειάζεται περίπου 30 λεπτά στο Raid1 και οι δίσκοι που είναι σε Raid0 φαίνεται να λειτουργούν κανονικά και το αρχείο των 8Gb χρειάζεται περίπου 3 λεπτά για αντιγραφή. Οι αντιγραφές πάντα είναι από δίσκο σε δίσκο. Έχω δοκιμάσει και με το τελευταίο bios update και χωρίς την κάρτα ήχου X-Fi και με disable τις διάφορες onboard συσκευές που έχει αλλά τίποτα. Το δε Ghost σε dos mode από το raid0 στο raid1 μεταφέρει με 150kb. Με τους ίδιους δίσκους και Raid στο προηγούμενο board μου Asus A8N-Sli Premium ήταν τρέλα πιο γρήγορα το δε Ghost σε dos mode από το raid0 στο raid1 μετέφερε με 1300kb Help!!!!

Δημοσ.

Σώπα ρε φίλε και είμαι τρελά ψημμένος για αυτή τη μητρική. Τι να σου πω, μακάρι να 'ξερα. Από τροφοδοσία πώς τα πας?

Δημοσ.
Σώπα ρε φίλε και είμαι τρελά ψημμένος για αυτή τη μητρική. Τι να σου πω, μακάρι να 'ξερα. Από τροφοδοσία πώς τα πας?
Έχω ένα 450w και ενα 550w σήμερα βρήκα και 2 beta bios F5d & F5g αλλα τίποτα. Πιστέυω οτι φταίει το bios του Intel Sata Raid
Δημοσ.

Το 550άρι είναι επαρκής τροφοδοσία για το σύστημα, αρκεί να είναι πραγματικά. Το έχεις και εσύ παραφορτωμένο. Δε κάνεις μια δοκιμή με μόνο τους 2 σκληρούς που έχεις σε raid 0 (το λειτουργικό μόνο δηλ) και πες τι γίνεται.

Δημοσ.
Το 550άρι είναι επαρκής τροφοδοσία για το σύστημα, αρκεί να είναι πραγματικά. Το έχεις και εσύ παραφορτωμένο. Δε κάνεις μια δοκιμή με μόνο τους 2 σκληρούς που έχεις σε raid 0 (το λειτουργικό μόνο δηλ) και πες τι γίνεται.
Το εχω δοκιμασει εχω αφησει μονο τους 2 δισκους και καρτα γραφικων εχω κανει disable ολες τις onboard συσκευες αλλα τιποτα εχω δοκιμασει και με αλλους δισκους παλι τα ιδια.
Δημοσ.

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Driver_Model.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2532&ProductName=GA-P35-DQ6

Εδώ είναι οι drivers για το sata raid. Κατέβασε για το Intel ICH9R SATA RAID Driver αλλά και για το GIGABYTE SATA2 RAID Driver. Οι πρώτοι είναι για τις πορτοκαλί θύρες (6) και οι άλλοι είναι για τις μωβ(2). Κάνε update και στους δύο και δοκίμασε πάλι με μόνο τους δύο σκληρούς (το λειτουργικό σου). Κάνε δοκιμές μία στο ICH9R SATA RAID και μία στο GIGABYTE SATA2 RAID. Επίσης καλό θα ήταν να έκανες εγκατάσταση του λειτουργικού από την αρχή, αν δε το έχεις κάνει.

Δημοσ.
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Driver_Model.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2532&ProductName=GA-P35-DQ6

Εδώ είναι οι drivers για το sata raid. Κατέβασε για το Intel ICH9R SATA RAID Driver αλλά και για το GIGABYTE SATA2 RAID Driver. Οι πρώτοι είναι για τις πορτοκαλί θύρες (6) και οι άλλοι είναι για τις μωβ(2). Κάνε update και στους δύο και δοκίμασε πάλι με μόνο τους δύο σκληρούς (το λειτουργικό σου). Κάνε δοκιμές μία στο ICH9R SATA RAID και μία στο GIGABYTE SATA2 RAID. Επίσης καλό θα ήταν να έκανες εγκατάσταση του λειτουργικού από την αρχή, αν δε το έχεις κάνει.

εχω δοκιμασει και αυτα και δεν αλλαξε τιποτα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...