Προς το περιεχόμενο

ποια διανομη linux να εγκαταστησω.

saint_vitus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στο FreeBSD πέφτει η περισσότερη ανάπτυξη από τα *BSD και προσωπικά δε με έχει απογοητεύσει ποτέ (το χρησιμοποιούσα σε server για 3 χρόνια). Θεωρητικά όμως, το OpenBSD είναι πιο stable (με αντίτιμο στις επιδόσεις, κάποια χαρακτηριστικά που το πιθανότερο να μη χρειάζεσαι, και την συμβατότητα με κάποιες -όχι πολλές- εφαρμογές).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βάλε pclinux 2007 που τα έχει απλά ΟΛΑ από την αρχή

Ο NoD ψάχνει μια διανομή BSD και όχι Linux.

Και όπως λέει

Για να μην ανοίγω νέο topic, θέλω να στραφώ προς *BSD (βλ. περιέργεια) και θέλω κάτι rock stable, να προτιμήσω freeBSD ?
θέλει λόγω περιέργειας να ασχοληθεί με αυτό άρα μάλλον και δεν τα περιμένει να τα έχει όλα έτοιμα όπως εσύ λες οτι σου τα δίνει το pclinuxos.

Στο FreeBSD πέφτει η περισσότερη ανάπτυξη από τα *BSD και προσωπικά δε με έχει απογοητεύσει ποτέ (το χρησιμοποιούσα σε server για 3 χρόνια). Θεωρητικά όμως, το OpenBSD είναι πιο stable (με αντίτιμο στις επιδόσεις, κάποια χαρακτηριστικά που το πιθανότερο να μη χρειάζεσαι, και την συμβατότητα με κάποιες -όχι πολλές- εφαρμογές).

Συμφωνώ με τον nske ως προς την ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα του OpenBSD ενάντια στο πολύ σταθερό FreeBSD. Αλλά εγώ θα σου πρότεινα πως αν το *BSD που θα διαλέξεις το θές για workstation και όχι για κάποιου είδους server (mail, http, dhcp, dns,...) να διαλέξεις το FreeBSD που είναι πιο "άνετο" σε workstation κατάσταση. Βέβαια εννοείται ότι, ότι μπορείς να κάνεις στο OpenBSD από πλευράς server, που είπα και παραπάνω, γίνονται και στο FreeBSD.

Σ'ευχαριστώ.

Να σε ρωτήσω κάτι ακόμη, θα παίξω με sata raid 0 (soft), δε νομίζω να έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα ε ?

Δεν έχω δεί ποτέ software raid με *BSD αλλά με μια γρήγορη αναζήτηση στο φίλτατο google βρήκα αυτό εδώ το οποίο μου φαίνεται αρκετά κατατοπιστικό.

Ελπίζω να βοήθησα και εγώ στο να καταλήξεις κάπου.

θελω και εγω να κανω την ιδια ερωτηση...

ποια διανομη να προτιμησω για ενα laptop της ΗΡ ΟμνιβοοκΧΕ2?

Ειναι παλιο μοντελο και θελω να το χρησιμοποιησω σαν κατεβαστηρι (βασικα) και για χρηση του Kylix.

Επισης γνωριζει καποιος που μπορω να κατεβασω το Kylix (ειναι free για αποφυγη παρεξηγησεων) μιας και δεν υπαρχει πλεον στο site της Codegear? Τα αποτελεσματα του Google δεν εχουν κατι αξιολογο (ειτε ειναι παλια λινκς που δεν δουλευουν, ειτε εχουν την full εκδοση που δεν ειναι free και δεν με ενδιαφερει)

Καλό το FreeBSD αλλά αν το θέλει για desktop μηχάνημα θα σου βγάλει το λάδι να το στήσεις και να έχεις τη λειτουργικότητα ενός έτοιμου linux.

Αυτό θέλω. :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...