Προς το περιεχόμενο

Ασύρματο και ενσύρματο δίκτυο ταυτόχρονα...

laskos0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν θα προσπαθήσω να είμαι αναλυτικότατος.

Έχω δυο υπολογιστές με WIN VISTA (ULTIMATE)

Έχω ασύρματο ADSL modem-router LINKSYS WAG354G

Οι δυο υπολογιστές συνδέονται ασύρματα στο ιντερνετ μέσω δυο usb wifi dongles (ασύρματες κάρτες δικτύου σε USB)

Τους δυο υπολογιστές τους έχω συνδέσει ενσύρματα μέσω των ενσωματωμένων καρτών δικτύου,ώστε να έχω γρήγορο ενσύρματο δίκτυο μεταξύ τους

Το πρόβλημα μου είναι πώς θα κάνω τις κατάλληλες ρυθμίσεις ώστε όταν γίνεται διαμοιρασμός αρχείων και διαμοιρασμός εκτυπωτή να γίνεται μέσω του ενσύρματου δικτύου και το ασύρματο να χρησιμοποιείται μόνο για την σύνδεση στο ιντερνετ...

Όποιος γνωρίζει ας με καθοδηγήσει παρακαλώ

Δημοσ.

Κατ΄αρχήν πρόσεξε οι ασύρματες κάρτες από τη μία και οι ενσύρματες από την άλλη να ανήκουν σε διαφορετικά δίκτυα. Για παράδειγμα, αν ο router έχει IP 192.168.1.1, δώσε στις ασύρματες κάρτες IPs 192.168.1.2 και 192.168.1.3 (με subnet mask 255.255.255.0) και στις ενσύρματες IP από διαφορετικό range (πχ 192.168.2.1, 192.168.2.2 με subnet mask 255.255.255.0). Στις ρυθμίσεις των ασύρματων καρτών δήλωσε σαν προεπιλεγμένη πύλη (default gateway) την Ethernet IP του router (στο παράδειγμα την 192.168.1.1). Στις ενσύρματες μην δηλώσεις default gateway.

Λογικά με τα παραπάνω το δίκτυό σου θα παίξει όπως θέλεις (με την προϋπόθεση ότι έχεις κάνει και τις ρυθμίσεις για file and printer sharing, τις ρυθμίσεις των firewalls των PCs κλπ). Αν έχεις πρόβλημα, δώσε σε command prompt την εντολή route print και κάνε post το αποτέλεσμά της.

Δημοσ.
Κατ΄αρχήν πρόσεξε οι ασύρματες κάρτες από τη μία και οι ενσύρματες από την άλλη να ανήκουν σε διαφορετικά δίκτυα. Για παράδειγμα, αν ο router έχει IP 192.168.1.1, δώσε στις ασύρματες κάρτες IPs 192.168.1.2 και 192.168.1.3 (με subnet mask 255.255.255.0) και στις ενσύρματες IP από διαφορετικό range (πχ 192.168.2.1, 192.168.2.2 με subnet mask 255.255.255.0). Στις ρυθμίσεις των ασύρματων καρτών δήλωσε σαν προεπιλεγμένη πύλη (default gateway) την Ethernet IP του router (στο παράδειγμα την 192.168.1.1). Στις ενσύρματες μην δηλώσεις default gateway.

Λογικά με τα παραπάνω το δίκτυό σου θα παίξει όπως θέλεις (με την προϋπόθεση ότι έχεις κάνει και τις ρυθμίσεις για file and printer sharing, τις ρυθμίσεις των firewalls των PCs κλπ). Αν έχεις πρόβλημα, δώσε σε command prompt την εντολή route print και κάνε post το αποτέλεσμά της.

Το έκανα και πέτυχε.Σε ευχαριστώ πολύ.

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλησπέρα χαιρετώ όλα τα μέλη του φόρουμ.

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στη δουλειά και θα ήθελα τη βοήθεια κάποιου γιατί έχω παιδευτεί αρκετά χωρίς αποτέλεσμα.

Λοιπόν...

Σε ένα Η/Υ με xp professional υπάρχουν δύο κάρτες δικτύου μία ασύρματη d-link και μία ενσύρματη.

Μέσω της ενσύρματης ο Η/Υ συνδέεται με cross καλώδιο utp με ένα άλλο για κοινή χρήση αρχείων.οι ip διευθύνσεις είναι της μορφής 192.168.0.χχχ (static εννοείται)

Εκεί πάνε όλα καλά...

Το πρόβλημα είναι στο ασύρματο δίκτυο όπου προσπαθώ να συνδεθώ με ένα ασύρματο router d-link για internet.

Ο router έχει ip 192.168.1.1

Βάζω στην ασύρματη κάρτα ip 192.168.1.5 π.χ. η σύνδεση γίνεται με άριστο σήμα αλλά internet δεν βγαίνω.

Οι ρυθμίσεις dns είναι εντάξει.

Ακριβώς δίπλα υπάρχει τρίτο pc με ίδιες ρυθμίσεις στην ασύρματη κάρτα και βγαίνει internet μια χαρά.

Έχω δοκιμάσει πολλά αλλά δεν κατάφερα τίποτε και έχω κολλήσει.

Τελευταία λύση που σκέφτομαι είναι το format και φτου κι απ την αρχή όλα μήπως και φταίει κάτι στα windows.

Φίλε exile μπορείς να βοηθήσεις;

Κανείς άλλος καμιά ιδέα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Μιχάλης Μπάθας

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...