dpolal Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 αυτό ακριβώς λέω και εγώ...επειδή λοιπόν αξιόπιστο ups κάτω από 1000ε δεν υπάρχει κατά την άποψή μου, αν δεν θες σε 2 χρονάκια ξαφνικά να δεις το pc σου στον κάδο, ή τα σκας, ή δεν παίρνεις ups... εγώ για το δικό σου καλό το λέω, δεν θα καεί ο δικός μου υπολογιστής επειδή δουλεύω σε net cafe, αλλά επισκευάζουμε κιόλας pc, έχω δει 3 περιπτώσεις τον τελευταίο μήνα καμένων pc λόγω αναξιόπιστου ups.. και πίστεψέ με, δεν αφήνει τίποτα να γλυτώσει, μπορεί να έχεις εγγύηση για τα πράγματα που έχεις επάνω, αλλά οι σκληροί και τα δεδομένα που θα χάσεις, όπως και να'χει θα σε πειράξουν... Ότι σου λέω είναι λόγω προσωπικής εμπειρίας, τι να σου πω, μπορεί να πάρεις κάποιο και να μην πάθει τίποτα... :? Το ρίσκο είναι δικό σου, εγώ όφειλα να προειδοποιήσω, κάνε ότι νομίζεις εσύ... To ότι είδες να σκάνε 2-3 Ups δεν σημαίνει ότι ΟΛΑ μπαίνουν σε έναν κουβά και είναι για πέταμα. Για όνομα του Θεού, 1000 ευρώ για οικιακό ups ;;;; Το κακό δεν είναι ότι το πιστέυεις αυτό, δικαίωμα σου είναι άλλωστε. Από ότι κατάλαβα συμβουλεύεις και άλλους να μην πάρουν ups και φαντάζομαι ότι αυτοί θα σε ακούνε...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 An to PC exei state of the art parts panw kai eidika SLI/Crossfire 3odeuei arketa... alla 1000-1200VA UPS to kalyptoun anetotata...ase pou ta TFT monitors den 3odeuoun kai tpt se sxesh me antistoixes intses CRT... alla to sygkekrimeno pc 3odeuei poly ligotera...800-1000VA tou ftanoun kai tou perisseuoun gia na to kalypsoun... To ότι είδες να σκάνε 2-3 Ups δεν σημαίνει ότι ΟΛΑ μπαίνουν σε έναν κουβά και είναι για πέταμα.Για όνομα του Θεού, 1000 ευρώ για οικιακό ups ;;;; Το κακό δεν είναι ότι το πιστέυεις αυτό, δικαίωμα σου είναι άλλωστε. Από ότι κατάλαβα συμβουλεύεις και άλλους να μην πάρουν ups και φαντάζομαι ότι αυτοί θα σε ακούνε... e nai ama den einai On-line den einai kalo...ta "tipotenia" Line Interactive einai gia ta skoupidia... :p
sgourak Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 @ liopyr επειδη δειχνεις να εχεις ασχοληθει με UPS μπορεις να μου λυσεις μια απορεια? στο site της Enermax και απο εναν τεχνικο της APC εδω, εμαθα οτι αν το τροφοδοτικο σου ειναι PFC πρεπει να παρεις UPS με pure sine wave, αλλιως ειναι επικινδυνο να σου τα καψει ολα. ξερεις κατι?
liopyr Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 και πως εξηγείς τα γιουπιες της εηπισι που έχουν εγγυηση 100000 ευρω οτι δε θα σου κάψουν τίποτα?έχει ένα ένας φίλος εδώ και 3μιση χρόνια και όλα λειτουργούν ρολοι και εγώ ξέρω βενζινάδικο που σου δίνει 20000ε αν αποδείξεις ότι υπάρχουν καλύτερα καύσιμα από αυτά που πουλάει... όπως είπα και παραπάνω, μια συμβουλή του δίνω που βασίζεται σε προσωπική εμπειρία, και όχι σε κάτι επιστημονικά τεκμηριωμένο... δεν θέλω να τρομάξω κανένα, έχω δει παλιότερα και περίπτωση με apc ups (όχι τα πολύ ακριβά), και ψόφιο μηχάνημα.... :neutral:
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 και εγώ ξέρω βενζινάδικο που σου δίνει 20000ε αν αποδείξεις ότι υπάρχουν καλύτερα καύσιμα από αυτά που πουλάει... όπως είπα και παραπάνω, μια συμβουλή του δίνω που βασίζεται σε προσωπική εμπειρία, και όχι σε κάτι επιστημονικά τεκμηριωμένο... δεν θέλω να τρομάξω κανένα, έχω δει παλιότερα και περίπτωση με apc ups (όχι τα πολύ ακριβά), και ψόφιο μηχάνημα.... :neutral: proswpikh symvoulh h opoia vasizetai se mhdenikh texnognwsia e? giati an to PC pou eides oti psofise htan panw se Stand By UPS (ta opoia den exoun voltage regulator) den leei tpt...giati pleon sxedon oti UPS kykloforei sthn agora einai Line Interactive ta opoia to dia8etoun kai prostateuoun tis syskeues apo tetoies periptwseis... hmmm perimenw pm me to venzinadiko auto btw
gfilippas Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 .. δεν θέλω να τρομάξω κανένα, Μόνο που το κάνεις ήδη. Και υπάρχουν αρκετοί χρήστες εδώ, που έχουν UPS (όχι φυσικά των 1000 ευρώ) και θα αρχίσουν να ανησυχούν. Φυσικά και υπάρχουν αξιόπιστα UPS για οικιακούς υπολογιστές με το 1/4 της τιμής που προτείνεις.
liopyr Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 To ότι είδες να σκάνε 2-3 Ups δεν σημαίνει ότι ΟΛΑ μπαίνουν σε έναν κουβά και είναι για πέταμα.Για όνομα του Θεού, 1000 ευρώ για οικιακό ups ;;;; Το κακό δεν είναι ότι το πιστέυεις αυτό, δικαίωμα σου είναι άλλωστε. Από ότι κατάλαβα συμβουλεύεις και άλλους να μην πάρουν ups και φαντάζομαι ότι αυτοί θα σε ακούνε... Ναι αυτός είναι λόγος που υπάρχουν τα forum νομίζω, για να συμβουλεύουμε και να ζητάμε συμβουλές... Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε... Το κατά πόσο με ακούει ο καθένας και με παίρνει στα σοβαρά είναι στην υποκειμενική του κρίση! Δεν είπα ότι είδα 2-3... Είπα ότι είδα 2-3 τον τελευταίο μήνα... Η γνώμη μου είναι πως δεν υπάρχει λόγος να βάλει κάποιος σπίτι του ups! To θεωρώ πολυτέλεια, εκτός και αν έχει λεφτά και δεν ξέρει τι να τα κάνει....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 a twra les oti einai polyteleia na agorasei kapoios UPS enw pio prin eleges oti einai sigouro oti 8a tou kaei to PC an parei UPS katw apo 1000 euro...apla eleos... prin apo 3 xronia phra MGE Line Interactive 1200VA UPS (300 euro) kai to PC mou einai akoma zwntano! ZOMG pws ginetai auto? (kai se diavevaiwnw oti den eimai o monos tou opoiou to PC zei meta apo xronia panw se UPS)
liopyr Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 proswpikh symvoulh h opoia vasizetai se mhdenikh texnognwsia e? giati an to PC pou eides oti psofise htan panw se Stand By UPS (ta opoia den exoun voltage regulator) den leei tpt...giati pleon sxedon oti UPS kykloforei sthn agora einai Line Interactive ta opoia to dia8etoun kai prostateuoun tis syskeues apo tetoies periptwseis... hmmm perimenw pm me to venzinadiko auto btw έχεις pm!
liopyr Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 a twra les oti einai polyteleia na agorasei kapoios UPS enw pio prin eleges oti einai sigouro oti 8a tou kaei to PC an parei UPS katw apo 1000 euro...apla eleos... prin apo 3 xronia phra MGE Line Interactive 1200VA UPS (300 euro) kai to PC mou einai akoma zwntano! ZOMG pws ginetai auto? (kai se diavevaiwnw oti den eimai o monos tou opoiou to PC zei meta apo xronia panw se UPS) ρε φίλε, ή εγώ δεν το εξηγώ σωστά, ή εσύ αδυνατείς να με καταλάβεις... από και ως που το ένα αναιρεί το άλλο? την περίπτωση να δώσει κάποιος 1000 ε και να πάρει ups εσύ δεν την θεωρείς πολυτέλεια??? Έχω πει 10 φορές μέχρι τώρα ότι δεν στηρίζομαι σε κάτι παραπάνω από προσωπική εμπειρία! Επίσης έχω πει, ότι μπορεί κάποιος να πάρει κάποιο φθηνό και να μην του πάθει τίποτα!!!! Δεν είπα ότι σώνει και καλά θα χαλάσει στα 3 χρόνια, είπα ότι κάπου εκεί ''τυχαίνει'' να συμβαίνει... Τι άλλο να σου πω? Μακάρι όλων σας τα ups να αντέξουν 50 χρόνια!
gfilippas Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Αν έλεγες από την αρχή ότι υπάρχει πιθανότητα να πάθει ζημία το pc ακόμα και με UPS θα ήσουνα σωστότατος. Υπάρχει όντως η πιθανότητα με τα φτηνά UPS. Αλλά εσύ πήγες στο άλλο άκρο τελείως.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Liopyr to katalava, mono pou den isxyei auto pou les...dld oti gia na a3izei ena UPS prepei na kanei 1000 euro kai panw kai den sto lew mono egw alla kai alloi...
liopyr Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 λοιπόν παιδιά επειδή έχει αρχίσει και με κουράζει το θέμα, εντάξει, έχω μηδενική τεχνογνωσία, με έχει πειράξει το λιοπύρι, δεν ξέρω τι λέω, μία τα λέω έτσι μία αλλιώς, είστε όλοι γνώστες της τεχνολογίας και εγώ είμαι άσχετος, και κακώς κάθομαι και συζητάω... Τέλος όσοι πήρατε ups και δεν έχει πάθει τίποτα το pc σας, μπράβο, κάνατε την αγορά του αιώνα! Ας το κλείσουμε εδώ το θέμα!
tzinos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 dysthxos liopyr les aerologies kai apoprosanatolizeis ton kosmo dioti nai men ekfereis mia apopsh apo prosopikh emepiria alla to topothetises sxedon apolyta kai san na basizese sthn texnognosia epi touy thematos, pou opos eipes den exeis!! eisoun atyxos, isos ekanes kai esy lathos, isos ta yperfortoses, isos epeses se elatomatikh partida, isos xilia pragmata, alla to UPS einai aparaithto se opoiondhpote exei skasei 1500 euro gia na ftiaksei ena pc ths prokophs. Sthn telikh skepsoy oti an kaei o ypologisths tha einai apo problhma sto reyma, xoris ups tha thn patoyses etsi kai allios, eno me to ups mporei na thn pathseis mia fora an peseis se kako komati alla pithanon na thn exeis glytosei tis prohgoumnes 20 fores! Yparxei oloklhrh seira apo ups gia oikiakh xrhsh apo 5-6 aksiologes etairies pou kalyptoun ena oikiako xrhsth etsi oste na xei to kefali toy yshxo kata 99% (as poume oti yparxei kai 1% strabhs). Den einai malakes oloi autoi pou ta poulane kai nomizo tha eixe ginei psilontoros an esto kai 1 sta 10 xalouse synexeia. To na les oti douleia kaneis mono me 1000 euro, sorry alla einai lathos. me 250 euro perneis aristo on line interactive UPS apo kalh marka pou se kalybei aneta. Tora an esy exeis internet cafe me 20 ypologistes kai theleis trelh asfaleia kai na fortoseis 500 pragmata tote nai thes polla lefta.
A453 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2007 Για αρχή δείτε και διαβάστε προσεκτικά αυτό το link http://www.powerfactorinc.com/ups/ups_technology.htm για να σας βοηθήσει τί τύπο UPS πρέπει να πάρετε Μετά να σας πω πως έχω στο γραφείο 2 ΗΥ: 1) 500αρι τροφοδοτικό, εκτυπωτή ψεκασμού, σαρωτή, σκληρό δίσκο 320GB, 2 DVD (Rom+RW) οθόνη 17" υγρών κρυστάλλων NEC 2) οθόνη 15" καθοδικού σωλήνα, σαρωτή (2ος), DVD-Rom, σκληρό 4GB, τροφοδοτικό 350αρι όλα αυτά δεν καταναλώνουν πάνω από 400-450VA !!! σε πλήρες φορτίο (οι δύο σαρωτές σαρώνουν, οι σκληροί ψάχνουν για ιούς, ο εκτυπωτής ρίχνει μία δοκιμαστική σελίδα και τα DVD-Rom παίζουν από μία ταινία το καθένα. Αυτό που θέλω να πω είναι πως η πραγματική κατανάλωση είναι συνήθως μικρότερη από την ονομαστική, η οποία παρεπειμπτόντως δεν περιλαμβάνει την άεργο. Για να μην μπλέξουμε με πολύ θεωρία ισχύει ένας γενικός κανόνας (μπούσουλας) που λέει άθροισε όλη την ισχύ που διαθέτεις (σε Watt) πολλαπλασίασε με 1,2 (για να έχεις 120% διαθεσημότητα) και αν το UPS που προσπαθούν να σε 'πασάρουν' είναι διαστασιολογημένο σε VA διαίρεσε τα Watt με το 0,8 (συνήθως) Μπορεί ο κανόνας να έρχεται σε αντίθεση με το παράδειγμα του γραφείου, αλλά ο κανόνας είναι για να παρέχει την μέγιστη ασφάλεια και το παράδειγμα είναι αποτέλεσμα πραγματικού πειράματος. Τα πολύπριζα ασφαλείας τώρα, το μόνο που παρέχουν είναι μία μεγαλύτερη ευαισθησία και μία ταχύτερη ανταπόκριση σε περίπτωση υπερτάσεως (κευραυνός) σε σχέση με την απλή ασφάλεια του ηλεκτρολογικού πίνακα και ενίοτε ψευτο-σταθεροποίηση. Ο μόνος λόγος που θα άξιζε να 'πετάξει' κανείς τα λεφτά του σε ένα τέτοιο εξοπλισμό είναι για να προστατέψει τις γραμμές δεδομένων του (τηλέφωνο-δίκτυο) και όχι για να σώσει από τα χειρότερα (δεν έχει μπαταρία) ή να επιμηκύνει τη ζωή του τροφοδοτικού (ένας σταθεροποιητής το κάνει αυτό). Και πάλι όμως καλύτερα να βάλετε αντίστοιχο ηλεκτρολογικό εξοπλισμό άμεσα στον ηλεκτρολογικό πίνακα που θα σας προστατεύσει και τις υπόλοιπες συσκευές (τηλεόραση, βίδεο, ηχοσύνολο κ.α.) ΥΓ Μην ξεχνάτε πως οι φορητοί ΗΥ καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα UPS (σταθεροποίηση και αδιάλειπτη παροχή ρεύματος) Όποιος δεν κατάλαβε ή όποιος μπερδεύτηκε, εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε πάλι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.