Προς το περιεχόμενο

PROSOXH !!! ta monitor IIYAMMA KINEZIKES MAIMOUDES

makrg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

enas ramdac sta 350 apaiteitai aparaithta an thes swsth eikona.. den einai ta refresh(swsta ta les oti den thelei megalo ramdac gia na ta piasei) to thema einai oti an thes KATHARH eikona prepei o ram dac na einai poly barbatos.Allo ta pianw, allo kai ta apeikonizw swsta.

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπον ο spybol με εβαλε σε υποψιες... αν δειτε παραπανω εγραψα ενα προβλημα που εχω με την οθονη (κυρτωση της πανω δεξιας γωνιας - προβλημα γεωμετριας)

Με εβαλε σε σκεψεις γιατι θυμηθηκα πως αυτο ακριβως το φαινομενο το ειχα σε μια Sony 15ara SFII, σε μια ADI 15ara, CTX (ανεπαισθητα ομως) και τωρα στην ΙΙΥΑΜΑ 17αρα. <p>Αρχιζω να ψιλιαζομαι πως την δουλεια μου την κανει η Voodoo3 που εχω... οποτε ο φιλος spybol πιθανα να εχει καποιο δικιο γι τις επιρροες της καρτας γραφικων στην οθονη.

Την Τεταρτη που ερχετε βαζω μια GeFORCE 3... η ωρα της αληθειας ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ... οποτε δεν την παω την ΙΙΥΑΜΑ στο σερβις ακομα.

Δημοσ.

pros kirimhs: i karta grafikwn paizei synithws rolo sto poso katharh einai i eikona kai oxi sto an kanei kyrtwsh eidika an einai kainouria. i voodoo3 eidika i 3000 exei poly kalo kyklwma apeikonhshs 9nai as eiani palia) opte den nomizw oti ftaiei ayth.. bebaia dokimase alla egw sxedon to apokleiw.Kyrtwsh apo karta grafikwn den exw dei mono alleiwseis sxhmatwn se mia panarxeia s3 968 me 220 ibm ramdac otan tin pousarisa sta 1024 100hz (gi ayti tin karta ayth i analysh htan poly panw apo ta oria ths).pantws me voodoo3 eixa kai egw doulepsei 2 mhgnes tin 19ara mou kai malista otan tin eixa parei kai i karta eixe axioprepestath apeikonhsh.Malista oles oi 3dfx ta phgainan kala se ayto.

Δημοσ.

Παρακάτω δίνω μια πολύ καλή ανασκόπηση για όποιον θέλει να αγοράσει μόνιτορ.

CRT Guide - A THG Primer November 28, 2001 By: Guy Wright Category: Display Guide

Tom's Hardware Guide.

Και για να μη υπάρχει σύγχυση. Πουθενά δεν αναφέρω πως δεν έχει αξία το RAMDAC στις κάρτες.

Αλλά όταν ένα μόνιτορ έχει φτηνιάρικα ηλεκτρονικά και όχι την απαιτούμενη ακρίβεια

εκ μέρους των ηλεκτρονικών που ελέγχουν τα πυροβόλα ηλεκτρονίων και τους

μαγνήτες, ή τις μάσκες, τότε θα υπάρχει πρόβλημα άσχετα με τον καθοδικό σωλήνα

και φυσικά άσχετα με την κάρτα γραφικών.

Γιαυτό βλέπουμε τεράστιες διαφορές σε μόνιτορ ακόμα και με ακριβώς ίδια λάμπα.

Το πρόβλημα του kirimis είναι κατά πάσα πιθανότητα πρόβλημα μόνιτορ και όχι κάρτας.

Δημοσ.

<blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>Originally posted by spybol:

<strong>pros kirimhs: i karta grafikwn paizei synithws rolo sto poso katharh einai i eikona kai oxi sto an kanei kyrtwsh eidika an einai kainouria. i voodoo3 eidika i 3000 exei poly kalo kyklwma apeikonhshs 9nai as eiani palia) opte den nomizw oti ftaiei ayth.. bebaia dokimase alla egw sxedon to apokleiw.Kyrtwsh apo karta grafikwn den exw dei mono alleiwseis sxhmatwn se mia panarxeia s3 968 me 220 ibm ramdac otan tin pousarisa sta 1024 100hz (gi ayti tin karta ayth i analysh htan poly panw apo ta oria ths).pantws me voodoo3 eixa kai egw doulepsei 2 mhgnes tin 19ara mou kai malista otan tin eixa parei kai i karta eixe axioprepestath apeikonhsh.Malista oles oi 3dfx ta phgainan kala se ayto.</strong><hr></blockquote><p>Spybol ναι... εχεις δικιο... Εβαλα και την GF3 τωρα, και παλι τα ιδια με την κυρτωση... οποτε η IIYAMA θα παει πισω sto service... frown.gif" border="0

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι έτυχε σε άλλους, αλλά πριν 4-5 χρόνια πήρα από το πλαίσιο μια Vision Master Pro 451 και την λειτουργώ στα 1280x1024@105Hz ή στα 1600x1200@92Hz (χρησιμοποιώ το PowerStrip για να επιλέγω μεγάλα refresh rate), με μέσο όρο 10 ώρες λειτουργίας την ημέρα, σχεδόν όλο τον χρόνο. Δεν έχω δει κανένα πρόβλημα, και δεν έχω συναντήσει πιο ξεκούραστη οθόνη.

Βέβαια για να δει κανείς καλή ποιότητα, πρέπει να έχει η κάρτα γραφικών καλό RAMDAC , αρκετά γρήγορο, τουλάχιστον 350MHz.

Δημοσ.

Δεν έχω διαβάσει όλα αυτά που γράφετε (δεν έχω το χρόνο αυτή τη στιγμή) αλλά τυχαίνει να έχω δουλέψει με παραπάνω από 5-6 IIYAMA (και όχι IIYAMMA) και ήταν και είναι (ακόμα) όλες αστέρια.. Πραγματικά συγκρίνονται πολύ άνετα τα PRO μοντέλα που βγάζουν με τις ΕΙΖΟ οι οποίες είναι επίσης κορυφή.. Προσοχή λοιπόν γιατι συνήθως είναι θέμα χρήστη και χειρισμού και όχι υλικού.... Μην ισοπεδώνετε τα πάντα.. Ακου μαιμούδες....

Δημοσ.

Μια ψήφος υπέρ για τις Iiyama και από εμένα

Αγόρασα εσπευσμένα πριν από 2 χρόνια μια Iiyama Vision Master PRO 454 (Assembled in China) γιατί είχα αποκτήσει πρόβλημα με τα μάτια μου (επεφικίτηδα) και παρόλο που ο γιατρός μου συνέστησε να κάθομαι ελάχιστα μπροστά στην οθόνη, δεν ήταν αυτό εφικτό γιατί έπρεπε να τελειώσω την πτυχιακή μου (πτυχιακή σε AutoCAD/3DS + Photoshop λόγω ειδικότητας).

Αγόρασα την Iiyama γιατί είχα δει την Vision Master PRO 450 (made in Japan) που έχει ο αδερφός μου εδώ και ν χρόνια, άριστη, τόσο σε επιδόσεις, όσο και σε ανθεκτικότητα.

Η κάρτα γραφικών μου ήταν και είναι μια ATI Rage Fury PRO 128 (16MB Memory, 350 Internal DAC, σε δίαυλο AGP2x). Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι όταν είχα αγοράσει την οθόνη, είχα σπαταλήσει αρκετή ώρα να ψάξω τους τελευταίους driver που είχαν κυκλοφορήσει γιατί μέχρι τότε χρησιμοποιούσα τους αυτούς των XP.

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της μέχρι τώρα, χρησιμοποιώ την οθόνη σε ανάλυση 1280x1024@100Hz και δεν είχα ποτέ, ούτε έχω -και ελπίζω και στο μέλλον να μην έχω- κανένα πρόβλημα.

Ίσως να ήμουνα πολύ πιο εφησυχασμένος σε θεωρητικό επίπεδο αν η Iiyama μου ήταν made in Japan, ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΦΟΡΑ.

Πιστεύω ότι είναι πολύ καλό να αναφέρει κάποιος το πρόβλημα του στο forum, δεν χρειάζονται όμως και άσκοπες επιθέσεις, που να κατηγορούν και να υποβιβάζουν λεκτικά όλα τα προϊόντα μιας εταιρίας, οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή.

Δημοσ.

Innersense to post eixe ginei to 2001 !!! Ektote arketoi exoun dokimasei tis sygekrimeni firma, kai einai euritera apodekti. Kai ego etoimos na postaro san thn Acid eimoun, alla epeidi thn exo ksanapathei me ksethamena post, proseksa thn imerominia... (kapoios na to kleidosei :P )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...