Προς το περιεχόμενο

VirtualDub 1.7.2 - που πήγε η steam list οΕο??!

Cloud_7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά, μέχρι πρότινος για να κάνω εξαγωγή την ροή ήχου από ένα οποιοδήποτε avi χρησιμοποιούσα το virtualdub 1.5.2 το οποίο είχε απλώς μια stream list που όταν άνοιγες την καρτέλα μπορούσες να κάνεις extract το ac3 ή mp3 ήχο του βίντεο (αναλόγως το τι ήταν) και πατώντας απλώς το demux να το έσωνες στον σκληρό.

Όταν έβαλα όμως την νεότερη έκδοση του virtualdub, την 1.7.2, δεν υπήρχε πια η επιλογή stream list για εξαγωγή του audio stream, το μόνο που υπάρχει στην νέα έκδοση για κάτι τέτοιο είναι η επιλογή ''save wav'', που όμως σώνει τον ήχο από το avi σε μορφή wav και όχι με τον original ήχο που εμπεριέχεται (δηλ.ac3/mp3).

Κι όμως έχω κοιτάξει όλες τις καρτέλες και δεν υπάρχει πουθενά καμιά επιλογή για την stream επεξεργασία (demux/disable/add κτλ) όπως υπήρχε στο προηγούμενο. Μήπως είναι μπροστά στα μάτια μου και δεν το βλέπω? :confused:. Plz help !!

υγ. μπορείτε επίσης να μου προτείνετε κανά καλό πραγματικά πρόγραμμα για εξαγωγή του audio stream από τα avi πέρα από το virtualdub? Κάποιο ίσως που να χρησιμοποιείτε και εσείς και να έχετε μείνει ευχαριστημένοι. (ευχαριστώ εκ των προτέρων.)

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ ρε parsifal, είπα και 'γω πως γίνεται κάτι τόσο σημαντικό να μην υπήρχε στην νεότερη έκδοση. Θα την ψάξω την έκδοση που μου είπες και ελπίζω να την βρω κάπου, στην τελική μια χαρά είναι και το virtualdub 1.5 για αυτήν την δουλειά αλλά όσο να'ναι θεωρείται παλιό σχετικά με τις νεότερες εκδόσεις. :-D

Δημοσ.
Τί θα πει, κάπου; Είπαμε, εδώ: www.virtualdub.org...

Δεν το είχα κοιτάξει :-D, από την εμπειρία που έχω σε γενικές γραμμές είναι αρκετά δύσκολο να βρω παλαιότερες εκδόσεις προγραμμάτων όταν έχει περάσει αρκετός καιρός και ενώ τα έχουν διαδεχτεί καινούργιες εκδόσεις, κάνοντας αυτήν την βεβιασμένη σκέψη στο είπα. :???:

tnx again !!

Δημοσ.

Κι όμως και στην έκδοση 1.16.9 τα μενού είναι ακριβώς τα ίδια, εξίσου και οι επιλογές, πουθενά η stream list και οι επιλογές που υπήρχαν. Κρίμα.

rrerfj9.jpg

Δημοσ.
Τα έχεις μπερδέψει λίγο, το VirtualDub το απλό ουδέποτε είχε μενού Streams. Τέτοια κολπάκια μόνο στο VirtualDubMod...

Πολύ σωστά.

Μάλλον τα μπέρδεψες Cloud_7.

Δημοσ.
Τα έχεις μπερδέψει λίγο, το VirtualDub το απλό ουδέποτε είχε μενού Streams. Τέτοια κολπάκια μόνο στο VirtualDubMod...

Εεε, πες το έτσι να καταλάβουμε επιτέλους...:mrgreen::mrgreen: είπα και γω τι στο καλό παίζει...

parsifal, είχα κατεβάσει το virtualdub mod από τον οδηγό σου για την αυξομείωση έντασης στα avi, κατεβάζοντας έπειτα το απλό, νόμιζα ότι ήταν η νεότερη έκδοση του vdmod 1.5.2,

δεν είχα προσέξει ποτέ την διαφορετική ονομασία.brickwalllk7.gif brickwalllk7.gif 76445064rd4.gif

Η διαφορά αυτών των δύο όμως ποια είναι? Το mod είναι απλώς πιο εξελιγμένο και περιλαμβάνει περισσότερες λειτουργίες?

Δημοσ.
Η διαφορά αυτών των δύο όμως ποια είναι? Το mod είναι απλώς πιο εξελιγμένο και περιλαμβάνει περισσότερες λειτουργίες?

Δε θα το έλεγα πιο εξελιγμένο, ίσα ίσα που παρουσιάζεται νέα έκδοση σε πολύ αραιότερα διαστήματα από ο,τι στο VirtualDub. Απλά, σου δίνει την ευκολία να χειρίζεσαι:

1. Εναλλακτικά streams (audio και υποτίτλων) μέσα στο avi container

2. Matroska (mkv) και OGG Media (ogm) containers

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...