Προς το περιεχόμενο

Παει και η Παρνηθα...

GeorgeMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι να πω, δεν ξέρω. Πάντως χθες το βράδυ έβλεπα σε κάποιο κανάλι ένα χάρτη επικινδυνότητας. Τα μόνα σημεία που δεν κινδυνεύουν σε όλη την Ελλάδα, είναι η Πίνδος και αυτή μόνο στα σημεία που έχει Έλατα. Από κει και πέρα, όλα είναι επικίνδυνα...

• Απαντ. 285
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν με νοιάζει ποιός φταίει....

Δεν με νοιάζει αν ήταν εμπρησμός ή κάτι άλλο.

Δεν θα με ένοιαζε αν γινόταν blackout σε όλη την Ελλάδα.

Με νοιάζει που κάηκε η Χαλκιδική, η Σάμος, η Χίος, η Πεντέλη, ο Υμητός, η Πάρνηθα, η ΕΛΛΑΔΑ....

Με νοιάζει που κάποιοι θεωρούν πως δεν αξίζουν τα παιδιά μας να απολαύσουν αυτό που ζήσαμε εμείς σε δάση.

Με νοιάζει που μας περνάνε για μαλάκες και κάθε φορά, είχε extreme καιρικές συνθήκες και μειωμένο/κατεστραμμένο δυναμικό πυρόσβεσης.

ΘΕΛΩ:

- ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΤΙΡΙΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ χωρίς δικαστήρια και αναβολές του κώλου

- ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ και οχι ψηφοθηρική με γερασμένο υλικό και προσωπικό.

- ΔΙΚΑΙΩΜΑ να απολαμβάνω όσα μου δίνει η φύση.

Τιμωρία για τους εμπρηστές παραδειγματική. Καταναγκαστική αναδάσωση σε όλη τους την ζωή (ισόβια) και χαρακτηριστική αναφορά σε όλα τα δημόσια αρχεία , στο όνομα τους με την ένδειξη "πιθανός γενοκτόνος".

Δημοσ.

Δυστυχώς κύριοι είμαστε άξιοι της μοίρας μας... για οτιδήποτε συμβαίνει σε αυτή την χώρα.

Κρίμα σε όλους εκείνους που δεν προνόησαν τόσα χρόνια για την προστασία της Πάρνηθας.

Κρίμα σε εκείνους που αφάνισαν το πυροσβεστικό σώμα.

Κρίμα σε εκείνους που έχουν ακόμη και σήμερα στα συρτάρια των γραφείων τους τις προτάσεις για την αγορά νέων πυροσβεστικών μέσων.

Κρίμα σε όλους αυτούς που βγαίνουν στα κανάλια και μιλάνε για το τι ΘΑ έπρεπε να είχαμε κάνει...

Όπως πάει η κατάσταση σε όλη την Ελλάδα, σε λίγα χρόνια το μόνο πράσινο που θα βλέπουμε θα βρίσκετε εντός των πόλεων....:-(

Δημοσ.

Εγώ προτιμώ τον πυροβολισμό στην επιτόπου σύλληψη σαν σε αυτοάμυνα, αλλά πόσο μπορεί ν'αλλάξει την κατάσταση αυτό, εδώ πάμε και σώνουμε 10 σπίτια αντί για 500 δέντρα, επειδή δεν υπάρχει υποχρεωτική εγκατάσταση πυρασφάλειας σε κάθε εξοχική κατοικία σε περιοχές κινδύνου, λες και άμα σου σώσουν το σπίτι θα έχει καμιά αξία μετά.Τα δάση καίγονται σε τέτοιο βαθμό γιατί η πλειοψηφία τα θεωρεί αναλώσιμη ποσότητα, ούτε θα φροντίσει να προλάβει το κακό ούτε θα τα προστατέψει αρκετά όταν αυτό έρθει.Άκουγα τι λέγανε και για την Πεντέλη περί αναδάσωσης και περάστε σήμερα μια βόλτα να δείτε τι υπάρχει, και τον Υμηττό ιδιώτες τον ξαναζωντάνεψαν, αν περιμέναμε απ'το κράτος θα είχε μείνει όπως τον άφησαν οι Γερμανοί.

Δημοσ.

ΑΝΑΔΆΣΩΣΗ ΤΩΡΑ!!!

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας το δικαίωμα στην ζωή. Η Χαλκιδική , η Πεντέλη , το Πήλιο, η Σάμος, η Χίος, ο Υμητός, ...τώρα η Πάρνηθα...

Επειδή παραπάνω έγινε μια αναφορά στο Κράτος και την ευθύνη που φέρει ας λογικευτούμε τονίζοντας ότι το κράτος είμαστε πάνω από όλα εμείς και οι αρμόδιοι παράγοντες τα άτομα που ψηφίζουμε να διαχειριστούν για όλους μας τον τόπο μας.

Πέρα όμως από τις πολιτικές φιλοφλογίες σημασία έχει ότι εμείς ευθυνόμαστε για αυτό το χάλι και καίγονται περιοχές για να γίνουν οικόπεδα. Αλήθεια δεν σας παραξένεψε το νομοσχέδιο που πάρα λίγο να περάσει στην Βουλή προ 2 εβδομάδων περίπου και ξέσπασε σάλος και ξαφνικά ξεσπάει φωτιά στην Πάρνηθα? Δεν σας βάζει σε σκέψεις? Αλήθεια δεν σας βάζει σε ερωτηματικά ότι το σκηνικό είναι το ΄διιο με τις μεγάλες πυρκαγιές στα μέσα της δεακετίας του 80?

Δημοσ.
Σήμερα οι ειδήσεις έλεγαν ότι απο τα 22 αεροσκάφη της πυροσβεστική λειτουργούν μόνο τα 9?

Φαίνεται ότι τα καναντέρ δεν έχουν μάσα για τα λαμόγια της εκάστοτε κυβέρνησης οπότε στην θέση τους παίρνουμε F16, απλά τα πράγματα. Έχουμε να δούμε πλημμύρες τον χειμώνα στην Αθήνα....αλλά έλα μωρέ αφού του χρόνου τέτοια εποχή θα είναι σχεδόν έτοιμη η κατοικία μας στην Πάρνηθα, τι μας νοιάζει....

Δημοσ.
Φαίνεται ότι τα καναντέρ δεν έχουν μάσα για τα λαμόγια της εκάστοτε κυβέρνησης οπότε στην θέση τους παίρνουμε F16, απλά τα πράγματα. Έχουμε να δούμε πλημμύρες τον χειμώνα στην Αθήνα....αλλά έλα μωρέ αφού του χρόνου τέτοια εποχή θα είναι σχεδόν έτοιμη η κατοικία μας στην Πάρνηθα, τι μας νοιάζει....

Μάλλον τα λεφτά φαγώθηκαν....και για αυτό δεν αγοράστηκαν ποτέ... :-(

Δημοσ.

Και ποιος σου είπε ότι δεν υπάρχουν επαρκή εναέρια πυροσβεστικά μέσα; Και τι σχέση έχουν τα F-16; Και ποιος σου είπε ότι μίζες δε μπορούν να υπάρξουν για αυτά;

Πάντως πολύ ιερή αγανάκτηση ρε παιδί μου. Όλοι αγανακτισμένοι. Ποιος έχει όλα τα αυτά τα αυθαίρετα θα ήθελα να ξέρω. Μάλλον ένας θα τα έχει όλα για να είναι όλοι οι αλλοι αντίθετοι.

Δημοσ.

h αναδασωση ειναι λαθος.η φυση απο μονη της εχει προνοησει να ξαναφτιαχτει φτανει να μην περναει ο καθε τσοπανης με τα ζωα απο τα δεντρα οταν εχουν βγαλει καρπους κ τα τρωνε..

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ, νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό. Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Επίσης, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κόης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Φούρλας.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Βύρων Πολύδωρας είπε ότι οι Αρχές έδωσαν δύσκολες μάχες με σχετική επιτυχία. «Σε δλυο νύχτες και τρες μέρες δώσαμε μάχη με έναν τεράστιο αριθμό εστιών αναζωπύρωσης και τις εξουδετερώσαμε και αυτός είναι ο ορισμός της σχετικής επιτυχίας» εξήγησε.

Συγγνώμη...αλλά είναι μαλάκας!!

Δημοσ.

H αγανάκτηση μπορεί να είναι και γνήσια. Λογικό είναι να φαίνεται ότι όλοι είναι αγανακτισμένοι, αφού αυτοί κάνουν φασαρία και φαίνονται.

Οι αδιάφοροι/ευχαριστημένοι/βολεμένοι δεν έχουν λόγο να ακουστούν.

Το ύφος της αγανάκτησης βέβαια, έχει σημασία για μένα. Αν αυτό ειρωνεύεσαι, μαζί σου.

Αυτά τα "που είναι το κράτος, που είναι η πολιτεία, που είναι ο βάγκνερ και ο πουτσίνι" είναι που μου σπάνε τα νεύρα.

Εσύ που ήσουν ρε μαλάκα ταλιμπάν νεοέλληνα;

Δημοσ.
Εγώ θα θέσω ρητορικό ερώτημα.

Ποιος και γιατί βάζει πυρκαγιά σε εθνικό δρυμό?

Δεν ξέρω πώς τον λέγανε, πάντως ήταν μετασχηματιστής.

Δημοσ.
Και ποιος σου είπε ότι δεν υπάρχουν επαρκή εναέρια πυροσβεστικά μέσα; Και τι σχέση έχουν τα F-16; Και ποιος σου είπε ότι μίζες δε μπορούν να υπάρξουν για αυτά;

Πάντως πολύ ιερή αγανάκτηση ρε παιδί μου. Όλοι αγανακτισμένοι. Ποιος έχει όλα τα αυτά τα αυθαίρετα θα ήθελα να ξέρω. Μάλλον ένας θα τα έχει όλα για να είναι όλοι οι αλλοι αντίθετοι.

Δηλαδή ο αριθμός 22 που αναφέρθηκε προηγουμένως σου φαίνεται εσένα ικανοποιητικός για μια χώρα που κάθε καλοκαίρι καίγεται από άκρη σε άκρη και στην οποία δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες και εύκολη πρόσβαση για τα επίγεια μέσα? Και εφόσον έχουμε επαρκή μέσα γιατί ζητήσαμε βοήθεια από την ΕΕ? Σε κάθε προϋπολογισμό έχουμε δαπάνες για πολεμικό εξοπλισμό , πίξαμε στα αεροπλάνα στα άρματα μάχης στις βόμβες. Για εναέρια μέσα κατάσβεσης ούτε λόγος. Και αν και εκεί υπάρχουν μίζες όπως λες είτε δεν θα είναι μεγάλες για να τραφούν τα λαμόγια είτε δεν θα προέρχονται από τις ΗΠΑ. Τι άλλο να υποθέσει κανείς δηλαδή?

Δεν με ενδιαφέρει ποιος έχει τα αυθαίρετα, το θέμα είναι ότι και οι καταπατητές είναι συνυπεύθυνοι. Και θα βγαίνουν πάλι στα κανάλια να κλαίγονται ότι έχτισαν το αυθαίρετο τους με τους κόπους μια ζωής και λοιπές αηδίες που δεν αγγίζουν κανέναν....

Δημοσ.
Δεν ξέρω πώς τον λέγανε, πάντως ήταν μετασχηματιστής.

Ασφαλώς και θα αστειεύεσαι....:???:

Σε κάθε προϋπολογισμό έχουμε δαπάνες για πολεμικό εξοπλισμό , πίξαμε στα αεροπλάνα στα άρματα μάχης στις βόμβες.

Και στη μίζα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...