Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα γενικής απόδοσης

globc25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και λίγο καιρό πήρα ένα σύστημα με τα παρακάτω specifications:

AMD Athlon XP 1600+

Gigabyte 7VDXE

256 DDR RAM

Chaintech GeForce 2 MX200/ 64MB

Pioneer DVD 106s

Κουτί Chieftech 340W + 2 ανεμιστήρες

Ενώ έχω βάλει από το προηγούμενο μηχάνημα τα εξής:

DAWI SCSI Controller 2976 UW

CD-ROM Plextor 40ti max (SCSI)

CD-R TEAC CD-R58S (SCSI)

Diamond Supra 56 i V Pro

Το σύστημα μου φοράει XP Pro<p>Το πρόβλημα που συνάντησα ήταν στην αρχή μία γενικότερη πτώση, κυρίως στο φόρτωμα των Windows, το οποίο επεκτάθηκε στην συνέχεια.<p>Κάθομαι λοιπόν και το κοιτάω. Βλέπω ότι ο SCSI controller χρησιμοποιεί το ίδιο IRQ με την κάρτα γραφικών (ο SCSI controller βρίσκεται στην τέταρτη κατά σειρά PCI). Toυ αλλάζω θέση πάλι τα ίδια. Σε όποιο PCI και να τον έβαζα πάντα ήταν στο ίδιο IRQ με την κάρτα γραφικών). Ρωτάω από δω κι από κει και μου λένε ότι το IRQ sharing είναι γνώριμο χαρακτηριστικό των Windows. Στην συνέχεια διαβάζω κάτι για τις παρενέργειες του ACPI. Απενεργοποιώ το χαρακτηρισμό του υπολογιστή ως ACPI uniprocessor και το κάνω απλά ACPI. Βάζω τους καινούριους drivers της VIA και παρατηρώ επιτέλους μία σοβαρή βελτίωση. <p>Το θέμα είναι ότι βάζω π.χ. το Age of Empires 2, κι εκεί που παίζω κλείνει το πρόγραμμα και συνεχίζει να παίζει η μουσική (τέτοια κουλά). Μην μου πείτε για τους drivers (έχω τους 23.11)-- ακόμα και με τους προηγούμενους το πρόβλημα συνεχιζόταν.<p>Δεν ξέρω αν βοηθήσει αλλά το λέω, σημαντική πτώση του συστήματος έπαιξε και όταν έβαλα το iOmegaware (3.11 WinXP compliant) για να συνδέσω εξωτερικό ZIP drive.<p>Το ξέρω ότι σας κούρασα, αλλά πιστευω ότι καλύτερα να παραθέσω όλα τα γεγονότα παρά να κάνω ξεχωριστά topic. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

ase to zipaki ekei pou einai. Den problhmatizei se tipote. exw balei se mhxanhmata ta teleutaia 2 xronia panw apo 300 syskeyes kai POTE den eixa problhmata.

Kane ena Bench (apo sandra) gia to systhma sou kai dwse edw stoixeia gia na sugkrinoume ti ginete.

Mporei na ftaiei:

1. IRQ

2. Controler (problhmatikh)

3. Mnhmh

4. AGP karta

5. Tipote apo ta parapanw kai ola ta alla!!!<p>Yparxoun pi8anothtes to systhma na ka8etai akoma kai apo adynamo trofodotiko. Des posa Watt einai kai dwse to edw mazi me to apotelesma tou Bench, kai ta ksanaleme...

Mh Masas<p>The Mentor wink.gif" border="0

Δημοσ.

Λοιπόν, έχω το Sandra 2001se (standard) μου έδωσε τα παρακάτω αποτελέσματα:

CPU Benchmark: Dhrystone --> 3910 MIPS

Wheetstone --> 1927 MFLOPS<p>Memory Benchmark: Int ALU RAM/ 712 MB/s

Float FPU RAM/ 787 MB/s<p>CPU Multimedia Benchmark: Int SSE --> 7794 it/s

Float SSE --> 8946 it/s<p>Προσπάθησα να μου δώσει πληροφορίες για την SCSI κάρτα αλλά δεν μπόρεσα να κάνω κάτι γιατί αφενός λέει ότι αυτή η λειτουργία παίζει στην professional εκδοση, αφετέρου μου πέταξε ένα παράθυρο που έλεγε για low system resources.<p>Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι όταν έκανά το system tune-up, μου έβγαλε για την κάρτα SCSI ένα warning (WT-1206) το οποίο έλεγε ότι είναι πολύ υψηλό το latency της θύρας. Πάω στο help και βλέπω την επεξήγηση ότι δηλαδή ορισμένες κάρτες γραφικών ανεβάζουν το latency για καλύτερες επιδόσεις. Τώρα τι δουλειά έχει η PCI θύρα με την AGP και εάν όντως έχει μήπως τελικά παίζει ρόλο ότι και η κάρτα SCSI και η κάρτα γραφικών έχουν το ίδιο IRQ (όπως έιπα παραπάνω);

Δημοσ.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι στα Win XP το φαινόμενο της επικάλυψης των IRQs είναι σύνηθες. Μήπως κανένας μπορεί να βοηθήσει?

Δημοσ.

Kat arxhn xronia polla se olous, me ygeia.

8a h8ela na anfer8w ligo sto 8ema sharing twn irq's pou anafereis. Sto diko mou pc kai sygekrimena sto irq 9 paizoun oi e3hs syskeves:

SCSI controller, VGA, NIC, USB Controller kai h karta hxoun tou motherboard. Ola afta paizoun armonika kai dixws na parousiazoun kanena provlhma. Apo oti eida sta apotelesmata tou Sandra pou aneferes, to pc sou deixnei na ta phgainei arketa kala. 8ewrw loipon adiko to fainomaino pou les oti den phgainei kai poly kala kai ka8ysterei sto boot. O pleon shmantikos paragontas pou to ka8ysterei sigoura einai o scsi controller kai 8a ka8ysterei akoma perissotero ean exeis kai NIC.

Gi afto mhn anhsyxeis, to sharing einai anagastiko kai tis perissoteres twn forwn doulevei swsta

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...