Προς το περιεχόμενο

Παει και η Παρνηθα...

GeorgeMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
καλά να πάθουμε ρε. αφού είμαστε ένας λαός μαλάκες. σε όλα.

Συμφωνώ απόλυτα...

Δεν διάβασα όλα τα ποστ αλλά το θέμα όμως δεν ειναι οι ευθύνες τώρα... Το θέμα ειναι τι θα γίνει μετά? Θα το ξαναφυτέψουνε το δάσος? ή θα το αφήσουνε έτσι καμένο, μέχρι να γεμίσει αυθαίρετα, τα οποία μετα αυθαίρετα για γνωστούς λόγους δεν πρόκειτε να γκρεμιστουν?

Αλλα πάλι αναρωτιέμε πρόβλημα με τις πυρκαγιές είχαμε εδώ και χρόοοοονια, ακόμα δεν έκαναν ούτε μια αντιπυρική ζώνη? wtf?

Υ.Γ ε αυτή η στάση των δημοσιογράφων που χαίρονται μ' όλα αυτά μου τι δίνει στα νεύρα... δεν θα μου φενόταν παράξενο αν άκουγα και ότι αυτοί έβαλαν τις φωτιές...

• Απαντ. 285
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

(( ^^ Γιατί πλέον αν ένα ποστ είναι ακρίβως κάτω από το άλλο του ίδιου χρήστη δεν συγχωνευέται αυτόματα όπως γινόταν ένα διάστημα ? ))

Δημοσ.
Δν συγχωνεύονταν αυτόματα, εγώ βαριόμουν πολύ.

Μετά την τελευταία φορά που κάτι πειράξατε, κάτι παίζει με το multiquote. Το πατάω και μένει νεκρό, ακίνητο. Τπτις.

Οπότε αναγκάζομαι και απαντάω ένα ένα. Sorry.

Δημοσ.

δν έχω ιδέα, εγώ κάνω τις δημόσιες σχέσεις, τα τεχνικά είναι σε άλλο γκισέ.

εξάλλου νομίζω ο νικ άλλο λέει.

Δημοσ.
δν έχω ιδέα, εγώ κάνω τις δημόσιες σχέσεις, τα τεχνικά είναι σε άλλο γκισέ.

εξάλλου νομίζω ο νικ άλλο λέει.

Το ξέρω ότι λέει άλλο, και εγώ νόμισα ότι γίνεται αυτόματα αν είναι 1-2 λεπτά μετά.

Δημοσ.

ας ελπισουμε οτι θα μεινει καποιο κοματι αθικτο στην παρνηθα.ειχα παει τον μαιο για πικ νικ και ειχα παθει την πλακα μου.

αμεσα αναδασωση γρηγορα.:???:

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το έδαφος των δασών είναι εξαντλημένο από θρεπτικές ουσίες από δεκαετίες. Το χώμα του δεν είναι όπως στο χωράφι. Ο μόνος λόγος που συντηρείται ζωή σε μεγάλη ποικιλία, είναι η ανακύκλωση των θρεπτικών συστατικών του ίδιου του δάσους. Το δάσος θρέφεται από τον εαυτό του όχι από το χώμα. Τα έντομα, τα ζώα, τα ίδια τα δέντρα παίζουν το παιχνίδι τους σ' αυτόν τον κύκλο, όταν η αλυσίδα σπάσει το δάσος πεθαίνει. Οι αναδασώσεις είναι υποχρεωτικές, αλλιώς το πολύ-πολύ να φυτρώσουν τίποτε πουρνάρια όπως στα περισσότερα καραφλοβούνια.

Δημοσ.

Απ'οτι κατάλαβα, είμαστε η μοναδική χώρα που δεν πιάνουν φωτιά τα δάση, παρά μόνο από εμπρηστές. Δηλαδή σας φαίνεται παράξενη η πιθανότητα, μετά από 5 μέρες καύσωνα, του πιο έντονου τα τελευταία 50 χρόνια να πήρε φωτιά η Πάρνηθα;

Στη Καλιφόρνια πριν μερικά χρόνια, και στην Αυστραλία είχαν σημειωθεί μεγάλης έκτασης καταστροφές, ούτε εκεί λειτουργούν οι μηχανισμοί;

Απλά στην Ελλάδα η διακαιολογία του εμπρησμού αποτελεί το καλύτερο άλλοθι για όλους - την κυβέρνηση για όσα μέτρα δεν πήρε και τον κόσμο, που πετάει όπου βρεθεί τόνους σκουπίδια, που αποτελούν τη κυριότερη πηγή κινδύνου.

Δημοσ.

Διάλογος, με την ανιψούλα μου:

-> μα γιατί κάψανε την Πάρνηθα? Και που θα μένουν τώρα τα ζωάκια?

-> για να φτιάξουν βιλαρόνια.... :(

-> τι είναι τα βιλαρόνια?

-> εκεί που μένουν τα καθάρματα :evil:

-> τότε να κάψουνε αυτούς, για να μάθουν!!

- - - - - - - - - - - - - -

Δημοσ.
Απ'οτι κατάλαβα, είμαστε η μοναδική χώρα που δεν πιάνουν φωτιά τα δάση, παρά μόνο από εμπρηστές. Δηλαδή σας φαίνεται παράξενη η πιθανότητα, μετά από 5 μέρες καύσωνα, του πιο έντονου τα τελευταία 50 χρόνια να πήρε φωτιά η Πάρνηθα;

Στη Καλιφόρνια πριν μερικά χρόνια, και στην Αυστραλία είχαν σημειωθεί μεγάλης έκτασης καταστροφές, ούτε εκεί λειτουργούν οι μηχανισμοί;

Απλά στην Ελλάδα η διακαιολογία του εμπρησμού αποτελεί το καλύτερο άλλοθι για όλους - την κυβέρνηση για όσα μέτρα δεν πήρε και τον κόσμο, που πετάει όπου βρεθεί τόνους σκουπίδια, που αποτελούν τη κυριότερη πηγή κινδύνου.

Btw -κι επειδή είμαι βουνίσιος!- αυτά είναι αστειολογήματα :evil:

Πόσες φορές έπιασαν, π.χ. τα πανάκριβα 'Αγραφα, φωτιά?

Είναι τόσο δύσκολο, να καταλάβει κανείς, γιατί όχι κι εκεί?

Δημοσ.
Btw -κι επειδή είμαι βουνίσιος!- αυτά είναι αστειολογήματα :evil:

Πόσες φορές έπιασαν, π.χ. τα πανάκριβα 'Αγραφα, φωτιά?

Είναι τόσο δύσκολο, να καταλάβει κανείς, γιατί όχι κι εκεί?

Γιατί, θυμάσαι να έχει ξαναπιάσει φωτιά στην Πάρνηθα; Και σου λέω το απλό - στην Πάρνηθα πάνε κάθε μέρα χιλιάδες άνθρωποι, ορειβάτες, ποδηλάτες, πεζοπόροι, συν όλους όσοι πάνε στο καζίνο και τις ταβέρνες. Όλοι αυτοί αφήνουν σκουπίδια, πετάνε τσιγάρα - δεν είναι πιο πιθανό να προκληθεί φωτιά από κάτι τέτοιο;

Δημοσ.

αποτι ακουσα στις ειδησεις απο τα 40000 στρεμματα του δρυμου της παρνηθας καηκαν τα 25000...

Δημοσ.
Γιατί, θυμάσαι να έχει ξαναπιάσει φωτιά στην Πάρνηθα; Και σου λέω το απλό - στην Πάρνηθα πάνε κάθε μέρα χιλιάδες άνθρωποι, ορειβάτες, ποδηλάτες, πεζοπόροι, συν όλους όσοι πάνε στο καζίνο και τις ταβέρνες. Όλοι αυτοί αφήνουν σκουπίδια, πετάνε τσιγάρα - δεν είναι πιο πιθανό να προκληθεί φωτιά από κάτι τέτοιο;

Κάθε χρόνο έχουμε απόπειρες εμπρησμού στην Πάρνηθα

-γιατί όταν βρίσκονται στουπιά περί τούτου πρόκειται :evil:

'Οσο για τις "ειδυλλιακές βίλες μέσα στο πράσινο της Πάρνηθας" -έτσι τις διαφήμιζαν,

τις θυμάμαι χρόνια τώρα = τουλάχιστον από το 1990 :cry:

Και κάθε χρόνο ....αυξάνονται και πληθύνονται!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...