sgourak Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 επειδη δειχνεις να εχεις ασχοληθει με UPS μπορεις να μου λυσεις μια απορεια? στο site της Enermax και απο εναν τεχνικο της APC εδω, εμαθα οτι αν το τροφοδοτικο σου ειναι PFC πρεπει να παρεις UPS με pure sine wave, αλλιως ειναι επικινδυνο να σου τα καψει ολα. ξερεις κατι? σου ειναι ευκολο να μου πεις κατι γι αυτο?
Silent Arrow Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Εξαιρετικη δουλεια κανει ο εξης σταθεροποιητης τασης: APC ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΗΣ ΤΑΣΗΣ 1200VA http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701152 Το τελευταιο διημερο το εχω ακουσει να λειτουργει 20 φορες.... Τα ρευματα παιδες λογω καυσωνα ειναι αστα να πανε. Λεω μαλιστα να παρω και δευτερο. UPS δεν αγοραζω, απλα τον τελευταιο καιρο εβαλα παλι την μπαταρια στο PC4της υπογραφης.
liopyr Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 σου ειναι ευκολο να μου πεις κατι γι αυτο? δεν ξέρω, ρώτα κανένα τεχνογνώστη!
darisg Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 mustek powermust 1000VA 115euro κραταει το σύστημα της υπογραφής για 10' και η μπαταρια του έχει ακόμη 40%
madsc Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Liopyr καλό είναι όταν μιλάμε να έχουμε έστω κάποιο επιχείρημα να στηρίξουμε τα λεγόμενα μας. sgourak για το μηχάνημα σου, με ένα Apc στα 200-250Ε προστατεύεσαι σε αρκετά μεγάλο βαθμό από τις ανωμαλίες του ρεύματος & θα έχεις αρκετή αυτονομία για να προλάβεις να κλείσεις το μηχάνημα σου, σε περίπτωση διακοπής. Παίζοντας πολύ παρακάτω σε τιμή ξεφεύγεις από τη σχέση κόστους-απόδοσης & μειώνεις κατά πολύ τις πιθανότητες προστασίας του εξοπλισμού σου. /sc
Fomenth Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Γειά χαρά!Με όλα αυτά που γίνονται αυτές τις μέρες με το ρεύμα, δεν πάει άλλο.... Αποφάσισα λοιπόν να πάρω ένα καλό UPS.... Επειδή όμως δεν ξέρω τι στοιχεία χρειάζονται για την κατάλληλη αγορά, σας λέω μόνο ότι διαθέτω 480watt τροφοδοτικό και θέλω να συνδέσω 4 συσκευές, το ελάχιστον, πανω. Αν χρειάζεται και κάποιο άλλο στοιχείο πείτε μου.... Any suggestions? Ευχαριστώ! Παιδιά ωραία όλα αυτά αλλά έχουμε ξεφύγει κάπως από το θέμα;;;; mustek powermust 1000VA 115euro κραταει το σύστημα της υπογραφής για 10' και η μπαταρια του έχει ακόμη 40% Φίλε, το mustek powermust 1000VA το έχεις για την σύνθεση που αναφέρεις πιό κάτω;
liopyr Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Liopyr καλό είναι όταν μιλάμε να έχουμε έστω κάποιο επιχείρημα να στηρίξουμε τα λεγόμενα μας. /sc Μα αυτό το λέω από την αρχή! δεν έχω κάποιο χειροπιαστό επιχήρημα, μία συμβουλή έδωσα στον φίλο, δλδ για πούμε μια κουβέντα πρέπει να την τεκμηριώνουμε επιστημονικά ή να κάνω γκάλοπ πόσοι έχουν κάψει τα μηχανήματά τους λόγω ups? Ένα χαζό επιχήρημα θα μπορούσα να πω ανά πάσα στιγμή, όπως πχ ότι ακόμα και το πιο ακριβό ups το δίνει το πλαίσιο με 2 χρόνια εγγύηση αντιπροσωπίας! κάτι που δεν το συνηθίζει το συγκεκριμένο κατάστημα τουλάχιστον.. (ύποπτο)??? Δεν μπήκα στον κόπο να αναφέρω κάτι τέτοιο, απλά πήγα να προλάβω μία γούνα πριν καεί, από καλή θέληση, γιατί έχω δει κάμποσες να καίγονται έτσι... Αν δεν έπεισα τον φίλο, λίγο με νοιάζει προσωπικά εγώ όφειλα να αναφέρω αυτά που έχω δει, γιατί αν έβλεπα σε κάνα χρόνο thread που έλεγε καμμένο pc λόγω ups, θα ένιωθα λίγο '' :evil: '' με τον εαυτό μου, που ενώ ήξερα δεν προειδοποίησα... Θα μπορούσε απλά ο φίλος να αγνοήσει τα λεγόμενα μου, αφού είναι ''αερολογίες'' όπως είπε και κάποιος άλλος, και να τελειώσει εκεί το θέμα... Το να λέει κάποιος ότι με έχει πειράξει το λιοπύρι και άλλα χαριτωμένα, μάλλον την δική του θέση υποβαθμίζει και όχι την δική μου.(εκτός και αν τα θεωρήσουμε αυτά επιχήρηματα).... Υ.Γ Fomenth sorry για το νέο off topic...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Liopyr mono pou edw den kanoume kouventa gia na poume empeiries zwhs wste na perasei h wra.O an8rwpos zhthse symvoulh kai kalo einai na yparxei tekmhriwsh wste na yparxei kai mia xrhsimothta se auth alliws poios 8a se pistepsei? Kai an se noiazei ligo auto giati ekanes ton kopo na peis thn apopsh sou afou kaneis den 8a thn parei sta sovara logo elleipshs tekmhriwshs? to oti paraplhroforeis den se peira3e to liopyri sou kakofanhke... aporia pantws to exw...pws katalaves sto netcafe oti eftaigan ta UPS pou kahkan ta PC kai oti den eftaige kati allo?
sgourak Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Liopyr καλό είναι όταν μιλάμε να έχουμε έστω κάποιο επιχείρημα να στηρίξουμε τα λεγόμενα μας. sgourak για το μηχάνημα σου, με ένα Apc στα 200-250Ε προστατεύεσαι σε αρκετά μεγάλο βαθμό από τις ανωμαλίες του ρεύματος & θα έχεις αρκετή αυτονομία για να προλάβεις να κλείσεις το μηχάνημα σου, σε περίπτωση διακοπής. Παίζοντας πολύ παρακάτω σε τιμή ξεφεύγεις από τη σχέση κόστους-απόδοσης & μειώνεις κατά πολύ τις πιθανότητες προστασίας του εξοπλισμού σου. madsc εχεις δικιο σ' αυτο που λες. ναι ενα apc σ' αυτα τα λεφτα πραγματι με καλυπτει απλα δεν θελω να δωσω τοσα μιας και εχω πολυ καλο ρευμα στο παγκρατι και μονο προχτες μου εκανε καποια παιχνιδια και εκλεισε το pc μετα απο αρκετα χρονια. αυτο που λεω το αναφερει το site της enermax για τα τροφοδοτικα της και μιας και τα περισσοτερα (τουλαχιστον τα καλα) τροφοδοτικα της αγορας εχουν PLC σκεφτομαι οτι αυτο μπορει να φταιει και εχουν καει τα μηχανακια του φιλου με το netcafe. ας το ψαξει λιγακι. δεν χρειαζετε να γινει "τεχνογνωστης" επισης, δεν πιστευω οτι ενας σταθεροποιητης τασης μπορει να προσφερει πολλα καθως τα καλα τροφοδοτικα κανουν καποια σταθεροποιησης τασης. τουλαχιστον δεν επιτρεπουν μεγαλες πτωσεις και υπερτασεις να περασουν μεσα στο μηχανιμα.
21century Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 ΓΙα μενα ο καλυτερος συνδυασμςο φιλε μου ειναι πολυμπριζο και πανω του ενα καλο ups για να ησυχασεις για αρκετο καιρο δηλαδη περιπυ 2 χρονια και. Μετα αλαλζεςι την μαπταρια του up απλως...
Silent Arrow Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 madsc εχεις δικιο σ' αυτο που λες. ναι ενα apc σ' αυτα τα λεφτα πραγματι με καλυπτει απλα δεν θελω να δωσω τοσα μιας και εχω πολυ καλο ρευμα στο παγκρατι και μονο προχτες μου εκανε καποια παιχνιδια και εκλεισε το pc μετα απο αρκετα χρονια. Την ποιοτητα του ρευματος δεν την ξερεις. Η λειτουργια του σταθεροποιητη (ακουστικα) την αποδεικνυει. Σε εμενα εχει λειτουργησει καμια 20αρια φορες το τελευταιο 3μερο χωρις το φαινομενο να συνοδευτει απο αυξομειωση εντασης φωτος ή κλεισιμο του PC. Για UPS το φτηνοτερο καλο ειναι: APC BACK UPS RS 500 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701102 αλλα εγω θα αγοραζα αυτο: APC UPS BR800i http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=835&product=608149&tab=specs
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.