incognito Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Οι άνθρωποι πρέπει να πάνε για φούντο.Να το χουν βάρος στη συνείδηση τους.Και ο Φούρλας και η κυβέρνηση και δεν ξέρω ποιος άλλος πως επί των ημερών τους καηκε ένα δάσος που έμεινε έτσι χιλιετίες.:twisted:Αλήτες ενα συγκινητικό κείμενο http://inlovewithlife.wordpress.com/2007/06/29/%ce%97-%ce%a0%ce%ac%cf%81%ce%bd%ce%b7%ce%b8%ce%b1-%ce%94%ce%b5%ce%bd-%ce%a5%cf%80%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%b9-%ce%a0%ce%b9%ce%b1/#more-66 Κάποιοι πάντως το χαβά τους ποστάρουν για lost:cry: Στάθης
Chilli Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δεν πέρασαν ούτε 4 μήνες από την τελευταία εκδρομή στην Πάρνηθα. Ούτε 4 μήνες από την τελευταία ξάπλα κάτω από τα έλατα... Ούτε 4 μήνες από εκείνο το μεσημέρι που μάζευα τις γόπες μου στο σελοφάν του πακέτου μου, για να μη μαγαρίσω την ομορφιά που έβλεπα. Τι μαλακας! Σήμερα ο ουρανός γέμισε στάχτη. Γιατί κάποιος αποφάσισε ότι μια-δυο-τριακόσιες βιλίτσες με θέα το καζίνο, θα γίνουν ανάρπαστες. Κι έτσι, θα βγάλει τόσα λεφτά, ώστε η τράπεζα να του προσφέρει «πρόσωπο» προκειμένου να εκτελεί δημόσια έργα... Δεν ήτανε τυχαία η φωτιά. Δεν άναψε την πιο ζεστή μέρα του Ιούνη, αλλά μόλις έπιασε το βοριαδάκι. Είμαι θυμωμένος. Πενθώ, όχι για τις επόμενες γενιές που θα ζήσουν στα πλημμυρισμένα βαλτοτόπια του Μοσχάτου, αλλά για τις χαμένες ανοιξιάτικες βόλτες μου, που θα έκαναν ανεκτή τη μιζέρια του καθημερινού τσιμέντου. Μαζί μου πενθούν κι οι φίλοι μου. Και είναι κι εκείνοι οργισμένοι. Και κάθε φορά που θα μιζεριάζουν στο τσιμεντένιο τους γραφείο, θα θυμώνουν ξανά, που δε μπορούν να ξεφύγουν. Κι αυτό θα γίνεται κάθε Παρασκευή για το υπόλοιπο της ζωής τους. Λέω λοιπόν να αρχίσω τις απειλές. Όχι τις «προειδοποιήσεις»... Η Πάρνηθα φιλοξενεί τον Εγκέλαδο. Και είμαι σίγουρος ότι ο Τιτάνας θα φροντίσει να καθαρίσει το τοπίο του. Η φύση έπειτα θα το ξαναφυτέψει, όπως της αρέσει. Λέω να βοηθήσω. Να κάνω τις αντισεισμικές κατασκευές λιγότερο αντισεισμικές. Λέω να αρχίσω τις περιπολίες και να ρίχνω αλάτι στα μπετά των νέων κτιρίων που θα φυτρώνουν. Δεν είναι δύσκολο... Λεω επίσης να αρχίσω να καίω όλα τα μηχανήματα που θα ανέβουν να φτιάξουν δρόμους και τα αυτοκίνητα των νέων κατοίκων επίσης... Μαζί με τα χλωρά, καίγονται και τα ξερά. Έτσι δεν παίζεται το παιχνίδι; Αλλά κι αυτοί οι νέοι «οικιστές» ξέρουν που μπλέκουν... Λέω να αρχίσω να τρομοκρατώ όσους σκοπεύουν να αγοράσουν «οικόπεδο» εκεί γύρω. Να τους πείσω ότι αυτή η γειτονιά είναι χειρότερη από γκέτο. Κι ότι οι επενδύσεις τους εκεί είναι αμφίβολες. Λέω να περνάω νυχτιάτικα και να ουρλιάζω, χαλώντας τον ύπνο του δικαίου των νέων οικιστών. Τα ζώα δεν θα ενοχληθούν, είμαι σίγουρος πως δεν θα συχνάζουν πια. Λέω να γίνω «τρομοκράτης» και να αγωνιστώ για τα δίκαια της φύσης. Όχι τα δικά μου. Και να μην σταματήσω τις εξορμήσεις, μέχρι κάποιος από τους μαλάκες εκεί πάνω, να με πείσει ότι θα αφήσουν το βουνό στην ησυχία του. Τι λες; Πάμε μια «ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ»;
dalton85 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Μακάρι οποίος πάει εκεί να χτίσει να είναι σαν το γεφύρι της Άρτας. Να μην καθίσει ποτέ εκεί ότι καλύβα. Να πεθάνουν όλοι όσοι δεν νοιάζονται για την διατήρηση της φύσης και όλοι όσοι σκέφτονται να χτίσουν ποτέ σε αυτά τα μέρη. Βαρέθηκα να βλέπω τα αυθαίρετα τους και να το παίζουν θύματα της πολιτείας. Να μην οικοπεδοποιηθεί ποτέ αυτή η περιοχή ούτε στο ένα χιλιοστό. Ούτε δρόμο να μην φτιάξουν, ούτε καν χωματόδρομο
mimis19 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Μακάρι οποίος πάει εκεί να χτίσει να είναι σαν το γεφύρι της Άρτας. Να μην καθίσει ποτέ εκεί ότι καλύβα. Να πεθάνουν όλοι όσοι δεν νοιάζονται για την διατήρηση της φύσης και όλοι όσοι σκέφτονται να χτίσουν ποτέ σε αυτά τα μέρη. Βαρέθηκα να βλέπω τα αυθαίρετα τους και να το παίζουν θύματα της πολιτείας. Να μην οικοπεδοποιηθεί ποτέ αυτή η περιοχή ούτε στο ένα χιλιοστό. Ούτε δρόμο να μην φτιάξουν, ούτε καν χωματόδρομο συνυπογραφω φιλε μου και ειμαι σιγουρος πως η φυση θα τους τιμωρησει ολους αυτους τους δολοφονους....
dark_banishing Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δεν είναι αναγκαστικό αυτό. Ανάλογα με τα είδη δέντρων που προϋπήρχαν στο δάσος μπορεί να χρειαστεί μόνο η ΑΜΕΣΗ προστασία του εδάφους απο την παράσυρση που μπορεί να συμβεί με τις πρώτες βροχές. Αν προστατευτεί το έδαφος (συνήθως αυτό γίνεται με κλαδοπλέγματα απο τα εναπομείναντα κλαδιά κλπ) τότε η φυσική αναγέννηση (και η προστασία των νεαρών φυτών από τα γίδια κλπ) μπορεί να επαναφέρει το δάσος στην προηγούμενη κατάσταση. Αν πάλι δεν προστατευτεί το έδαφος και παρασυρθεί προς τα κάτω με τις πρώτες δυνατές βροχές μετά την πυρκαγιά, τότε ναι είναι πολύ πιθανό να δούμε "καραφλοβούνια"... Η αναδάσωση δεν είναι πάντα η ενδεδειγμένη λύση. Μόλις άκουσα ένα δασολόγο που μιλούσε στο νετ, ο οποίος εξήγησε ότι τα δάση από έλατα όπως το συγκεκριμένο, δεν έχουν την ιδιότητα να ξαναφυτρώνουν μετά από φωτιά. Παρόλα αυτά θα πρέπει να περιμένουμε ένα χρόνο να δούμε πως αντιδράει η φύση, εν τω μεταξύ να μην έχουμε δυνατές βροχές, και αν τελικά κάνουμε αναδάσωση τα αποτελέσματα θα έρθουν μετά από 20 χρόνια.
soturin Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Όπως η Αθήνα δεν είναι όλη η Ελλάδα, έτσι και η Πάρνηθα δεν είναι η μόνη που καίγεται. Τουλάχιστον εκεί γίνονται και ένα σωρό ρίψεις. Την επόμενη φοράα που θα θέλει κανείς να πάει εκδρομούλα πήλιο... ποιό Πήλιο? Πάει! Φλαμπέ! Μία ρίψη κάθε 2 μέρες. Σπουδάζω βόλο και με κάτι παιδιά που πήγαμε εθελοντικά να βοηθήσουμε μας είπαν δν γίνεται τίποτα και καθόμαστον να βλέπουμε τα πάντα να καίγονται... Καλά λέγαμε με τα παιδιά: πρώτος εμπρηστής που θα πιάσουν και πρώτος τύπος που πάει να χτίσει... κόψιμο χεριών, ξεκοίλιασμα και κρέμασμα από τα έντερα στο σύνταγμα!!!:evil::evil::evil:
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 έλεος με την εκτέλεση των εμπρηστών...χίλιες φορές να τους βάλουμε να δεντροφυτέψουν όλο το βουνό...αυτή θα είναι πραγματική τιμωρία...
wert Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 έλεος με την εκτέλεση των εμπρηστών...χίλιες φορές να τους βάλουμε να δεντροφυτέψουν όλο το βουνό...αυτή θα είναι πραγματική τιμωρία... Aφού πρώτα φάνε ο καθένας από ενάμιση καμένο έλατο. Μετά θα τους βγάλουμε τα δόντια θα τους κόψουμε το ένα πόδι θα τους βγάλουμε και τα νύχια από τα χέρια και μετά θα σκάψουν τις τρύπες για να νέα δέντρα με τα χέρια έτσι σκέτα. Αν μείνει κάνα μέρος για να φυτευθούν νέα δέντρα γιατί μέχρι να το σκεφτούν να τα φυτέψουν θα έχουν φυτευθεί βιλίτσες. :oops:
jimmy_techsound Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Πολύ σωστό blog αυτό που ανέβασε ο incognito http://inlovewithlife.wordpress.com/...ce%b1/#more-66 Στην ερώτηση τι να καούν σπίτια η 30000 στρέμματα ελατοδασους εγώ θα έλεγα να καούν τα κ…σπίτια σε 6 μήνες θα ήταν ξανά έτοιμα ενώ το δασός 600 χρόνια τουλάχιστον <<μιλώντας εκ του ασφαλούς μιας και δεν ήταν τα δικά μας σπίτια >> Ας καιγόντουσαν και να τα αποζημίωνε το γα…..κράτος δύσκολη η απόφαση για των εκάστοτε υπεύθυνο πάντως φανταστείτε να είχε σωθεί η Πάρνηθα και να φωνάζαμε όλοι εμείς για τα καμένα σπίτια .. αλλά μπορεί και αν παρέμεναν τα αεροπλάνα πάλι να μην γινόταν τίποτα λέμε τώρα... Στην παρνηθα μέχρι και πριν από λίγο επιχειρούσαν 3 παλιά διπλανά pztl (ψεκαστικα ) και 2 ελικόπτερα τα πράγματα ήταν σχετικά καλά εστίες εδώ κι εκεί που πότε πότε να φούντωναν τώρα όμως δυνάμωσε ο αέρας και υπάρχουν 2 μεγάλες αναζωπυρώσεις και μολις ήρθαν και 3-4 canadair
themis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 † Πάρνηθα 28/06/07 => ACT NOW ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ... Προς κάθε ενδιαφερόμενο για το εναπομείναν περιβάλλον πολίτη... Αγαπητοί συμπολίτες μας, Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο διάστημα από 27 και 28/6 2007 στην Πάρνηθα και κατόπιν της ηλεκτρονικής δημοσίευσης την οποία θέσαμε αρχικά στο forum cyclist.gr, και με την ιδιότητά μας ως Πολίτες που ενδιαφέρονται, και αντιδρούν στόχο έχουμε την πραγματοποίηση των παρακάτω δράσεων / εκδηλώσεων: * Την Κυριακή 8/7 ποδηλατική "βόλτα" με όσο γίνεται μεγαλύτερη συμμετοχή φίλων ποδηλατών στην κατεύθυνση του μεγάλου γύρου της Πάρνηθας (35-40km). Η διαδρομή που θα ξεκινήσει από το Τελεφερίκ, θα κινηθεί στην κατεύθυνση: Τελεφερίκ - Αη Γιώργης – Διάσελο Κυράς – Αγ. Παρασκευή – Κλιμέντι – Βούντιμα – Αυλώνας. Στη διαδρομή θα μας δοθεί η ευκαιρία να δούμε με τα ίδια μας τα μάτια το μέγεθος της ανείπωτης καταστροφής την οποία μέχρι τώρα μόνο να φανταστούμε μπορούμε. Παράλληλα σκοπός μας είναι να τραβήξουμε όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορούμε... * Ώστε στο αμέσως ερχόμενο Σαββατοκύριακο 14 και 15/7 να οργανώσουμε στο Σύνταγμα και συγκεκριμένα στο πεζοδρόμιο μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ολοήμερη έκθεση φωτογραφίας με παράλληλες εκδηλώσεις – συζητήσεις για την ευαισθητοποίηση και αφύπνιση των πολιτών της Αθήνας πρωτίστως για το τι ακριβώς συνέβη στην Πάρνηθα και δευτερευόντως για το τι μπορεί να κάνει ο καθένας από μας εδώ και πέρα τόσο για το ίδιο το βουνό όσο και για τα γενικότερα θέματα που αφορούν στο περιβάλλον. Όλοι οι συμμετέχοντες θα βρίσκονται στην εκδήλωση με τα ποδήλατά τους, ώστε να προβάλλουν παράλληλα, το μήνυμα της έμπρακτης επιλογής φιλικότερων προς το περιβάλλον μέσων μεταφοράς. Για την οργάνωση της "βόλτας" που θα είναι "δύσκολη", επικοινωνούμε ήδη με ανάλογες ποδηλατικές και ορειβατικές – φυσιολατρικές λέσχες, ώστε να πετύχουμε την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Η εκκίνηση θα δοθεί από τον χώρο του Τελεφερίκ στις 08:00π.μ. την Κυριακή 8/7. Στον Αυλώνα και συγκεκριμένα στην πλατεία, με την άφιξή μας, θα γίνει συζήτηση για την προετοιμασία και τον ακριβέστερο προσδιορισμό του περιεχομένου των εκδηλώσεων τις 14-15 / 7. Στα πλαίσια της προετοιμασίας των δράσεων αυτών, ενημερώνουμε και το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ΜΜΕ τα οποία καλούμε να "καλύψουν" και να προβάλουν τις παραπάνω ενέργειες μας, για να μπορέσουν τα μηνύματά μας να ακουστούν όσο γίνεται πιο δυνατά. Τα ζητήματα που σκοπεύουμε να προβάλουμε επιτακτικά εκτός άλλων, σε αυτές και τις όποιες επόμενες εκδηλώσεις θα είναι: * Να ξεκινήσει ΧΘΕΣ από το όποιο κράτος, ο καθαρισμός και όπου είναι πρέπον και δυνατόν (γιατί δεν είναι πάντα) η αναδάσωση της Πάρνηθας, της Πεντέλης και του Υμηττού με ΚΑΙ την δική μας συμμετοχή ως ποδηλάτες ορειβάτες, "δρώντες" πολίτες της χώρας μας. * Να γίνει το φύτεμα αλλά και η προσοχή και η φροντίδα των δένδρων εθνικό σπορ. Η πολιτεία να προβεί σε άμεση πανεθνική "εκστρατεία δενδροφύτευσης" των ελευθέρων χώρων των πόλεων και να ενισχύσει κάθε δράση πολιτών σε αυτή τη κατεύθυνση. * Να λάβει η πολιτεία επιτέλους μέτρα για τον περιορισμό της χρήσης των αυτοκινήτων στα κέντρα των πόλεων και την ενθάρρυνση της χρήσης μέσων όπως του ποδηλάτου αλλά και των Μαζικών Μέσων Μεταφοράς. Αυτά σκοπεύουμε να κάνουμε και ευχόμαστε να βρούμε και άλλους να συμφωνήσουν μαζί μας. Θα χάσουμε ένα μικρό μέρος του χρόνου μας. Ίσως κερδίσουμε μια λίγο καλύτερη προοπτική για τα παιδιά μας... Εμείς θα είμαστε εκεί, ακόμα και μονάχοι μας... * πηγή (http://www.cyclist-friends.gr/showthread.php?t=3213)
kage Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 http://eyploia.aigaio-net.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=531 μερικοι νομοι για το δασος... @τhemis ε ρε ανηφορα π θα πεσει...
aragorn Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Είμαι 100% μέσα και μπορώ να αναλάβω πλήρως το κομμάτι της φωτογράφησης (ασχολούμαι και επαγγελματικά), είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω εξάλλου. Το κακό είναι ότι υπηρετώ τις τελευταίες μου μέρες στον Ε.Σ. και μέχρι τις 15 του μήνα θα είμαι εκτός Αθήνας, μετά θα έρθω με άδεια απολύσεως. Προτείνω ημερομηνία λίγο πιο μετά, προς το τέλος ιουλίου για να προλάβουμε να κινητοποιήσουμε και περισσότερο κόσμο. Τι λες; Μπράβο για την ιδέα σου πάντως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.